Mirage Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Open Source zaten. Bu arada herkes aynı durumda LethE, projenin amacı da kendimizi geliştirmek. Çok basitten başlayacağız, başlayabilirsek tabii. :) [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 19:38 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
senko Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 ya şöyle bişi söyliim bende; sizler kadar ileri derecede c++ yada 3dmax veya grafik modelleme vs bilmioyrum (1.sınıf öğrencisim daha) ama bu projeye katılmak isterim. en azından bu işler nasıl yürüyor fln bişiler öğrenmiş olur, deneyim edinirim hemde fason işleri fln bana yaptırırsiniz :D
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Bende çok süper bilmiyorum ama sonuçta bi deneme projesi gibi bişey olucak bu. Basit birşey olucaktır bence =)
cemad Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 iş güç dolayısıyla eğer 1. derecede ciddi bir iş olarak bakıyorsanız pek uğraşamam ancak hobi niyetine asıl işinizin/okulunuzun yanında arada zaman ayırarak yapmak sitediğiniz bir projeyse programlama konusunda yardımcı olabilirim. bir de vektörel grafiklerin (3dsmax vs cıktısı) programlaması ve kodlamasını pek deneyimim olmasa da gerekirse öğrenip yardımcı olmaya çalışırım dil/mil farketmez siz neye karar verirseniz onla yaparız
cemad Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 hatta eğer modelleme vs konusunda bilgisi olan varsa multiplayer bi oyun yapılabilir. natural selection tarzı. fps/rts karısımı
LethE Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 senko çayları kap sen :) (şaka tabi) şimdi ogre mi kullanacaksınız çekip bakalımmı ona? bide mirage bu işlerde illa bir lider olacak bence sen ne yapılcağına karar ver herkezde ona göre hareket etsin yoksa uzar baya :)
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Evet grafik için ogre kullanalım bence. Motor fazlasıyla yeterli ve dökümanları çok iyi. Yalnız 3D modelleme konusu biraz sakat çünkü çoğu bilinen programlar paralı. Herkes 3D Studio Max hastası olsa da crack işlerini de pek sevmiyorum açıkcası. Blender ve Milkshape3D freeware ve iş görür programlara benziyorlar. Ama 3dsmax hastaları rahat kullanabilir mi bilemem. GUI'leri biraz karışık gözüküyor.
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 okumadan dalıyorum ama FPS Creator'u boşverin arkadaşlar bence. Bir oyunun map editörüyle bölüm hazırlamaktan hiç bir farkı yok. Projeye fln dahil olacağım yok da öyle bir söyleyeyim dedim fps creator ile ilgili olayı. ben de çok büyük heveslerle atlamıştım programa zamanında :)
odchu Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 kolay gelsin beyler, umarım devamı gelir. Oyun kodlamadan, dizayndan anlamam ama iş büyür de sponsor ihtiyacı doğarsa... ehmm :) bu konuda koşturabilirim. ^^
LethE Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 daha basit birşey yapmaya çalışılsa önce hem insanların gözü korkmaz. denedim text adventure tarzı oyun yapmayı daha önce ya çok basit oluyor yada karman çorman birşeyler çıkıyor değiştirirken ömrün çürüyor :) (1den sonra denemiştim tabi)
senko Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 text adventure bende denemiştim program sadece if-else ve case komutlarından oluşunca haliyle benimki de pek birşeye benzememişti :D
senko Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 *çayları getirir* [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 01:03 tarihinde, senko tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 01:04 tarihinde, senko tarafından güncellenmiştir ]
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Oyun projesine katılmak isteyen, ilgilenen, takip etmek isteyen herkes için ufak çaplı bir phpBB2 forum kurdum. Free hosting yüzünden biraz yavaş ama yine idare ediyor. Paticik Oyun Projesi Forumları
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Bu arada şansa awardspace'in database'lere bakım yapacağı tutmuş. Çarşamba'ya düzelir diyorlar.
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Şu anda çalışıyor forumlar. Yalnız sitede bakımın bittiği hakkında bir bilgi yok, yine gidip gelebilir belki.
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 kod aşamasında yardımım dokunabilir.. advanced düzey java biliyorum c ve c++ta da şuan data structures dışında eksiğim yok,o eksiğide kapatıcam kısa sürede ayrıca advanced object oriented bilgim var ve herşeyden önemlisi geçen ay bir oyun projesi yaptım..heromuzun kaçması,3canavaarında heroyu kovalaması hakkında turn based şeklinde bir applet oyunuydu.. içinde hafiften ai de var,ayrıca random map generatorıda var(random olarak yeryüzü şekilleri ve onların götürdüğü food değişiyor) örnek bir resim; http://img131.imageshack.us/img131/7464/projeeeya4.jpg
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Harika ShadowSong. Benim de aslında Java bilgim C++'a göre daha iyi. Ama düşündüğümüz şeyler basit de olsa 3D olduğu için C++ öğrenmeye başladım ben de biraz. Piyasadaki çoğu oyun motoru ve API'si C++ gerektiriyor. Senin yapmış olduğun proje de bilmeyen biri tarafından bakıldığında çok basitmiş gibi görünüyordur ama tecrübesi olmayan biri için hiç kolay değil. Tebrikler. Ben de Java'da o tür şeylere kalkışmıştım biraz ordan az da tahmin edebiliyorum. Salı günü önemli bir finalim olduğu için pek ilgilenemedim ama final bittikten sonra ilk projenin planlarını hazırlamaya başlayacağım. En azından yapılması gereken şeylerin detaylı bir listesini çıkarmaya çalışacağım ki ufaktan da olsa bir görev dağılımına başlayalım. Bir önceki sayfada arada kaynamasın diye proje için açtığım forum adresini bir daha vereyim: Paticik Oyun Projesi Forumları [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:24 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Müzikleri besteleyebilirim Hatta reklamımıda yapayim: http://forum.paticik.com/konu.php?id=178273 http://forum.paticik.com/konu.php?id=122915
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Obaa saolasın GERGE, ama daha müzik bestelenecek bir oyun yapacak seviyeye çok uzağız. İşin temellerini iyi atarsak bir süre sonra o da olabilir inşallah. Yine de tekrar teşekkürler önerin için. İşler o seviyeye gelirse söz ilk haber verceğim kişi sen olcaksın.
TREMO Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Ya karamsarlık yapmak istemiyorum ama bence 3D oyun projesi yalan olur :) ama mesela başlangıç olarak metin tabanlı bir oyun yapılabilir. Hani eskiden vardıya, ırkını seçiyorsun, mesleğini filan, sonra sanki hikayedeymişsin gibi oynuyorsun oyunu_?
cemad Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 tamam da metin tabanlı oyunu yapıp napıcaz :) öyle bir oyun basit düzeyde kodlamayı öğrenmek dışında bir işe yaramaz. ancak multiplayer olursa network filan öğrenilir. 3d bir proje yapacaksın ki öğrenesin gelişesin :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Ben yinede jenerik için bir midi besteleyeyim. Hazırda beklesin.
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 oyun projesinde 1 sene aktif calıştım görsel olarak. kafanıza takılan birşey olursa burdayım
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 İngilizce olarak senaryo yazımına da katkıda bulunabilirim.
Öne çıkan mesajlar