Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sol Elle Yemek Yemenin Cezası

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Tehlikeyi yok sayamazsın kesinlikle. Adamlarda kadrolaşma desen var, beyin yıkama desen var. Yobazlar sarmış ülkeyi bunun gibi birsürü gerçek olay var. Metroda öpüşme topiğinde de var. Adamlar daha ne kadar aşırı olabilirler ki? İran'dakiler de görmedi tehlikeyi ve şimdi insan gibi yaşayamıyolar...
Sosyal ağlarda paylaş

bu sağ elin soldan üstün olduğunu biliyorum ama bişi farkettim bu paticik konu dışında açılan bütün konular dengesiz 1 post dan sonra hemen sapıtıyo ve nerelere gidiyo topici açan adam bile 5-10 post sonra ab devlet işlerine girmiş hemen sapıtıyo konular bunu yapmiyalım beyler neyse ne o konu hakkında konuşalım sapıtıyoruz boşuna kavgalar çıkıyo
Sosyal ağlarda paylaş

@Forgiver
Verdiğin linkte ekonomi hakkında derin-süper-feci açıklamalar yaptığını falan sandın heralde ama sana verilebilecek bi cevap yoktu,her gün duyulan şeyleri yazmışsın,yani sallanmadığından cevap almamışsın muhtemelen.

"Bulvar gazeteleriyle yarışan Cumhuriyet'in son çırpınışları? Şeriat yenimi akıllarına geldi?" Ve sen Cumhuriyet'i sevmiştim diyorsun,yani okumuştun? Sen çok dardanel ton yemişsin küçükken.
Sosyal ağlarda paylaş

Haberin kolpa olduğunu iddia eden arkadaşlara başımdan geçen bir olayı anlatıyım ve sol elle yemek yiyen mi öldürülür, yoksa dinin gereklerini solunda sağında arayan bir yobazın mı gırtlağı sıkılır görün...

Ev baktığım sıralarda girdiğim emlakçının birinde 2 tane çember sakallı amcam koyu bir muhabbete tutuşmuş namazdan niyazdan bahsediyorlardı. Baktığım özelliklere sahip evi aramak için bilgisayarına gömülen emlakçıyı beklerken bu 2 amcamın ve emlakçının karısının arasında geçen sohbete kulak kabarttım...

Konu nereden sağ sol olayına geldi orasını hatırlamıyorum, ama amcamlardan biri sol elle taharet alınmasından, iş yerine giriş çıkışları sağ ayakla yapmaya ve daha sonrasında işi yemek yemek dahil bir çok hareketin ve hamlenin dini açından olduğunu iddia ettiği kurallara kadar getirdi...

Böylesine cücük beyinli insanların ulu orta yerde atıp tutmalarını kaldıramayacak yapıda biri olduğum için, en sonunda dayanamayıp konuşmalarına müdahele ettim. Söylediği şeylerin hiçbirinin akla mantığa uymadığını, zırvalıktan ibaret olduğunu söyleyip, konuşmasını sürdürecekse de ben çıktıktan sonra yapmasını istedim. Saçlarımın uzun oluşu, kılık kıyafetim ve sert çıkışım sevgili dindar amcamın "bre zındık, kafir" şeklinde söze girmesine yol açtı...

Kendisini bir kaç kere uyarmama rağmen oturduğu yerden homurdanıp, "şimdi ki gençlik böyle dinden nasibini almamış vs.vs.vs... " şeklinde sözlerini sürdürmeye devam edince adamı ayağa kalkıp biraz sarsmam gerekti. İşi daha uç boyuta getiripte beni dinsizlikle suçlamasının ardından da gözüm karardığı için kendisini ve müdahele eden kankasıyla emlakçıyı hırpaladım...

