SbNN Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Ya ilk önce aklıma elektro gitar geldi ama okulda arkadaşlara sordum bateri öğren dediler çok gitar çalan var ama bateri çalan yok filan dediler ama ben yine gitardan tarafayım çünkü bateriyi istediğin zaman çalamazsın yani sonuçta eve alınmaz malum bu yüzden çok fazla ilerleyebileceğimi zannetmiyorum bateride bu yüzden.. Bir de arkadaş dedi işte öğren gel stüdyoya bizle bateri çalarsın filan dedi bu yüzden de bateri çakici geliyor biraz ama bu stüdyo grup mrup bi bokluk çıkarsa sadece öğrendiğimle kalacam yani oysaki gitar öğrenirsem hem böyle stüdyo mtüdyo işlerinde hem de başka mekanlarda istediğim zaman evde vs çalabileceğim.. Ama aslını soracak olursanız gönlüm bateri mantığım elektrogitar diyor yani ne yapsam bilemiyorum ?? Birde gitara illa klasikten başlanacak diye bir kaide yok sanırım dimi ? Son olarak bateri dersleri hakkında tavsiyeleriniz bildikleriniz varsa yardımınızı bekliyorum ..
Reaper08 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 saz çal bence.. en güzeli benim için.. çünkü değişik böyle genç yaşlar arasında herkes bir gitardır odur ama bateride ii aslında çok taliplisi var ama az icraat yapanı var.. saz derim ben saz =) [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 18:48 tarihinde, Reaper08 tarafından güncellenmiştir ]
Dynun Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Şimdi kimseni etkisinde kalma. Sıkılır yarıda bırakırsn daha kötü olur. Ha kararsızım dersen : Yan Flüt :)
Dela Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 sana bi cift numark ttx-1 kod adli turntable azmanlarindan verelim dj ol
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Gitarı sewersen o da seni sever. Niyetin varsa dene derim. Akustikten(=P) başlamak daha güsel bence.
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 chapman's stick [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 18:51 tarihinde, Christoph_Vassel tarafından güncellenmiştir ]
Akerfeldt Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 benimde canim bu aralar sabaha kadar blast yapmak istiyo, niye bass çalıom lan,mis gibi davul varken diyorum kendi kendime, ama pek sık olmuyo.bi davulun basına otur dene studyoda, pek haşmetli ihtişamlı geliyo.gitar da baya iyi ama
SbNN Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 @PrudenT Nasıl yani tek başıma çalamam ?
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 yani bi şarkı gördün notalarını aldın oturup gitardaki gibi çalamazsın yani. melodi gibi olmaz bence böyle
Bleda Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 evde4 kendin katılcaksan veya bi grupta fazla ayakta duramam dersen piyano, kıza hava atıcam diosan gitar, öğretcke ii birini bulrusan saz veya darbuka derim.
toggie Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 davul cal ya benim de öyle grup falan olayım olmayacak sadece kendi isteğim yüzünden başlamıştım. istediğin zaman girer stüdyoya 1 saat takılırsın. eğer eve hiçbi zaman alamayacam diyosan da elektonik davul alırsın. takarsın kulaklığı. al sana evde davul :) akustiği özlediğin zaman stüdyoya gidersin. mesela ben bayadır akustik çalmıyorum çok özledim gidicem bi kaç gün içinde.
Voys Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 her 10 kişiden 6 sı gitarist 2 si baterist 1 i klavye 1 i bas gitar şimdi, eğer yer edinmek istiyorsan gitar harici herhangi birini seç. en kolayı bas gitar. en zoru bateri(cidden zor ve kişiden kişiye değişio yani müzik kulağına göre öğrenebilirsin. nota yok bişey yok herşey senin elinde ve ritim kaçırırsan tüm grup kayar. klavyede 5-6 sene çalıolar anca bişey oluo sonra 1 yılda unutuolar. gitar çok kolay hemen öğreniosun ama 6-7 yaşında başlayan adamlar kadar iyi çalamıosun binlerce gitarist arasından sadece biri olarak kalıyorsun.
Mino Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Üflemeli düşünebilirsin. (armonika, flüt, saksofon ,trompet, trombon vb.) Tek başına çalışırken sıkılabilirsin ama tarzına uyan grubu uçurursun (bize katıldı bir alto saksafon, coştuk, trompet de arıyoruz) Özellikle Blues ve Jazz'da çok zevkli oluyor. Hele solo atınca kendin ve grubun aldığı keyif bambaşka. Piyano/Klavye de güzeldir. Her tarza uyar. Efsane aletler saolsun. (Hammond, Rhodes, Farfisa, Vox, Wurlitzer, Moog, Clavinet vb.) Özellikle rock grupları genelde arar bu elemanlardan, çaldıklarına aşinaysan tadından yenmez. Eşlik ve soloyu beraber yapabilirsin. Tabi bir dünya enstrüman var. Hepsini deneyip sana en uygununu bulman en iyi çözüm. [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 19:44 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ]
RedallHoor Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Davul çalmaya başla her türlü konuda yardımcı olurum.
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 gitar çok kolay.hem mandolinle başla,iyice bir öğren sonra elektro gitar bile çalabiliyorsun.yemin billah dalga geçmiyorum.kuzenimin mandolinine tıngırdata tıngırdata öğrendim sonra ilkokuldan arkadaşımın evine gittim ve onun bas gitarını çaldım.çaldığım parça ise 'cendere' idi:) bateri ise hoş olabilir ama o da maharet istiyor. olmazsa klavye falan çal zevklidir.bende var örneğin boş olduğum zamanlar çalarım. aslında klarnet veya kaval da çalabilirsin ve o3 tuşlu zor saksafon vs. den daha kolay. ben bunları nasıl kesin söylüyorum çünkü ben bu tür çalgıları(üflemeli,telli,ritimli ve tuşlu)çalabiliyor olmam. saygılar [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 19:49 tarihinde, FIRAT tarafından güncellenmiştir ]
SbNN Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Direk elektro ile başlanamaz mı ?
Akerfeldt Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 baslanır diye biliyorum, zor dergisinin ilk sayısı(yada ikinci)ndaki teknik bolumunu referans verebilirim hatta bu argumanı desteklemek için
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 hayır ufakken nasıl müzik derselrinde flütle başlıyorsak bunda da mandolinle başlamak gerekir.zaten mandolinle gitar arasında tellerin ve notalarının dizilişi bakımında fark yok.
shapshal Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ya abi gitarla davul arasında da fark var yani. belirgin bi şekilde birini daha çok seviyosundur.. ama gitarı sırf kolaylığı için istiyosan boşver,hangi enstrumanı çalarak (zorluklarını düşünmeden) mutlu olacaksan öyle yap.
Öne çıkan mesajlar