Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Open Source Oyun Projesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Open Source zaten. Bu arada herkes aynı durumda LethE, projenin amacı da kendimizi geliştirmek. Çok basitten başlayacağız, başlayabilirsek tabii. :)

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 19:38 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ya şöyle bişi söyliim bende;
sizler kadar ileri derecede c++ yada 3dmax veya grafik modelleme vs bilmioyrum (1.sınıf öğrencisim daha) ama bu projeye katılmak isterim.
en azından bu işler nasıl yürüyor fln bişiler öğrenmiş olur, deneyim edinirim
hemde fason işleri fln bana yaptırırsiniz :D
Mesaj tarihi:
iş güç dolayısıyla eğer 1. derecede ciddi bir iş olarak bakıyorsanız pek uğraşamam

ancak hobi niyetine asıl işinizin/okulunuzun yanında arada zaman ayırarak yapmak sitediğiniz bir projeyse programlama konusunda yardımcı olabilirim. bir de vektörel grafiklerin (3dsmax vs cıktısı) programlaması ve kodlamasını pek deneyimim olmasa da gerekirse öğrenip yardımcı olmaya çalışırım

dil/mil farketmez siz neye karar verirseniz onla yaparız
Mesaj tarihi:
senko çayları kap sen :) (şaka tabi)
şimdi ogre mi kullanacaksınız çekip bakalımmı ona?
bide mirage bu işlerde illa bir lider olacak bence sen ne yapılcağına karar ver herkezde ona göre hareket etsin yoksa uzar baya :)
Mesaj tarihi:
Evet grafik için ogre kullanalım bence. Motor fazlasıyla yeterli ve dökümanları çok iyi. Yalnız 3D modelleme konusu biraz sakat çünkü çoğu bilinen programlar paralı. Herkes 3D Studio Max hastası olsa da crack işlerini de pek sevmiyorum açıkcası.

Blender ve Milkshape3D freeware ve iş görür programlara benziyorlar. Ama 3dsmax hastaları rahat kullanabilir mi bilemem. GUI'leri biraz karışık gözüküyor.
Mesaj tarihi:
okumadan dalıyorum ama FPS Creator'u boşverin arkadaşlar bence. Bir oyunun map editörüyle bölüm hazırlamaktan hiç bir farkı yok.

Projeye fln dahil olacağım yok da öyle bir söyleyeyim dedim fps creator ile ilgili olayı. ben de çok büyük heveslerle atlamıştım programa zamanında :)
Mesaj tarihi:
kolay gelsin beyler, umarım devamı gelir.

Oyun kodlamadan, dizayndan anlamam ama iş büyür de sponsor ihtiyacı doğarsa... ehmm :) bu konuda koşturabilirim. ^^
Mesaj tarihi:
daha basit birşey yapmaya çalışılsa önce hem insanların gözü korkmaz.
denedim text adventure tarzı oyun yapmayı daha önce ya çok basit oluyor yada karman çorman birşeyler çıkıyor değiştirirken ömrün çürüyor :) (1den sonra denemiştim tabi)
Mesaj tarihi:
*çayları getirir*

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 01:03 tarihinde, senko tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 01:04 tarihinde, senko tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
kod aşamasında yardımım dokunabilir..
advanced düzey java biliyorum
c ve c++ta da şuan data structures dışında eksiğim yok,o eksiğide kapatıcam kısa sürede
ayrıca advanced object oriented bilgim var

ve herşeyden önemlisi geçen ay bir oyun projesi yaptım..heromuzun kaçması,3canavaarında heroyu kovalaması hakkında turn based şeklinde bir applet oyunuydu..
içinde hafiften ai de var,ayrıca random map generatorıda var(random olarak yeryüzü şekilleri ve onların götürdüğü food değişiyor) örnek bir resim;
http://img131.imageshack.us/img131/7464/projeeeya4.jpg
Mesaj tarihi:
Harika ShadowSong. Benim de aslında Java bilgim C++'a göre daha iyi. Ama düşündüğümüz şeyler basit de olsa 3D olduğu için C++ öğrenmeye başladım ben de biraz. Piyasadaki çoğu oyun motoru ve API'si C++ gerektiriyor.

Senin yapmış olduğun proje de bilmeyen biri tarafından bakıldığında çok basitmiş gibi görünüyordur ama tecrübesi olmayan biri için hiç kolay değil. Tebrikler. Ben de Java'da o tür şeylere kalkışmıştım biraz ordan az da tahmin edebiliyorum.

Salı günü önemli bir finalim olduğu için pek ilgilenemedim ama final bittikten sonra ilk projenin planlarını hazırlamaya başlayacağım. En azından yapılması gereken şeylerin detaylı bir listesini çıkarmaya çalışacağım ki ufaktan da olsa bir görev dağılımına başlayalım.

Bir önceki sayfada arada kaynamasın diye proje için açtığım forum adresini bir daha vereyim:

Paticik Oyun Projesi Forumları

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:24 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Müzikleri besteleyebilirim

Hatta reklamımıda yapayim:
http://forum.paticik.com/konu.php?id=178273
http://forum.paticik.com/konu.php?id=122915
Mesaj tarihi:
Obaa saolasın GERGE, ama daha müzik bestelenecek bir oyun yapacak seviyeye çok uzağız. İşin temellerini iyi atarsak bir süre sonra o da olabilir inşallah. Yine de tekrar teşekkürler önerin için. İşler o seviyeye gelirse söz ilk haber verceğim kişi sen olcaksın.
Mesaj tarihi:
Ya karamsarlık yapmak istemiyorum ama bence 3D oyun projesi yalan olur :) ama mesela başlangıç olarak metin tabanlı bir oyun yapılabilir. Hani eskiden vardıya, ırkını seçiyorsun, mesleğini filan, sonra sanki hikayedeymişsin gibi oynuyorsun oyunu_?
Mesaj tarihi:
tamam da metin tabanlı oyunu yapıp napıcaz :) öyle bir oyun basit düzeyde kodlamayı öğrenmek dışında bir işe yaramaz. ancak multiplayer olursa network filan öğrenilir.

3d bir proje yapacaksın ki öğrenesin gelişesin :)
  • Yeni Oluştur...