NeroWarden Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 SeLamLar... Bilgisayarım açılışta kitleniyor ama gayet ilginç bir şekilde. Power tuşuna bastığım anda ilk once kül rengi ekranda Phonix yazıyor sonra ram sayma felan yapılan ikinci ekrana geçiyor. Bu normal olanı. Fakat gelin görünki sabah kalktığımda ilk açarken ikinci safhaya geçmiyor. Bir kaç komple açıp kapamadan sonra geçebiliyorum sonra normal bir şekilde açılıyor makine. Acaba diyorum araba misali motorun ısınmasımı lazım bunda :D Anlamadım gitti gün içinde açıp kapadığımda veya reset attığımda bu sorunla karşılaşmıyorum. Uzun süre kapalı kalınca oluyor. Yardımlar için teşekkür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Sanırım ramlerin problem çıkartıyor. Kasanı açıp tek slot ram kullanıyorsan çıkartıp tekrar tak. Dene bakalım belki düzelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Bip sesleri alıyormusun yani hata sesleri? Bunun dışında dandik kasalardaki en büyük sorun güç kaynağıdır kullandığın bütün power uçlarını sök sadece hdd üzerinde kalsın.Varsa yakınında bi insan uygunsa powerı ödünç iste ve tak. (hatta hepsini sök ve dene açılış normal olacakmı) Daha sonra fanları kontrol et ısınma problemi diyecem açılış için çok erken bundan dolayı olcağını sanmıyorum ama yinede kontrol et. PS : Dandik terimi kişisel bi terim değil eğerki isim yapmış güzel bir kasan ve üstünde sağlam Power supply yoksa yada sadece Sağlam bir p0s dediğim terime kalıyor senin kasa ve p0s =P [ Mesaj 20 February 2007, Tuesday - 00:02 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Harddiskinde çalışma problemi olabilir. Benim anakarttan kaynaklanan bi prob. nedeniyle hdd ye güç geç mi gidiyor artık ne oluyorsa ilk ekranı 2-3 resette geçebiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 NeroWarden daha fazla yardımcı olabilmemiz için sistem bileşenlerini yazarmısın (mobo,cpu,ra, vs) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Amd Athlon 64 3500 Thermaltake 550 Watt Psu Kasa evet dandik :D Msi K8N SLi motherboard Msi NX6800 ekran kartı Hi-Level 2x512 mb ram Samsung 7200 Rpm 200 gb HDD Bu kadar daha başka bişey lazımmı. Kasanın o kadar önemi yok sonuçta PSU iyi diye düşünüyorum. Ramlar bugüne kadar hiç uyumsuzluk çıkartmadı. İkiside aynı çelik korumalı ram ikiside. Bir arkadaşım topraklama ile ilgili olabileceğini söyledi acep doğruluk ihtimali varmıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Pc açılırken bip bip şeklinde ses çıkartıyormu ona bak ilk önce. eğer bu sesi duyuyorsan ilk yapman gerekenler ekran kartını yerinden çıkart ve tekrar tak. eğer ses devam ederse ramlerinde sorun var demektir. eğer ses duymuyorsan ve pc kendisine res atıyorsa kasanın kapağını aç, res atarken harddiskinde daadatdaaaadat şeklinde bir ses var mı ona bak. eğer bu ses varsa cpu nun fanını sök, soğutucu ile arasına pasta sür. bunların hiç birisi olmuyorsa, power supply sorunu daha muhtemeldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Herhangi bir ses çıkartmıyor. Kendine resette atmıyor. Şöyle diyim başlangıçta klavyenin felan ışığı bir kere yanıp söner klavye aktif şeklinde. O ışık yanıp sönmüyor. Sadece ekranda açılış ekranı oylece kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Bence bir cmos clear yap. cmos clear mobo nun üzerinden jumper vasıtası ile yapılır eğer mevcutsa mobo nun kitapciğindan baka bilirsin. Genelde 3 uçlu bir probu vardır jumper ise default olarak 1 ve 2 yi birbirine bağlar jumper ı 2 ve 3 ü bağlar şekle getirdiğinde start düğmesine 1 kez basıldığında (otomatikte olabilir ) cmos temizlenir. 2. olarakta bios a girip defaul bios u load ettirmek de iş görebilir. bunları bir dene olmassa başka çözümler bulmaya çalışalım. [ Mesaj 20 February 2007, Tuesday - 13:25 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 ya arkadaşlar benim arkadaşımda da şöyle bi sorun var.. bilgisayar açılıyor açıldıktan sonra alttaki görev çubuğu kitleniyor. 2 kd kadar bekliyor ondan sonra bilgisayar kendine geliyor. virüs taraması yaptık nod32 ile bişeler buldu sildi falan ama hala devam ediyo durum. tekrar bi tarama yapacaz da size de bi soralım dedik nedeni ne olabilir böyle bişeyin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 oper bende de vardı zamanında böyle bir durum. tek te açılan programlardan biri böyle bir sorun yaratabiliyor. nasıl olduysa zamanla düzeldi bende ki problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 ya bana da öyle geldi ama msconfigden gereksiz şeyleri kapattım.. acaba açılışta wireless ağ bulmaya çalışıyor olabilir mi laptop? o yüzden kitleniyo olabilir mi ?? bunu nasıl engelleriz ?? aklıma o geliyo benim şu an... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 msconfig işe yarayabilir tabi ama bende işe yaramamıştı. wireless ağ bulma olayı olabilir. denetim masasından ağ başlantılarından kapatabilirsin sanırım bi kurcala kapat tekrar bi restart at bakalım. çok delirtirse bu sorun seni formata kadar gider bunun ucu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 düşündüğüm gibi wireless ağ bulmaya çalşıyomuş laptop açılışta.daha doğrusu çok ufak bi sinyal yakalayıp ona bağlanmaya kasıyomuş sanırım... kapattım halloldu problem. :) kendime teşekkür ederim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar