banker Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 elektro gitar almayı düşünüyorum yaklaşık 1 yıldır klasik gitar çalıyorum kendımce bir şeyler yapıyorum ve bu yaz kurslara gidicem tam anlamıyla kendımı elektro gitara hazırlamaya calısıyorum elektro gitarlar hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olucak En sert elektro gitar çesiti hangisi bas gitar hariç. daha da açarsak ben aldıgım elektro gitar ile yabancı grupların (blackmetal) çalmak ıstıyorum bana tavsiyeleriniz nelerdir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 burda hemen herkes sana cort al diyecektir, benim de tavsiyem budur. çoğu kişinin ilk elektro gitarı corttur. rahattır, çalması kolaydır, black metal çalmayı düşünüyosan tonunun çok aşmış bişey olmasına da gerek yok zaten. evet, cort. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banker Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 fiyatlari hakkında bilginiz varmı ? cort un Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Verebileceğin para hakkında bir şey yazmamışsın. Uygun bir gitar istiyorsan cort cidden işini görecektir. Yok benim param çok diyorsan bir sürü alternatifi çıkar tabii. Tonun sertliği gitardan çok manyetikler ve kullandığın efekt aletleriyle ilgili zaten. O yüzden en sert gitar alacağım diye çok da kasmana gerek yok. Rahat ve içine sinen bir gitar seç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Fender allllllllllll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thanatos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 ^fenderla blackmetal calmak, hmm. biz sizi arariz o zaman. ayrica ben ltd tavsiye ederim, dusuk modellerinden bi tane. [ Mesaj 09 Nisan 2006, Pazar - 16:29 tarihinde, thanatos tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZeuZ Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 en sert tabir edilen gitar jackson'dır hiç sevmem kendisini ama en sert dedin en serti budur .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 bak Marduk'un gitaristine kralından Black Metal çalıyor fenderle löl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordgnr Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 ibanezler de güzel tipi de müsait black metale :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 bc rich al ama metal dışında çalamazsın (ki çok kötü dür bu) ibanez al derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darestan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 gene bir marka artışması :d catafalque ın gitaristindede fender var bu arada,+ iron maiden :D gitar alınacaksa klavyesinde en rahat edilen gitar alınmalıdır,+ ilk defa alacaksanız bilen birisiyle gitmeniz rica olunur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2007 cort x-5 sanırım x-6nın sabit köprülü olanı çıkmıştı bir de gitar alırken eski olması iyidir ama cort alıyosan yenisini al her sene daha kaliteli malzeme kullanıyo adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 klasikten çıkıp hort diye black metale girme tabi.şaşırırsın. bi de ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 burda bazı arkadaşlar jackson, fender falan demişler ama öyle birşey yapmamanı ummaktan kendimi alamıyorum. hayatında ilk kez elektro gitar alıyorsan çoğu kişi 1000ytl üstü bir gitar almanın mantıklı olmadıgını bilir - ha ucuz -fender,jackson- olanlardan alacağım diyorsanız "gidin cort alın"a gelirim yine- kendini geliştireceğin gitara hem zarar verirsin,çabuk eskitirsin hem de insanın fikirleri çok değişir gitarla ilgili tecrüben arttıkça insanın aklına yüzlerce marka model gelir sen elinde sevmediğin bir 1000ytl üstü gitarla kalmak istemezsin değil mi? tabi bunlar sadece 2 olasılık daha o gitarın elinde patlaması için birsürü sebep çıkar. evet ben de dönüp dolaşıp sana cort diyeceğim. az paraya çok güzel gitarları var cortun. mesela en yaygın x2. tonları gayet güzel rahat rahat istediğin tarzı çalabilirsin. ben şuan cort g254 kullanıyorum aşırı derecede memnunum. tabi bütün bunların yanında klavyesini deneyip eline rahat geleni seçmen gerekir. ve en son önerim herhangi bir marka gitar alırken single coil manyetiklerden uzak durmandır. mağdem sert şeyler çalmak istiyorsun humbucker manyetikleri tercih etmelisin. hem sert ve yüksek sesli tonlar çıkarırlar hemde distortionda gürültü yapmazlar. benden bu kadar bende bu işin ustası değilim öyle bildiklerimden ve yaşadıklarımdan yola çıkarak yardımcı olayım dedim. kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 ne metali ya al fender yap krallar gibi blues :P edit:tabi gelişme aşamasında çok über bi gitar almanın anlamı yok kanımca gitarı da hak etmek lazım bir yerde şöyle ki şimdi 1 haftadır gitar çalıyorsun gidip gibson les paul alırsan parana yazık olur.