Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rp içerikli kitaplar hakkınjda sorualr tavsiyeler.

Bleda

Öne çıkan mesajlar

1. belgariad serisini ve devamı maloriian sersini herkeze tavsiye ederim "Will and Word" bakıs acısı rp deki "Büyü" dusuncenize bambaska bir boyut kazandıracak.

2. (sorulara geldim :D) Ravenloft ile alakalı kitaplar hangileridir sırasıyla yazabilirmisiniz?

3. Dragonlance in kitaplarına hangisinden baslayip okumak veciptir? (ve mümkünse tüm kitap adlarını yazarsanız sevinicem)
Sosyal ağlarda paylaş

kış gecesi ejderhaları bilmem ne olan o seriden başla. Ejderhalar efsanesimiydi neydi unuttum şimdi :)

Daha sonra raistlin tarihçelerini oku, ondan sonra yaz alevi ejderhalarını oku. Diğer kitaplar alternatif kalıyor biraz tanışmalar filan ama onlrıda arada okuyabilirsin :) . Seri genelde böle gidiyordu yanlış hatırlamıyorsam :)
Sosyal ağlarda paylaş

gerge saolasın :) Ravenloftla ilgili bilgisi oaln yokmu?

Ve bi arkadasımız belgariad la malleroiandan birini okuyun demiş katılmıyorum ve 2 seriyide okumanızı öneririm (bu arada serileri hem ingilzice hemö türkçe okudum ve hayatımda türkçe çevirisi ingilizcesinbden daha edebi ve güzel buldugum ilk seridir herkeze tavsiye ederim)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
* Vampire of the Mists (September 1991), by Christie Golden, (ISBN 1-56076-155-5)
* Knight of the Black Rose (December 1991), by James Lowder, (ISBN 1-56076-156-3)
* Dance of the Dead (June 1992), by Christie Golden, (ISBN 1-56076-352-3)
* Heart of Midnight (December 1992), by J. Robert King, (ISBN 1-56076-355-8)
* Tapestry of Dark Souls (March 1993), by Elaine Bergstrom, (ISBN 1-56076-571-2)
* Carnival of Fear (July 1993), by J. Robert King, (ISBN 1-56076-628-X)
* I, Strahd: The Memoirs of a Vampire (June 1995), by P. N. Elrod, (ISBN 0-7869-0175-6)
* The Enemy Within (February 1994), by Christie Golden, (ISBN 1-56076-887-8)
* Mordenheim (May 1994), by Chet Williamson, (ISBN 1-56076-852-5)
* Tales of Ravenloft (September 1994), Edited by Brian Thomsen, (ISBN 1-56076-931-9)
* Tower of Doom (November 1994), by Mark Anthony, (ISBN 0-7869-0062-8)
* Baroness of Blood (March 1995), by Elaine Bergstrom, (ISBN 0-7869-0146-2)
* Death of a Darklord (June 1995), by Laurell K. Hamilton, (ISBN 0-7869-4122-7)
* Scholar of Decay (December 1995), by Tanya Huff, (ISBN 0-7869-0206-X)
* King of the Dead (March 1996), by Gene DeWeese, (ISBN 0-7869-0483-6)
* To Sleep with Evil (September 1996), by Andria Cardarelle, (ISBN 0-7869-0515-8)
* Lord of the Necropolis (November 1997), by Gene DeWeese, (ISBN 0-7869-0660-X)
* Shadowborn (March 1998), by Carrie Bebris and William Connors, (ISBN 0-7869-0766-5)
* I, Strahd: The War Against Azalin (June 1998), by P. N. Elrod, (ISBN 0-7869-0754-1)
* Spectre of the Black Rose (March 1999), by James Lowder and Voronica Whitney-Robinson, (ISBN 0-7869-1333-9)
Sosyal ağlarda paylaş

ben bana göre serinin şu sırada okunması taraftarındayım bakınız ;

1)Ruhdöveni
2)Silah Kardeşliği

3)Güz Alacakaranlığı Ejderhaları
4)Kış Gecesi Ejderhaları
5)İlkbahar Şafağı Ejderhaları

6)İkizlerin Zamanı
7)İkizlerin Savaşı
8)İkizlerin Sınavı

9)İkinci Nesil
10)Yaz Alevi Ejderhaları
Bundan sora yeni bi seri çıkarttılar onun ilk kitabını aldım ama daa okuma fırsatı bulamadım ama o kitabın adı

11) Batan Güneşin Ejderhaları
devamını bilmiorum ama 2 kitap daa olucak
Sosyal ağlarda paylaş

sparhawklı olan mavi gül şovalyesi falan filandı. onu da çok sevdim, belgariad biraz daha çocuksu geldi ona göre. ravenloft sağlamdır. dragonlance hükmeder, forgotten realms keser biçer. ölüm kapısı, öldürür. böyle bu işler.
way anasını diyorum bazen ne gereksiz şeyler okumuşum :) bi tolstoy, dostoyevski okumak varken dimi. pişman mıyım? asla.
Sosyal ağlarda paylaş

sly benim gözümde fantazi kurgu demek arabesk e "fantazi" müzik demekle es deger. Renk-zevk meselsi anlayacagın. SLy-one bir de sormak istiorum tüm seriyi (ki ilk 2 hatta ucuncu kitabın bile cocuksu oldugunu kabul ediorum) okudunmu? heleki devamı maleroen o cocuksuluktan (kanımca) gayet sıyrılmış bir kitaptır. (baska önerisi olan)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
[spo]
Ben bir ejderha söylentisi'nden başladım(sonbahar alacakaranlığıyla aynı kitapmış, öyle duydum o yüzden aldım), onu bitirdim kış gecesini aldım ama sonbahar alacakaranlığının bittiği yerden başlamıyo apayrı biyerden başlıyo.
Ben yanlış mı anladım, bir ejderha söylentisi bi ön kitap mı yani sonbahar alacakaranlığı ejderhaları'ndan farklı bi kitapmı yoksa benim aldığım kitabın sayfaları mı eksikti?

Bir ejderha söylentisi, grup diskleri almaya giderken ejderhayla karşılaştığında bitiyo, kış gecesi ejderhaları cücelerin mekanında başlıyo. Arada olan olaylar kitapta ileride mi verilicek yoksa ben arada bi kitabı mı kaçırdım?

[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

"Ejderha Söylentisi" veya benzer isimli bu krem rengi ciltli kitap tamamen Margaret Weis isimli paragöz kişinin hagi amaca hizmet edeceği belli olarak basılmış bir kitaptır. Ben de ilk gördüğümd "Aha DL" diye atlamştım ama saolsun beni henüz 1 kez bile kovmamış olan Penguen Kitapevi sayesinde bu tuzağa çekilmedim. Ktabın başından ve sonundan birkaç sayfa okudum. Tek farkının Güz Alacakaranlığı Ejderhalarından kısa olduğunu görünce süratle uzaklaştım. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...