Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CRT vs LCD ve HD teknolojisi

Bone

Öne çıkan mesajlar

CRT fanısın madem sana iyi haberi verim. Plazma, LCD zart zurt bunlar ne yazık ki patlak teknolojiler çıktı. Yapılan yatırımları kazansınlar, LCD den ince CRT monitörler önümüzdeki 10 sene içersinde yaygınlık kazanır.

Parasını verene bugün için de var LCD inceliğinde CRT monitörler. Marka, model sormayın hatırlamıyorum araştırın-araştırtın.

[ Mesaj 17 March 2007, Saturday - 23:57 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

BenQ FP71g+ var, 8 ms tepki süresi, memnunum. alırken fiyatı çok uygundu diğer monitörlere göre, aldım bende..
ilerde param olursa sağlam bi monitör alıcam, işe falan girelim de bi :)
bi de ben bişe izlemiştim/ya da okudum, bi firma sony mi samnsung mu hangisi bilmiyorum, lcd gibi başka bi teknoloji geliştirmişti organik bişelerdi herhalde.. bayağı sağlam bişe diye okudum, belki ilerde onlar olur, belki bahsedilen ince crt ler onlardır..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yapılan yatırımları kazansınlar, LCD den ince CRT monitörler önümüzdeki 10 sene içersinde yaygınlık kazanır.

Parasını verene bugün için de var LCD inceliğinde CRT monitörler. Marka, model sormayın hatırlamıyorum araştırın-araştırtın.

Arkadaşım yok öyle bişey ince crt nedir haha, lcd'lerde patlak fln değil, s-pva paneller yada s-ips paneller crt kalitesinde nerdeyse. crt'nin açılımı ztn "Cathode ray tube", araştırın.
Sosyal ağlarda paylaş

O verdiğin linkteki olay lg'nin 1 sene kasıp 2005'te superslim tv diye çıkarığı ama tutturamadığı bir hataydı çünkü slim dedikleri şeyin genişliği 30cm'di ve lcd'lerin yanında tutunamadı o sırada samsung pva'yı çıkartmıştı. İnce crt diye bi olay çıkmıcak yani beklemeyin 2014'ü 2015 belki.

yorduğum için affetin plz, 2 panel ismi bildiğim içinde sori.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende eski kafalardanim biraz, hala CRT monitörden vazgecemiyorum hatta yeni bir tane aldim 19" hyundai gerci verdigim para para degildi 25avro =) Param olsa bende güzel bir LCD alabilirim TFT olanlardan (su parlak laptop ekranlari gibi oluyor sanirim) yer sorunum pek olmadigi icin simdilik CRT ile devam edecegim.

Gecen haftalarda arastirmistim 250avro+ gözden cikarmak gerekiyordu ki yapamam paran varsa LCD hos gözüküyor ve okudugum kadariyla 179 derece acidan bile problem olmayanlari varmis =) alinabilir.

Neyse okuyalim bakalim daha neler yazilacak önümüzdeki senelere bilgimiz olsun =P

edit: euro isaretleri cikmiyormus

[ Mesaj 18 March 2007, Sunday - 18:52 tarihinde, ultrAslan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Gecen haftalarda arastirmistim 250avro+ gözden cikarmak gerekiyordu ki yapamam paran varsa LCD hos gözüküyor ve okudugum kadariyla 179 derece acidan bile problem olmayanlari varmis =) alinabilir.

evt, mesela samsung 971p çok kaliteli bir ekran, görüş açısı, keskinlik ve renk açısından diğer ekranların çok üstünde.[s-pva panel, 19"]
Sosyal ağlarda paylaş

ya o değil de benim aklıma takılan birşey var.

şimdi şu 20.1" geniş ekran 2007WFP modeline bakıyordum da, en yüksek çözünürlüğü 1680x1050 piksel diyor. millet de "oo süfer" demiş yorumlarında..

sizce 1680x1050 az bir çözünürlük değil mi?

baştan söyleyeyim, konu ilgili pek bilgim yok. lcd olarak hp dizüstü bilgisayarımın geniş ekranı var, tek lcd kullanmışlığım o. benim 15,4" ekranın en yüksek çözünürlüğü 1280x800 ve bu filmler ya da oyunlar için önemsiz bir faktör olsa da, masaüstü için az olmadığı gibi çok da değil. daha yüksek bir çözünürlük opsiyonu olsa denemek isterdim. siz ne diyorsunuz? bu 1680x1050 çözünürlük adama gına getirir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...