Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güler misin , ağlar mısın?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://turkcu.net/forum/

Son yarım saattir forumlarını okuyorum. Önce gülüyordum , ağlasam mı diye düşünüyorum şimdi...

Beyinlerinden turşu kurmaya çalışmışlar sanırım ; ama beceremeyip bozuk bozuk yemek zorunda kalmışlar sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bombacı Ali Çavuş kimdir biliyormusun.İlk kurulan kuva i milliye güclerinin liderlerinden biridir.9 eylüy 1922 de karşıyakaya sancağı diken ilk kişidir.Tarihinize saygısızlık etmeyiniz.
Ayrıca soyundan, tarihinden utananlar TÜRK olmayanlar girmesin o siteye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ülkesini ve özgürlüğünü(her anlamda) düşünen herkesin az da olsa milliyetçi ve Atatürkçü olmasi gerekir,tabi aşırıya kaçıncada neler olduğunu hep beraber gördük ve bana göre herkesin düşüncesi kendine birisi fanatik derecede dindar veya ateist olabilir bu beni ilgilendirmez ama başkalarının düşünceleriyle alay etmek yada hakaret etmek doğru değil,ha bu demek değilki ben şu an bu siteyi savunuyorum ama eğer laik ve demokratik bi ülkede yaşıyorsak bence doğru olanı bu tabi son 5 senedir Cumhuriyetten ,ılımlı islamcılık(nedemekse) doğru kaydığımızda maalesef gerçek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu başlıklarına bakıp geçmeyin lütfen yazılara da biraz zaman ayırın. Aşırı bir milliyetçiliğin söz konusu. Ben de milliyetçi, Atatürk'çüyüm. Fakat günümüz şartlarının getirmiş olması gereken hoşgörülülük, ve açık fikirlilik yok malesef. Sımsıkı bir şekilde en büyük Türk'tür, Türk'ün Türk'ten başka dostu yokturculuğun üzerinde dönen tartışmalar var. Fakat istisnalar da yok değil, fikirlerini çok düzgün bir şekilde aksettiren insanlar da var. Ayrıca henüz küfüre, hakarete, sidik yarıştırmaya da tanık olmadım. Burdan bizim de pay çıkarmamız gerekir bence. Bahsedilen şeyler arasında bizim, yani gençliğin yozlaşması da var. Bir yerde doğru bence, hepimiz bir şeylere özeniyoruz ve zaman zaman yanlış yerlere de kaydığımız oluyor. Ama bence bütün insan ve ırklar eşittir hatta ırk diye bir şey olmamalıdır(bu söylediklerini orada söylesene diyebilirsiniz, cevabım neden hep beraber demeyelim olacaktır peşinen.)

Kısacası her topluluğun bir iletişim noktası var o tarz düşünen insanların da orası o bakımdan gülüp geçmemek gerekir. Burdan kalkıp söylediklerinin tersini savunursak(seviyeli bir şekilde) eminim bazı şeyleri değiştirebiliriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@tyreal sölediklerinin çoğuna katılıyorum yannız bazi kesimlerin ülkemizde bölücülük ve ailesinden ilk defa uzak kalmiş gençleri kendi çıkarları için bazı tekin olmayan kurum yada inanışların içine çektikleri gerçek ben bunu öğrenci olduğum şehirden biliyorum bizaatta şahit oldum,o forumdaki insanlarda bu kişilere karşı tepkilerini dile getirmeye çalışırken çok aşırıya kaçmişlar yaklaşık yarım saat sitede yazılanları okudum,içlerinde az sayıdada olsa bu tepkiyi çok aşırıya kaçmadan dile getirebilmiş olanlarda var türkiyenin şu anki durumu çok abartılmış şekilde olsa bile bazı yönleriyle gerçekçi olarak anlatılmış,herkesin birbirinin görüşüne, inanışına karşı hoşgörülü olmasi hepimizin isteği ancak şu şartlarda bence bu mümkün değil,her şeye her olaya tepkisiz duyarsız kalmakda yanlış bence,umarım yanlış anlaşılmam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok sanırım hepsini doğru anladım=) Hep beraber bilinçli olmamızı beklemek zaten bir hayal katılıyorum. Ama bir yerlerden başlamak gerekir böyle bir şey yapmaya biraz kıpırdanmamız gerekir. Böyle insanlardan korkmamız ve tepki verebilmemiz gerekir. Çünkü onlar tek bir fikir arkasında kenetlenirken, biz bir çok şeyi savunabiliyoruz. Sanalda değil ayrıca ülkücü ocakları olarak bildiğimiz, birebir insanlarla sürekli iletişim halinde ve büyümekteler. Tek bir konuya bağlanmadan, ufkumuzu geniş tutarak, bilinçli bir şekilde sesimizi çıkarmamız gerekir.

not: Geleceğimizin kurtarmak bence daha önemli fakat ben de yaşamak istiyorum diyorsanız, yine bu şekilde tepkinizi koyarak sosyal gruplara ve yardım kuruluşlarına katılarak cv nizi güçlendirebilir, özellikle yurtdışında iş bulma konusunda daha rahatlayabilirsiniz. ör: UNICEF gönüllüsü olmak bazı avantajlar sağlıyormuş diye duydum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...