Son derece sakin yapıya sahip olan ve kontrolünü kolay kolay kaybetmeyecek biri olarak dini meseleler olduğunu iddia ettiği şeylerle beni bu noktaya getirebiliyorsa bir insan, haber de anlatılan olaydaki sayko yobazın yaptıkları haydi haydi normaldir...
Sosyal ağlarda paylaş

@buzx:

"cumhuriyeti çok sevmiştim", hasan cemal in kitabı
kendi gözlemleriyle çalıştığı gazeteyi anlatıyor, yüzde yüz objektif olmasa bile fikir ve bilgi sahibi olmak açısından önemli, sadece gazeteyi değil gazetenin olaylara bakış açısını da, olayları da kapsıyor.

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 21:03 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver

said:
tehlikenin farkında mısınız hangi tehlikenin; bulvar gazetesiyle traj yarışına giren gazetenin son çırpınışları, şeriat yeni mi akıllarına geldi,
cumhuriyeti çok sevmiştim, 28 şubat süreci, toktamış ateşin istifası neyi kaldı o gazetenin; o reklamı ciddiye alanları gaza gelenleri gördükçe gerçekten üzülüyorum.

son çırğınışları dediğin gazete şu an türkiyedeki tek adam gibi gazete bence. Sen hiç Cumhuriyet Gazetesi'nin promosyonla Pringles, maket uçak, ayşecik tatilde tarzı birşey verdiğini gördün mü?

Tehlikenin varlığı ise tartışılmaz...
İktidarın amacı gibi gözüken dine dayalı yönetimlerin rönesans ve reform yılları ve sonrası ile çöktüğü (sen pek hoşlanmayacak olsan da) bilimsel bir gerçek. O devir kapanmıştır, ve artık akla ve mantığa dayalı bir yönetim devri hüküm sürmektedir

Ha tabi hemen at gözlüğü takıp "bööö sen müslüman değilsin, bööö sen ateistsin" lafları etme. Sonuçta gerçekler ayrı din ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

@Aket-Atum:
açıkçası cumhuriyet gazetesi okumuyorum ama diğer köşe yazarlarının yalan haberlerini ayar manyağı yaptıklarını gayet iyi hatırlıyorum.

en kaliteli gazete demekle olmuyor bu işler, Toktamış Ateş gibi kaliteli bir ismin(fikirlerine katılmasamda) ayrılma gerekçesini biliyor musun?
veya yukarda bahsettiğim kitapta yazılanların hepsi mi subjektif.
veya herşeyi bırak sen okuyor musun cumhuriyet?

28 şubatla birlikte yapılanlar bir bakıma halkın seçimde Ak Partiye olan ihtiyacını yansıtmadı mı? denge biraz fazla sola doğru kaymıştı, ortalanması gerekliydi
Akp gereğinden fazlasını yaparsa gine aynı süreç tekrarlanacaktır ama bence durması gereken yeri ve yapması gereken şeyleri biliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet cumhuriyet okuyorum, doğduğumdan beri eve aralıksız her gün cumhuriyet alınmıştır.

toktamış ateş'e gelince Abdrrahman Dilipak ile olan yakınlığını biliyoruz, öyle bir adamın zaten cucmhuriyette işi olamazdı bence. Ne yalan söyleyeyim gidiş nedenini yada giderken en dediğini bilmiyorum ama gitsin nereye isterse.

Bu arada bence son seçimde AKP nin çıkması biraz da halkın çaresizliğine bağlıydı. Tek umut onlardı o yüzden eskiden sol partilere oy verenlerden bile "lan belki be" umudu ile akp ye oy çıktı.

Tabi AKP nin kalıcı değil dediği vergileri kalıcı yapması ile halkın güvenini ne hale getirdiğinin takdirini sana bırakıyorum...

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 23:41 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

- o düzeldi dediğiniz ekonomi var ya 2 gün sonra elimizde patlıcak farkında değilsiniz
- bu hükümet başımıza abd nin yoğun çalışmaları (Kemal Derviş'in İsmail Cem'in hareketinden kopması ki bu açıklanmış bir şey) sayesinde geldi. şimdi de ABD hükümetin aşırı dince olduğunu düşünmeye başladı 2 gün sonra bunları da indirirler bir şekilde
- AKP hiç bir şekilde başarılı hükümet değildir. ekonominin düzelmesi dediğiniz süreç Ecevit hükümeti döneminde başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi ya da Tayyibin değimiyle (sütten çıkmış) AK (kaşık) parti de günü kurtarmak adına gelir sağlayan KİT leri 2-3 senelik karları kadar bir paraya satıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood
Aynı BEkir Coşkun Başörtüleleri Vatan Haini olarakta görüyordu. Kendi tükrüğünde boğulmaktan başka bir işe yaramayan birisi.
Yok sağ el kullnmıyor die adamı kesmiş!Şeriat eğitimi almışış daha daha neler. Artık çarpıtmalarıızdan millet bıktı siz hala doymadınız. ekonomi 3 yılda belini doğrultmuş enflasyon tek haneli rakamlara inmiş, artan nüfusa rağmen işsizlik azalmış, İlk defa cumhuriyt tarihinde borç ödemesi yapılmış kriz korkusu yok ama kimse takmıyor. Neden? AKP muhafazakar=dini yönü var.

Anlamıyorum neden laiklik diye diye Dine düşmanlık yapıyosnuz ki? Laiklik din düşmanlığı demek değil ama sizin sayenizde öyle algılanır oldu.Doktor Kızını pompalı tüfekle öldüren SArhoşun tekini göklere çıkardınız kızı tarikatçıymış diye...

Arkadaşlar dinle bir alakanız olmayabilir, ama artık dolaylı yollarla dine saldırmaktan vazgeçin lütfen.

Ekonomi iyiye gidiyor? İşsizlik azalıyor? Kriz korkusu yok? İşte kör ve cahil bir AKP savunucusunun klasik sözleri. Türkiye olduğundanda kötü yerlere gidiyor, AKP hükümeti devleti Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde soyup soğana çeviriyor. Devletin en önemli kaleleri santim santim satılıyor, şeriati destekleyen firmalara yol açılıyor. Sizin gibi şakşakçılarda hala pembe gözlükleriyle dolaşıyor etrafta.

Dine saldırmak zorunda bırakılıyor insanlar. Türkiye'de din doğru ellerde değil, saptırılıyor. Din üzerinden menfaat gözeten insanların elinde artık herşey. Din min kalmadı bu ülkede, insanların inançlarını sömürerekten rant elde etme olayı yaşanıyor artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem başörtüsü nedir ya. Açıkça söylüyorum: Saçının gözükmesi nin erkeklerde cinsel uyarı yaptığını düşünen, ve bu saçı görüp uyarılan kro'ların irana gitmesini istiyorum. Cahilliğin bu kadar olmaz artık.

Buraya, Atatürk'ün Cumhuriyet'ine laik değil bunlar. Hepsini toplayıp irana göndermek gerek. Sen kimsin kıyafet kanununu hiçe sayıyorsun.

Aziz Nesin'e o meşhur sözünede sonuna kadar katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Keyzar
Böylesine cücük beyinli insanların ulu orta yerde atıp tutmalarını kaldıramayacak yapıda biri olduğum için, en sonunda dayanamayıp konuşmalarına müdahele ettim.

Bende senin gibiyim. Orda burda öyle konuşmalar dönüyor ki çıldırmamak, müdahale etmemek elde değil. Yalnız işin kötüsü, ne kadar mantıklı konuşursak konuşalım bu herifler hiçbir şey anlamıyor ve bildiklerini yapmaya devam ediyorlar. Herşeyi yanlış biliyorlar, beyinleri çalışmadığı için kulaktan duydukları hurafeler, yalanlar, çarptırmalar ile yaşıyorlar hayatlarını.

Ya bırak aşırı dincileri, modern gözüken biri bile bana gelip "Macaristanda çok ünlü bir profesör 4 nisanda İstanbulda deprem olacak demiş. Ve bu adam çok iyi biliyor" diyebiliyor ya. Buna inanabiliyor. Yani artık deliricem resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hiçbir aklı başında müslüman bir başkası sol elle yemek yiyor diye adam öldürmez bunu çocuğa anlatsan kıçıyla güler

said:
demek istedigim bu işte yavaş yavaş insanları müslümanlıga karşı soğutuyolar yalan/abartma haberlerle

doğru tabii.
müslüman olan kimse diğer insanlara kötü davranmaz.
her müslüman bilir ki, kendi dini, sadece kendisi ve allah arasındadır :)

ramazan zamanları oruç tutmayıp yemek yediğinizde insanlar size kindar şekilde bakıyor, bazıları laf bile ediyor.
senki orda orucu kendisi için değil de, benim için tutuyor...
hatta birçok yerde (okul, iş yeri vs) ramazanları yemekhaneler kapatılır. kapatılmayan yerlerde kavga felan da çıkaranlar olur.

herkesi anadolunun saf ve yardımsever köylüleriyle eş tutmayın :)
konya gibi tutucu şehirler de var.

[ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 01:43 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yarinki sinav icin saatlerdir sanat tarihi calistigim icin kafam 1 ytl (bilgisayar mühendisligi ögrencisiyim) o yüzden tartisamayacagim gercekten de, sadece forgiver'dan terbiyesini takinmasini rica edecegim Cumhuriyet Gazetesi hakkinda yazilar yazarken. Türkiye'nin en köklü gazetesidir, Türkce harfler dahil tüm ilklerin gazetesi olmustur (sükür ki promosyon gibi gubik seyler haric buna), adini aldigi cumhuriyeti de bugüne kadar korumustur, var oldugu süre boyunca da koruyacaktir. Yine sükür ki, hükümet yalakaligi yapmadan da bir gazetenin onlarca yil ayakta kalabilecegini göstermistir.

Her sey tamam, fikirler bana sacma gelse bile sadece tartisirim, ama bu yaptigin haksizlik.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten olay konunun başından kopmuş.. burda kimse kimse nin açtığı konulara apta aptal konular diyip kimse kimseyi yargılayamaz...herkesin inancı içindedir herkes savunabilir ama karşıdakine saygısızlık etmemek lazım...

haa bide Cumhuriyet Gazetesi'ne laf edenin alnını garışlarım...
Sosyal ağlarda paylaş

''Baltalarımızı Gömdük Ama Yerini Unutmadık''

az kaldı az türk milliyetcileri çoğalıyor bugünkü gastelerdede yada aktüeldemi vardı tam çıkaramadım bu konuyu ama milliyetçileri dizginleyen birileri var, deli gibi bileniyorlar bi onlar konuşmaya başlasa ortalık karışcak ama şimdilık bu yukarda yazdığım sözleri söylemekle yetiniyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

cum huriyet köklüdür vs??

cumhuriyet ve akit tr de okunacak en saçma iki gazete bence.fanatik oku daha ii o derece.

artı başörtülüler vatan hainiymiş kırsal kesimler dahil değilmiş.annemiz vatan hainimiş yani.ben dikkat edeyim ozman bak baya zmandır anne dioruz kadına.

yazık size,bu kadar fanatizme.
Sosyal ağlarda paylaş

cumhuriyet ve akit gibi tabulardan ibaret olan,karşı tarafa laf sokmak diyen,esas manalarından şaşıran,toplumun değil belli bir kesmin gazetesi olmadan ileriye gidememiş,ve yalan dolanı elinden geldiğince hiç düşürmeyen,paso o namaz kılmıo,yok sezer namaz kılmadı(akit),yok unakıtanın kravatı,yok ekonomi ii gitmio,yok bunlar amerikanın oyunu..

faşistler ve klasik sol kökenlilerin o bıkkınlık veren fikir ve düşüncelerini okuyacağıma,fanatiğin yalan haberini okururum.en azından onlar daha eğlenceli gelio,bilmem anlatabildim mi biraz akıllı arkadaşım.
edit.fanatik falan aldğım yok yani,3 gazete olsa hangisini alırsın deseler fanatik alırım o kadar.

[ Mesaj 06 Nisan 2006, Perşembe - 14:30 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...