Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Katılaşınca özkütlesi düşen madde "su"

Fistan

Öne çıkan mesajlar

Genel olarak maddeler katılaştıgında sıvısının içine çöker. özkütleleri artar.
Hey gözünü sevdiğim SU. katılaşınca özkütlen düşer.Sıvı halinin üstünde yüzersin.kutup ayıları üstünde dolanır.
su katılaşınca diğer gay maddeler gibi hacmi azalsaydı ne olurdu bi düşünsenize? buzul diye bişey görünürde olmazdı.olurdu ama suların diplerinde :(

bu özellikte olan diğer 5 madde: bizmut, antimon, galyum ve germanyum.başka da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim dersanedeki hoca söylemişti bu su molekülleri V şeklinde olduğu için(açısını unuttum 120 ydi sanırım) bunlar katı hale geçince moleküller birbirine girmek yerine çakışıyolarmış, arada boşluklar kalıyomuş bu yüzden yoğunluğu sıvı halinden düşük oluyomuş(tabii yanlış hatırlıyo da olabilirim=))

Güzel bişey tabi... Yani öyle olmasaydı deniz seviyesinin yükselmesi için buzulların erimesi, küresel ısınma hedeleri gerekmiycekti direkt olarak sular yüksek olucaktı=)

Ayrıca söylenmiş zaten göllerde(ve kutuplarda tabii) su altında hayat olmazdı

Hmm bi de Titanik batmamış olucaktı, ne alakası var ben de bilmiyorum ama batmamış olucaktı işte=)
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca her sıcaklıkta da buharlaşıo çok acaip bi madde hayat lan,, tarla domatesi vardır bilirmisin hah işte can olur onlar can kokar miss gibi..
,,senki suya,kuşa,böceğe tekmük atan ilim sahibi bi kişisin, bu sevgi nerden geldi hayırdır, imana mı geldin lan fistan:P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...