mawiman Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Neden aileye önem vermeliyiz? sorusuna geçen ay Hürriyet gazetesinde ismi yayınlanmayan bir genç kızın, turizm ve eğlencenin başkenti olarak nitelenen Bodrumda yaşadıklarını aktararak cevap verebiliriz. Haberde Bodrumlu gençlerin, aileleriyle aralarındaki kopukluğa dikkat çektikleri ifade ediliyordu. Bakın 14 yaşındaki genç kız neler söylemiş: Sigara içiyorum, ablam da. Annemin çenesinden kurtulmak için eve gitmek istemiyoruz. Yaşıtlarımızın yüzde 90'ına yakını sigara ve alkol kullanıyor, birçoğu hapla başlayarak uyuşturucuyu denedi bile. Sevgilisi olmayan yok gibi, lisede bakire olan kızlara aptal gözüyle bakıyorlar. Namus, ahlak ve özgürlük gibi değerleri öğreten yok. Birçok anne-babanın bilmediği, ama gençlerin elinden düşmeyen gençlik dergilerinde sevgili bulmak, cinsel deneyimler sıradan bir vaka. Birçok ünlü sanatçının (!) maceralarını (hatta garip ilişkilerini) zevkli bir halde sunan televizyonlar, dergiler ve gazeteler, bunu gençlere güya yaşanılacak bir hayat gibi aktarıyorlar. Liseler, sigara, alkol ve uyuşturucunun gölgesi altında. Kız-erkek ilişkilerinin sınırsız bir hüviyete bürünmesiyle birlikte karşımıza sık sık uygun olmayan video ve fotoğraf çekimlerinin yol açtığı adli vakalar çıkıyor. Uygun olmayan sitelere düşen görüntüleri nasıl temizleyebilirsiniz ki artık? Sonrası bunalımlar, depresyonlar, adliyeler ve yıkılan hayatlar... 14 yaşındaki genç kızın anlattığı daha dehşet verici bilgiler de var. Haberde şöyle deniliyor: Para için işadamlarıyla yaşayan liseli kızların ve barlarda yaşlı kadınlarla para karşılığı birlikte olan 16-17 yaşlarında erkek arkadaşlarının olduğunu belirten genç kız, Bir süre sonra bu arkadaşlarımız psikolojik tedavi görmek için İzmire, İstanbula, hatta İsviçreye ve Almanyaya gidiyor. Tedavi olamayanlar intihar yolunu seçiyor. Olaylar örtbas ediliyor. Sorun ve suçlu sadece gençlikmiş gibi gösteriliyor. Biz suçlu değiliz, ne görüyorsak onu yapıyoruz dedi. Gazetenin bu haberine yorum gönderen ve Bodrumda yaşadığını söyleyen bir okurun görüşleri dikkat çekici. Aynı gazetenin internet sayfasında yer alan mektupta, bu durumun yeni olmadığı belirtiliyor. Bu gençleri Avrupa ile Türk kültürü arasında sıkışmış biçareler olarak nitelemesi ise işin değişik bir boyutu. Ortaokul-lise çağındaki çocuğunuzu her saat takip edemezsiniz. Hangi arkadaşlarıyla neyi konuştuğunu, nereye gittiğini, neyi okuduğunu ve dahası eve ders çalışsın diye aldığınız bilgisayardan hangi uygunsuz sitelere girip gezdiğini, chat yaptığını bilemezsiniz. Gençleri baskı altında da yetiştiremezsiniz. Bir gencin sağlıklı, mutlu ve iyi bir birey olması için bebekliğinden başlayan iyi bir aile ortamı içinde olmasını sağlamalısınız. O halde işe kendimizden, yani anne-babalardan başlamak durumundayız. İyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, dönüp kendinize bakın ve şu soruları sorun;Ben iyi bir insan mıyım, ben doğru bir insan mıyım, ben inandığım dinî değerleri hakkıyla yaşayabiliyor muyum, çocuk eğitimi için yeterince bilgi sahibi miyim.SELAM VE DUA İLE....... ==>sadece paylaşmak istedim <== Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 sex drugs rock 'n roll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 this is about sex,drugs and heavy ass rock and fuckin' roll that will blow your mind with its honest passion, creativity and soul stoner rock'a sarmış gençlik anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 "ben inandığım dinî değerleri hakkıyla yaşayabiliyor muyum, çocuk eğitimi için yeterince bilgi sahibi miyim.SELAM VE DUA İLE....... " rofl "Biz suçlu değiliz, ne görüyorsak onu yapıyoruz dedi." lol. tabi. 14 yasindaki kiz emin ol boyle konusur, bunlari anlatir... "the first rule of fight club, never talk about fight club." sonuna bi de "bosanmak en buyuk gunahtir." yazacakmis da unutmus heralde. pardon, uc nokta koymus, biz tamamlayalim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 ian dury - sex & drugs rock 'n roll =) ters saksıyı kullanmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 3 gunluk dunya, kim napiyosa yapsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Bu kadar onemli ve dusundurucu bir duruma nasil boyle BOS tepkiler verebiliyorsunuz??? Kiz kardesiniz yok herhalde, olsaydi ve boyle ortamlara 14 unde dusseydi o zaman gorurdum ben sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 ben mi dusurdum bu kizi bu tur ortamlara? napalim? gidip annesini babasini kucagimiza oturtup, popolarini mi samarlayalim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 abi kız kardeşim yok ama olsa bu kadar aptal olmazdı herhalde.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 kitap yazsın 100 trilyon boya fırçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 load up on drugs and kill your friends its fun to use and too confused she is over dozed and self lost oh no i live in a dirty world yok artık ya 14 yaşındaki kız uyuşturucu mu kullanıyor? bi gitsinler çay koyup gelsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Yorum yapmayacağım sadece İspanya Diktatörü Franko ile alakalı bir şey yazıyorum. Franco 40 yıl boyunca İspanyayı hiçbir şekilde devrişlme tehlikesi olmadan ve halk sorun çıkarmadan yürütmüştür. Son zamanlarında Avrupalı bir diplomat özel bir davette sormadan edemez: -40 yıl boyunca bu milleti hiç sorun çıkmadan nasıl yönetebildiniz? Avrupada Mussolini Hitler ve Stalinden sonraki tek diktatörü cevaplar: -3 şey ile bu ülkeyi kontrol ettim ve gençliğin gözünü açmasına fırsat vermedim: Alkol Fuhuş ve Futbol. Saygılarımla.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 xxx organın davası olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 viva las vegas o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 suçlu değillermiş pehh sanki biz liseli olmadık ya irade olmalı insanda irade herşeye evet derseniz böyle olur işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 çok oluyor bu çok. işte atatürk'e acıyorum diye bir şiir, efendime söyleyeyim ortaokul'daki genç yazmış. melissa p. diye bir hanım çıkıyor şununla şölen yaptım, 3-5-8 yaptık, yapmadığım görmediğim şey kalmadı diyor, lisebir. kız çıkıyor, biz gördüğümüz yapıyoruz diyor ve yaş 14. bu yazınlarda dil bilgisine dikkat edilmiş üstelik, ki yeni jenerasyonun hiç iplemediği bir konu bu. kulaktan kulağa yayılan şeyleri yazıyor efendim birisi, altına da yapıştırıyor 14 yaşında çocuk söylemiş. şu e-mail'ları tamamen kaldırsalar da kurtulsak. veya forward özelliğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Yazida yine bekaret = namus iliskisi kurulmus o yüzden devamini okumaya pek deger bulmadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 selam ve dua ile nedir bu arada? mihr'cilerden misiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 herkes her istediğini yapabilmeli. kişisel tercihtir, ama sonraki pişmanlık toplum baskısı yüzünden meydana geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
only_devil Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 en azından yapıklarını anlatabilecek kadar cesurmuş...helal olsun...hatasını bilip de telafi edememesi bayağı kötü ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 bizim okulda bakire olan kızlara kotu kotu bakıyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 çok fazla holivut filmi izlemiş bunu yazan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 valla bizim lisede "motor" olan kizlara kötü bakiliyordu bilmiyorum.. herkes kizlari eve atmaya çalişiyordu, yoksa ben türkiyede okumadim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 said: Biz suçlu değiliz, ne görüyorsak onu yapıyoruz dedi. heh her gördügünü yapan merakli insanlari da anlamiyorum.(hos, gerci bu her insanin yasam tarzina, imkanlarina, kisacasi hayatina göre degisir)özenti genclik derler. hayir özentilik kötü degil, herkes birseylere imrenir, özenir ama hicbirseyin abartisi iyi degil. @christof: nukem_verite vardi bi aralar, o anlatmisti. O.C. California dizisinin bir bölümünde, esas hatun okula icki getirmis. ertesi gün bi sürü genc kizin elinde icki falan varmis ahah (konyak miydi neydi hatirlamiyorum simdi) aklima geldi, örnek veriyim dedüm. böyleler iste. avrupada da 12-13 yasinda anne olan, batakliga düsmüs genc cok. egitim, aile terbiyesinde bitiyor cogu sey. cocuk bakamayacak insan cocuk yapiyor, sonra kendi haline birakiyor, dogaldir ilgisizlik oldugu icin. rahatlar cok yani. herkesin kendi bilecegi is, istedigini yapmakta serbest fekat kücük yaslarda yapilinca bu, pek caiz bi durum gibin gözükmemekte. [ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 15:47 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 LordOfBlood, o bahsettiğin 3f kuralı değil miydi? Futbol, Fiesta, Festival hani. Alkol nereden çıktı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar