Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barzani'nin Demeci

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Internette okudum, bugunku demecinde Ankara'ya "Bagimsiz Kurt devletine alisin" demis.

TV falan izleyemiyorum burada, bu basimizdaki sozde hukumet bir tepki verdi mi bu olaya biliyor musunuz? Verdiyse ne yapti, vermediyse derdi ne bu adamlarin? Madem ulkeyi satiyoruz, bari yerine de yeni olusumlar hazirlayalim falan mi diyorlar?

not: Kurt-Turk tartismasina donmesin ama lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an hükümet bir tepki veremiyor zira askerle hükümet arasında Kürt'leri muhattap alalım mı almayalım mı gibi bir tartışma var ya da böyle gösterilmek istendi bir dönem. Esasen asker ben savaşırım muhattap olmam dedi.

İşin iç politika yönünde bir gelişme yok ama bugun Irak meclisinden geçen bir karar önemli. Petrol gelirlerinin merkezde toplanıp, nüfusa göre dağılımının yapılması yasa olarak onaylandı. Barzani ile Talabani daha çok uzun süre hayal görmeye devam edebilirler zira İngiltere çekilme takvimini açıkladı. En fazla 3-4 sene içersinde ABD de gidiyor.

Türkiye-Suriye-İran arasında top vazifesi görmeye alışsa iyi olur kendileri.
Sosyal ağlarda paylaş

"akılcı olmayan ve bu sekilde konusmayan liderler halklarinin basini belaya sokarlar.. Bunun en iyi ornegi Saddamdir."

seklinde bi laf etmistir abdullah gul ve bu laf bence inceden dokunduracagi yeri gayet guzel dokundurmus :)

hani abdullah gul fan filan degilim ama gene aralarinda en iyisi o..
Sosyal ağlarda paylaş

k ırak girme hakkımızı teorik olarak ilk tezkere ile kaybettik, iyi ki de kaybettik; hem ırak açısından, her k ırak hem de bizim açımızdan
girince şu an topraklarmızdakinden çok daha fazla kan dökülcek
yoksa her halükarda savaş gücü olarak daha üstün olduğumuz aşikar
yalnız bu işi niye hala amerikaya halletirmek istediğimizi anlayamıyorum, adamlar zaten ırakta bişey yapamadılar, musul kerkük petrolleri de fazla deil, ırakta azcık olsun güçleri olsun diye kürtlere ihtiyaçları var
gelip te bizim için k ırakı pkkdan temizleyecekler, ırakı tek parça yapcaklar; mal değildir sanırım amerika bu kadar.
müdehale şart ama müdehale de buluncak kişiler insanlar; bu da şehit vermek demek.
keşke biz de amerika kadar, uçaktan bombalar yağdıracak kadar vicdansız ve dış ülkerin bu yapılanları umursayamacağı kadar bir çok açıdan güçlü olsaydık demek geliyor içimden

[ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 10:13 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye Cumhuriyeti 'nin Barzani 'yi muhattap alıp da ona azının payını vermeye çalışması bile gereksiz kanımca, masaya oturup tartışmak, sözüm ona anlaşma zemini aramak ise bence vatan hainliğinin önde gidenidir.

Barzani kimdir arkadaş?
Talabani kimdir arkadaş?

"Gir kuzey Irak 'a taş taş üstünde bırakma" demiyorum elbette.

Ancak bu ciğeri beş para etmez kansızları da muhattap alma lütfen.

edik:burada hükümete bir yakarış söz konusu...

[ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 09:51 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım arkadaş, Hollandanın ar damarı çatlamış insanların yoğun olarak ikamet ettiği bir ülke olmasından bahsetmek istemiş ki öyle.

edik: Ama tabi savaşma seviş, sloganından yola çıkacak olursak Hollandayı tercih ederim ben.

[ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 12:07 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere kerkuk ve musul petrolleri gerek miktar gerekte kalite olarak cok onemli petroller ole onemsiz falan degil diyenler bir daha okusun.

Ikinci konuya gelirsek tezkere zamaninda cok bagirdik tezkere ciksin bize cikmamasinin hic bir yarari yok.

dedilerki bombalar patlar cikarsa e cikmadi iyide iraktan sonra en cok terrorist bomba yine bizde patladi

dedilerki askerler sehit olur e guneydoguda bitmis pkk cikti yine

en azindan amerikalilarin asker sevkiyatina izin vermeliydik ne yarar sagladik hala anlamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

doğrudur arkadaşlar kuzey ıraka girersek asarız keseriz taş üzerinde taş bırakmayız ama biraz mantıklı düşünün. bu işin ne AB si kalır ne IMF si kalır sosyal yaşam birbirine girer. IMF savaşta olan bir ülkeye ödeme yapmaz ve %500 faizle parasını geri ister. borçlu olduğumuz ülkeler de öyle. tüm ülkedeki kürtler ayaklanır. iç savaşa dönebilir ortalık. ekonomi de malum.
her ne kadar ben de ıraka girmemizden yana taraftar olsam da, bu böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

AB başlıbaşına gereksiz zaten giremeyeceğimiz bir yer.Girsekte hiçbirşey değişmeyecek.
Ama Kuzey Irak operasyonuyla birçok şey değişir bu ülkede.
IMF e zaten en çok borcu olan 2. ülkeyiz.Savaşı falan yok paralarını istiyorlar devlet ödeme yapamıyor.
Niye sürekli vergiler artıyor sanıyorsunuz ülkede bundan dolayı gizli kriz var ama hala ekonomide istikrar sağlandı sanılıyor.
Cari Açık zaten almış başını gidiyor.

Tek sorun Kürtler Kuzey Irak tan sonra gerçek bir patlama olucak ülkede.Kürtler tekrardan azıtacak.

Benım tek korkum Türkiye ekonomisi operasyonun getirdiği yükü karşılayabilecek mi ?
Gerçi iç güvenliği sağlarken Kuzey Irakta savaşmaktan farksız.
Sosyal ağlarda paylaş

biz kuzey ıraka gireriz, 20 sene sonra çıkarlar ortaya bi kürt soykırım anıtı dikerler.

Türkiye'de hiç bir konuda istikrar olmamasının nedeni adiler değilse ben de neyim.

nası kurtulucaz biz bunlardan ya?

[ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 16:08 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...