Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Liseli Bir Kızın İtirafları...


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Neden aileye önem vermeliyiz? sorusuna geçen ay Hürriyet gazetesinde ismi yayınlanmayan bir genç kızın, turizm ve eğlencenin başkenti olarak nitelenen Bodrumda yaşadıklarını aktararak cevap verebiliriz.
Haberde Bodrumlu gençlerin, aileleriyle aralarındaki kopukluğa dikkat çektikleri ifade ediliyordu. Bakın 14 yaşındaki genç kız neler söylemiş:

Sigara içiyorum, ablam da. Annemin çenesinden kurtulmak için eve gitmek istemiyoruz. Yaşıtlarımızın yüzde 90'ına yakını sigara ve alkol kullanıyor, birçoğu hapla başlayarak uyuşturucuyu denedi bile. Sevgilisi olmayan yok gibi, lisede bakire olan kızlara aptal gözüyle bakıyorlar. Namus, ahlak ve özgürlük gibi değerleri öğreten yok.

Birçok anne-babanın bilmediği, ama gençlerin elinden düşmeyen gençlik dergilerinde sevgili bulmak, cinsel deneyimler sıradan bir vaka. Birçok ünlü sanatçının (!) maceralarını (hatta garip ilişkilerini) zevkli bir halde sunan televizyonlar, dergiler ve gazeteler, bunu gençlere güya yaşanılacak bir hayat gibi aktarıyorlar.

Liseler, sigara, alkol ve uyuşturucunun gölgesi altında. Kız-erkek ilişkilerinin sınırsız bir hüviyete bürünmesiyle birlikte karşımıza sık sık uygun olmayan video ve fotoğraf çekimlerinin yol açtığı adli vakalar çıkıyor. Uygun olmayan sitelere düşen görüntüleri nasıl temizleyebilirsiniz ki artık? Sonrası bunalımlar, depresyonlar, adliyeler ve yıkılan hayatlar...

14 yaşındaki genç kızın anlattığı daha dehşet verici bilgiler de var. Haberde şöyle deniliyor:

Para için işadamlarıyla yaşayan liseli kızların ve barlarda yaşlı kadınlarla para karşılığı birlikte olan 16-17 yaşlarında erkek arkadaşlarının olduğunu belirten genç kız, Bir süre sonra bu arkadaşlarımız psikolojik tedavi görmek için İzmire, İstanbula, hatta İsviçreye ve Almanyaya gidiyor. Tedavi olamayanlar intihar yolunu seçiyor. Olaylar örtbas ediliyor. Sorun ve suçlu sadece gençlikmiş gibi gösteriliyor. Biz suçlu değiliz, ne görüyorsak onu yapıyoruz dedi.

Gazetenin bu haberine yorum gönderen ve Bodrumda yaşadığını söyleyen bir okurun görüşleri dikkat çekici. Aynı gazetenin internet sayfasında yer alan mektupta, bu durumun yeni olmadığı belirtiliyor. Bu gençleri Avrupa ile Türk kültürü arasında sıkışmış biçareler olarak nitelemesi ise işin değişik bir boyutu.

Ortaokul-lise çağındaki çocuğunuzu her saat takip edemezsiniz. Hangi arkadaşlarıyla neyi konuştuğunu, nereye gittiğini, neyi okuduğunu ve dahası eve ders çalışsın diye aldığınız bilgisayardan hangi uygunsuz sitelere girip gezdiğini, chat yaptığını bilemezsiniz. Gençleri baskı altında da yetiştiremezsiniz. Bir gencin sağlıklı, mutlu ve iyi bir birey olması için bebekliğinden başlayan iyi bir aile ortamı içinde olmasını sağlamalısınız. O halde işe kendimizden, yani anne-babalardan başlamak durumundayız. İyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, dönüp kendinize bakın ve şu soruları sorun;Ben iyi bir insan mıyım, ben doğru bir insan mıyım, ben inandığım dinî değerleri hakkıyla yaşayabiliyor muyum, çocuk eğitimi için yeterince bilgi sahibi miyim.SELAM VE DUA İLE.......

==>sadece paylaşmak istedim <==
Mesaj tarihi:
"ben inandığım dinî değerleri hakkıyla yaşayabiliyor muyum, çocuk eğitimi için yeterince bilgi sahibi miyim.SELAM VE DUA İLE....... "

rofl

"Biz suçlu değiliz, ne görüyorsak onu yapıyoruz dedi."

lol. tabi. 14 yasindaki kiz emin ol boyle konusur, bunlari anlatir...
"the first rule of fight club, never talk about fight club."

sonuna bi de "bosanmak en buyuk gunahtir." yazacakmis da unutmus heralde. pardon, uc nokta koymus, biz tamamlayalim. :)
Mesaj tarihi:
Bu kadar onemli ve dusundurucu bir duruma nasil boyle BOS tepkiler verebiliyorsunuz??? Kiz kardesiniz yok herhalde, olsaydi ve boyle ortamlara 14 unde dusseydi o zaman gorurdum ben sizi.
Mesaj tarihi:
load up on drugs and kill your friends
its fun to use and too confused
she is over dozed and self lost
oh no i live in a dirty world


yok artık ya 14 yaşındaki kız uyuşturucu mu kullanıyor? bi gitsinler çay koyup gelsinler.
Mesaj tarihi:
Yorum yapmayacağım sadece İspanya Diktatörü Franko ile alakalı bir şey yazıyorum.

Franco 40 yıl boyunca İspanyayı hiçbir şekilde devrişlme tehlikesi olmadan ve halk sorun çıkarmadan yürütmüştür. Son zamanlarında Avrupalı bir diplomat özel bir davette sormadan edemez:
-40 yıl boyunca bu milleti hiç sorun çıkmadan nasıl yönetebildiniz?
Avrupada Mussolini Hitler ve Stalinden sonraki tek diktatörü cevaplar:
-3 şey ile bu ülkeyi kontrol ettim ve gençliğin gözünü açmasına fırsat vermedim: Alkol Fuhuş ve Futbol.

Saygılarımla....
Mesaj tarihi:
çok oluyor bu çok.

işte atatürk'e acıyorum diye bir şiir, efendime söyleyeyim ortaokul'daki genç yazmış.
melissa p. diye bir hanım çıkıyor şununla şölen yaptım, 3-5-8 yaptık, yapmadığım görmediğim şey kalmadı diyor, lisebir.
kız çıkıyor, biz gördüğümüz yapıyoruz diyor ve yaş 14.

bu yazınlarda dil bilgisine dikkat edilmiş üstelik, ki yeni jenerasyonun hiç iplemediği bir konu bu. kulaktan kulağa yayılan şeyleri yazıyor efendim birisi, altına da yapıştırıyor 14 yaşında çocuk söylemiş.

şu e-mail'ları tamamen kaldırsalar da kurtulsak.
veya forward özelliğini.
Mesaj tarihi:
valla bizim lisede "motor" olan kizlara kötü bakiliyordu bilmiyorum.. herkes kizlari eve atmaya çalişiyordu, yoksa ben türkiyede okumadim mi?
Mesaj tarihi:
said:
Biz suçlu değiliz, ne görüyorsak onu yapıyoruz dedi.

heh her gördügünü yapan merakli insanlari da anlamiyorum.(hos, gerci bu her insanin yasam tarzina, imkanlarina, kisacasi hayatina göre degisir)özenti genclik derler. hayir özentilik kötü degil, herkes birseylere imrenir, özenir ama hicbirseyin abartisi iyi degil.
@christof: nukem_verite vardi bi aralar, o anlatmisti. O.C. California dizisinin bir bölümünde, esas hatun okula icki getirmis. ertesi gün bi sürü genc kizin elinde icki falan varmis ahah (konyak miydi neydi hatirlamiyorum simdi) aklima geldi, örnek veriyim dedüm. böyleler iste. avrupada da 12-13 yasinda anne olan, batakliga düsmüs genc cok. egitim, aile terbiyesinde bitiyor cogu sey. cocuk bakamayacak insan cocuk yapiyor, sonra kendi haline birakiyor, dogaldir ilgisizlik oldugu icin. rahatlar cok yani. herkesin kendi bilecegi is, istedigini yapmakta serbest fekat kücük yaslarda yapilinca bu, pek caiz bi durum gibin gözükmemekte.

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 15:47 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
×
×
  • Yeni Oluştur...