Laorx Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 İstanbul'da yaşamadığım için bilmiyorum ama artık bu şiddet olayları artık sizcede abartı sayıda artmadımı. Yani hergün biri bıçaklanmış, yaralanmış yada öldürülmüş diye haber okuyorum. Bu haberi okuyup vidyoyı izleyince tüylerim diken diken oldu, okuyup banane yaw diyebilirsiniz ama ordaki siz olsanız napıyosun birader deseniz gelip sizi bıçaklıcak bu şerefsizler. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=17986&cat=200&dt=2007/03/20 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 ankara'da pek farklı değil.ölümüm sakarya'da bir gece yarısı olacak.kaç kere bıçak çekildi bana hatırlamıyorum. gerçi hepsi sarhoş olduğu ve saatte 1.5 metre hıza sahip oldukları için yürüyerek kaçabiliyordum. ama bi gün kaçamayacam herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Böyle bir durumda artık birinin bıçak geçirmez yelek olayına el atması lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demorah Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Aynen bende korkuyorum artık Çantam önümde koşar vaziyette yürümeye alıştım şu İstanbulda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Suç oranı en düşük kent İstanbulmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 ohh iyiki budapeşte de yaşamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 New York falan ayrı tabii ama onlarda daha fazla olması bizde hergün artan orana baka baka yan gelip yatmamız gerektiği anlamına gelmez. "Ne de olsa en az bizde var, boşver New York'lular düşünsün" mantığı var. Ayrıca bahse varım suç oranlarında en hızlı artış İstanbul'dadır. En azından ilk 3e girmişizdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 nası bi mantıktır bu açıklama nası bi dangalaklıktır, yapılması gereken suç oranını aza indirmek için planlarımız şu bu şudur gibisinden bir açıklama ve suç oranı "fazla" demek, dürüstlük yürek bunu gerektirir. boku gösterip çişe razı etmek gibi birşey bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 said: nası bi mantıktır bu açıklama nası bi dangalaklıktır, yapılması gereken suç oranını aza indirmek için planlarımız şu bu şudur gibisinden bir açıklama ve suç oranı "fazla" demek, dürüstlük yürek bunu gerektirir. boku gösterip çişe razı etmek gibi birşey bu. harbi lan. resmen "şükredin bizden beterleride var" diyolar lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Bunların doğruluğuna filan değinmiycem, işin içinden çıkılmaz yoksa. Tamam, peki bakalım ama aklıma bişey takıldı: Nüfusu yüksek olmasına rağmen suç oranı düşük derken yamulmuş biraz. Çünkü böyle olunca... Ya nasıl anlatsam ifade edemiycem şimdi=) Örnekle anlatmaya çalışıyim: diyelim x şehrinde suç oranı %10, nüfusu 10 milyon, y şehrinde suç oranı %5, nüfusu 1 milyon. Bu durumda x şehrinde 1000000, y şehrinde 50000 suçlu olur, bu açıdan x şehri kat be kat daha tehlikelidir.O açıdan biraz anlam kayması olmuş. Nüfusu çok olanda suç oranı daha yüksektir tamam ama aynı zamanda nüfus ta çok olduğundan oran diğerlerine oranla düşük olsa da iş sayılara geldiğinde işler biraz değişebilir=) Yani ters mantığı ters kullanarak düz bişeyler elde etmeye çalışmışlar laf oyunlarıyla. Buarada ipini koparmış bayağı yüksekten sallamış ama üstü örtülen, doğru düzgün yasal işlem uygulanmayan kaç tane suç olmuş bi zahmet onları da yazsınlar :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Suç oranı bizde tabi düşük olur. Taksimde silah sıkıp adamı vuruyorlar. 6 ay yatıp cıkarıyorlar dışarı Kırmızı ışıkta herkes geçiyor kimsenin umurunda degil. Yayalara günde kaç tane araba çarpıyor. Şöför yayaya dönüp ya kusura bakma diyecegine, şikayet edersen bisürü tutanak var karakola gidicen vb işinden gücünden olcan bosver diyor geçiyorlar. Her gün tonla kapkaç oluyor polise iştikal eden, işlem yapılan ise öyle iyimser bir rakam ki sanırsın cennet. Yani sözün özü suç oranını az göstermek için türlü entrikaların döndüğü bir gerçek. Kendilerine yapılanları polise gidip suç duyurusunda bulunmaya korkan insanlar, onlara yardım edecek yasaların olmayışı, suçu işleyen değil mağdur durumdakinin cogu zaman suçlu olması.. Bunların hepsi azaltır suç oranlarını. Sonra derler istanbul cennetmiş meğer diye :) [ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 22:06 tarihinde, DynamicK tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 adam ölmüş mü? baya bi direniyo ama sanırım tam halledememiş allahın tospası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 kim neyi halledememiş? adamın gırtlağını kesmelerine sen halltmek mi diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 