Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir neyzen şiiri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
edebiyat bölümümüz vardı ne güzel aradım bulamadım.belki açılmıştır bu konu zamanında bilenide çoktur ama büyük nüktedandan zamanımıza göre güzel bir şiir.

Ne arasın tanrı ile aramda

Sen kimsin ki orucumu kollarsın

Hakikaten gözün yoksa haramda

Baş açıga niye türban sorarsın

Rakı,şarap içiyorsam sana ne

Yoksa sana bir zararım içerim

İkimiz de gelsek kıldan köprüye

Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet

Yatıp kalkıp ATATÜRK'E dua et

Senin gibi yobazların yüzünden

Dininden soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma

Atatürk'e dil uzatma sebebsiz

Sen anandan gene doğardın ama

Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...

Neyzen Tevfik
Mesaj tarihi:
biri de zamanında Bİ ŞİİR okumuştu.

Bu tarz şiirlerin çatlakları yarık yapmaktan insanları galeyana getirmekten birbirine duşman yapmaktan başka bir amacı yoktur!
Mesaj tarihi:
Atatürkçü olmanın ayıp olduğu bir dönemde yaşıyoruz, ister kabul et ister etme. Kendi başıma gelen bir olayı anlatayım, bir ortamda "anıtkabirin son halini gördünüz mü, çok güzel olmuş" dedim, birkaç kişi ortamı terketti, başka biri de lafı değiştirdi biz ne olduğunu anlamadan. Durum bu. Atatürk'ü ve onla ilgili şeyleri sevmek, onun yaptıklarını takdir etmek bir ayıp.
Mesaj tarihi:
İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma sebebsiz
Sen anandan gene doğardın ama
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...

Anayasaya koymak lazım bence bu satırları.
Mesaj tarihi:
yukardaki provokasyon kokuyo yazılı mesaj beni de rahatsız etti, ama bu yazacağım şiirin onunla alaksı yok sadece hoşuma gittiği için koyuyorum. Gerçi ne akdar neyzen tevfiktir bilinmez ama sözlükten c/p

turk milleti gariptir
her lafi kaldirmaz
i..e dersin kizar da
si...sin aldirmaz
Mesaj tarihi:
yarım saat geçtiği için editleyemiyorum

ekşi sözlükten

behey dürzü
ne ararsın tanrı ile aramda... diye başlayıp devam eden şiir kendisine atfedilen, halbuki öyle olmadığı mahkeme kararı ile tescil edilmiş büyük şair, neyzen, filozof.

bu konuyla ilgili bir haber hürriyet gazetesine konu olmuş ve mahkeme kararından orada bahsedilmiş.

haberde geçen konuyla ilgili paragraf:

"şair emniyet müdürü çelik

mahkeme kararıyla şiirini tescil ettirdi

çiçekçi bülent ulusoy'un vitrinine ‘‘be hey dürzü’’ başlığı ve ‘‘neyzen tevfik’’ imzasıyla astığı şiir, çoğu kişi tarafından ünlü hiciv ustası neyzen tevfik'e ait biliniyor. ancak üslup olarak neyzen'in şiirlerine çok benzeyen şiir, aslında emniyet genel müdürlüğü'nde asayiş şube müdürü olan mutlu çelik'e ait. çocuklara karşı işlenen suçlar konusunda uzman olan emniyet müdürü mutlu çelik, gerçekte ‘‘cevaben’’ başlıklı bu şiirini 1994 yılında yayınladığı ‘‘yalnızlık pusuda bekler’’ adlı kitabına da koymuş. mutlu çelik'in ‘‘neyzen tevfik'e ait olduğu iddiaları üzerine’’ şiirin kendisine ait olduğunu mahkeme kararıyla tescil ettirdiği de belirtiliyor."

linki için:
http://www.hurriyetim.com.tr/...-t@nvid~268848,00.asp

not: aradaki garip işaretlerin kusuruan bakmayın

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 18:06 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Benim telefonda war neyzen tevfik den bazı şiirler diye onu söylerdim şimdi ama içinde çok küfür fln war uyarı almiyim izin verilirse söylemek isterim gülmekten ölürsünüz
  • Yeni Oluştur...