Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming PC Öneriler

Thalion

Öne çıkan mesajlar

Pek alakam yoktur ama nedense 1-2 gündür adam gibi bir makina toplama konusunda gaza gelmiş durumdayım..

Şimdi sorunlarım şunlar, donanımları çok fazla takip etmiyorum o nedenle en iyi fiyat performans sunan kartlar vs kafam iyice karışmış durumda. Ben şıkarttığım konfigurasyonu yazayım yorumları yaparsanız sevinirim.

MSI 256MB NX7600GT EZ T2D256E (PCI-E)

Buna alternatif olarak ,

256MB ATI Radeon X1950 PRO (PCI-E) AVIVO

Ana kart

GIGABYTE GA-M59SLI-S5 (nForce590, GLAN, SATA, AM2) Anakart

CPU

AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2 (2.0GHz, 1024K, AM2) BOX işlemci

Ram

TWINMOS DDR2 667 1024MB Dual Channel Kit (2x512MB) Ram x2 ( 2Gb olacak )

Kasa olarak ASUS'un 180 USD'lik bi kasası var onu düşünüyorum ama olmadı thermaltake'e kasıcam ( bütçeye bağlı olarak )

1-2 ay içerisinde de Samsung'ın 4ms tepki süresi olan 19.1" LCD ekranını almayı düşünüyorum.

Şimdi bu fiyat aralıklarında önerebileceğiniz veya yukarıdakilerde sorun gördüğünüz noktaları yazarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle işlemci ve ekran kartı seçimin gayet iyi bence. AMD Athlon 64 X2 3800+ için şu aralar fiyat performans açısından en üstün işlemci deniyor. Radeon X1950 grafik kartları için de öyle.

said:
Ram

TWINMOS DDR2 667 1024MB Dual Channel Kit (2x512MB) Ram x2 ( 2Gb olacak )

Buna dikkat et yalnız. Dual Channel Kit (2x512MB) demiş. Büyük ihtimalle 2 adet 512MB ram'den oluşan bir paket halinde satılıyor bu. Yani sen bu paketten iki tane alırsan 4 tane ram almış olcaksın. 2 tane 1024 almak çok daha iyi olacaktır. Twinmos marka olarak çok iyidir.

Samsung LCD ekranlar hakkında güzel şeyler duydum. Güncel anakartlar hakkında bir bilgim yok, ama Thermaltake kasalara gözü kapalı güvenebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

CPU secimin cok iyi, X2 3800+ hem fiyat acisindan cok uygun, hem de "overclock krali" diyolar. kasaya bir-iki ekstra fan takarak 2.0'dan 2.4 GHz'e falan overclock edip resmen X2 4800+ performansi aliniyormus.

goruntu kartina gelince, ATI secimin iyi, nvidia 7600GT icin de nasil bi fiyat buldun bilmiyorum ama genelde o kart, e-VGA 7900GS ile neredeyse ayni paraya geliyo, ve 7900GS bildigim kadariyla performans acisindan cok daha ustun. 7900GS bulabilirsen tavsiye ederim.

ram konusunda da mirage'a katiliyorum, eger tum ram slotlarini bastan doldurursan yeni ram almak istediginde kizarsin kendine.
Sosyal ağlarda paylaş

XFX 256MB GeForce 7900GS XXX Edition / 238$ Mavi'de ama şu anda stoklarda görünmüyor, zaten benim de almak için birkaç hafta vaktim var bir ara telefon edicem yakın bir zamanda bekliyorlarsa stoğa girmesini bunu tercih edebilirim.

MSI 256MB NX7600GT EZ T2D256E / 176$

Şimdi sorum şu olacak aradaki fiyat farkına değermi. Yok pek bişey anlamazsın derseniz MSI'ı tercih edicem.

Ramler konusunda da açıkcası 2 Gb'ı uzuuun süre kullanırım gibime geliyor zaten bu setup'ı yaptıktan sonra birdaha ancak komple makina deiştiririm o nedenle slotların dolu olması o kadar büyük bir sorun değil benim için.

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 19:18 tarihinde, Thalion tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

soyle ise yarar bir benchmark listesi var
7900gs ve 7600gt mavi ile gosteriliyo

kart uzun dayansin yeni oyunlari da guzelce oyniyim diyosan, bence 7900gs'i dusun. ama cok abartmak istemiyorum fiyat daha onemli diyosan 7600gt de gayet yeterli bi kart bence.

ayni kartlarin diger benchmarklarina da baktim, aralarinda genelde 15-20 fps farki var.
Sosyal ağlarda paylaş

256MB ATI Radeon X1950 PRO (PCI-E) AVIVO

tomshardware benchmark'larında daha iyi görünüyor, malesef bu da mavi'nin stoklarında yok şu anda ama yakında girerse fiyat olarak da limitlerim dahilinde..

Bu arada, bu akşam Samsung Syncmaster 940BW 19" LCD'yi aldım,

Widescreen olduğundan ilk bi yadırgadım ama renk, parlaklık vs. olarak mükemmel diyebilirim, almayı düşünenler var ise fiyat olarak da gayet makul buldum dier ürünlere kıyasla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Wide screen en bas biraz garip gelse de ben bir süre kullandıktan sonra şuan widescreen den şaşmam diyorum.

Birkere film izlerken çok iyi. Word belgeleri fln açtıgında ise geniş geniş görürken ekranın kenarlarında hala msn vb için boşyer kalması da büyük rahatlık oluyor. :)

Laptopum 15.4 wide screen ve masa üstüne alırsam onuda wide screen alıcam
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartı için nvidia 8800GTS 320mb lık versionları çıktı onu öneririm. ben salak gibi aynı özelliklere sahip kartın 640mb lığını aldım 200 250 ytl fark ödeyerek. fiyat/performansı nasıl bilemiyorum ama dx10 falan destekleyen en ucuz kart şu an.
ayrıca 1.86lık c2d e6300 ü 3.5ghz'e çıkartmışım, yerim o amd'nin overclok krallığını ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Bence işlemci seçiminde Intel in Conroe sunu tercih etmelisin,bende Conroe işlemciileri çıkana kadar amd fanıydım yannız Conroe performans olarak amd ye fark atmiş durumda 100 dolar fark ile am2 3800+ yerine bunu http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1696öneririm

[ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 09:33 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

burada conroe 6400 ile x2 3800+ arasindaki farki gorebilirsiniz.

iki cpu arasinda yaklasik 10 fps farki var. fiyat acisindan ise iki cpu arasindaki fark yaklasik $130.

bana sorarsaniz biy oyun bilgisayari icin iyi bir cpu resmen gereksiz. oyunlarda goruntu karti ve ram cok daha fazla onem kazaniyor. cpu'ya verecegim ekstra 130 dolari en saglamindan 1GB daha ddr2 800mhz ram'e veririm, veya direk goruntu kartini abartirim.
Sosyal ağlarda paylaş

widescreen konusuna dönecek olursak,

widescreen'in çok kötü bir yanı var şimdilik: widescreen olmayan bilgisayarlara geçince insanlara acıyorsun. böyle için buruluyor. "yazık" diyorsun, "haksızlık" diyorsun.

şaka bir yana, widescreen, yazılımcının, tasarımcının ve web gezgini insanın süper über dostudur. ki dvdnin iyice sıradanlaşmasıyla 16:9 formatında filmler paylaşımlarda da çook yaygınlaştı. artık oyunlar da desteklemeye başlıyor zaten, o yüzden her eve lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...