Asriel Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Penthesilea arkadaşım sen oynayalım de her türlü oynarız.Ben öğlen 1 den gece 5 e kadar online olabiliyorum.Bu aralar boş gezenin boş kalfasıyım anlayacağın :)Yani başlayalım dersen 2 saat içinde başlarız :) Bu arada bende sıradan bir oyuncuyum 1 oyunum var 1399 da Avusturya ile başladım 1590 lardayım ama hızlı oynuyorum fln oyunu biraz biraz çözdüm işte beraber oynayalim beraber gelişir.Madem ikimizde oynama isteği var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 ev arkadasim da katilir hatta da su an ofise cikiyorum ben mesela senin gece 5 benim aksam 10 abi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asriel Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Ya sen rahat ol anladık tamam Amerikadasın :)Oynarız yani 5-6 saat rahatça.Hem öylesi daha iyi çünkü gece olduğundna burda evden başka yerde de olamam :)Ee ne zaman başlıyoruz?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 en nefret edilen topluluk oldum :( düzeltmek için en mantıklı şey nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 kömür ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 çooooooooooooooook uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun zaman. o bile yetmeyebilir, "kitle imha silahı istihbaratı yanlışmış" diye yutturamıyorsun o zamanlar malum. (:P) badboy eu serisinin en kritik olayıdır, dengesiz girişirsen etrafa düzeltemezsin bir kere bozulunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 öyle durumlarda genişlemeyi sürdürüp paso ordu basıyorum ben savaş açanıda alıyorum aşşaa :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Düzeltmenin en hızlı yolu bad boyu, ülkelere özgürlük vermek onları vassal olarak bırakmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 yahu zaten adam gibi de alamıyorum ki.. burdungy'nin annesi ile hoş anılar yaşadım, castilleri de ziyaret edip portekiz'in varını ve yoğunu inceden.. neyse anladınız işte, her bi tarafı aldım. ne annex oluyorlar ne de adam gibi antlaşmalar sonucu yer alabiliyorum.fazladan +4-5kıçı kırık şehir ile el elde baş başta kalıveriyorsun öle işte. kolonizasyonda da 3-5 yere adamlar gönderdim. oradaki yerli kabileler (adlarını hatırlamıyorum kimler kimler) ile kapışıp kolonizasyonu tamamlanmamış mekanları bunlar aldıktan sonra karaya asker çıkartıp geri alınca bazen kolonizasyona gerek kalmıyor. dikiveriyorsun bilmem kaç ayda 1.level fortressı. analarını alsınlar da gitsinler yerliler! evet onlarla da savaştık bol bol.. one minute one minute! böle olmaz. benim için holy empire bitmiştir, bi daha çağırsan gelmem falan da dedim ama nedense hoşlarına gitmedi sanırım aşağı champs elysées'li tavrım. şanzelizeden aşağı eyfel kulesi diyip yeniden kafa göz girmeye gidiyorum.. (meteliğe kurşun atmasam öttürecem gerçi avrupayı..) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 simdi ben tecrubelerimi aktarayim, bi yandan sorularima da cevap gelir. ilk olarak paradox forumlari super bi bilgi kaynagi, tum sorulari cevapliyolar f5 spamliyo heralde issiz herifler. ben ispanyayi kurdum iste, sonra tum guney amerika ve orta amerikayi aldim. gerek koloni kurarak, gerek yerlileri annexleyerek falan. iste bitis noktam burasi oldu. isyanlar yuzunden (bastirma sorunu cekmesem de fort olmadigindan adamlar yuruyerek topraklari aliyolardi ben geri aliyodum boyle loop seklinde gidiyodu) prestige im -80 lere dayandi, her isyanda -5,-6 prestige giriyodu. insanlar yuzume bakmaz oldu. 80 kusur denizasiri province im olunca tabi, 80 tane caravel gerekiyor, coglarim falan da vardi e bunlarin bakimi asiri giriyo. koloniler core oldukca falan cok iyi para gelmeye basladi ama iste orada da su sorun ortaya cikti: enflasyon 50%'yi gecti! oyunun basindan beri sallamadigim, daha dogrusu onemini bilmedigim icin icimde 2 acidan patladi: 1- hicbisey alamaz oldum yil basi gelmeden, onda da 1-2 purchase sora yil bitiyodu benim icin. 2- teknoloji cok geride kaldi, cunku treasury abartmak zorunda kaliyordum patlamamak icin. sonuc olarak da ufacik devletler bile tufekle gezerken ben halberdla daliyordum falan, ordularim cop oldu yani. ben de eeeh dedim evlat acisi mi oyun mu anlamadim, biraktim ispanyayi. bikac denemeden sonra super devletimi buldum: mecklenburg. trade e abanmis durumdayim, 9 CoT da 5 adamim var ve idea + tech investment + national