Warhero Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 cok merak edıyorum bu hadıse neden bu kadar yayıldı? ınternette her yerde gorur oldum bu tarz yazanları. hatta bu sekılde yazım bır trend halıne bıle donustu bence. acaba bu sekılde yazmanın altındakı mantık nedır? sımdı denıyorum da cok kolay bır yazım seklı de degıl hanı. (daha iyi bir örnek için: http://forum.paticik.com/konu.php?id=175925)
calimero Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 bu olay genelde ingilizce klavye kullanıp sonra türkçe klavyeyle yazanlarda oluyordur diye tahmin ediyorum.
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 dar alanda el daha çabuk kullanıldıgı için oluyor.klavyenin sağ tarafına sağ el o kadar rahat gidemiyor.
Warhero Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 peki neden son zamanlarda büyük bir artış var? ayrıca maden türkçe harfleri kullanmıyacağız, neden türkçe klavye alırız? hayır dalga geçme amacıyla söylemiyorum da, bu kadar çok kullanım olmasına anlam veremedim. bu yüzden özenmek diye düşünmeye başladım.
perfi Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 i harfi uzakta kaliyodu sanirim . aliskanlik iste , ozentilik nerden cikti ? *felan nedir ? [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 04:57 tarihinde, perfi tarafından güncellenmiştir ]
karakedi Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 klasik ingilizce klavyeden, türkçe klavyeye geçiş hastalığı. zaten şuan kullandığımız Q tipi türkçe klavyeler, türkçe alfabesine uygun degil. en çok kullandığımız bazı harfler sağ tarafda hatta sağ ortada ki normalde bunu kullanmak zor. türkçe F klavye daha iyi diyorlar bilemicem denemedim ama F klavye ile her zaman daha hızlı yazıldığını çok duydum bugüne dek. hatta bunlardan öte, dvarok muydu ne şuan kullandığımız klavyede tek standart degil. ilk bulunan klavye standartı bizim kullandımız q tipi klavyeler. bunlarında daha performanslıları var net üzerinde araştırmıştım bir aralar. çokda ilginç mantıkları var aslında, üşenip foruma yazmamıştım. bi ara bulursam gonderirim buraya adreslerini.
Chemical Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Bende duydum her klavyenin belirli bi sürede max hızı var en düşüğüde q klavye çünkü daktilo zamanında yazanı yavaşlatması için tasarlanmış. Dıvarok klavye istiyom bende.
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 evet karakedi f klavye ile daha hızlı yazıldığı doğrudur.örneğin medyada muhabir olanlar f klavye kullanırlar.çünkü medyada amaç haberin daha hızlı iletilmesidir.bu yüzden f klavye kullananlar daha karlı çıkıyor bu işlerde.
aquila Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 o zaman q klavyeyle super hizli yazan insanlara f klavye versek, isik hizinda yazip gelecege haber gonderebilirler, yanlis miyim?
aquila Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 sag ust kose, q klavyede o olan yerde...
kingpin Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 katılıyorum aquila çok doğru bir yere kafa attın afedersin. [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 08:11 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 hayır olay şu. q da da hızlı yazılır f dede ama durum sandıgınız gibi fantazi diil. insan elinin elin yatkınlıgından. ve bu f klavye dedıgımız şey her millet için deıl türkçe için çok daha hızlı diyelim...
Messor Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 senelerce ingilizce-q klavye kullandım, 2 sene önce türkçeye geçince i ye el atmak herzaman çok zor geldi. elimizden geldiği kadar.
Finrod Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 i harfi cok sağ tarafta o yuzden ı yazamk daha kolay :)
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ben de f klavyede türkçe daha hızlı yazıldığını duymuştum. sonuçta her dilde sıklıkla kullanılan harfler farklıdır. klavyeler dillere göre öyle ayarlanıyor. i yerine ı yazmak hoş birşey değil kesinlikle. kendi adıma çok katı bir denetim beklemiyorum hiçbir zaman ama insanlar biraz özenmeli yazdıklarına yine de... ş yerine $, i yerine ı kullanmanın geçerli bir bahanesi yoksa saçmalığın önde gideni bir durum.
ascraeus Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 conı'nın klavye uyar mı alı'ye velı'ye. hayydı hayırlı post atmalar. ha bu arada "ı,u,o,s,c" yazmak sacmalık falan degıl, alıskanlık dedıgımız bısey var diiill miiii? [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 14:39 tarihinde, ascraeus tarafından güncellenmiştir ]
Mille Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 f klavye çoğumuzun bildiği gibi TDK tarafından tasarlanmıştır hızlı yazılmasının sebebi sesli harflerin sağ elin altında olmasıdır ve en çok kullanılan sessiz harflerde sol elin altındadır(s,l,k,b gibi) Not:Eller değişik olabilir sol dediğim yerde sağ sağ dediğim yerde sol el olabilir yani
Metakuso Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 i çok sağda diyenlerin elleri küçük galiba? sol elimi A hizasından koyunca (parmakları açmadan) Ş harfine kadar geliyo zaten. ya da benim mi eller çok geniş?
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 benim İ'ye kadar geliyor? Benim eller hayvan gibide değil ama?
Metakuso Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 yanına doğru koyacan. enini ölç yani. eğer enine doğru iye geliosa bi zorluk çekmemen lazım yazarken. benim Ş ye geliyo ve çekmiyorum bi zorluk. (sağ elim daha şişman sanki. yanyana durunca bi garip geldi)
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Yok ben zorluk çekmiyorumda, ne bilim insanlar yetişemiyormuş i'ye garipsedim.
Akerfeldt Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ben tam tersini yapiyorum, i ye basmasi daha rahat ı a nazaran
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 en guzeli klavyeyi windows ayarlarindan ingilizce yapmak. o zaman elimizde sadece `i` `g` `s` `c` `u` `o` kaliyor. =]
karakedi Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 klavyedeki i tuşuna basmak dah rahat mi diyorsun (hani şu shift tuşunun sol tarafında olan?) tamamen tersi bende, klavyedeki I tuşuna basmak çok daha kolay. i tuşuna basmak için bileğimi sağa doğru kaydırmak, eğmek, bükmek zorunda kalıyorum.
Öne çıkan mesajlar