Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Team Fortress 2

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Mirage said:
Dustbowl türünde baska harita da yok isin kötüsü. Digerleri hep simetrik, iki takim esit. Vaktim olsa kendim kasicam güzel dustbowl türü bir harita yapmaya. Ilk haritam rezillik olsa da baya sey ögrenmistim onla ugrasirken.

E TFC'nin hatta UT ve Quake gibi CTF oyunlarının olayıdır o zaten?
CS gibi Team deathmatch olsun deniyorsa o ayrı mesele.
TFC'yi sevdim ve çok oynadım diyip de TF2'de TFC'nin kilit şeylerinin kalkmasını övenleri anlamıyorum cidden :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dustbowl team deathmatch mi? TFC'de dustbowl yok muydu?

Hangi kilit seyin kalkmasini övmüsüm ben de onu anlamadim. CTF yada simetrik CP haritalara laf attigim yok. Sadece en sevilen haritanin dustbowl olmasina ragmen, dustbowl türünde baska harita olmamasina anlam veremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

simetriğe laf etmişsin ya işte yukarda.

bir de dustbowl benzeri (yani zone ele geçirildikçe haritanın bir başka yerine gitme olayı) bir harita daha vardı gibi aklımda kalmış TFC için. Ama demek ki fazla oynanmadığı için unutmuş gitmişim nasıl bir harita olduğu.

O değil de, bir sürü zone control harita var TF2 için.
Adamlar zone control meselesine abanırken, dustbowl'un popüler olacağını tahmin etmemişler demek ki dustbowl gibi başka harita yapma gereği duymamışlar.

Aslında dustbowl kötü harita değil de, sürekli aynı haritanın oynanması sıkıyor beni.
Mesela futbol oynanan bir harita vardı, en çok ondan tiksinirdim :D

O değil de, TF2'de clan maçı nasıl olur onu merak ediyordum.
Örneğin TFC'de defans yapan oyuncular armor sayesinde 3-4 medic ve scout'a karşı dayanabiliyorlardı. scoutlar ve medicler ise conc grenade ile rakibi pas geçip bayrağı kapabiliyorlardı.
Burda conc grenade yok. Soldier ve heavy'lerde armor yok, soldierdaki shotgun da güçsüz olanla değiştirilmiş.
Sentry'lerin spy tarafından patlatılması da çok kolay.
Peki bu durumda defans yapılması çok zor mu oluyor, yoksa aslında eskisinden daha mı kolay?
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Dustbowl türünde baska harita da yok isin kötüsü. Digerleri hep simetrik, iki takim esit.

Diğerleri simetrik deyince simetrik olanlara laf mı atmış oldum? Bu söylediğim var olan bir şey. Yorum değil.

Klan maçı yapmadığım için zorluk hakkında yorum yapamam. Ama engineer ölmediği sürece spy'ın işini bilen bir engineer'in sentry'sini alması pek mümkün değil.

Bence spy'ın yıldızı takım arkadaşları paralel olarak saldırırken parlıyor. Saldırı sırasında spy ölmeden sentry'yi bir kaç kez sap'lese, über'e bile gerek kalmadan çok rahat patlatılır sentry'ler. Savunan takım spy ve diğer saldıranlar arasında kalacak çünkü. Ama spy'lar genelde yalnız kovboy modunda takıldıkları için gidip boşuna boşuna ölüp duruyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

oha serverın tekine girdim, 100 ping'in var diye kickledi beni.
cs oynadığım zamanlar 250 ping üzerini kickleyen serverlar görürdüm, onlare eyvallah.
cs'de ve tf'de 150 ping'i kickleyen serverlar gördüm,
ama 100 ping'i banlayan da epey abartı olmuş ama.

LAN'dan mı oynadığımızı sanıyor eleman da 100 ping'te olan kişileri banlıyor ki?

hayır server da yok anasını satayım 500-800 ms'li hepsi.
girer girmez anında kicklenirim herhalde.

Bari TF2 oynayanlar paticik serverına girse de oynasak yav.
Çok pis bir durum 100ms'li olmaya rağmen kicklenmek...
Sosyal ağlarda paylaş

şu armor muhabbeti can sıkıyo artık, eskiden armor varsa bütün calsslarda vardı bone, toplam hp oranı aynı şu andada.

hatta beyenmediğin armorsız soldier/hw ler eskisine göre cok daha fazla kullnılıyo (özellikle hw) cünki medic artık heal edebiliyo eskisinin aksine ve armor olmadığı için onun yerine toplam hp direk healt olduğu için mediğin değeri artıyo.
"gücsüz" shotgun dediğin shotgun aslında daha veimli shotgun, scout'ın hızı olmadan "güclü" shotgun'ın hiç bi şe yaramıyacağını fark tmedin sanırım.

spyle enggineerın basında durduğu sentryi patlatmak zulum nerdeyse boşluğuna gelirse mümkün sadece.

eskisine göre defans yapmak daha kolay, sebebide daha az random olması, tek bi mediğin conc jumpla düpedenek herşeyi gecememesi.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam tf2'ciler alışmış olabilir de, benim hala kanım ısınamadı olaya. (ha niye hala oynuyorsun diyorsan o ayrı konu :P )

şöyle birşey var ki, scoutları overpowered olarak görüyorum.
ki embesilce oynasam bile soldier ve hwguyların beni öldürebilmesi çok uzun sürüyor.

armor sadece ekstra can değildi ki yarıya düşürdüğün zaman önceki oyunla aynı olsun? quake, unreal gibi oyunlarda olduğu gibi aldığın hasarı yumuşatan birşeydir armor.

bir de birşey gördüm, classları çok fazla eşitlemişler. mesela eskiden hwguy için scoutlar sinek ısığı gibiydi, bir scout hwguy'ı öldürmesi çok zordu. şimdi scoutlar için hwguylar tabakta çerez gibi.

belki de tf2'ye bir türlü alışamamın nedeni de bu eşitlemede yatıyor. güçlü classları güçsüzleştirmişler, güçsüz classları güçlendirmişler. hepsi ortalama bir çizgiye kavuşmuş durumda.

eskiden mesela hwguyla 3-4 scoutu yanyana alırdım kolayca, bunda bir scoutu bile öldürmek çok zor.

bir de özellikle içime oturan olay, soldierdan çifteliyi alıp scouta çifteli vermeleri oldu :D
sırf bu yüzden gıcığım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
tamam tf2'ciler alışmış olabilir de, benim hala kanım ısınamadı olaya. (ha niye hala oynuyorsun diyorsan o ayrı konu :P )

Oynamıyosun ki zaten. Topu topu üç beş saat oynamışsın.

Bone said:
Sentry'lerin spy tarafından patlatılması da çok kolay.

Dün oyunda "Aa electro sapper diye bir şey buldum. Yeni mi eklemişler?" şeklinde bir soru soran sendin. Daha sapper'ın ne olduğunu bilmezken nasıl yapıyorsun bu yorumları onu anlamıyorum.

Fazla önyargılısın gibime geliyor. Çoğu class'ı yarım saatten fazla oynamamışsın. Biraz fırsat ver önce oyuna. Her class'ın rolü farklı ve bu roller TFC'dekilerden farklı. Belli silahların bir class'larda olmasının, yada olmamasının, özel amaçları var.
Sosyal ağlarda paylaş

valve her class'ın tamamen dengeli olması için çok kasmış. Hem bunu becermiş hem de her class'ın oynanırlığını eşitlemiş.

Her class'ın kendi bi görevi var ve o görevi diğer class'lardan daha iyi yapıyorlar. Mesela bir spy veya demoman olarak pyro'ya ölürsen pyro'lar çok güçlü olmuş falan diyebilirsin.. Ben bizzat kendim oynadığım zamanlar HER class'ı içimden suçlamıştım oha ne kadar güçlü olmuş bu diye hehe ama zamanla oynayınca anlıyorsun dengeyi.

Buna ayrı olarak da bazı class'ler bazı maplerde baya bir öne çıkıyorlar. Mesela warpath'te demoman kesinlikle diğer classlara karşı fazla güçlü. Yapabileceği çok şey var. Sırf bunun için warpth official bir tf2 map'i değil mesela. Aynı şey orange x için de geçerli.. orange x'te INANILMAZ bir sniper ve scout üstünlüğü var.

Genel olarak class'ların diğer classlara karşı güçlü güçsüz dengesi dersen:

Demoman:

Pyro-heavy-scout'a karşı güçsüz mesela.

Pyro:

soldier'a karşı baya büyük bir güçsüzlüğü var.

Heavy:

scout spy sniper'a karşı büyük güçsüzlük.

Scout'un güçsüzlüğü engineerların sentrilerine ve dar alanlara.

Engineer'ın sentrylerinin güçsüzlüğü demomanlere

Sniper'ın güçsüzlüğü spy ve scout'lara.

Spy'ın pyro'nun spy checke karşı büyük dezavantajı var.. aslında düzgün spy oynamak hergün daha zor malesef. İnsanlar alıştıkça spy daha değersiz olmaya başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Dün oyunda "Aa electro sapper diye bir şey buldum. Yeni mi eklemişler?" şeklinde bir soru soran sendin. Daha sapper'ın ne olduğunu bilmezken nasıl yapıyorsun bu yorumları onu anlamıyorum.

ben patide demogoji yaparak karşıdakini aşşağılamayı seçenleri anlamıyorum.

electro sapper'ı bilmemiş olmam şaşırtıcı değil, her allahın günü oturup tf2 oynamıyorum, o kadar da oynama imkanım olmadı.
beta döneminde spy oynamayı denemiştim ama o zamanlardan aklımda electro sapper diye birşey kalmamış.
"bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek ayıptur" diye bir atasözü vardır, ben de bilmediğim için sordum.
ha o atasözü "öğrenmemek ayıp değildir, bilmemek ayıptır" diye değiştiyse o ayrı mesele.

"daha sapper'ın ne olduğunu bilmezken" diyorsun da sanki konuştuğumuz tüm konular sapper üstüneymiş sanır duyan da.

onu geç de sen bana şunu söyle,
tfc zamanında tfc clan maçlarının felan olduğu bir site vardı,
onun gibi tf2 maçlarının da olduğu siteler var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:
valve her class'ın tamamen dengeli olması için çok kasmış. Hem bunu becermiş hem de her class'ın oynanırlığını eşitlemiş.

Her class'ın kendi bi görevi var ve o görevi diğer class'lardan daha iyi yapıyorlar. Mesela bir spy veya demoman olarak pyro'ya ölürsen pyro'lar çok güçlü olmuş falan diyebilirsin.. Ben bizzat kendim oynadığım zamanlar HER class'ı içimden suçlamıştım oha ne kadar güçlü olmuş bu diye hehe ama zamanla oynayınca anlıyorsun dengeyi.

zaten bahsettiğim problem de bu herşeyin dengeli olmasından kaynaklı.
eskiden belirli kalıplar vardı, örneğin bir scoutla hwguy öldüremezdin, ama hwguyla da atak yapamazdın. şimdi tüm klaslar hem birbirini öldürebiliyor, hem atak yapabiliyor, hem defans yapabiliyor. çok fazla dengeli olması counter vari bir çatışma ortamı sağlamış da, tfc'nin ruhunu bozduğunu düşünüyorum.

ancak "her classın bir görevi var" konusuna katılmıyor. dengeli classlar, bu görev mekanizmasını kaldırmış durumda bence. scout hızlı olabilir evet ama hwguyla bile zone kontrol yapabiliyorsun istersen :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Mirage said:

ben patide demogoji yaparak karşıdakini aşşağılamayı seçenleri anlamıyorum.

Sapper nedir bilmiyorsun. Yani sapper kullanmamışsın. Ama spy'ların sentry'leri çok kolay patlattığını iddia ediyorsun. Sapper kullanmadan nasıl böyle bir yorum yapabiliyorsun? Spy sentry'leri sapper kullanarak patlatıyor sonuçta.

Sapper'ın ne olduğunu bilmemene laf atacak değilim. Haddime de değil zaten. Sadece neyin ne olduğunu bilmeden, bilmediğin şeyler hakkında biliyormuşsun gibi yorum yapmana söyleniyorum. Bunun demogoji yada aşağılamayla ilgisi nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...