Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

düşündürücü!

eldiablo

Öne çıkan mesajlar

gasp olaylarının kontrolden çıkmış olması düşündürücü birşey.ama acaba ayrıntılara hiç dikkat ettiniz mi?mesela gaspçının size ''paranı ver'' demek yerine ''telefonunun ver'' demesi.aslında para daha geçerli ve hemen elden çıkarabilir fakat o telefonu tercih ediyor.biliyor ki cebinde parası olmayan adamda bile telefon var.bir diğer ayrıntı ise gaspçının kalabalık yerlerde bile çekinmemesi.bence bu noktada utanması gereken gaspçı değil biziz.dayanışma duygumuzu o kadar kaybetmişiz ki biri yankesi yada gaspçı ile tartışmaya girdiğinde KORKUMUZDAN bi ''höyt!'' bile diyemiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Bi telefonun 300 milyondan 2 milyara kadar fiyat aralığında olması, ayrıca herkeste bulunması tabi 1 numaralı etken. Yani kimse cebinde 1 milyar taşımaz ama oldukça fazla kişide 1 milyarlık telefonlar var bu yüzden telefonları istiyolar hemen

Kimsenin yardıma gitmemesi ise tabii ki korkudan ama insanların suçu yok bu konuda. Ceza sisteminin var. Adamı orda yatırsan dövsen hastanelik etsen, adam elbet iyileşicek, hadi 2 ay da ceza alsa 3-4 ay sonra çıkıcak vay sen misin beni yakalatan diycek peşine bela olcak söylermisiniz suçun doğru düzgün ceza almadığı bi ülkede bir insan nasıl korkmaz? Ben korkarım açıkçası, hı yardım edebilcek durumum varsa bilemem ama öyle adamı yakalatmakla bitmiyo adam 2 hafta sonra kapına dayanabilir, senin yada sevdiklerinin başına bela olabilir sırf gasp anında gaspçıyı haklamakla bitmiyo bu olay

Ceza kanunu düzelse, insanlar kendi güvenliklerinden şüphe etmeseler bu gaspçılar çok daha fazla ihbar edilir, dövülür, hırpalanır, atılır ne biliyim ortalık yerde gaspetmeye cesaret filan edemezler

Ama şu andaki sistemle halk daha kendi güvenliğine sahip değilken başka birisini korumayı düşünemiyo bile

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 21:28 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

televizyonda vardı sanırım doğuda bi şehirde polisler hırsız kılığına girmişti. gidip arabanın camını kırıp arabayı kaçırıyolardı. önceden tasarlanmış soygunları halk önünde gerçekleştiriyolardı. 10 tane adamın arasından koşup geçerken bi tane adam bile elini sürmüyordu onlara. herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla hareket ediyo memlekette.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün burda çarşının ortasında bi kadın telefonla konuşurken elinden çalmışlardı. bir amcam çıktı ortaya iri yarı bişe. hırsızı yakaladı kaldırdı duvara çarptı bi de adamı. "seni homuğa oduum" diyerekten bi de yumruk salladı yüzüne. burda böyle genelde. o yüzden az oluyo bu tür olaylar.
Sosyal ağlarda paylaş

işte örnek vatandaş portresi.ben de anlatayım bizim okulun önünde farklı yerlere giden 4 durak var.birisi ile ilgili birşey duymadım ama diğer 3 durak için aynı şey geçerli değil.birkaç yankesici duraklarda geziyor.3 gün burda 3 gün diğerinde...ilginç ki bir keresinde yakalamıştık onu ne yapıyorsun gibilerinden bağrış çığrış oldu millet elinde patlamış mısır izliyor neyse, tamam dedik bir daha gelmez.ertesi günü ne görelim yine aynı adam yine aynı numaralı otobüse binermiş gibi yapıp iş yapıyor ve yine yakalanıyor.bu böyle sürüp gidiyor.birde bizim okul sözde izmirin en işlek caddelerinden birinde,polisler falan var.ama sözde
Sosyal ağlarda paylaş

Erzurum'da yaşıyorum...
Burada bu tip olaylar genelde tenha yerlerde yapılır. O da fazla uzun sürmez yakalanır, temiz bir dayak atılır, karakola götürülür, orada da dövülür, içerde de dövülür hatta gasp edilir. Dışarı çıkınca suçlu 5 vakit namaz kılar.
Döngü budur.
Sosyal ağlarda paylaş

3-4 sene önce tek başıma okuldan kaçarken bıçakla önümü kesmişti adamın teki,telefonu istedi şans eseri yoktu telefon üzerimde,şöle bi üstten ceplerimi yokladı ok gidebilirsin dedi.

ceplerin içine baksa 300 dolar küsür para vardı,akşam bilgisayara sipariş verdiğim parçaların parasını ödücektim :)
Sosyal ağlarda paylaş

vay anasını.sen neymişsin öyle :)

Ben vs Gaspçı
Gaspçı's muhtemel inventorysi
Ekmek bıçaa
Jilet
Neşter
Delici-kesici bilimum spear-sword türevleri
Kas gücü
Hap-bali-tiner ile gaza getirilmiş blessli beyin.(10x Kas bonus)
Bende yok onda var duygusu(en kötüsü)

Benim muhtemel ekipmanlarım
Kas gücü
Ses teli (höyt)

Valla dalmamamın insani duygularla alakası yok.Tabiki korkarım.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 01:12 tarihinde, Buzx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

katiliyorum aynen.

