Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her eline gitar alan rockçı oluyor (mu?)

Bone

Öne çıkan mesajlar

Özellikle Türkiye'de son bir-iki yılda "Rock" gruplarında feci bir artış yaşandı.
Okul grupları da bu tarzı benimsedi ve amatör grup olarak çalmaya başladılar.

Grup 84 gibi bir sürü grup var ortada. Bu türde müzik yapan daha fazla da amatör grup mevcut.

Eline alıyor bir elektro gitar, sırtına asıyor Marshall anfi, aha oldu "Rockçı"

Benim bildiğim rock,
-tamam hard rock'a fazla kaçmadan-
The Who - My Generation, The Doors - Break On Through, Scorpions - Wind Of Change, Joan Jett - Bad Reputation gibi şeyler idi.
Vahşi, sert, deli dolu bir tarzı vardı.

Şimdi ise,
sanki
(benim hüsnü kuruntum da olabilir)
"Akdeniz akşamları" söyleyen "sahil gitarcıları" bir anda "rocker" sıfatına atladı.
Rock'taki eski enerji yitirdi.
İyicene pop müziğe benzedi.
"Rocker" diye çıkan insanlardan ziyade sanki Kenan Doğulu ve Sertab Erener bile daha "rock" kaldı.

Acaba 2000'lerdeki club müziği trendi, rock'ı da mı yumuşattı?
Yoksa insanlar pop/rock karışımı bu tuhaf müzik tutuldu diye mi "rocker" imajına bürünme yarışı veriyorlar?

Nedir, siz neler düşünüyorsunuz bu konuda?
Her gün yeni bir "rock" grubunun çıkmasını nasıl karşılıyorsunuz?
"Rock"ın çok daha soft bir hale gelmesi konusunda fikirleriniz neler?

Şahsen ben 80'lerdeki rock müziği özlüyorum.

[ Mesaj 09 March 2007, Friday - 20:15 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

senin dedigin zamanlardaki ses kayıtları bile farklıydı.simdilerde her ise atlayıp berbat eden ticari kaygılar,rock kültürünüde sulandırdı maalesef.

kaldı ki türkiyede zaten oturmus bir rock kültürü yoktu.yani aramızda hangimiz jailhouse rock dinlerken aldıgı zevki buralarda yapılmıs bir sarkıda aldı?

[ Mesaj 09 March 2007, Friday - 20:24 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

80'lerde rock müzik altın çağlarını yaşadı. Ve o günlerin geri gelmesi mümkün değil malesef.

Böyle populer kulturunde etkileriyle daha da çok cıkacak hergeçen gun bu gruplar türeyecek. Aralarında da çok çok az nadir oluyor gerçekten birşeyler yapmaya çalışanlar.

Bu hususta beğenmıyorsanız gunumuz gruplarını, 70'lerin 80lerin oldukça fazla rock grubu var. O akımı hala içinde taşıyan insanlar var(benim gibi) Onları dinleyin derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın her yerinde böyle olduğunu sanmıyorum(olmadığını umuyorum=))

Toplumumuzda birşeyi bulup içine edene kadar cıvıtmak bayağı yaygın olduğundan(hobi derecesinde) çevremizde "yeahh ben rocker olduum" "metal rlzz" "gotiğim lan ben" diye çığıran tipleri görmeye alışkınız. Özentilik desem mi demesem mi bilmiyorum yani görünüme özentilik dersem sözü tüm tarza da yöneltmiş te olabilirim o yüzden genelleme yapmıyim.

-onun yerine bir bütünü tamamen benimsemek yerine bölük pörçük parçalar halinde kafalarına göre birşeyler yapmaya çalışıyolar diyim (ne dedim ben de pek anlayamadım ama toplamaya çalışıyim bi)

Yani mesela dediğiniz gibi poptan bozma saçma bi müzik yapan tipler sırf tribünlere oynamak için kendisini rockçı olarak tanıtabiliyo.
Sırf bu konuda da değil mesela abuk sabuk tipler siyah giyinip panda makyaj yapıp gotiğim ben diye dolaşmaya başlıyolar.
Bu tiplere sorsan rock nedir, metal nedir diye
"ııııııııııı....eööööööö... insanın kendisine yakışanı giymesidir ehi ehi ehi" filan diye cevap verirler kesin. Çoğunun da gerçekten hiç bilgisi yoktur bu konuda öyle sırf etiket olsun diye takılan tipler, yaptıkları tek şey de kültürlerin içini boşaltmak, ruhsuz moda kırıntılarına çevirmek.

-bence- bir insan kendine ille de bi tarzı,kültürü benimsiycekse kültürü tamamıyla öğrenmeli ne biliyim nedir bu neyin nesidir,neden-nasıl ortaya çıkmıştır, ne demektir iyice sindirmeli, ondan sonra olmalı ne olucaksa=)
Sosyal ağlarda paylaş

arabesk&rock yapıyor gibime geldi çoğu insan, nese yakında club-metal e de imza atcaz ülkemizde :)
ama ciddi umutlarım var, kurbandan sonra güzel müzik yapan grupların çıkacağından ümitlenmiştim, çilekeşiydi dorian dı direct gripin.. güzel adamlar gelmeye başladı, ve şimdi de malt dan ciddi ümitlerim var
tabi bone saydıklarımın çoğu (hatta hiçbiri) senin özlemini duyduğun sesi getirmiyor ama heryerde kumsal gitaristi görmekden iyidir :)
Sosyal ağlarda paylaş

60ların rockı 60 larda kalmasa, 80lerin rockı 80lerde kalmasa hiç bi anlamı kalmazdı bence. "pehh aç bi janis joplin dinleyelim" demenin bi özelliği kalırmıydı? müzik akımları dinamiktir, değişir. ama müzik zevki için aynısını söyleyemem. şahsen ben '60-'70 den ilerisini zor severek dinlyorum. senin kendini buluğun yer 80ler'se ne mutlu sana; bırak gençler dinlesin grup 84...
Sosyal ağlarda paylaş

Earenwen benimde Malt'tan baya umudum var hatta tek dinleyebildigim turk rock grubu diyebilirim:)

Onun dışında gerçekten 70lerin sonları ve 80lerde rock muzık en guzel zamanlarını yaşadı gerçek kaliteli muzık dınlemek ısteyenler o donemın sayısız gruplarını dınlemeye başlasınlar. zamanla çok fena sarıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam konu ile alakası yok pek ama "eline rock gitar alan rockçı oluyor kardeşim" denildiğinde aklıma Anggun geliyor. Bu kadife sesli süper (süper ötesi, harika, takdire şayan ve hatta akla zarar) kadın Endonezya'da rockçıymış (yani rock müzik icra etmekteymiş) hala endonezya'da rock müzik sanatçısı olarak anılırmış. Ancak kendisi bir yolculukta Fransa'ya gelmiş ve oraya yerleşme kararı almış (Paris elbet) Müzik zevki biraz da olsa değişmiş.. (ne de iyi olmuş esasında)
Her neyse dediğim şu ki kimisi de gitarı bırakıyor dünya starı oluyor (en azından bir kişi =) )
Tabi bu yazının esas başlığı "Anggun'ın şarkılarını seviyorum ulan!" da olabilirdi ama açmadım başka bir başlık.

Rose in the wind(le rose des vents), undress me, saviour (cesse la pluie), breathing, snow on the sahara (la neige au sahara) vb. dinleyin hak vericeksiniz zaten. gitarı bırakan ellerini yirim ben senin
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm yine eski bir tartışmaya benziyor bu aslında. Para için müzik yapan sanat icra ediyor sayılırmı gibi bir soru o da.

Bunun cevabını aslında "Metal: A Headbangers Journey" belgeseli veriyor finalinde söylenen bir söz veriyor.
Kelimesi kelimesine hatırlamam mümkün değil ama özeti "Hayatta kim ne derse desin konserlere gittiğim zaman beni sadece burada bulunmam nedeni ile anlayan insanlar için bu müziği dinleyeceğim" diyor.

Dünyanın gittiği yeri tahmin edecek öngörü sadece olgunlaşmış birikimi olanlarda var malesef genç kitlelerden özeleştiri yapmalarını beklemek haksızlık olur onlar özeleştiri yapmak için değil hayatlarını yaşamak geleceğe hazırlanmak için yaşıyor. Kişinin karakterinin biçimlenmesi çok zor bir dönem dolayısı ile zevkler ve renkleri o dönemin kararları ile yargılamak çok yanlış.

Ancak bizim gibi Amerika gibi toplumlar genç nüfuslarının karar verdiği akımları yaşıyorlar. Amerikalılarda aynı bizim düşündüğümüz gibi Hip Hop için bir çare arıyorlar kendilerince.

Konuyu tam dağıtırken bitirmek gerek Müzik eğer gönül verilerek yapılan bir olaysa kim ne yaparsa yapsın saygıyı hak ediyor. Ancak tüccar müzisyenlik kitlelere yalan söylemek ve insanların karışık duygularından faydalanıp kazanç elde etmektir. Samimiyet insanın geniş kitleler ile kurduğu ilişkilerde en önemli temel ve samimiyet 80'lerde vardı. Bugün prodüktörlerin bar sahiplerinin borusunun öttüğü gün. Da Vincinin ve daha bir çok sanatçının eserleri sefalet içinde öldükten sonra değerini kazanmıştır. Onların adı saygı ile anılırken Andy Warhol otel önünde bir hayranı tarafından yalancılıkla suçlanıp vurulmuştur.

Sonuç burada günü yaşayarak paranın beline vurmak isteyenler ve arkasından dünyayı değiştirecek bir eser bırakarak bu dünyadan göçüp gitmek isteyenlerin arasında devam eden bir savaş. Bugünün galibi böyle görünebilir ancak dünya yarın ne olacak tahmin etmek zor. Yakın zamanda Hindistan, Rusya ve Çin arasında bir ittifakın olabileceğinden söz ediliyor. Dünyada dengeler sizce nasıl değişir müzik ne olur? Paranın kaynağı akımın kaynağıdır.

Not: bunun üzerine Kreator - Material World Paranoia tavsiye edilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Birçok gencin müziğe bakış açısı özentilik..

Müzik yapmak için müzik yapmıyorlar. Müziği toplumdaki (rockçı gençlik toplumu) otoritesinin (havasının) artması için yapıyorlar.

Rocker olmak onlar için bir mutluluk yeni bir heyecan yeni arayışlar... zamanla geçip gidiyor ama.

Gitar çalan rocker oluveriyor bir anda..

Tabi birde şöyle birşey var. Akdeniz Akşamları çalan birisi tam olarak ne tarz bir müzik yaptıgını. Yaptıgının ne oldugunu bilmiyor. Bu nedenle ''Müzikle uğraşıyormusunuz, ne tarz müzik yapıyorsunuz'' gibi sorular geldiğinde direkt olarak..

Rock müzikle ilgileniyorum... En çok sevdiğim gruplar Cradle Of F, İn Flames , SoulFly ve Tabiki Metallica

Neden çünkü günümüz Türkiye rockçılarının hepsi gitar ile çalınan tüm parçalara Rock sıfatını koymuş bir kere...

İş biraz bilmemezlikten kaynaklanıyor yani...

Abi Ne İş Yaparsın

Rockçıyım

Olay Bu..

[ Mesaj 12 March 2007, Monday - 14:15 tarihinde, RedallHoor tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 12 March 2007, Monday - 14:17 tarihinde, RedallHoor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Popüler kültür her çağda değişiyor. Şu sıralar rock kültürü moda. Popüler olan herşey gibi yozlaşmaya mahkum. Ama "rock öldü rock gitti vah vah" şeklinde bir durumu sözkonusu kılmıyor. Eninde sonunda modası geçicek ve gerçek rock severler orjinal şeyler yapmaya devam edecek, ediyorda :)
Sosyal ağlarda paylaş

Adamların gitar hakkında tek bildikleri 3-5 akor basmak. Bunlar zaten klasik gitarla ritm çalıp o "akdeniz akşamları" tarzı şeyleri söyeyen hanzo tipler. Adam bakıyor Türkiye'de Rock furyası var,elektroyla ortaya çıkıp kendini rockçı sanmaya başlıyor kendini. Pop müziği öldürdüler Türkiye'de şimdi sıra rock müzikte.
Şuan gerçekten rock müzik yapanlar sayılı.

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 23:03 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...