decision + abik gubikler sayesinde direk gittigim yere giriyorum ve cikarilamiyorum. teknoloji super artiyor bu sebeple. papal controller oldum rusvet vererek. sonra baktim bu HRE isi olmucak (bu arada asil amacim germany i olusturmak su an) anhalt midir nedir tek ulke vardi ona savas actim, bohemia HRE idi o an, yardimina geldi adamin, 2 ufak ulke daha geldi. benim de 4 tane ufak ulke ally im vardi. Bohemia dagitir lan bizi derkene Burgundy ve Polonya Bohemia ile savasa girdi uzerine Peasant revolt cikti adamlarda. ben firsat bu firsat yardima gelen Cologne'nin bi province ini alip vassal yaptim, HRE voter oldugundan bu ise yaradi baya. Saldirdigim adami da vasal yaptim. Bohemia white peace teklif etti, baktim savas uzarsa bu adam digerleriyle baris yapip beni tuketir, kabul ettim. Kara savaslarini hep kazandigimdan prestige 35 lere vurdu, 3. siradayim su an. Bi sonraki HRE olucam insallah sorun cikmazsa, her sey tikirinda. Quest yapa yapa gidiyorum simdi yine ordu basmami istiyo, guzel bi zamanda yine bi savas cikaririm bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 enflasyon çok önemli yau onu 0 da tutmaya bakıcaksın. Enflasyonu düşüren bi tech vardı governor mü ne onu bulunca ben tüm parayı hazineye akıtıp her province e governor dikiyorum. her ay 0.25 düşüyo enflasyon(her yılmıydı yoksa baya oldu oynamayalı hehe). Her yere governor diktikten sonra hazineye akan parayı tamamen kesiyorum, enflasyon tekrar sıfırlanınca da hiç artmayacak şekilde hazineye para aktarmaya başlıyorum işte gelirin %25 ediyodu yanlış hatırlamıyosam. Osmanlıyla oynadığım için zaten o para baya bi para ediyo. O vakitten sonra dünyaya kafa tutuyosun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Evet ya supermis o is yeni yeni ogreniyorum. Ben cocugu koydum super gidiyo, 7 vassalim var (4 tane de province im var) biri haric hepsini diplomatik yollarla yaptim, git gide demand annexation'a yaklasiyorlar zaten yakinda yapicam. Cok param var. Yani daha dogrusu cok income'im var, ben 50 kusur gold alirken en yakinimdaki fransa 40 gold aliyor. Teknolojiler zirvede. HRE voterlarindan 4 tanesi beni destekliyor, (bu arada vassalim olan bi ulke aramiz 200 olmasina ragmen beni desteklemiyo hala alicam aklini salagin) HRE olunca papaligi da satin alirim, German nation'i olsturmaya baslarim. Su an Ingiltere ile ally olmam sebebiyle adamin girdigi savaslara giriyorum direk hem army tradition hem prestige, kendim 2 savas actim su ana kadar ikisi de guzel bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Penthesilea said: Evet ya supermis o is yeni yeni ogreniyorum. Ben cocugu koydum super gidiyo, 7 vassalim var (4 tane de province im var) biri haric hepsini diplomatik yollarla yaptim, git gide demand annexation'a yaklasiyorlar zaten yakinda yapicam. Her bariscil yollarla annex ettigin ülke için -1 Centralization hit yersin, aman diyim yapma (anca 10 yıl içinde policy change ile düzeltebilirsin). Decentralization zaten çok yüksekse o zaman yap da, mesela fransa gibi centralized bir ülke için o muhabbet kabus gibi. Bu arada vanilla biraz fason aslında. Vanilla'yı bi kere oynayınca tavsiyem Magna Mundi Platinum (1.42 miydi en sonuncusu neydi) ile oynayın oyunu. Mecklenburg ile Almanyayı 1520 gibi mi ne kurmuştum ben, HREydim aynı zamanda. O aslında deli gibi gelen gelir ile kolay kısmı. Zor olanı, vanilla'da Fransa biraz fazla güçlü (bug hatta) ve biraz fazla niyetli HRE işlerine. 20 yıl boyunca dandirik 2-3 province için savaştık, almanya'nın manpowerı eridi bi de güçlü paralı asker ordularımı da yedi hala asker üstüne asker basıyordu adamlar. Ha bir de, enflasyon düşürmek için idea olarak national bank var, ilk idea'nız olarak onu alın, oyun boyunca güvenle 10% mint edebilir hale geliyorsunuz. O kadar da korkmayın bazen enflasyon iyidir, mesela 1% enflasyon hit yiyip de o gelen para ile manufactory kurarsanız genelde net kazanca gecersiniz. Ya da mesela ülke elden gidiyor gibi durumlarda :) Sadece ne icin kullandıgınızdan emin olun, %4-5 civarı enflasyon gayet sağlıklı bir rakam. Mesela şu anda MMP1.42de 1612 İngiltere ile oynuyorum, +3 stab'de enflasyon 5.8% ama 180 küsür aylık kazancım var (bi sürü koloni, 4 manufactory, hindistan ticareti vs.) en yakından portekiz falan 120lerde bakıyor öyle :) Ha bu arada, baska ufak bir tip. Sakın ama SAKIN loan (kredi) almayın, enflasyon yiyin daha iyi. Zira, loan'ı eğer yanlışlıkla falan almadıysanız mutlaka kullanacaksınız hem ciddi bir aylık faiz'i var (= mint etmeniz gerekecek), hem de anaparayı toplamanız lazım (= yıllık kazancınız çok yüksek değilse sıkı mint etmeniz gerekecek). Faizden dolayı da toplamda daha çok enflasyon yiyorsunuz. Ödemezseniz aylık faiz de artıyor, yani iste spiral gibi dibe inebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Bende isgal ettigim fn yerleden 3 universite var, onun haricinde buyuk bina yok daha geliri 0 da tutuyorum sadece yillik gelir var da, para sorunum yok (enflasyon da 0-1 arasinda bisey her yil 0.07 falan dusuyo), tek olay techlere aksin istiyorum aylik para, napiyim sizce? cunku o buyuk binalar da tech e yatirim yaptirio sonucta her trade centerda 5 merchantim var zaten, 4-5 yerde de monopolym oluyo. meklenburg ftw sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Gelirin sadece yıllıktan gelsin zaten, normali o. Mecklenburg gibi yıllık geliri düşük ama aylık geliri yüksek ülkeler için "büyük binalar"ı kurmak biraz zor, 1300-1500 toplaman lazım mesela 4 yılda o kuracak parayı toplamak icin ne kadar enflasyon yersin sen hesapla iste :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Almanya'yi kurdum az once. Tum German kokenli yerlerde core aldim almasina da, corelar mecklenburg olarak verildi, yani simdi almanya icin core sayilmiyor fethettigim yerler? baya buyuk bi savasa girip hesse ve avusturyadan toprak alip bikac da vassal yaptim, lakin dedigim gibi core icin germany yerine mecklenburg gosteriyor napicam bunu? daha da kotusu, onceki vassallarima demand annex. yapamiyorum sanirim ayni sebepten. cok salak? boyle bisey yasamis olan var mi? super drumdayim cok sukur ya valla, oyle az yillik gelir falan kalmadi 600 golda yakin geliyo :) aylik gelir de 200 un uzerinde, para aktarmiyorum kasaya, aktarsam da -0.10 fix zaten su an. Almanya corelu tum provinceleri alma hayalim var simdi de. Bu arada Eastern bilmemne trade center nerede, oyle bi national decision im var da oraya sahip olursam efsane oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 save al almanya olur olmaz kapatıp aç tekrardan. Düzelmesi lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 abi 2 si varken niye bu iğrenç obamanation u oynarsınız anlamıyorum. niye hala uplanıyor bu topik, bırakın ölsün oyun. ööööö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 penth senin gibi kültürlü bir adam east india trade company'i nasıl bilmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 abi aciklama falan yok ben nereyi almam gerektigini bilmiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 hindistanın doğusunda kalan herhangi bir cotu dene, bihar ya da malacca işini görür sanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 3 arkadas basladik multiplayer'a, ben Osmanli'yim, diger ikisi de Timur ve Memluk. Direk peace yapinca doguda cok guclendik ben batiyi tukettim, Transilvanya, Hungary ve Wallachia tek province kaldi, candar, dulkadir de tek province ve hungary haric vassalim hepsi. Yunanistan'dan venedigi attim, Hirvatistan'dan tek province haric her yeri aldim, sirbistan bosna falan tamamen annex, kuzeyde crimera mdir nedir o da vassal'im, polonyadan bikac yer alip kuzey karadenizi kirima kadar kapattim, rodos'u aldim falan filan. Aquilera'dan su an gold cikaran gorz ve krain i aliyorum, ulke de super gidiyo. Timur ve Memluk'un lider sonrasi cikan isyanlariyla ugrastik sik sik ben Ottoman Tolerance'i gecirdim kafam rahat, Timur yeni ulkeyi kurdu baskenti Hindistan'a tasidi falan o da duruldu, memluk olan arkadas centralization kasip monarchy e gecmeye calisiyo su an. Sorum su, greek culture accept etmenin getirileri neler, goturuleri neler. Westernize olmak icin ne zamani beklemek lazim, zira su an yil 1460 civari bisey ve Turkler gayet guclu de cok surmeyecek bu. 5 stabilite haricinde uzun vadeli goturuleri neler bi de westernize in. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Crimera ne penth ya KIRIM o KIRIM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 ajite ettin penth bizi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Haha ulke ve bolge farkini anlatmak icin oyle yaptim be, bolgeyi kastederken kirim dedim :) YAHU SIZ DE HICBIR SEYI ANLAMIYORSUNUZ :| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar