forgiver Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 said: Tamam işte adamın attığı mail tarafsız olmamış ki. Yani dua kısmını katmasa daha haklı gözükür ama bu sanki imana gelin ulan gibi olmuş :) Ayrıca 14 fazla erken olabilir ama 16-17 de erken değil bence. Abartıyolar. Mesela kız isteyerek birlikte olsa bile ailesi tecavüz davası açabiliyor. Bu da çarpıtılmış namus kavramımızın saçma bir sonucu. Ayrıca kendisini savunmasını kendi yapmalı. -18 diye kız kendi kararlarını veremez mi? Kendini savunamaz mı? İsterse gider verir herifi mahkemeye bana tecavüz etti diye. Aaaaahh ah hukuk diye bişey var batı'da duydunuz mu?? ya selam ve dua kötü bişey mi? adam okuyana hayır duası ediyor işte, ne istiyorsun daha :) abartma bu kadar, ha selam demiş, ha a.s. , ha kendine iyi bak demiş ha selam ve dua ile (tamam ikincileri söyleyince bu adam müslümanmış kanısına varabilirsin ama adamın yazdığı selam ve saygılar demekten farklı değil) 18 yaş sınırı her yerde var, çekilişkere katılamassın, kendi adına hat açamassın, kendi adına kredi kartı alamassın, reşit olma yaşı işte düşürülübinir tabi ki bu insanların ne kadar çabuk akılllandıkları ile alakalı bir yaş sınırı bu bu kadar küçük yaşlarda bu şeyleri normal kabul etmek mümkün değil, alan veren razı olsa da büyüyünce zorla olmadıkçtan sonra istediğini yapsın, kanunların karıştığı yok, insanlarında karışması hakkında yapabilecek bişey yok, en fazla özel hayat müdehaleden dava açılır ayrıca şu anki abazan nufüz açısından bu tip şeyleri normal saymanız, kanı kaynamış gençliğin zihninde bedava sex, rus karılarına para kaptırmaya son şeklinde algılanıp, daha kötü sonuçlara götürecektir olayı ikisi de birbirinden beter olsa da maalesef ortaya çıkması muhtemel gerçekler.
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Hımm :) Ama anlatan adam Hürriyet yazarı değildir. Zaman olab'l'r/ H]rrýettek'h'.b'r yazar gazeteye dua 'le yazamaz/
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 haber bana inandırıcı gelmesede olayların buna hızla yaklaştığı doğru
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 İyi de forgiver 28 yaşına gelip de akıllanmayan var. Bu hesapla 17 yaşında isteyerek birlikte olan kızın ve oğlanın hakkı yeniliyo
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 nasıl tespit etsinler kimin hangi yaşta akıllandığını 18 demişler işte kabaca
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Tamam işte edemezler de bence 16 daha uygun :) Ya da reşitlik hakkı için psikologlarda sınava girilse :) Aslında çok hoş olur hem de psikologlara iş kaynağı olur
robinson Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 O değil de ben gerçekten 14 olduğuna inanmıyorum. bunun yanında yaptığı şeyler de kendi tercihi. öyle görüyor olabilir ama insanın bir otokontrol mekanizması var madem istemiyordu yada o yaşta kötü olduğunu söylüyordu neden yaptı. Taraflı dramatize edilmiş bir yazı olduğu açık...
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 14 yaşında yapan var da hakkaten bu yazı saçma. Şimdi mi aklın başına geldi de olay çıkartıyosun??
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 @nilep: 16 yaş da belli bir şeyler şekillenir ama herşeye kendinin karar verebileceğin bir yaş değildir. http://sourtimes.org/show.asp?t=%239320580+ - bu 15 yaş için olsa da, hoş bir örnek.
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Ben buna inanmıyorum, insanın gelişimi bulunduğu çevreyle ilgili. Biri tozpembe yaşarken diğeri etrafı izlerse, biri televole izlerken diğeri discovery izlerse 15 yaşında hayatı anlayabilir. Hoş hayat dediğin nedir, amacımız ne sorusuna cevabı olan var mı??
beybin Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 14 yaşındaki bir genç kızın çevresindekileri abartarak anlatmasından sonra bütün gençleri kapsayacak biçimde "türk gençliğinin haline bakın!!Cumhuriyeti bunlara emanet ettik!!" diye ağıtlar yakılmasına karşıyım.Ben 14ümde hiç de böyle şeyler yaşamadım.Ne bir arkadaşım evli bir adama metreslik yapıyordu,ne de 16 yaşında bir erkek arkadaşım jigololuk! Bırakın hapı, sigara bile kullanan arkadaşlarım yoktu.Ayrıca tam da o yaşlarda ilgi çekmeye bayılan bir ergenin laflarına ne derece inanmalısınız?? Haa böyle şeyler olmuyor mu?Oluyor.Ama suç bizde değil deyip suçun tamamını ailelere atmak da yanlış bence.Ben niye böyle olmadım peki??Ben neden metreslik yapmıyorum??Sadece ailemin verdiği eğitimde mi bitiyor herşey?Biraz da kendini bilmektir bu bence.
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Hakikaten ya, benim çevremde hiç öle hap kullananlar, fuhuş yapanlar yoktu. Çocuklar 5 senede bu kadar mı deiştiler?
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 valla böyle olan da var olmayan da var, insanlardaki genelleme sevdasını anlamıyorum.
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 hatirlarim ilkokulda bir arkadas vardi igneden cok korkardi ama eroinmandi, baya aglardi doz almadan önce : ( aah ne günlerdi
beybin Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 ben yeni jenerasyonum arkadaş!Yok öle bişi!
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 LordOFBlood said: Yorum yapmayacağım sadece İspanya Diktatörü Franko ile alakalı bir şey yazıyorum. Franco 40 yıl boyunca İspanyayı hiçbir şekilde devrişlme tehlikesi olmadan ve halk sorun çıkarmadan yürütmüştür. Son zamanlarında Avrupalı bir diplomat özel bir davette sormadan edemez: -40 yıl boyunca bu milleti hiç sorun çıkmadan nasıl yönetebildiniz? Avrupada Mussolini Hitler ve Stalinden sonraki tek diktatörü cevaplar: -3 şey ile bu ülkeyi kontrol ettim ve gençliğin gözünü açmasına fırsat vermedim: Alkol Fuhuş ve Futbol. Saygılarımla.... o öyle değil, yani alkol fuhuş ve futbol değil o üçlü. ^üde f ile başlıyordu ve ikisi Fado (müzik) ve futboldu. 3. yü hatırlayamıyorum
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 "Birçok anne-babanın bilmediği, ama gençlerin elinden düşmeyen gençlik dergilerinde sevgili bulmak, cinsel deneyimler sıradan bir vaka." yahu bizim ulkemizde cinsellik niye bukadar abartılıyor? bencede sıradan bir vaka yani.. bekaret ülkemizde o kadar yukleniyorki kızlara.. tamam isteyen bekaretini korusun ama bakire olmayanlarada fa*se gozuyle bakılmasın.. her bakire olmayana o gozle bakılıyor ve tamamen apayrı şeyler bence. cinsellik sevgiyi aşkı yaşamanın bi yoludur bence yanlısmı dusunuyorum
mawiman Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Stifler senin kızın oldumu kızında 14 yaşına geldiginde ona bunları söyle oda sana --şöyle der baba bana karışma ben aşk yaşıyorum ....
Lyrent Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 kızıyla aşk yaşamayı düşünüyorsa kızabilir, haklıdır. bigit. [ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 00:41 tarihinde, Lyrent tarafından güncellenmiştir ]
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 İnsan kendini kontrol edebildiği sürece hiç bir sorun yok.Kendini kontrol edemeyip "ühühü böyle böyle" diye yakınıyorsa bir yerime kadar yolu var.
Warhero Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 said: şu e-mail'ları tamamen kaldırsalar da kurtulsak. veya forward özelliğini ah ah keşke. gerçek olup olmadığı düşünülmeden forwardlanan mesajlar, "10 kişiye gönder bilmemne olsun" diyen zincir mektuplar, "tavuk suyuna çorba" tarzında yazılan yazılar görmekten gına geldi >_<
Shimone Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 birazda insanin kendi iradesine bagli bu tur seyler.bizde lisede okuduk ama senin alakan olmazsa o tur seylerle cokda bisi olmuyor. bide bu yazilanlar pek 14 yasindaki kizin agzindan cikmis gibi gelmedi bana.inandirici degil.
unac Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 bence bu 14 yaşındaki kız artık kaşarın son noktası olmus.ve cevresindeki insnalar tarafından da sevildiğine inanmıyorum.genellemek yanlış. ole bi insanın çevreside oyle olur tabi.
sheref Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 bu 14 yaşında bir kızın yazısı değil... aşşadaki yazıyı neden yazdım bilmiyorum okumak zorunda değilsiniz, fasa fiso diyenler olabilir, aşşadaki yazı hakkında yorum yapmassanızda sevinirim. [spo]ayrıca malesef pekçokları doğru.. benimde yemediğim mok kalmadı vaktinde, şimdi prestiji olduğuna inandığım bir işte, iyi bir mevkiideyim ayrıca yurt dışında okuyorum sınavdan sınava gitsemde, yine prestijin doruklarına vuruyorum okuduğum bölüm ile. aslında olay neyi nası yaşadığın değil, kendini ne kadar tanıdığın ve ne kadar karakter sahibi olduğunla alakalı... yine dönsem orta okul 2 ( sigaraya başladığım sınıfa) yine içerim... alkolü sürekli kullanmaya başladığım lise 1 'e dönsem yine içerim.. yaşıtlarımdan çok çok ötede yaşamaya hep meraklıydım, hepde öyle yaşadım.... aşırı hız nedeni ile pek çok kazanın içinde buldum kendimi, bazen ben yaptım bazen yanında olduğum kişiler, 15 yaşından beri bir fiil gece hayatının içindeyim, her türlü pisliği gördüm, tattım, keyfime baktım.... liseyi 6 sende bitirdim, lise2 de ayrı eve çıktım her sabah geceden kalmış bi şekilde okula gidip uyudum okulda vs. vs. ama ben şanslıydım sizinde şanslı olacağınızın garantisini veremem.... yada şanslıydım demiyimde, hala kendimi şanslı görüyorum diyim... Ama kim bilir, belki bir gün biryerde enkaz'a dönmüş bir arabanın içinden cansız bedenim çıkartılacak, kim bilir 35 yaşında siroz'dan ölede bilirim, yada 29umda karaciğer yetmezliğinden hastaneye kaldırılacağım belkide, akciğer kanseri ilede boğuşabilirim genç yaşta... aids'den de ölebilirim... siz akıllı olun, canınızı seviyosanız, özenmeyin, efendi efendi yaşayın iyi bir aile sahibi olmaya bakın... şu anda aileniz nasıl olursa olsun.. şahsen benim ailem benle çok alakadardı, halada alakadarlar, aileden çok bireyin tutkuları bu iş. yada çevre... ben çevreden değil, tutkularımdan etkilenip attım kendimi sokaklara. siz tutkunuzu bastırın, arkadaşlarınızı da iyi seçin.. ha şimdi akıllı takılıyorum, ama kime göre neye göre akıllı derseniz, sapıtmış zamanlarıma göre...[/spo]
Öne çıkan mesajlar