Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar kastığı BAZI yerlerde kendini resetliyor

Mirluin

Öne çıkan mesajlar

Başlıktada yazdığım gibi, windows XPnin loading şeysi daha başlamadan (windows dışındada yani) reset atıyodu, direk açılmıyodu yani... geçici çözüm bare msne falan giriyim dedim üstüne 98 oturttum, şimdi wow açmaya kalktığımda ana ekran gelmeden önce(bitek msn derken ara sıra takılmakta lazım tabi :p), msnde biri gönderdiğim dosyayı almayı kabul ettiğinde, ad-aware ile tarama yaparken taramanın "belli" bi yerinde, yani değişik değişik ama her seferinde belli yerlerde makina lap diye reset tuşuna basılmış gibi yeniden başlıyo... ayrıca modemin cdsini bulamadığımda bare eski oyunlardan oynayam diye hitman yüklemiştim, düzgün çalışıyodu şimdi bi bölümün loadinginin sonlarına doğru ondada resetliyo yani reset yerleri gittikçe artıyo olabilir, böyle bişey bütün dünyayı kaplarsa hiç iyi olmaz.. format atmayı bitek başka çarem yoksa düşünüyorum yeniden yükleyemeyeceim (üşendiimden tabi) şeyler falan var, donanım olarakta anakart ram ve işlemci değişeli 3 hafta falan oluyo 1 hafta öncesine kadar gayet sorunsuz takılıyolardı... acaba vursam geçermi diye merak ettim burda soriim dedim
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bios update etmeyi de deneyebilirsin. bununla birlikte hardware olarak da kasa içini açıp hava akışını engelleyen neler var bir kontrol et. en baş fanlara bak. tozlanma kesin vardır bir süpürüver. işlemci fanının sogutucusunun içi tozla dolmustur onları al.

cpu biraz kastıgı an 2-3 derecelik sıcaklık değişimi reset attırıyor gibi. bunun nedeni ise kendisini korumak istemesi. sogutmayı iyi derecede yapamıyorsun.

virus sorunu yada bios update ise eger temizligi iyi yapıp da hala bu sorunla karsılasıyorsan düşünmen gereken diğer iki unsur. çünkü suan virus taratsan biraz kasınca gene reset atıcak. bios update ise eskiden öyle bir sorun olmadı ise cok düsük bir ihtimalle işini görür
Sosyal ağlarda paylaş

Hep aynı yerlerde oluyorsa ısınma değildir bence. Ram, anakart yada bu ikisinin uyumunda bir yamukluk var büyük ihtimalle.

EDIT: Bir fan programıyla cpu ısısına bak. Eğer belli bir sıcaklığa geldiğinde reset atıyorsa, yada gereğinden yüksek değerlere çıkıyorsa anlarsın zaten.

[ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 15:00 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ısınınca fan ses yapıyo diye zaten genelde kasanın yan tarafını açık tutup tozunuda sık sık alıyorum, şimdi bi baktım ramidir fanıdır hepsi güzel oturuk halde, ve bu xp başlarken reset işi daha bilgisayarı açalı 20 saniye olmuşkende oluyor, ayrıca reset olan yerlerden çok daha sağlam kasıpta resetlemediği zamanlarda var, yani kısacası ısınmaktan değil galiba , tozuda şimdi tekrardan iice aldım yine olmadı : ( bi servise falan götürsem şimdi basarlar formatı belki diye şeediyorum ama ipin ucu oraya gidiyo gibi... (sağolun öneriler için bu arada :))

[ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 15:25 tarihinde, Mirluin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İşletim sisteminden olduğunu hiç sanmıyorum. Olmazsa live linux cd'lerinden bul bir tane bir dene. Ubuntu'nun var mesela. Cd'den boot ediyorsun hiç bir şey yüklemeden açılıyor.

Memtest programıyla baştan sonra ram'lerini kontrol etmeyi de deneyebilirsin.

Bios'tan Front Side Bus (FSB) hızını bir seviye düşürmeyi deneyebilirsin (166'ysa 133'e mesela).
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay durduk yerde mi başladı bu arada? Eğer herhangi bir yeni parça taktıktan sonra olmaya başladıysa büyük ihtimalle güç kaynağı yetmiyordur Dyna'nın dediği gibi. Yeni parça takmamana rağmen oluyorsa da güç kaynağından olabilir. Güç kaynakları her türlü kıllığı yapmak için üretilmiş zımbırtılardır netekim.
Sosyal ağlarda paylaş

Harddisk olayına göre bakınca baya uygun. Kasanın yanı açık haldeyken pencere açıp kapalı tarafına buz kutusu şeyleri dayayıp iyice sakinleştiği bi zamanı beklesemde reseti yine bu yerlerde atıyo, ısınmasına uygun hale bırakıp aynı anda değişik şeyler açıp kasmasını sağlıyorum yinede reset atmıyo, ısınmadan çok belli dosyalara dokandırınca gitmesine benziyo... heralde bakıma götürecez yine, yardımlarınız için saolun ^^
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemcinin fanını çıkartıp işlemci ile fan arasındaki macunu kontrol et, aşınmış olabilir.

Bilgisayarını daha yeni yenilediğini söylemişsin, kasayı değiştirmediysen Güç Kaynağı yetemiyor olabilir.

Varsayım bunlar elbette, tek tek bütün parçaları düzgün çalıştığı bilinen parçalarla değiştirip deneme imkanın varsa ( Eski hardwarein mesela ) üşenmeyip sorunun kaynağını bulabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
sorunun bitek modem bağlıyken oluşuyomuş bu arada(niye bu kadar uzun sürdü farkedilmesi; nasılsa öss var biraz bozuk dursun ayaana çok üstüne gitmiyodum :p) şimdi ayrıntısınıda söyliyim, internete bağlı olmasına gerek olmadan, modem bağlıysa o belli yerlerde resetliyo, ayrıca aynı modem değil sağlam başka bi modemde denedim (eskisinin driverı yüklerken sorun çıkıyo mecburen oldu bu :p) USB bu arada modemler, neresine ayar vermem lazım şimdi bunun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...