Şöyle geçsin bir kaç yıl sonra alırsın bu arada sert gitardan kastın nedir onu anlamadım :/ [ Mesaj 17 February 2007, Saturday - 04:49 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nukem Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 herseyden once, fender falan alma :) klasik gitardan elektroya geciyosun calmaya bi basla sen, black metal calicam falan yalan olur onlar :) benim dusuncem eger cok zengin falan degilsen 400-500 ytlnin ustune cikma, hatta siddetle 2. el gitar almani tavsiye ederim. Marka gitarlardan olabildigince kacilmaya bak ornegin ayni kalitede bir cort gitari marka bi gitardan yaklasik yuzde 40 daha ucuza alabiliyosun dusuk fiyatli gitarlarda. Herneyse dedigim gibi bence ilk basta vasat bir 2. el cort gitar seni 1 yil(bilemedin 6 ay) idare eder zaten bu surenin sonunda cogu dusuncenin degistiginide farkediceksin o noktadan sonra kendine yeni hedefler secersin ama dedigim gibi bu asamada yapilmasi en mantikli olan hareket budur. Fazla paran falan varsa da biriktir yani, bide buyuk ihtimal o ilk gitarina iyi bakamayacaksin gitarin dilinden cok anlamadigin icin.(evet klasik gitarla cok farkli) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 hmm yeni konu açmaya gerek yok diye düşündüm ve buraya sorayım dedim. Bende boş zamanlarımda vs. çalmak için bir gitar almayı düşünüyorum.Ama Elektro mu yoksa Bas gitar mi alsam diye düşünüyorum.Bas gitar eğlenceli,bir çok müzik aleti ile birlikte çalınabiliyor bana göre ama elektro ile daha serbest olunabiliyor ve hemen hemen dinlediğimiz her şarkıyı çalabiliyoruz (gibi) hayatım boyunca orta okulda müzik dersinde çaldığım flüt dışında müzik aleti çalmamış olan ben sizce ne ile başlamalı.(aslında az biraz elektro çalabiliyorum arkadaşımın gitari ile :P ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 bilmiyorum bu fikrime kimler katılır kimler katılmaz ama boş zamanlarda çalmak için bas ın pek uygun olmadığını düşünüyorum. sonuç olarak bas -tabii ki de pink floyd falan çalmadığımız sürece:) - bir şarkının ana karakterini oluşturmaktan çok elektro gitarın zeminini hazırlayan bir enstrüman. tabii çok genel konuştum bas gitarla da drum'n bass tarzı çok güzel şeyler yapabilirsin ama mesela bir elektroyla ya da klasikle kendine bir şarkı çıkarırsın evde kendi kendine bir şarkıyı baştan sona çalabilirsin ama bas ile genelde bir şeylerin üstüne çalmak zorunda kalabilirsin. bilmiyorum basçılar yanlış anlamasın da tam açıklayamadım galba demek istediğimi. :) ama sana önereceğim şey önce kendime 50-60 ytlik bi klasik yada akustik almandır. biraz kendini geliştirirsin akor - arpej falan öğrenirsin. sonra belki zaman geçirmekten çok bu işi ciddi olarak yapma fikri kafanda oluşur elektroya ya da bas'a geçersin. bir grupta çalarsın. güzel şeyler bunlar:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 bu gün bayağı konuştuk arkadaşlarla bas gitarda karar kıldım :P öss'den sonra başlıyorum artık paticik'e şarkı yazarız ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nukem Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 belki soyledigim sey cok sig gelicek ama bas gitar alirsan bi sure sonra bayacagindan eminim. Bence elektro gitarla baslaman en iyisi daha sonra dusuncelerin sekilleniyo zaten cok arkadasim var elektrodan basa gecen ama hic bassla baslayani duymadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 ben de aynısını dedim işte yukarda hatta elektroyla bile değil klasikle başlamanı öneririm. tabii çok param var diyorsan farketmez:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar