Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güçlü mü,aciz mi?

_-_ShadowSong_-_

Öne çıkan mesajlar

malumunuz yunanlı biri youtube'a video atmıştı geçenlerde,
halkın büyük kısmıda gazetelerde,tvlerde,forumlarda tepkiler vermişlerdi..
ben yunanlı çocuğun yerinde olsam ağzımı bırakıp başka yerlerimle gülerdim bu kadar tepkiye..adamın kafasına esiyor,bir video yapıyor,bütün halk bu videoya tepki veriyor..

bir deliye,milyonlarca kişinin tepki vermesi o ülkenin güçlü olduğunu mu gösterir?aciz olduğunu mu gösterir?
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bizim yaptığımız acizlik.Biz "ohanes,hayvanoğlu hayvan" vs. gibi yorumlar yapıp, " bakın lan yunan ne yapmış" diyip videonun linkini floodlamasaydık eminim 200-300 kişinin izlediği basit bir video olarak kalacaktı.Zaten bir ton öyle video var,bir tanesi şansa ortaya çıktı görüyoruz olanları...

tamamen milliyetçi işi o videoyu yapanlarda o video altına yorum yapanlarda gözümde aynı kişi.Yunan-Türk ne olsa olsun dosttur sadece şu milliyetçiler olmasa.

bunu neye dayanarak söylüyorum bizim yazlığımız Ayvalık'ta.Ayvalık'a her perşembe pazar için vs. gelinir ya da Rumlar sadece gezmek için,gayet iyi arkadaşlarımda var Yunan,gelen insanlara bakıyorum yani bir düşmanlık yok aksine nasıl desem hayvani bir misafirlik var.

Bunlara gölge düşürmek isteyenlerin işleri bunlar,o yüzden yapan da aciz,biz de aciziz diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi bu tür kişileri mutlu eden şey bunlar zaten. Ülkeyi birbirine kattım diye ağzı kulaklarındadır şimdi.

Video'ya baktım herkes destan yazmış. "Vatan elden gidiyor" diye başlıyor cumhuriyet tarihini özetleyip çıkıyor. Binbir küfür eden de ayrı, flood yapan ayrı, her önüne gelene mail atan ayrı...

Böyle bir videoya denk gelince yapılabilecek bir sey, şikayet tuşunu kullanıp video'yu izlemeden çıkıp gitmek. Bu "ettikleri hakarete tepkisiz kalmak" değil, belki de tepkiyi en gerektiği şekilde koymak. Çünkü Atamızın büyüklüğü ne bir videoyla ne de kendini bilmez birilerinin sözüyle lekelenir.

Ama Türk milleti olarak genelde sevdiğimiz saydığımız birine laf edildiğinde duramayız yerimizde. Böyle bir şeye tepkisiz kalamaz bir çok kişi, o yüzden tepki verenlere de aciz demenin doğru olduğunu sanmıyorum.

Aciz olan o tür videoları hazırlayandır. Verilen tepkiler video'yu hazırlayan kişiyi mutlu etse de , bu video'ları tepki verilmesi de normaldir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence adamin yaptigi gayet dogru?(sikayet butonunu kullansa tabiki daha dogru olurdu) Neden cunku ilk videoyu Gayreek, gay rums die biz cıkarmısız, orada eger youtube a erisim kesilmedne önce girdiyseniz "THis video is a responsose to gay rums gayreek" die görürdünüz. bence buna kızacagımıza, biz nedne ilk bu terbiyesizligi baslattik? Atatürk keyfindenmi İzmir geri alındıgında yunan bayragını cignemedi? gibi soruları milletçe kendimize sormalıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

Genelleme yapmayı pek sevmediğim için ne gayreek videosunu, ne gayturk videosunu bir milletin tümüne mal etmenin saçma olduğunu düşünüyorum.

Yani bir ülkenin tüm nüfusu toplanıp "hadi bi video yapalım türkler gıcık olsun" demiyolar ki, aradan bi beyinsiz çıkıyo, bi video yapıyo tamamdır millet azıtıyo yunanların türklere hakareti diye, olay nerelere geldi biliyosunuz video kaldırılana kadarki zaman diliminde engelleme sorunu filan çıktı ortalık karıştı, olay yabancı basına filan sıçradı işte birsürü şey oldu... Bunlar sırf birkaç tane salağın marifeti yüzünden(şimdi kendilerini bi halt sanıyolardır kesin "hoba diplomatik kriz başlattık" diye tepiniyolardır)

Neyse kısa kesersek eğer: Gerizekalı gerizekalıdır. Türk te olsa gerizekalıdır, Yunan da olsa gerizekalıdır, Arap ta olsa gerizekalıdır, Amerikalı da olsa gerizekalıdır, Zimbabwe li olsa da gerizekalıdır. Kafaya takıcak bir durum değil, bu kadar tepinmek,zırlamak, küfürler etmek, kargaşa çıkarmak yerine direkt olarak şikayet edilseydi şu son 2 günde olanlara katlanmak zorunda kalmazdık.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache bu arada yanlış düşünüyorsun,

Telekom'un buradaki sansürcülükte suçu yok.Ha engeli o koydu ama koymak zorunda.Eskiden kalma anlaşmalara göre herhangi bir internet sitesine engel konulması gerekirse Telekom buna uymak zorunda,uymazsa ülkedeki haklarını kaybetmeye kadar,el konulmalara kadar gidebilecek bir süreç söz konusu.

O yüzden Telekom'u burada suçlamayın
Sosyal ağlarda paylaş

Manda'ya yazmıştım, buraya da olduğu gibi kopyalıyorum konu hakkındaki mesajımı;

said:
Pek sevgili arkadaşlar, unuttuğunuz mühim birşey var, o da bu videonun bir "Video Response" olması, yani bizden birinin, bir moron yurttaşımızın yaptığı "GAYREEKS!!!" videosuna cevap niteliğinde yapılmış olduğu.

Sen kalkıp elin adamına "İbnesiniz olm hepiniz! Hahahaha! Fuck you son of bitches! Since 1453!" diye video hazırlarsanız, ondan sonra kalkıp da "Youtube'da Atatürk'e sövmüşler. Youtube'un da, Yunanların da allah belasını versin" demeye hakkınız kalmaz.

Youtube belli ki gevşek bir şekilde modere ediliyor, senin "Gay Yunanlar" diye hazırladığın "Bakın mitolojilerine, hepsi ibne bunların, ibne olmayanları da ensest zaten!" videosuna bir yaptırım yapılmamışken sesin çıkmıyorsa, "Gay Atatürk" videosu yapıldığında Youtube'u ihmâlkarlıkla suçlayamazsın.

Bir de "Bu videoyu hemen MSN listendeki herkese gönder! Şerefsiz orospu çocukları neler yapmışlar bak!" diyen gaz arkadaşlara değinelim. Ulan hıyarlar! Hani bu videonun yapılış nedeninden bahsettik, onu da geçtim de, sen bu videoyu milyon kişiye yayarsan eline ne geçecek? Gördüysen videoyu, önce "Flag as inappropriate"i işaretlersin, ardından hiç olmadı bir mail yazarsın Youtube'a, "Hate Speech" açıklamasıyla, illa ki kaldırılır o video oradan, onlarca örneği var bunun. Zaten etrafına şuursuzca saldırmak için en mini minnacık kıvılcımı bekleyen gazlı insanlarla dolup taşan bir ülkeyiz, sen bunu daha fazla insana dağıtınca eline ne geçecek? "Daha çok insan şikayet ederse daha çabuk silinir" demeyin bana hiç, bunun vereceği yarardan çok zararı var çünkü. Sen o videoları kaldırtana kadar, hayal edebileceğinden çok daha fazla kişiye ulaşıyor o video senin sayende.

Bir de Türk Telekom'a değinmek lazım sanırım kısaca. "Yahu biz yasaklayalım bu siteleri, olsun bitsin" mantığı kadar gerzekçe bir mantık görmedim ben hayatımda. Devekuşu gibi, kafayı gömdüğün zaman etrafındakiler de seni görmüyor zannedersin iyi güzel de, o göt kabak gibi dışarıda kalıyor sen kafayı içerde tuttukça, ona ne yapacaksın be güzelim. Hoş, adamlar zaten bahane arıyorlar sansür için, işlerine de gelmiştir. Yoksa Türkiye'de bürokrasinin bu kadar hızlı çalışmasına başka bir açıklama getiremiyorum ben.

Sonuç olarak, o Yunan'ın yerinde ben olsaydım, götüm çatlayana kadar gülüyor olurdum herhalde. Türkiye bir kez daha "kendi kendini rezil edebilme potansiyeli"ni gösterdi...
Sosyal ağlarda paylaş

Acizlik tabiki daha kendi ülkesindeki Atatürk karşıdı insaları engeliyememiş kendi kusurunu görmeyip başka ülkerin kusurlarını yüzüne vurmaya calışmak acizlik değilde nedir?Milliyetçiyiz Ataturk'çüyüz diyenler kendi ülklerinde yobaz, aşırı dindar insanların Ataturk'e küfürler ederken lakaplar koyup dagla geçersen milliyetçi değilde avrupadan biri bir video yapınca mı milliyetci Ataturkçü damarı artıyor hatırlıyolar.Önce kendi ülkesini temizlesin, Devlet ve Devlet kurumlarnı sonra yurtdışındaki işlemlere baksın.İran'dan hiç bir farkımız kalmadı resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...