Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motosiklet Topiki

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu yaştan sonra gaza geldik dünya para verdik motor ehliyeti aldık.İşimiz de vardı ne güzel biraz para biriktirir biraz da kredi alır bir CBR alırız dedik işten çıkınca üçün birini aldık.
Şimdi de durmadan racing motor görüyorum kafayı yediriyor bana. Sanki her baktığım yerde motor var gibi.
Şimdi ancak çin motoru alacak duruma geldik. Hatta o bile çok zor. Zaten almanın mantığı da yok herhalde çok şikayet var çin motorlarından.
Ancak Hyosung GT250R alınır ki onun için bile para yok.
Ben ağlamayım kimler ağlasın.
Bari şurada bir motor topiğimiz olsun da muhabbetini yapıp kafa dağıtalım.
Yok mu motor kullanan seven alacak ya da almış olan.
Mesaj tarihi:
ben mayis gibi r6 dusunuyorum ancak ailem herzmnki gibi tekerime comak sokuyo :)

cin mali motor almaya kalkma bence. abs hede hodo koymuslar ancak o kadar dandik jant kullaniliyoki cukura girip jant kiranlar mevcut.
Mesaj tarihi:
Valla benim de planlaım vardı ama işten ayrılınca kaldı. Çalışıyor olsam bakmam ama bu gidişle ya çin ya da hiç durumuna geldim kafayı yiyorum.
CBR mi FZR mi derken nerelere düştük
Böyle kadere............
Mesaj tarihi:
O Abs frenler bizim bildiğimiz Abs değilde, duyduğuma göre uyanığın biri ABS markasını tescil ettirip normal fren üretmiş.

Çin motorlarında ki frenlerde Abs marka normal fren yani.

Bu uyanığın hangi milletten olduğunu ben yazmıyorum siz tahmin ediniz
Mesaj tarihi:
Vodan'a ek...

ABS, Türk fren firması. Aman diyeyim. Dediği gibi gördüğünüz frenler ABS "marka", ama "ABS" özelliği yok. Akıllıca, sorunca "Hacı ABS var mı bunda?" "Var var, bak kocaman yazıyor". Abi isim hakkını vs de almış komple.

Çin malı motora biniyorsanız, her sene bir tane değiştirecek şekilde bütçe yapın. Yoksa almayın. Kullanan arkadaşlarımın yorumudur.
Mesaj tarihi:

Valla bence her sen değiştirlebilecek bütçeyi çi motorlarıyla yamak bence imkansız. Her ne kadar sahibinden.com sitesinde çin motorları ikinci el fiyatları yüksek gibi görünse de kimsnin satabildiği yok.
3500YTL' ye alınan 150cc. bir oto benc 1000-1500YTL aralığında bile zor alıcı bulur. Motor fiyatlarının da her sene yükseldiği düşünüldüğünde cidden al kullan at şekline döner. Sözgelimi ben alsam öyle motor 1000 YTLye satçağıma bırakırım bir kenarda dursun sonra atarım çöpe. O fiyata müşteri arama satma uğraşısına değmez.
Şu anki fiyatlar içersine CBR125'ler makbul aslında özellikle ikini elde ama onları da herkes ilk motor olarak kullanıp bir kaç ay sonra satıyor o yüzden samak biraz zor olabilir. Ama en kötü yanı kasa olarak çok zayf olması. 1.85 boy 80 kilo bir adamın altında görünmeyecek bu yüzden de ben uçuyormuşum izlenimi yaratacaktır. Zaten motor hocam da 125cc. alma bacakların uzun dengede zorlanırsın demişti.
Eh ancak ER5 var ki o da eski bildiimi Java Ceylanların yontulmuş modeli.
offf motor istiyorum ben.

Yamaha r6 istiyenlere ağız sulandırma ve hissettiklerime ortak olması açısından yeni modelimiz

Bu mont da güzelmiş.

Mesaj tarihi:
Babamda var Hyosung 250 ve gerçekten süper bir motor. Özellikle öğrenme amaçlı alıp resmen bayıldığımız bi motor. Bende Yamaha 650 var ama arada bir babamın motoru alıp keyif sürüşü yapmıyor değilim :)
Mesaj tarihi:
Aynı durum bende de var, askere gitmeden önce para vs. olaylarını ayarladım biraz kredi ile hayalimdeki aleti alıcaktım, sonra askerlik çıktı.

Döndüm askerden ama istediğim şirkette işe girmem bi 5-6 ay rötarlı gerçekleşti, haliyle motor parasını bi güzel yedim şimdi de mal mal web'den bakıyorum Yamaha Fazer S2'ye

İnşallah seneye artık..
  • 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

bende önümüzdeki seneye planlarımı hazırladım. aşağıda gördüğünüz KTM marka enduro motoru düşünüyorum. sakın olan bunu o zıpcık cross motorlarla karıştırmayın, racing makine kadar büyük ve güclüdür.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 04:18 tarihinde, Matis tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
Valla sirf bir kenarda dursun diye almak istiyorum hayatimda yapmyacagim bir is motora binmek ama gorunusleri tipleri falan acayip hosuma gidiyor..
Eger imkanim olursa soyle goruntusu guzel olandan birtane alip koyayim diyorum garaja eve gelene hava yapariz -- zamaninda biniyordukta kaza yaptim biraktim fln derim cok seviyorum ama korkuyorum binmiyorumdan daha iyi :P
Mesaj tarihi:
valla şöyle söylim gellidus, bu motor heleki enduro veya racing türü motor sahipleri en az ama enaz ayda bir kez düşerler, her yılda büyük kazalar geçirirler. yani şuraya gelmek istiyorum. motor kullanmak araba kullanmak gibi değil! bu gibi motorları kullananlar diğer düzenli hayat yaşan insanlardan biraz farklı. yani motor olayına sakin bir şekilde bakmamak lazım.
Mesaj tarihi:
Iste onu diyorumya ben alacagim hic binmeyecegim :P

Benim cevremde bircok motor kullanmis vede hala kullanmak olanlar var onlardan dinledigim hikayelerden sonra zaten hayatta binmem..

Hatta gecen gun biriyle karsilastim persembe gunu hayatindan ilk defa motosiklete binmis abim gitmis devam eden pazartesi 23 milyarmi ne verip hondanin en kral motorunu almis (rakam uydurma olabilir ama 20 li birseydi sanirim) yani benim gozumde biraz motor=manyaklik gibi birsey ama her kotu sey gibi cezbedici gorunusu yolda gidisi fln super..
Mesaj tarihi:
inanırım abi. bende bu gibi bir kaç örnek gördüm. hatta şöyle bir durum gerçekleşiyor. ilk aldıklarında dehşet ötesi bir hevesle alıyorlar. hatta ilk zamanlar yavaş kullanırım filanda derler :) tabi o kadar para vermiş motora :) mahallerinde arasıra motorun sesini cevresindiklere dinletmeleri öyle değil mi :)
işte olan tam burada oluyor. anlık bir dalgınlıkları sonucu debriyaj ayarını verememeleri altlarındaki demir yığınının fijek gibi öne fırlaması ve motor havada parendeler atmasıyla bu arkadaşlar motor hayatları burada noktalanır. :)

bir de şunu hiç anlamam hayatında mobiletten başka motor türü kullanmamış insanların etrafındaki insanlara super racing motorunu almalarını tavsiye etmeleridir. çünki super racing motorların kontağını çevirdiğiniz anda ve daha yeni motor öğreniyorsanız "lanet olsun ben nasıl bir hata yaptım" tarzında düşüncelere girmek muhtemel bir durum :) bu tür motorlar insanın gözünün yaşına bakmaz.
Mesaj tarihi:
Tecubeniz yoksa direk ziplamayin derim bende 1000RR var ve ilk motorum 600 RR di ki 600 RR i ilk aldigimd bana ucak gibi geliyodu yani gaza dokundugunda motor direk uzuyo ya kafa kaldiriyo ya kic bas oynuyo 1000 RR i ise bu yaz aldim 600 lukle arasinda daglar kadar fark var
Mesaj tarihi:
Bende cok seviyordum racingi, bi ara acayip gaza geldim Hyosung'un 250ligiyle baslayacaktim, sonra arkadaslarim vs. cok olen eden var dediler, ailem zaten istemiyor. Bende rotayi chopper a cevirdim simdi, saglam sportif bir chipper alip takilacam. En guzeli zaten, choppera yoluda aciyolar egzost sesi saglamsa :) Bazi serefsizler racingleri bilerek sikistiriyo...
  • Yeni Oluştur...