Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HRANT DİNK kim ki ?

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Laorx

kardeşim ne aydınlıgını gördüm

ermeniler için top isterken mi aydındı
erzurumda
3000 türk türkler tarafından öldürüldügünü inkar ederken mi aydın dı

yoksa avrupa birligi komitesi önünle türkler erminilere soy kırım yapmıştır tazminat istiyoruz derken mi aydın oluyor

fransada sözde ermeni soykırımı anıtı dikilmesi için onunda imzası oldgunu biliyormusunuz

bunları bayan biri nasıl aydın olur
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman insanlar fikirlerini özgürce ifade etmelidir. bahsettiğin bebek katili gibi silahla değil keşke h. dink gibi herkes kalemiyle ifade etse fikirlerini yanlış veya doğru.
ayrıca yanlış anlama ama azeri misin? bugünün özelliği dink'in ermeni asıllı oluşu ve senin imlan bana öyle düşündürdü.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 03:26 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

neyse ben yarın işe gidicem ve bu ülke için seve seve çalışıcam herkez görevini bilsin bu ülke için bilmeyen nasıl olsa ögreniyor

belki yanlış yazmış olara bilirim bazı şeyleri ama sonuçta herkez nedemek istedigimi anladı. tşkler herkeze

iyi karadenizliler var gözüm açık uyumucam yine bu akşam
iyigeceler herkeze
Sosyal ağlarda paylaş

Geffen, evet k yerine q yazmasi batiyor. Sana batmiyorsa da batmasini oneririm, hos birsey degil zira bu kadar vurdumduymaz olmak.
Anadili yahu bu insanin. 2 aydir Isvecce ogreniyorum, bu adamin Turkce de yaptigindan daha az yazim hatasi yaparim heralde. Yok yerine yoq yazmak yazim hatasi da degil aslinda, asimulasyon gostergesi sadece.

Edit'e gelince, yok - yoq ile bir tutma da, haklisin tabi yine de, senelerdir oyle kullanmakla gelmis bir olay. 2 kelime Turkce konusmadan yasayip yine de bir editle kaldigina sukrederdin ama benim durumumda olsan.

Gencler seklinde konusmaya girip, sonradan da olayi herkese anlayisla yaklasan, dusuncelerin savunucusu agir abi imajina cevirmen de tutarsiz oldu biraz bence. Ben de dusunceme biraz saygi istiyorum abim benim, bence Turkce yazmasini bilmeyen adam Turk degildir, ne olacak benim hakkim?
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok-->yoq tabiki doğru değil ama n'apsın adam rap dinleyen msn'de nickinin yanına çiçek kalp koyup bütün gün çetleşen bir adamsa, olmayabilir de ama aramızda bu tip de insanlar var.. hatalı bir adamı eleştirmek için ordan konuya girip onu aşağılar gibi yorumlar yaptın diye ben öyle şey ettim:( uo'dan beri tanırım seni ama hatalı olunca da biri ne kadar sevsem de bir iki söz ediyorum.
''gençler'' hakkında hakikaten kurtlar vadisi fanatiği gibi gözüktüysem kusura bakmayın. eski kurtlar vadisi konusunu arayıp bulursanız ne kadar nefret ettiğimi anlarsınız ordaki mesajlarımdan. ağır abi falan değilim 23 yaşında yağmurda yalnız başına yürümesini seven bir beyim. bağyanlara selam ederim..
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası Dink'in ismini ölümüne kadar hiç duymadım... Ölümünün getirdiği tepkilerden dolayı bir iki araştırıp baktım o kadar.

Tek diyebileceğim mawiman şu;

Onu Apo ile bir tutmuşsun hatta Apo'ya daha iyi demişsin... Apo dediğin adam bu ülkede kaç Türk'ün çocuğunu, abisini, babasını veya kocasını katletti veya katlettirdi elindeki onayladığın silahla bir düşün bakalım. Bence eline silah alıp, öldürmek fikrini doğru veya yalnış savunmaya çalışmaktan daha kolaydır. Hatta çok daha düşük bir zeka seviyesi gerektirir.

Ayrıca Dink'in savunduğu fikir ne olursa olsun, onun bunun karar verip infaz edilmesini doğrulamaz. Burada sinemaya uyarlanmış bir çizgi roman serisi izlemiyoruz. Hiçbirimiz bir telefon kulübesine girip süpermen olmuyoruz.

Bu arada kalkmışsın, yurdun için çalışmaya gitmişsin ya... Yaptığın işi de merak ettim... Nitekim herkesin çalışmaktaki ilk hedefi para kazanmaktır. Kazanıp, kendinin ve ailesinin hayat standardını yükseltmektir. Bende Turzimciyim ama hiçbir zaman bu sene bu kadar turist getirdik, ülkeme şöyle döviz kazandırdım demek aklıma gelmemiştir.

Kısacası, her bireyin fikri, felsefesi farklı olabilir. Ama unutmamak lazım ki birinin özgürlüğü bir başka bireyin özgürlüğünün başladığı yerde biter. Affedersin ama sen kim b...ksun ki, birinin hayatına son vermeye karar vereceksin....!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Hrant Dink vatan haini falan değildi. türk oğlu türktü. gözüne girsin bu cümle maviman.

Fikirlerini medeni yollarla savunan ve bizim türk atalarımızı savunduğumuz gibi onunda kendi atalarını savunduğu bir adamdı.

Kimseyi biyolojik soyundan gelen insanlara sırtını çevirmediği için suçlayamazsın, bu kadar kötü şeyler yazamazsın hakkında.

Ayrıca senin lanse ettiğin gibi türklerin öldürüldüğünü falan kabul etmeyen bir adam değildi hiçde. her zaman orta yolu bulmaya çabaladı aslında ermeni soykırımını gerçek yaşanmış bir olay saymasına rağmen.

Kendi fikirleri doğrultusunca beyniyle gerçekleştirebileceği her türlü savunmayı yaptı, tartışma programlarında yer aldı, ve senin gibi ermenilere ırkçılık yapan pis köpeklerin muamelelerine ve tehditlerine rağmen bu ülkede yaşamaya devam etti.

Mücadeleci, yılmayan, bilgili, saygın, fikirlerini çok güzel ifade eden kibar bir insandı Hrant Dink.

Allahın cahili 23 yaşına gelmişsin bi b.k bildiğin yok.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 07:24 tarihinde, -Cleglaw- tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu olayın başı cenazede "hepimiz ermeniyiz, hepimiz türküz" denilmesine uzanıyor.

cenazeye katılanların "hepimiz ermeniyiz, hepimiz hrant dink'iz" demesinin nedeni, "fikirleri ne olursa olsun, o da bizden biriydi, ona sıkılan kurşun, bizi de yaralamıştır." mesajı vermektir. yani "dostluk, kardeşlik" demektir.

ancak özellikle mhp'ciler, bu "dostluk" mesajlarını yanlış anlayarak, veya doğru anlasalar da yanlış anlatarak, halkı gaza getirmeye başlamıştır.
"hepimiz ermeniyiz dersek türk düşmanı oluruz" mesajı verdiler onlar da. sanki "hepimiz ermeniyiz" derken "türkler kötü ırktır, ermeniler süper ırktır" denmek istiyormuş gibi yansıttılar.

maviman gibi kişilerin böyle bir "hrant dink karşıtı" görüşe girmesinin nedeni bence bu.

keşke "hepimiz ermeniyiz, hepimiz hrant dink'iz" mesajı o cenazede kalmış olsaydı. ama öyle olsa bazıları ekmek yiyemiyecekti. işi "boş milliyetçilik" boyutuna kadar getirdiler. uzattılar da uzattılar, demin bile haberlerde birşeyler saçmalıyorlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimizi Ermeniyiz afişlerine ben de karşıyım. Hepimiz Hrat Dink'iz yazsalardı daha makul olurdu. Ne olduğu, kime hizmet ettikleri belli olmayan 3-5 çapulcunun eylemini Türk milletine ihale etme çabası olarak görüyorum ben bu eylemi. Bilerek, bilmeyerek sanki Türkiye'de Ermeni'lere karşı bir hava varmış algılamasına yol açan afişlerdi bunlar.

Hrat Dink, Ermeni olduğu için ya da fikirleri yüzünden öldürülmedi. Memleketi karıştırma peşindeki vatan hainleri tarafından öldürüldü. Konuyu Türk-Ermeni gerginliği gibi göstermenin kime ne faydası oldu onu anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında hepimiz yahudiyiz yada son zamanlarda hepimiz filistinliyiz dendiğinde neden bedenler yırtılmadı?
böyle boş şeylere takıntı yapmayacak erişginliğe ulaşmış olmamız gerekiyor. Ha hrant dink i zerre kadar sevmezdim ama öldürülmesi hiç birşeye çözüm olmadı.Böyle boş şeylerle uğraşacağınıza olan bitene gözünüzü açın.suni gündem bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Sen şimdi böyle bir topic açıp bu tip yazılar yazıp üstüne ben ermeni değilim türküm der isen valla türklüğün kıymeti kalmıyor ben ermeni olayım bari :)

Türk milleti zekidir çalışkandır. M. K. Atatürk eğerki Türk Milleti kör cahildir, koyundur, bilip bilmeden atıp tutandır, kafa tasçıdır deseydi Aydın bir insanı Apo ile bir tutup da şurda attığın mesaj kaale alınırdı :)

Hepsi bir yana tabi arkadaşlardan bazıları iyi niyeti koruyup biraz olsun bilgilenmen için yardımcı olmuşlar, ne kadar teşekkür etsen az.
Sosyal ağlarda paylaş

Apo gibi bir şerefsizi çıkarıp da bir gazeteciden öte tuttuğunu gördükten sonra hiç bir postunu okumadım , okuma gereği duymadım . Sen nasıl olur da binlerce gencin ölümüne neden olmuş bir insanı , bir katili , ne yapmış olursa olsun bir gazeteciden yüksekte tutarsın ? Sen kimsin ? Kim oluyorsun yani ?
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman, aslında böyle gazlamalarla tepki sahibi olan sen, bilgi sahibi olurken yorum sahibi olamayan sen ve senin gibi "Türk"ler Abdullah Öcalan'dan daha tehlikeli; ama sen değilsin bunun suçlusu. Sağda solda insanların beyinlerini yıkayan, çarpıtılmış gerçeklerle insanları dolduran insan çobanları bunun suçluları.

"Popiler" basının dediklerine inanan bizler kadar, "popiler" olmayan kaynaklardan paket bilgi sahibi olan sen de hatalısın. Neyse işte..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hrant Dink Türkiyede Ermeni Propagandısını yapmış ve kanımın son damlasına ermenilerin hakkını sovunurum diyen üstüne sütük ermeni soyrımı vardır diyen türkiyeyi bölmek isteyen bir insan nasıl oluyorda bu anımın arkasından bütün basın yas tutuyor nasıl oluyorda bu vatan hain ni ölünce kahraman gibi lansse ediliyor nasıl bir bu iş

ben ermeni değillim ben türküm

Vatan hainlerine bu ülkede ekmek yoq

Beyler yapmayın lütfen, art niyetli toplum mühendislerinin oyununa gelmeyin , bunlar hep medyanın toplum yönetim sisteminin bir sonuçudur.Amerika'da bu kadar rezaleten sonra Bush nasıl iktidar da kaldı zannediyorsunuz.İnsanlar eğitimsiz ve bilgisiz olunca yönetilmeye karşı daha az dirençli oluyorlar , şu anda gördüğünüz yazı da bunun en büyük örneğidir, eğer ; yukarıdaki yazının sahibi beyefendi Hrant Dink'in bir yazısını okusaydı böyle düşünmezdi. Sadece ana haber bültenleri izlenirse sonuçta böyle tehlikeli bir zihniyet çıkar. Beyefendinin iyi niyetli olduğumdan kuşkum yok ama şunu kabul edelim artık etnik köken yani ''Türklük'' toplumu birbirine bağlayan bit tutkal değildir . Biz bunu kabul ettiğimiz müddetçe beraber oluruz artık ; toprak kimliğini öne çıkaran bir yeni ideoloji empoze edilmeye başlanmalıdır.Amerika'da insanlar nasıl bir toplum oluşturuyorlar zannediyorsunuz ? Avrupanın çapulcuları, Afrikanın köleleri ve soyları neredeyse tükenmiş kızıl derililer etnik köken değil toprak kimliğiyle kendilerini nitelendiriyorlar .Türkiye'de bunun farkına varmaya başladı ama hala kendi içinde çelişiyor bir kere ülkemizin isminde bile Türk etnik kimliği öne çıkarılıyor.Okullar da müfredatın hemen hemen tamamında Türk tarihi öğretiliyor.Bu ülkenin sahiplerinin sadece Türkler olmadığını kabul etmeliyiz yada bu ülke diye bir yapı kalmayacak.Hepimiz bu toprakların insanlarıyız eğer ; kabul etmezseniz bir çözüm daha var askeri okullarda olduğu gibi bir Türklük empoze sistemini bütün eğitime yaymak ve herkesi asimile etmek . Sizce hangisi daha iyi ?Bu arada k yerni q kullanılması imla hatası değil asimilasyon göstergesidir.Lütfen bunları bırakalım biz böyle yaptığımız sürece zaga da yılbaşında ''Noel Baba'' şovunu izlemeye devam ederiz.Penth düşüncesinde haklı ama bunu belirtirken nefsinin etkisinde olduğunu ve bir ezme hissiyatında olduğunu inkar etmemeli

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 12:40 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@razien:bu tutkal olayına gelirsek senin de,
"türklük" kavramının artık bunu yerine getiremeyeceği alalede,açıkçası türkiye de bunun farkında.

geçenlerde bir mit müsteşarı,emre bilmemne,"ulus devlet modeli,dünyada tükenmektedir.böyle bir değişimde türkiye de,adımlarını dikkatli atmak zorundadır" gibi bir söz sarfetmişti ve gayet düzgün bir tespit olarak algılandı bu çevrelerce.

mahir kaynaktan tut x kişisine kadar herkes bunun farkında ki "doğrusun dayı" dediler.
sanırım düşünüo planlarını türkiye bir sürü alternatifler içinde.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 12:52 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Fedon var birtane rum bi şarkıcı yada sanatçı herneyse. Adamın dediği cümle;

" Ben rum kökenli türk vatandaşıyım "

Bu ya. Fedon çözmüş olayı, siz hala yok bu ermeni ben türküm. Güzel evladım türkmü kaldı bu devirde. Rumlar, ermeniler, kürtler,çerkezler,abazalar,azeriler,persler hepsi türkdür. Biz imparatorluktan bozma bir ülke olduğumuz için durum başka türlü olamazdı. İmparatorluk tanımı açın bakın ne diyor size.

Bu soyları kışkırtmak için propaganda yapan insanlara da başka bir ülkenin vatandaşı gibi değil, kendi vatandaşımız gibi müdahele etmeliyiz. Mesela Hrant bey ülkemizde düşünce özgürlüğü olmadığı için yargılanabilirdi vatan hainliğinden. Yaptığı da vatan hainliği zaten. Yani tabi ki de öldürülmesi çok aşırı birşey ama bu insanı savunurken biraz dikkat edin. Bir vatan hainini savunuyor olabilirsiniz.

Ben türküm olayı güzelmiş birde. Bende rum asıllı türk vatandaşıyım muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...