Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tiyatro Konusu...

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar :D

buraya ilk açtığım konu neyse direk girelim :D

Şimdi geçen hafta arkadaş geldi okul tiyatrosunda rol açığı var gelirmisin dedi.Bende o gazla tamam dedim akşam da annemlere söyledim.

O gece yatağa yattım dedim lan ben yapamam :D Yetenek var ama kalabalık korkusu da var.Ayrılayım diye düşünüyorum ama

bir tarafta söz verdiğim arkadaşlar bir tarafta tiyatrodan ayrılırsan kafani kırarım diyen annem var :D Örnek olarakta babamı gösteriyor o da okul tiyatrosundaymış vs. vs. :D

Şimdi ne yapsam şaşırdım.Ben o kalabalığın önüne asla çıkamam yani çıkarım orada rezil olur geri gelirim :D Ne yapsam bu korkuyu nasıl yenerim
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu herkesin içinde sahnelemenden önce sınıf arkadaşlarınıza oynayabilirsiniz böylece hem bir topluluğa gösteyi yapmış olursunuz hemde senin sahne korkunu atlatmanda sana yardımcı olur.

Eğer sınıf arkadaşlarıma rol yapmaktan çekinirim,dalga geçerler falan diyorsan. Aileni ve komşuları topla yada size yakın olan kimseleri onlara karşı kendi rolünü oyna kalabalığa karşı tecrübe kazanmış olursun.

Birde sahneye çıkınca asla orda bir kalabalık oldugunu ve oyunu onlara oynadıgını düşünme orada sadece sen ve oyundaki arkadaşlarının oldugunu düşünerek rahat bir şekilde oyununu sergile...

Şimdiden başarılar.
Sosyal ağlarda paylaş

O yalan ,
Çıkmadan yarım saat önce yarım bardak viski shotla , hem nefes açar , hem relax olursun .

Ayrıca devam etmeyi de düşünüyorsan sahneye alışsan iyi olur böyle böyle . Senin oyununa gülen sanattan anlamayan andonlar elbet çıkacaktır , rolün yerine onlara dikkatini verirsen fena reklam olursun .
Sosyal ağlarda paylaş

Sahneye çıktığında o kadar insanı görünce bi anda dizlein titremeye başlıyor. ilk kez lisede yaşamıştım. millet temsilcilik seçimleri için aylar öncesinden konuşma hazırlamıştı. benimde o anda aklıma esmişti ve çıkmıştım. allahım ne rezalet bir durumdu :) salak salak bakıyorum. a dan sonra ne geliyordu onu bile düşünemiyorum ve dizlerim titriyor. ehuh inemedimde geri aşşa. saçmaladım saçmaladım öyle indim : p
Sosyal ağlarda paylaş

baba sınıfta vs. gayet rahatım zaten o sahne ve karşıdaki kalabalık sorun olan :D Zopik'in dediği gibi titremeye başlıyor ayaklar.

Zaten 10 dakikalik bir yer ama benim korkum kalabalıktan da değil aslında.Ben batırırsam oyun gidecek ondan korkuyorum zaten unutkan biriyim :D

Neyse işte yapacağız sonuçta :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim de okul başkanlığı seçimleri için olmuştu . Dalgasına koymuştum adaylığımı . Konferans salonuna topladılar bütün okulu bir gün , adaylar konuşma yapacak diye orda söylediler . Baktım herkesin haberi var konuşma falan hazırlamışlar , kesin biri bana demiştir de he he deyip geçmişimdir . Çıktı herkes kağıttan birşeyler zırvaladı , ben aldım geyik yaptım , topluca güldük eğlendik . Ertesi gün oylamalar yapıldı , beni seçmişler malesef .

Özgüven meselesi , en yakın arkadaşına nasıl konuşuyorsan , nasıl gözlerinin içine bakıp rahatlıkta elin ayağına dolaşmadan cümle kurabiliyorsan , seni izleyenlere de öyle bak . Ya da mesela ne bileyim bu tür bir konuşma yapacaksan da , yakın arkadaşlarına bak konuşurken , ordan arada tanımadıklarına kaydır gözlerini , bakışlarını beğenmezsen diğerine geç , baktın olacak gibi değil tekrar arkadaşlarına dön . Bu kadar basit . Tiyatrodaysa pek tabi hissetmek gerekiyor , sanki salonda seyirci yokmuş gibi davranmak , ama aynı zamanda etrafta etkilemek istediğin otuzyedi tane kız varmış gibi davranman lazım .

Bilmem anlatabildim mi . Ben anlamadım mesela .
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle düşün, seni izleyck olanlar öğrenci aileleri, öğretmenler ve öğrenciler olucak.
yani yabancı yok. baştan aşağı kusur bulucu bi değerlendirme yok.
bence katıl ve oyna:)
sahneye çıktığında başka bir insan olursun ve kalabalık korkun ortadan kalkar belki.
bu arada:), yeteneğm var deme, yeteneğini ölçmen şu an imkansız, bi şeyleri taklit edebilir olmak ya da bi olayı anlatırken çok iyi anlatmak vs. yeteneğin olduğunu göstermez. aksine tiyatro bir yaratım aşamasıdır ve yaratıcıysan yeteneklisindir bu da çok çok sonra anlaşılabilir bir şey...;)
Sosyal ağlarda paylaş

yok yetenekten kasit taklit vs. değil sadece :D Sinema dalında yani oyunculuk olarak sonuçta defalarca en iyisi yapılana kadar çekebiliriz oyunculuğum orada iyi.

Ama dediğim gibi canlı performans sıfır :D

neyseki kolay ve kısa bir yol.Velilerden ,öğretmenlerden korkmuyorum ama öğrencilerden korkuyorum

Sabah ve akşam 2 defa yapılıyor tiyatro işte sabah okuldan zorla toplanan öğrenciler ki onlar salonda tepiniyor asıl korkum onlardan ve akşam gelen veliler,sokaktaki amca vs.

Yapacağız mecburen :D Artık kaçışı yok yoksa Asosyal diye kafamıza terlik yiyeceğiz annemden :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...