Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Team Fortress 2

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

abi pub demişsin de bu işin başka bi pro ayağı daha var: highlander: 9v9.
orda da mesela demo en imba yaratık olarak kabul ediliyor. ardından sentry positioning önemlilikte 2. sırayı alıyor 3 medic.

belirli yerlerde push yapıp yapmayacağına şöyle karar veriyorsun
- demo düştü mü?
- sentry güzel bir yerde mi? düştü mü?
- überimiz/überleri var mı?

zaten herkesin mikrofonu olan bir ortamda spyın alabileceği kill (genel olarak) 1de kalıyor, sonrasında ölüyor. o kısa yaşamında da işte bu 3ünden birine çomak sokmaya çalışıyor. ya medic alcak ya sentryi sapleyip takıma saldır emri vericek ya da demoyu alıcak. çünkü territorial controll yapan 2 classdan birisi demo. bir diğeri de engy işte. o da 6v6de yok gravel pit dışında :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya bizim spyın 2 backstab 1 revolver kill aldığı oldu. daha doğrusu scout'un (spy offclassa geçip) ama nadiren işte dediğim gibi. highlanderda zaten her classtan bi tane var, her silah da açık. yani pro muhabbeti çok reröre dedirtmeyen bir durum highlander. ama ne olursa olsun en op demoman oluyor işte. hayvan gibi spam yapıp insanları bir bölgeye sokmaması bile yeterli.
6v6 da ilginç spy taktikleri var. geçen gün gullywash sona girmeden önce ana girişten bizim scoutı spy yapıp friendly sniper kılığında karşı takıma bi gösterdik. sanki sniperımız varmış gibi ayak yaptık falan şasldfk.

medic de gitti bir köşeye oturdu überini doldurmaya çalışıyor solly'siyle. iyice pıstı böyle sniper beni görmesin diye. herhangi bir girişten görülemeyecek bir yerde ama hareket de edemiyor pek, kafamı uzatırsam snip alır diye. çat çat. bizim spy gitti 2sini de aldı. PUUUUUUUUUUUUUUUUUSH
Sosyal ağlarda paylaş

Cystein said:

demoman'in op'liği şurda. oyundaki en büyük damage output o karakterde. yani çok çok iyi bir oyuncu olursun soldier oynarsın 4 rocket 6 shotgun'ın var. shotgun'ın da zaten belirli bi range'den sonra yaptığı iş, bi boka yaramıyor. scout olursun. çok çok iyi oyuncusundur ama adamlara yakın olman gerekir. uzaktan pistol spam yapsan bile yakın damage ile aynı değil. çük kadar hpyle ne kadar hatta kalabileceğin de soru işareti. bir de demoman var işte hayvan oğlu hayvan 8 tane stickysi var en az splashle bile 40 damage vuran istediğin yerden. pipe var roller'ı 50-60 kendisi min 90 vuran 4 tane. o yüzden op işte demoman :D

demomanin grenadei iyi damage veriyor evet. ama tutturmak için kabiliyetli olman lazım. eğer demomanin grenade'i her seferinde düşmanın ağzına isabet ettirebilecek kadar becerikliysen zaten sen op'sin direk. aimbot.

soldier'in shotgunı bi işe yaramıyor. at gitsin, yerine daha çok işe yarayabilecek itemlar var.

scoutla pistol spam yapmakla uğraşıyorsan zaten scout oynamayı beceremiyorsun demektir hehe.

Loxias said:

tf2 de op class yok

var aslında.

hwguy deli gibi op. hele yanına bir medic gelince durdurması imkansız gibi bişi.

hwguy da çok oynadım hwguyın yanındaki medic olarak da çok oynadım, ona dayanarak söylüyorum.
hwguyın tek yaptığı damage almaktan uzak durup adam gördükçe ateş tuşuna basmak. zaten minigunı 1-2 mermide alıyor rahat oluyor.
medicin tek yaptığı ise adamın yanında durup heal basmak. başı sıkıştığında ise überi çıkarmak.
bu şekilde gittiğim hwguylar rahatça server birincisi oldu
öldürmek mümkün tabii de, hwguy tembel tembel oynarken senin ondört takla felan atman gerekiyor.

scout de op. crit sisteminin kapalı olduğu serverlarda op'liğini hissettirmiyor belki ama default silahla bi crit mermiyle yattara olmak çok sinir bozucu.

spy da op. normalde tfc'de disguise olan adama ateş edip kan çıkartarak spycheck yapabiliyordun. burda spycheck için illa pyronun olması lazım. ölse de şu dead ringer sayesinde tekrar diriliyor. tam "hah öldürdüm" derken pat diye sırtına hançeri yiyorsun. görünmezliğini ayarlamadılar bir türlü. ff'da güzel bir sistem vardı aslında keşke onu örnek alsalardı görünmezlik konusunda.

diğer classlar dengeli oluyor. demoman, pyro, soldier, engineer, sniper olarak taktik kasıp mermilerini idareli kullanman gerekiyor.
öte taraftan hwguy, scout, spy oynarken hiç idareyle uğraşmak zorunda kalmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben de onu diyorum anlaşılmamış işte. çok yetenekli bir solly olacağına çok yetenekli bir demo olursan, daha çok iş yapıyorsun. bu bir gerçek yani.
heavy de kesinlikle op değil bence. uzaktan vurduğu damage, damage değil resmen. ağzının içine girmeden uzaktan 2 tane heavy class (demo veya solly) spamleyince çok rahat ölüyor. pro oyunlarda bazen son pointi tutmak için alınıyor eğer takımın über dezavantajı varsa. onda bile herkes bir anda heavy focus diye anırıyor 1er roket 1 stickyle gg oluyor abimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
soldier'in shotgunı bi işe yaramıyor. at gitsin, yerine daha çok işe yarayabilecek itemlar var.

lool

ayrıca heavy op falan değil bi spy yada sniper a bakar yani.

abi şu "her attığını tutturursa kim op olur" tartışması çok saçma. ozaman sniper op olsun. ne güzel her gördüğüne hs çakan sniper.

uzmanlaşma süresi de önemli oyunlarda. her attığı pipeı adamın kafasına sokacak demoman ya aimbottur yada mesai harcıyodur bilgisayarın karşısında
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...