Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rocky Balboa


Revenant

Öne çıkan mesajlar

Rocky V = 1990 ----> 2007 - 1990 = 17 yıl ?¿
Direk gittim baktım fotoğraflarına . Zaten herkesteki gibi bir gülümseme oldu suratımda :) Eski günleri andım bir anda . Arka fonda Survivor - Burning Heart . Daha ne isterim . Çocukluğumun kahramanısın .
-
Filmin istediği kadar kötü olsun berbat olsun . Sırf yaşın aşıp geçmesine rağmen kameraların önüne hala çıkabilceğini gösterdiğin için , filmin içip kasıp çalıştığın için , çocukluğumuzun kahramanı olduğun için , Leyla ile Mecnun , Adrian'la Sen birlikte olduğun için , Apollo Creed'in intikamını aldığın için :) seni çok seviyoruz
We Love You Rocky !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benımde ızleyelı 2 ay oluyor

gayette süper film. zaten rocky filmleri arasında imdbden en çok notuda bu filmi almış. şahane bence. Filmi begenmenız ıcın gerçek fanı olmanız lazım. Bi çok çakma fanı olan arkadaşta begenmedi filmi zaten. Ben çok sevmiştim. Güzel bir veda diyebilirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi beğenen adam rocky yi anlamış adam diyebilirim. Sonuçta bu bi veda filmi. Zevkine hitap etmez filmi beğenmeyebilirsin tamam ama ben filmdeki birçok sahnede kendimden geçtim.


Mesela, Oğluyla restoranın önünde konuştuğu sahnede
oğlu ona sitem ederken, rockynin oğluna yaptığı konuşmada geçen şu cümle:

[spo]Hayatta ne kadar yumruk yediğin değil, ne kadar yumruk yiyip dövüşmeye hala devam etmen önemlidir.[/spo]


Bu sahnede zaten dağıldık arkadaşlarla.

İkincisi ise Mason Dixon ile maç öncesi geçen dialog:

[spo]Mason:it's over
Rocky:It ain't over till it's over.
M:Wheres that from?
R:that's probably the 70's.[/spo]

Bu sahnedede gaza gelmiştik yine fena şekilde.

yani sen bunları izledikten sonra hayal kırıklıgı diyebiliyorsan, burda ki olay sana hitap etmemiş zaten keşke hiç izlemeseymişsin derim.

Tabi öte yandan şuda olabilir, filmi beraber izledigim adamlar hepimiz 70ler ve 80lerde yaşıyoruz sanıyoruz kendimizi:)
Yani o dönemin müziklerini filmlerini seven insanlarız hepimiz. Haliyle rocky filmlerinin çok büyük önemi var bizim için. Dediğim gibi hitap etme meselesi olabilir.

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 20:47 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla black inan bana en kral rocky fanindan belkide cidden daha cok severim rocky serisini ama bunun anlayisla filan alakasi yok, bu film hic bir rocky serisinin yanina dahi yaklasamaz.

bi defa bu filmi cekmek bastan sona hata yani, tadinda birakmak lazim herseyi.

dedigin sahneler guzel, ama bana kac tane sahne gosterebilirsin baska, sonu mantıklı olmus mesela, fena olmamis. nostalji oldu hepimize ama hepsi bu kadar, baska birseyi yok filmin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Rocky geri dönüyor" haberi, 1976'da çekilen serinin ilk filmi "Rocky"den sonra dört kez duyulmuştu. Ancak hiçbirisi beşincisi ve sonuncusu kadar şaşırtıcı olmadı.
"Rocky" artık 58 yaşındaydı. 1990'da çekilen ve büyük hayalkırıklığı yaratan son filmin üzerinden 17 yıl geçmişti. Peki boksör hangi akla hizmet ringlere dönüyordu?
"Rocky Balboa"nın, Sylvester Stallone'nin senaryosu ve yönetmenliğiyle beyazperdeye -son kez- gelirken belli ki tek amacı var; efsaneye yakışır şekilde veda etmek. Çünkü Rocky efsanesi, Rocky V'teki gibi bir vedayı haketmiyordu. "Rocky Balboa", Rocky karakterinin özellikle son iki filmde gittikçe törpülenen duygusal tarafını tekrar gün ışığına çıkararak ilk filmin devamı gibi gelişiyor.
Boksörün hayatı elbette ilk filmden bu yana çok değişti. Ancak son filmde karşımızdaki Rocky, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci filmi hiç yaşamamış, doğrudan birinci hikayeden 31 sene sonrasının öyküsüyle karşımızdaymış gibi. Öykünün ele alınışı da bu tasviri güçlendiriyor. Stallone'nin filmi bitirirken yaptığı tercih de yine bu yönde.
Hikayeye gelince, Rocky elini eteğini çektiği ringlere dönmeye zorlanıyor. Hem de Dünya Ağırsıklet Boks Şampiyonu Mason Dixon tarafından... Dixon'ın "İtalyan Aygırı"nı oyuna davet etme nedeni de, bir bilgisayar simülasyonunda Rocky'nin Dixon'ı devirmesi. Sonuçta 58 yaşındaki Rocky'yi -biraz formdan düşmüş olsa da- yıllar sonra dövüşürken görüyoruz. Ve belki de, ilk filmden sonra defalarca kazanan Rocky ilk defa "gerçekten" kazanıyor.

mantar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla rocky faniyim hala sokakta gezerken atarim bi burning heart yada there is no easy way out 80 modunda takilirimda bu filme gitmedim
bicok sebebi varda ozet almak gerekirse

tadinda birakilmasi gerektigini dusunuyorum
stallone nin 5 te seriyi cektigi yonu pek begenmedim ama 5 genel olarak fena degildi
ole trailer havaya sokamadi fazla
stallonenin son yillarda populizm ustunden biyerelere varma cabalarina tepki diyelim bu sonuncuyada (bknz ermeni katliam filmi cekeceeeeem)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...