Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı Sınırlaması Kalkıyor


Finrod

Öne çıkan mesajlar

Futbol Federasyonu,yeni sezonda Türk takımlarının 11 yabancıyla sahaya çıkabileceği bir sistemi devreye sokmak üzere.Kesin karar çok yakında açıklanacak!

Yeni Sezonda Yabancı Sayılmayacak Futbolcular

AB üyesi ülkeler için:Kendi milli takımında son 2 yılda yüzde 30 oranında forma giyen oyuncular.

AB dışındaki Avrupa ülkeleri için:Kendi milli takımında son 2 yılda yüzde 70 oranında forma giyen oyuncular.

Afrika ve Asya ülkeleri için:Kendi milli takımında son 2 yılda yüzde 70 oranında forma giyen oyuncular.

Güney Amerika ülkeleri:Arjantin ve Brezilyalı oyuncular için milli olma ktiteri aranmayacak.Diğer Güney Amerikalı oyuncularda Asya-Afrika kriteri aranacak.

2 Altyapı Oyuncusu Şart

Her takım en az 14 Türk futbolcuyla sözleşme imzalayacak.

Fifa'nın aldığı karar gereği gelecek sezondan itibaren uygulanacak olan ''Her takım 18 kişilik maç kadosunda en az 7 Türk oyuncu bulunduracak.Yani 2 altyapı oyuncusu dahil toplam 7 futbolcusunu 18 kişilik kadroya alan takım,11 futbolcusunu yabancılardan oluşturabilecek.

Yabancı sayılmama kriterine giremeyen oyuncuların sayısının 2 veya 3'le sınırlandırılması bekleniyor.

Kaynak:Sabah Gazetesi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla çok saçma bir sistem, umarım gelmez. O oranlar ne yahu %70 %30 falan? Milli takımda oynamayan oyuncu transfer edemeyecek mi takımlar yani? "Üzgünüz siz son 20 maçın sadece 5inde oynamışsınız sizi alamıyoruz?" ne demek yahu?

Saçmasapan bir öneri. Palavra olma ihtimali yüksek umarım öyledir de..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Hala Domestik düşünüyorsunuz Biraz Türkiye Adına düşünün .. Shalke Fenerbahçe maçında shalke 11 Yabancı oyuncu ile sahaya çıkmıştı.

Fistanda söylemiş bu sistem Premier ligin sistemidir..

Türk Futbolunu avrupa arenasında en üstte gösterebilecek bi sistem.. dikkat ederseniz avrupa da hiç bi ülkede yabancı sınırlaması türkiyedeki gibi değil en azından AB arası serbest

Domestik olarakta Anadolu takımları saçma türk futbolcu oynatmak yerine afrikadan asyadan yetenekli futbolcuları getirip başarılı olabilir veya brezilya sistemini getirip çok çok daha başarılı olabilir..

Türk Futbolculara gelince, Türk Futbolcuların takımlarda yer bulabilme adına çok daha çalışması gerekicek ve bi çoğu şansını avrupa kültürü içinde yurt dışında sürdürmeyede başlicak ve Ligimiz gerçekten çok büyük değer kazanıp Avrupanın sayılı liglerinden olucak

Günümüzde Şampiyonlar ligini 0 takımla temsil etme gibi bi riskin içindeyken bu merhem oldu hepimi,ze
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan bu altyapı kuralının amacı kadroda bulunsun çocuklar diye mi sadece?Oynasınlar,şans verilsin ağabeylerinin alternatifi olsunlar daha sonra kadroya monte edilsinler ve kazanan milli takım olsun diye...3 büyükler maddi imkanlarıyla futbolculara slayt gösterileriyle,eski videolarla fundimental yükleyebilirler...Futbol okullarından bahsetmiyorum alt yapılardan...Süs yetiştirilcek ise 2 tane çocuğu koyarsın kulübeye zaten Daum mükemmel zamanlamalı oyuncu değişiklikleri yapıyor sokarsın 90+1'de birini +2'de diğerini...Şans verdim olur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya biraz düşünün harbiden ya..

Ligimizin kalitesi en üst düzeye çıkacak vasat türk futbolcularımız forma şansı bulmak için çok çalışacak.. Veya avrupanın yolunu tutacak.. Oyuncular nası olsa formam garanti ayaı çekmicek lütfen ama lütfen iyi irdeleyin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fenerın 6 yabancısının 6 sıda süper ya 6 tane daha süper oyuncu alcak ve ruya takım olcak artık fazla gelırsını sampıyonlar lıgıne paf takımla katılırsınız abd takımı gıbı nba dekı neyse
yabancı oyuncu coplugune doncek ıyıce turkıye ayrıca olcan kartalspor dan gelme bı oyuncu fenerbahce altyapısından degıl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh esas şimdi yabancı çöplüğünde türkiye ligi, çünkü aynı değerdeki türk oyuncular, alternatifleri olmadığı için 1-2 milyon dolar seviyesindeyken, aynı kalitede belki daha iyi yabancı adamlar 300-400 bin dolar'a oynuyor. kalitesiz yabancı çok türkiyede, fakat sınır olayı değişirse bu da değişecek mecburen, türk oyuncuların bonservis ücretleri düşecek, adamlar daha çok çabalayacak vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...