fesatlık yapıp da işi tersinden anlama işte. o beyinsizin adamı galiba öldüremediğini söylüyorum. ne demek istediğimi sen de çok iyi anladın, sinir harbi yaratma iki dakkada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 biraz fazla abartıyorsunuz bence tamam, insanların birbirini öldürmesi pek de güzel birşey değil, bunları hoş karşılamıyorum. ama ilkokuldan beri (gerçi lise'den sonra azalttım gazete okumayı) her sabah gazete okurum. ve hürriyet'te her gün 3. sayfada bir başka ölümden bahsedilir. yani anormal bir durum yok. eskiden beri durum böyle. gerçi şimdi polise ve hukuka güven azaldı. suçlular serbest bırakılıp, mağdurlar hapse tıkılıyor. değişen şey bir tek bu oldu sanırım. polisi asker gibi iyi eğitimli yetiştireceksin. insanların haklarını koruyacağım, avrupa birliğine uyucam derken, suçluları yüceltecek haklar getirmeyeceksin. insanların yardımına her zaman hazır bir güvenlik ve hukuk sistemi hazırlayacaksın. suçların cezasın kalmıyacağını potensiyel suçluların kafasına sokacaksın. ha bir de "töre" cinayetleri gibi şeylerin önüne geçmek için ise, halkı eğiteceksin. ancak bundan sonra azalır bence bu tip suçlar. yani daha çok yol almamız gerekli :P [ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 22:29 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Hani derler ya "iki tanesini sallandır taksimde bak bir daha oluyomu"cidden bunları suç oranı yüksek semtlere asmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Suçluları yüceltecek hak? Anlamadım ben bu olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 ya abi öyle bir hale geldi ki, suçlulara öyle haklar getirildi ki, onları cezalandırmak yerine yüceltiyorsun. suçluyu salıveriyorsun, mağduru cezalandırıyorsun. yüceltmek derken bunu kastediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Bu arada zeytinburnu istasyonu ortalama haftada 2-3 kere geçtigim yer. İnsan böyle cok bildik yerlerde olan saldırıları görünce ayrı bir ürperiyor. Heryer maganda dolu evet, verilen cezalar caydırıcı değil nüfus artıyor sorunlar çoğalıyor. Not: Lütfen mesaj atarken oç, ak gibi kelimeler kullanmayın. Bir kelime yuzunden butun mesajınız siliniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 bunların insan olduğundan şüpheleniyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 allah belalarını versin fakat ilk olarak bu serbestliği(gazı diyelim) onlara verenlerin allah belasını versin. Kameraya iyi bakın. O adamlardan bi tanesi olay yerine acelece girip çıkıyor girip çıkıyor. Birisi "suçlulardan bi tanesi" diyip yakalamaya çalışmıyor. Adamın boğazı kesilmiş kolundan tutan yok. Nasıl bir devlet bu ya? Oh... Çek silahı vur gitsin ne olcak 5-6 ay hapis. Ulan New York falan diyorlar fakat adam orda cinayet işledimi 3-4 yıldan aşağı yemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 said: tamam, insanların birbirini öldürmesi pek de güzel birşey değil, bunları hoş karşılamıyorum. zahmet olmuş bone :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 16 tane sabıkası olan adam özgürce gezebiliyor. Rahşan affının üzerinden seneler geçti hala gazetede afla çıkanların yaptıklarını okuyoruz. Öldürücü bir bıçak darbesi 1 saniye. Bir saniyede robocop olsa birşey yapamaz. Böyle ince işte yaşamla ölüm arasındaki çizgi, o metro görevlisi ucuz kurtarmış. Ne yapmak lazım? Kanununu ona göre ayarlayacaksın adam 3 kapkaç 1 adam yaralama 2 haneye tecavüzle dışarda gezemeyecek. Mazeret kabul edilebilir bir durum değil ben avukat falan olsam saçımı başımı yolardım bu ülkede. Aynı şey polis için de geçerli, adam görevini yaparsa kendi başı belaya giriyor. Yurt dışında yaşayan tanıdığınız varsa sorun polis geldi seni 1 kez uyardı, ikinci uyardı, üçüncü uyarı gelmez oraya hop 2 tane destek, gösterirler hanyayı konyayı. Aynı şekilde elinde silah veya kesici alet mi var? At dedin atmadı mı? Mermi manyağı yaparlar. Özet: Şiddeti gerekiyorsa şiddetle çözersin. Hukuk dersinde bile geçer tam cümleb öyle olmasa da: polisin olayı gerektiği ölçüde vatandaşı korumak adına şiddet kullanabilmesidir diye. Hak hukuk gak guguk malesef. Kimse bana mevzuat falan demesin insan hayatı söz konusu, herhangi bir şekilde mazeret kabul edilir durum değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ruh hastası dolu etraf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 bunları hapiste beslemeyip asmak lazım kenan evren ftw çözümmüdür sanmam.hyr yada. amerikadaki gibi calıştırıcan mahkumları..madende ormanda falan. iş gücü yapsınlar bari itler [ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 02:52 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar