Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

www.pandora.com - mucize

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

duymayan kaldıysa diye :)
www.pandora.com

herhangi sevdiğiniz bir şarkıyı yazıyorsunuz milyonlarca şarkı arasıdan o şarkıya en çok benzeyen şarkıları bulup size onlardan oluşan bir radyo hazırlıyor dinliyorsunuz.

çıkan şarkıları beğenmemeniz oldukça düşük bir ihtimal çünkü şarkılar eğitimli bir ekip tarafından şarkı başına 40 dakikaya varan sürelerde incelenip 6-7 kritere ayrılıyor ve böylece gayet detaylı bir listeleme elde ediliyor.

deneyin ve kendiniz görün :)
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir$eye benziyor anlattıgına göre de adamların bundan kazancı ne merak ettim.sadece hit mi?dedigin kadar ugra$ıyorlarsa diye.

edit: az kurcaladımda fena degil.ha bazen cok alakasiz $eyleride cikarabiliyor ama o kadarda olsun.

[ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 21:26 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

internet uzerinden radyo olayinda devrim gibi bisey bu, last fm neydi diyeceksinizde, goz attigim kadariyla cok farkli bisey bu last fmden.. soyle ki olay cok mantikli her sarkinin belli taglari var sistemde, iste mesela male vocal, minor key, electric guitar riffs, distortion seklinde sarkilarin ozellikleri girilmis durumda ve siz bi sarki yazdiginizda benzer taglere sahip sarkilar cikiyo, cok zekice ve sahane bi proje gercekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle evden uzak kaldığınızda bir internet kafeye gittiğinizde bu site hayat kurtarır. (Azmı hatırlarım başka şehirlerde kafede müzik olmadığı için Orhan Baba dinlediğimi. (Tamam bir düşmanlığım yoktur seveni sever ama ben sevmiyorum :P)) Bazı kısıtlamalar var ama çokta dikkati çekmiyor radyo olarak dinliyorsanız :D Mesela bir şarkıyı ileri alma şansınız 5-6 kereyle sınırlı. Ondan sonra 1 saat beklemeniz gerek yeni şarkıya geçmek için (I didnt like it seçeneği var gerçi :D) Güzel bir sitedir öneririlir
Sosyal ağlarda paylaş

last.fm le aynı amacı farklı yollardan yapıyorlar. last.fm benzer şarkıları seçerken tamamen seninle benzer özellikler taşıyan diğer kullanıcıların dinlediklerini esas alıyor. pandora.com'da ise bu seçimi site ekibi yapar durumda. bu durumda last.fm de daha abuk sonuçlar çıkabiliyor haliyle fakat daha dinamik bir site haline getiriyor kendisini.
ben her ikisini de beğeniyorum ama internet bağlantım çok hızlı olmadığı için nadiren dinliyorum. daha çok içeriği bana uyan internet radyolarını dinlemek cazip geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
http://www.digitalalchemy.tv/2007/05/how-to-listen-to-pandora-from-outside.html diye birşey buldum "aman pandorasız kaldım, ölüyorum" diyenlere...

ayrıca, eğer şarkıcı yazarsanız, o şarkıcıya ait herhangi birine benzeyen şarkılar çıkıyor. yani deep purple yazarsanız, soldier of fortune'a benzeyen de, highway star'a benzeyen de çıkacaktır. bu yüzden, şarkıcı değil de şarkı adıyla aratırsanız istediğiniz lezzeti alırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi de şu anda girip baktın mı aktiftablet? =)

zamanın da ben de öyle üye olmuştum ki onun da sebebi aynı sorundandı.. ama şimdi işi daha sıkı tutuyorlar işte, ip'ne göre girebiliyorsun. amerika dışından ip sahibi isen giremiyorsun.

web'den proxy kullanılabilir yalnız genelde flash problem çıkarabiliyor. sabit olarak amerika'dan bağlanan bir proxy server da bilmiyorum.

bu durumda müm'ün verdiği linkteki gibi vpn denenebilir. en pratik yöntem bu gözüküyor ama orada verilen free vpn adreslerine bağlanmak için üyelik istiyor. kasıp da denemedim o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber
üye [şikayet et]
§ 29 Haziran 2007, Cuma - 15:45 [ özel msj ]

ayrıca, eğer şarkıcı yazarsanız, o şarkıcıya ait herhangi birine benzeyen şarkılar çıkıyor. yani deep purple yazarsanız, soldier of fortune'a benzeyen de, highway star'a benzeyen de çıkacaktır. bu yüzden, şarkıcı değil de şarkı adıyla aratırsanız istediğiniz lezzeti alırsınız.

Bu yalan be Müm.

Ben Opeth'in Damnation albümündeki parçaları aratmıştım, ne kadar black metal parçası varsa çıkarmıştı karşıma...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...