Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 aildede de bitmiyo aile çevre vs. ama bireyin kendisinde bitiyo bide şöle bişey var ucundan kıyısından az da olsa bi bulaştınmı kurtulmak daha doğrusu olayın cazibesinden kendini almak kendini bunların yanlış olduğuna ikna etmek çok zor..Aklı olan hiç özenmesin sherefe katılıyorum baba olup iyi bi aile kurmanın zevkine bunların hiçbiri değişilmez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
beybin Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Stifler + 1 insanları bacak arasıyla değerlendirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 beybin kusura bakma da ben metres arayan bi işadamı olsam seçeneklerim arasında sen olmazdın niye ben metres olmadım deme.. olma şansın oldumu hiç? teklif eden değerli hediyeler alan vs.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 said: Yorum yapmayacağım sadece İspanya Diktatörü Franko ile alakalı bir şey yazıyorum. Franco 40 yıl boyunca İspanyayı hiçbir şekilde devrişlme tehlikesi olmadan ve halk sorun çıkarmadan yürütmüştür. Son zamanlarında Avrupalı bir diplomat özel bir davette sormadan edemez: -40 yıl boyunca bu milleti hiç sorun çıkmadan nasıl yönetebildiniz? Avrupada Mussolini Hitler ve Stalinden sonraki tek diktatörü cevaplar: -3 şey ile bu ülkeyi kontrol ettim ve gençliğin gözünü açmasına fırsat vermedim: Alkol Fuhuş ve Futbol. Saygılarımla.... avrupanın saydıklarından sonra kalan tek diktatörü franko değil, ayrıca bunları söyleyen de franko değil, portekiz diktatörü salazar, bi de "alkol fuhuş futbol" değil, 3f; fado futbol fiesta. [ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 21:50 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 sheref kardeş yazını okudum çok güzel yazmışın hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ruby Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 selam ve dua ile :) LoL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 yozlaşmak çok güzel herhalde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 said: 14 yaşındaki bir genç kızın çevresindekileri abartarak anlatmasından sonra bütün gençleri kapsayacak biçimde "türk gençliğinin haline bakın!!Cumhuriyeti bunlara emanet ettik!!" diye ağıtlar yakılmasına karşıyım.Ben 14ümde hiç de böyle şeyler yaşamadım.Ne bir arkadaşım evli bir adama metreslik yapıyordu,ne de 16 yaşında bir erkek arkadaşım jigololuk! Bırakın hapı, sigara bile kullanan arkadaşlarım yoktu.Ayrıca tam da o yaşlarda ilgi çekmeye bayılan bir ergenin laflarına ne derece inanmalısınız?? Haa böyle şeyler olmuyor mu?Oluyor.Ama suç bizde değil deyip suçun tamamını ailelere atmak da yanlış bence.Ben niye böyle olmadım peki??Ben neden metreslik yapmıyorum??Sadece ailemin verdiği eğitimde mi bitiyor herşey?Biraz da kendini bilmektir bu bence. Evet dogru... Mesela bakınız liselerdeki olaylara,eger medya abartmasa bu kadar buyumezdi bence... Hatta bu olay danimarka karikatur olayindada oldu ama bcc,cnn gibi kuruluslar bunları buyutmedi,ortalık sustu... Ama bizim gerzek medyamız herseyi cat basıyor... Ya bole seyler arkadasın dedigi gibi baska yerlerde oluyor,yada bizim okuldaki kızlar cok serefli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 vay be kız süper yazmış haklı yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Birbirinden sevimli bir ton kız arkadaşım(sevgili olarak değil) var ve hiçbirinde bu tür yönelimler yok? Sigara içen yok, hap kullanan yok? Beni hiç ırgalamamasına karşın hepsi bekaretini evlenene kadar korumak istiyor? Gayet modern görüşlü ve baskı altında yetişmemiş kızlar bunlar? Eee şimdi sorun gençlikte mi? Hayır insanın kendini bilmemesinde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 14-15 yaş grubunun içindeuyim ve evet bunlar oluyor kimi yerde çoğğunluk kimi yerde azınlık olarak. 11 yaşıdna 13 yaşıdna bir cocuga bekaretini kaybeden bir arkadaşımda var... ne diyim boyle bi jenerasyonmda olmaktan utanıorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Nerde o Osmanli mektepleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Neden? Bekaret gibi bir sembolu bu kadar icini molozla doldurup canli gibi gosteren insanlardan misiniz yoksa? Sana ne kizin ne zaman bekaretini kaybettigi? Bunun iyi ya da kotulugunu kim neye gore belirler? Namus bacak arasinda midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 bu kesim, okula gider dersleri 0 dır, ama milletle yatıp kalkmaktan popülerdir. lise biter boşluğa düşer, okuldan hiç bir şey kazanamamıştır çalışamaz çalışsada 300-400 milyon maaş alır en fazla. sonuç ya hayat kadını yada intahar. aynı şey erkeklerdede, mafya yada o tarz işlere düşmekle sonuçlanıyor. bunları etkileyen şeyler dış çevre değil bence. hepimiz aynı şeyleri izlemiyor muyuz? aynı şeyleri yapmıyor muyuz? e nie bazıları bunu hayatlarına endekslerken bazıları ertesi gün unutuyor? çünkü bir çok insan boşlukta. boşluk dolduracak şey arıyor. bu boşluğu yaratanda aileler, arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 said: Bir süre sonra bu arkadaşlarımız psikolojik tedavi görmek için İzmire, İstanbula, hatta İsviçreye ve Almanyaya gidiyor. Buna çok güldüm işte. Almanya'ya İsviçre'ye giden adamın psikolojisi bozuluyor be, lisedeki adamı psikoloji tedavisi için yurtdışına gönderen adamın psikolojik sorunu var demektir. Hadi ağır kanser tedavisi için Amerika'ya yollasalar anlarım. edit: Üstteki yazıları şimdi gördüm de. Ben 4 yıl önce mezun oldum sanırım liseden. Bizim jenerasyonda öyle şeyler yok denecek kadar azdı ya. Kimi sevgili bulur parklarda el ele tutuşur gezerdi. Bu kadar mı değiştiler 3-5 yılda? Şimdiki liselileri öyle anlatmışlar ki gören New York sancak (artık orası öyleyse tabii, filmlere bakarak söylüyorum. :p). [ Mesaj 08 Nisan 2006, Cumartesi - 11:00 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 said: Buna çok güldüm işte. Almanya'ya İsviçre'ye giden adamın psikolojisi bozuluyor be, lisedeki adamı psikoloji tedavisi için yurtdışına gönderen adamın psikolojik sorunu var demektir. Hadi ağır kanser tedavisi için Amerika'ya yollasalar anlarım. ^ haha hakkaten de öyle yani. bu olayi farkettikten sonra cok kolpa gelmeye basladi bana bu yazi /= [ Mesaj 08 Nisan 2006, Cumartesi - 13:12 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 wtf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 14 yasındakı kızın ıcsel buhranlarıdır bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Şahsen yazılan yazının her kelimesi buram buram abartı koktu bana.İstisnalar hariç hiç bi ailenin çocuklarını böyle bir ortama salacaklarına inanmıyorum.Bende lise öğrencisiyim ve çevremde şimdiye kdr hiç böyle olaylar duymadım /görmedim. Ayrıca diyelim böyle bi olay ar,bodrumda 2-3 gencin yaşadıklarını tüm türk gençliğine pay çıkartmak çok yanlış.Doğuda kızlarını millet okulda kötü şeyler oluyormus öyle duyuyoruz gazeteden,tvden diye okula yollamıyorlar... Bence gazeteler ve tvlerde liseleri her fırsatta bu kadar iğrenç,her pisliğin olduğu bi ortam gibi göstermekten vazgeçmeliler...(her gazete her tv öyle gösterio,liseleri kötülüolar falan demek istemedim,yanlış anlaşılma olmasın) bence bu kız -ki eğer varsa- fazla ilgisizlikten ilgi çekmeye çalışmış.Çünkü mantıksal olarakta çocuğunu tedavi görsün diye isviçreye,almanyaya yollayan bir aile çocuğunun bu kdr pisliğe patmasına izin vermz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 gittiği yere kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SatanJager Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 bence medyanın ve amerikancılığın yarattığı 80 darbesi sonrası gençliğin tipik bir yansıması. tabii internetin yaygınlaşması ve süper ışıl ışıl kültürel sömürünün olduğu yabancı filmler ve ünlü bir o kadarda beyinsiz mankenlerimizin hayatları yüzünden dağılan hayatlar... çok üzüldüm ama son olan ilk okullardaki vahşet görüntüleri zaten bu olayların ne kadar ileri gittiğini gösteriyor toplum olarak yok ediliyoruz farkında mısınız bilmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 @satanjarger: biyerlere suçu yıkmak çok kolay. bütün büyük devletler küçük devletleri yıkmaya, asimile etmeye çalışıyo diyip işin içinden çıkabiliriz. medyanın dayatmaları yüzünden halkımız köreldi, cahil, tepkisiz, tembel bir topluma dönüştü de diyebiliriz. (yabancı filmler kültürel sömürü nasıl olabiliyor ben onu tam çözemedim gerçi.) ancak, birincisi okullardaki vahşetle bu dediklerin bağdaşmıyor, yanlış örnek vermişsin. çünkü yabancı filmler bütün ülkelerde var. çünkü magazin programları bütün ülkelerde var. mankenler, seviyesizlik, sığlık, her ülkede var. amerika olsun, japonya olsun, fransa olsun..ama bu ülkelerde toplum yok oluyor mu?hayatlar bunun yüzünden dağılıyor mu? toplum olarak yok edilmiyoruz, yok edilmeye izin veriyoruz. gözümüzü kapatıp keyfimize bakmayı o kadar çok seviyoruz ki. dedikodu yapmayı, ihanet etmeyi, aldatmayı o kadar çok seviyoruz ki. bir ülke düşün, sanem çelik'in evli dizi yönetmeniyle öpüşmesi gündemin birinci maddesi olsun. bunu medya mı dayatıyor, yoksa halk bunu gerçekten merak edip tartışmak mı istiyor? iyi düşünmek gerek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Üzücü bir olayı mizah sananların olması ve ciddi bir toplumsal yarayla alay etmek değişik bir bakış açısı gerktiriyordur muhtemelen ki ben bu olay karşısında üzülüyorum... Olayı hemen bekaret tartışmasına çekenler(hem savunanlar hem karşı çıkanlar) bence bu olaya alakasız bir yerden bakıyor. Ayrıca burada kızların yanında bu batağa kurban erkekleri de düşünmek lazım. Olay bekaretin dışında o yaştaki bir ergenin bu yaptıklarından ötürü pişmanlık duymayacak kadar psikososyal gelişimi tam mı düşünmek lazım! Sexin ne olduğunu, sonuçlarının ne olduğunu bilerek mi yaptılar bu işi yoksa özentiden mi?! Ya da şüphesiz karşılaşacakları toplumsal baskıya karşı durablicekler mi?? Kaldı ki bu ergen yaştaki kızlar ve erkekler bir de üzerine bu işi para için yapıyorlar veya yaptırılıyorlar. Ergen psikolojisini bilenler zaten bu yaşanılanların ciddiyetindedir. Ama ya ergen yarın öbür gün bu yaptıklarından pişmanlık duyarsa? -ki ergenlik dönemi herkesce bilinir, kişinin içinde ruhsal fırtınaların koptuğu bir dönemdir ve çoğunlukla yapılanların sonu düşünülmez, "carpe diem" yazılarımız o dönemlere aittir - Daha sonra yaşadıklarından utandıkça, pişman oldukça keşkeler arttıkça bu travmalar onun hayatı çok ciddi etkiler. Bu yüzden bu habere bakarken önce bu çocuklar bu cinsel ilişikinin ne olduğunun farkında mı? Sonuçlarını bilerek mi yaptılar, ve bu işi yapabilecek kadar hem kafa hem beden gelişimleri tam mı irdeleyip öyle yorum yapmak lazım. Yoksa zaten olay bekaretin kaybının tartışılmasında daha ciddi bir olay! Ve görülüyor ki ne yaptıklarının farkında değiller, pişmanlar ve bu yaşta böyle bir tecrübe edinmleri çok üzücü çünkü kötü bir travma geçirmeklteler. [ Mesaj 09 Nisan 2006, Pazar - 11:51 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yasoo Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 kalkmışın dini imanı olmaz yaşı da falanı da filanı da hiç biş şeyi olmaz veryansın küt küt ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Ya vardırda azınlıktadır böylek kimseler.Haa daha artamaz mı?Artabilir,önlemin alınması lazım.MEsela Bornova Anadolu Lisesi'ni duyuyorum ben bu yolda ilerliyormuş oradakiler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar