Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

Dün modem bozuldu, can sıkıntısından single player bişiler oynayayım dedim. Steamden almıştım indirimdeyken bir ara oynarım diye, bugüne nasipmiş.

Bayıldım oyuna ya ama teknolojik gelişim çok yavaş be. Osmanlıyı aldım sene 1470 oldu ordu da hala top yok. İstanbulun fethinde kafam kadar topların kullanıldığını gayet iyi biliyorum. Kuşatmalar 1 sene sürüyor bu yüzden.

Ben mi beceremedim acaba.

Bir de vassalization işi çok baydı beni, niye annexleyemiyoruz çat diye ya. 10 sene mi beklemek gerekiyormuş neymiş
Sosyal ağlarda paylaş

pagan zor harbiden bende beceremiyorum, ama ne biliyim siena olmak falan bayaa zevkli challenge veriyor, ya da bizans olmak da aynı şekilde.

Peki bir sorum var, şimdi uzun süre sonra yeni exp packte oyuna başladım, prestige'de falan olan base decay, yani yıllık azalma oranı nasıl işliyor? Orada -5% yazıyor, peki benim artı değerlerim bunun üstüne nasıl ekleniyor?
Mesela 50 prestij, -5% ve +2% var diyelim, her sene 50'nin yüzde 5'i -2,5 +2 =-0,5 mu olcak yoksa 52'nin yüzde 5'i kadar mı azalacak? Veya + değer de eksi gibi mi oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bu paradox oyun modlarını ayrı bi oyun olarakmı çıkartıyo özel destekmi veriyo ne yapıyo.Eu 2 de agceep vardı onun oyunu çıkmış.Magna mundinin çıkıyo sanırım.
Neyse osmanlıyla oyunu bitirdim.Bi portekizle sömürge olayına girmek istiyorum öneribilceğiniz bir mod varmı.
Sosyal ağlarda paylaş

batuhan said:

Bu arada bu paradox oyun modlarını ayrı bi oyun olarakmı çıkartıyo özel destekmi veriyo ne yapıyo.Eu 2 de agceep vardı onun oyunu çıkmış.Magna mundinin çıkıyo sanırım.
Neyse osmanlıyla oyunu bitirdim.Bi portekizle sömürge olayına girmek istiyorum öneribilceğiniz bir mod varmı.

Magna Mundi.
Düz bir oyuncu için ilk 5-7 oyundan sonra 1700ler sonrası oynanmıyor, zira çok basit ve düz geliyor.
Ama MM manyak güzel bir tad ve zorluk katıyor. Öyle 1600lerde Dünyanın yarısını ele geçirip müslüman/hristiyan yapamıyorsun.
Tavsiye ederim.
Yalnız bilgisayarının sağlam olması gerek, zira sistem özellikleri E3e göre daha fazla istiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Dün modem bozuldu, can sıkıntısından single player bişiler oynayayım dedim. Steamden almıştım indirimdeyken bir ara oynarım diye, bugüne nasipmiş.

Bayıldım oyuna ya ama teknolojik gelişim çok yavaş be. Osmanlıyı aldım sene 1470 oldu ordu da hala top yok. İstanbulun fethinde kafam kadar topların kullanıldığını gayet iyi biliyorum. Kuşatmalar 1 sene sürüyor bu yüzden.

Ben mi beceremedim acaba.

Bir de vassalization işi çok baydı beni, niye annexleyemiyoruz çat diye ya. 10 sene mi beklemek gerekiyormuş neymiş
annexlemek icin adamin tek province'inin (yani baskent) kalmis olmasi gerekiyor sen anlasma yaparken. yani bir ulkeyi, tek sehirlik degilse, en az 2 savasta yutabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim portekiz oyununm çok ilginç oldu.Aragon ve ben kastilyayı dağıttık resmen.Aragorn bayağı güçlendi yakında bana saldırabilir ben kastilyanın güney kısımlarını aldım.Fransa bi yese aragornuda ispanyayı ben kursam.Kolonileşmeyede başladım ufak ufak hazır kastilya yokken azteklere ben konmayı düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...