Voys Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 nargile içiomda, çekerken aklıma takıldı çok ilginç şimdi ben 3 yıldır nargile içerim. nerdeyse hergün ama ciğerim tertemiz çıkıyor inatla. nefesimi falan sağlam tutabiliyorum, yorulmuyorum kolay kolay. bunun nedeni dumanı ciğerime değilde diyaframıma çekiyor olmam olabilir mi? hatta şöyle genelleştireyim soruyu -dumanı diyaframa çekmek, ciğer hastalıklarını engeller mi?
Chemical Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 sigara dumanını diyaframa çekemezsin, çekebiliyorsan çoktan ölmüş olman gerekirdi, şimdi anatomi resmi bulup göstermek lazım. Diyafram akciğerde 2. bir bölme gibi bir şey değil, diyafram akciğerin hareketini sağlıyor diye biliyorum. Yani duman gene aynı yere gider, temiz çıkmanın nedeni içme sıklığının az olması olabilir nargile diyorsun her gün içmek bile zor evinde yoksa
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Seninkisi kendini aldatmak. Her ne içiyorsan bir gün acısı çıkar. Bu evrensel kurallardan birisidir. Mesela futbolda "atamayana atarlar" kuralı vardır, bu da evrenseldir. Halk arasında, "tatlı tatlı yemenin, acı acı sıçması olur" şeklinde de tabir edilebilir. Genelde bol acılı yiyip bana birşey olmaz diyenler için kullanılır. Çiğ köfte gibi hehe [ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 17:29 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
taz Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 ahah saçma geldi biraz soru sonuçta duman akciğerden başka bir yere gidemeyeceği için... diyafram muhabbetiyle en fazla belki biraz daha fazla duman çekebilirsin.
Chemical Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 şimdi diyaframın nasıl çalıştığını anlamak lazım http://health.howstuffworks.com/lung1.htm Yani diyafram akciğerin dışında vakum oluşturarak havanın içeri girmesini sağlıyor. Diyaframdan nefes alma ya da göğüs kafesinden nefes alma gibi şeylerde gene aynı here gidiyor hava. İçmeyin nargile falan:)
Muhallebi Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Diyafram bir kasdır yada kaslar topluluğudur diyebilirim sanırım.
Pyro Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 voikcim sen az daha derin ceksen anusunden verirsin o dumanı bak o kadar diyim sana.
tashmoo Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 belkı sole oluyordur, sıgarayı ole ıcenler wardır. sadece agızlarının ıcıne cekıp uflerler havayı. hıc ıclerıne almazlar o yuzden hatta sıgaraya bırını baslatırken azına cekıp "hııııııp annem" dedırttırılırkı baslatılan sahıs akcıgerlerıne ceksın dıe. sonrada oksurur bu kısı hatta. senınkıde bole olabılır belkı ama buda zararsız dııl dudak kanserı oluorsun
St_Dreamer Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 ama nargilenin içe çekimiyle sigaranın içe çekimi farklı sanırsam.Yani sigara içerken dumanı önce ağıza sonra ciğerlere çekersin,nargile ise direk ciğere çekilir nefes almak gibi.Hatta bu sebeple nargileyi farkında olmadan fazla çekersen öksürtür.Sigara gibi nargile içmeye çalışırsanız anlarsınız demek istediğimi
Masteis Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 canım nargile çekti iyimi yahu... getirin elmalı nargilemi
Saeros Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 göbek deliğine mi dayıyorsun nargileyi, nasıl diyaframa gidiyor.
toggie Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 nargile dumanında sigara kadar zararlı bişey yok zaten. ama bir de yoğurt olayı var. yoğurt sevenlerin ciğerleri hep temiz çıkıyo.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Muuahaha.. başlığı okuyunca dumanı diyaframa çekmek aklıma başka bir şey geldi.. Zenci götünden kokain çekmek Yapmamak lazım tabi böyle şeyler.. ayıp, sağlığa zararlı
Voys Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 a bak yoğurt olabilir, günde 1 büyük boy yoğurt bitiriyorum.
aquila Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 hee ben de bagirsagima cekip arkadan saliyorum, gazim cilek kokuyo, tobe tobe..
St_Dreamer Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 LoL aquila e yoğurdun olayı ne ki?
toggie Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 tam olarak bilmiyorum nasıl bir faydası oldugunu ama cigerdeki zehiri temizlediğini birkaç kişiden duydum. dogru yani olay gerçekten. bir de cok fazla yemeyin zehiri temizliycek diye. bir arkadasım cok severdi yogurtu her yemekte yogurt yemekten bobreklerinde problem olustu kum falan doktu. fazla proteinden midir nedir yani dikkat edin, aşırıya kaçmayın.
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 ben dalağıma kadar çekmek isterdim
Absolut Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Zaten üç kere içince kanser yapmıyor bu lanet şey. Biraz süre geçiyor sen diyorsunki bana bişi yapmıyor bak ciğerler topaç gibi. Sonra bi gün bi gidiyorsun doktor kanser başlamış veya yayılmış diyor ve hayatın o noktadan itibaren değişiyor. Olay bundan ibaret.
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 ehehe. kardeş ciğerler kapalı bi sistemdir. yani giren hava başka hic bi yere cıkmadan yada kanla karışmadan(hücre düzeyinde difüzyonla alışveriş haric) cıkar geri. nefes almayı sağlayan kaslar kaburgalarının arasında dışarıya bakan taraftaki kaslar ve diyafram kasları dır. nefes vermeyi sağlayanda karın kaslarının kasılması ile diyaframı yukarı doğru itmesi ve kaburgaların bu sefer ic tarafına bakan kasların kasılması ile olur. yani diyafram nefesi sadece müzisyenlerin seslerini daha iyi kontrol edebildikleri bir terimden ibaret
Wispy Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Senin kastettiğin sanırım diyafram nefesi diye tabir edilen şey. İnsan bir göbeği şişirerek nefes alır bir de göğsü yukarı çıkararak. Her türlü hava ciğerler gidiyor ve hertürlü zararlı uzak durun plx
Voys Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 evet wispy orayı kastediodum :) sanatçılar çeker hatta. benım akciğerden farklı oldugunu dusunme nedenım akciğerime daha fazla çekemedikden sonra karnımada çekebiliyorum. 2. vites gibi askfjasf
Öne çıkan mesajlar