Benim kaybedecek seylerim var; bi yasamim var. onunsa gelecekten kaygisi yok. gelecegi yok zaten, varsa bile umursamiyo. ilginc tabi iki alttaki konuda insanlarin nasil otobuste opusmemeleri, opusenlerin nasil dayak yiyecegi konusulurken, burda "suc" isleyenin nasil siyrilip kactigi, kimsenin sesinin cikmadigi konusuluyo. sanirim tek sonuc cikar burdan; turkiyede yasamak icin baskin olmak lazim.

abimlerle bi yerlere bi seyler icmeye ciktik. onumuze taksici kirdi arabayi. arkadas agzina ne geliyosa saydirdi. taksici de saydirdi. adam belli bi seylerine guveniyo. sonra arkadas arabayi onune cekti, durdurdu. indi arabadan adamin uzerine yurudu. adam kapiyi kilitledi, cami kapatti sinip oturdu icerde. bunu yapmasaydi nolurdu? sonraki isikta o bizim onumuze cekip, uzerimize yururdu. sonuc neymis? eger hakli olmak istiyosan baskin olacaksin... tabi vicdanen ne kadar dogru oldugu tartisilir ama isleyis olarak sonuna kadar dogru.

birisi sizi gaspediyosa iki seceneginiz var, ya verirsiniz ya vermezsiniz. ama buna yaklasiminiz onemli; adam size karsi kaba kuvvet kullanacak gibi hareket ediyosa, belliki o da sizden korkuyodur. yani ondan guclu veya avantajli oldugunuzu anlarsa kacip gitmeyi tercih eder. saldirmasi sadece "kaza kursunu"dur. arkadas canlisi yaklasirsaniz uste cikar daha cok bagarir, cesaret alir. yok sakinse, o zaman isiniz var cunku dayilanirsaniz pek de gozunu kirpmaz. iste bunlar asil kaybedecek bi seyi olmayanlar. onlara daha cok arkadas canlisi yaklasmaniz lazim. ben "ara bul senin olsun kardes" derim genelde. aramayi tercih etmezler. etseler bile siz panik olmadiginiz icin onlar stres olurlar. adam ustunuzu aramaya kalkarsa itip kacsaniz pesinizden kosmazlar bile. yok illa kacmicam diyosaniz, kavga etmeniz gerekli ne yazik ki, cunku siz vurdukca onlar da vururlar.

-------
asil enteresan olan bu insanlara karsi sadece toplum bireysel olarak bi sey yapma hissi duyuyo. arkadaslar, polisler bu is icin para aliyolar. bizim guvenligimizi saglamak icin hani... bi mekanin guvenliginin bile baska birisine karsi kaba kuvvet kullanma hakki yok. hakkini birak, zorunlulugu yok. banka korumasi soyguncuya ates ettigi icin hapis yatiyosa halk da tepkisiz kalir tabi. abd'de bile guvelik boyle bi isle uurasmaz; varsa bi durum polisi cagirirlar. asil polisler nerde bizi koruyacak? corba iciyolardir heralde, 10 metre otedeki dukkandan aldiklari haracla... sinirlenmeniz gereken tepkisiz insanlar degil, isini yapmayan polisler.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru düzgün bir güvenlik ve adalet sistemimiz olsa insanlar bu gaspçılarla hırsızlarla uğraşmaktan bu kadar korkmaz. Çünkü adamı bi kere zaptediceksin, polis çağırcaksın olay biticek
(çok kolaymış gibi demiyorum ama abartı bi olay da değil bıçaklı da olsa 2 kişi bi gaspçıyı tutmaya yeter)

Ama böyle olmuyo, polislerin gelmesi min. yarım saat, hadi alsalar götürseler yakalanan gaspçı sana kafayı takıcak.

Normal bi adalet sistemimiz olsa bundanda korkmazsın, adamın yıllarca hapiste kalması senin güvenliğini sağlardı. Ama adam yakalancak, 2 hafta sonra salıverilicek gerek yaş tutmuycak gerek af var, gerek delil yetersizliği hedehödölerinden adam ceza almıycak, dışarı salıcaklar. Ve bu tip bi manyağın çıktıktan sonraki ilk işi seni bulup takip etmek filan olucaktır vay sen misin beni döven yakalatan diyip başına bela olucak

Bunun olmuycağını kimse garanti edemez. Bu yüzden insanlar kendi güvenliklerinden bile emin değilken, yaptıklarının bi işe yaramıycağını bildiklerinden diğer insanların güvenliklerini sağlayamıyolar işte korkuyolar

Ben de korkarım yani
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten insanlar gasp olaylarında çaresiz kaldıkları için son zamanda çok güzel uygulamalar gelmekte.

Mesela ben İstanbul'un en çok gasp olaylarının oldugu semtlerden birisinde oturuyorum.Ancak son zamanlarda Polis'in ve belediye'nin yaptıgı uygulamalar bu tür olayların önüne geçmek için gerçekten güzel bir yöntem;

-Gasp olaylarının en yoğun oldugu yerlerde küçük polis merkezleri kurulmuş durumda.

-Polisler şüpheli gördükleri kişileri veya toplu halde dolaşan gençleri 24 saat boyunca kimlik kontrolu yapmakta

-Sahilde gasp olayları,travesti v.s gibi durumlar söz konusu oldugundan özel güvenlik şirketi ile anlaşılmış,her yerde güvenlikler dolaşıyor.

-24 saat boyunca ve özellikle geceleri sahilde ve anayollarda 2 d.k ara ile polis devriyeleri geçiyor.

Arada sırada arkadaşlarla sabahladığımız için bunlara kendim tanık oldum.İlk zamanlarda bizde korkarak üzerimize kendimizi korumak için birşeyler alırdık ancak bunun artık gerekli olmadıgını gördük çünkü gerçekten çok güzel önlemler almışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

polisleri şuclamayın onlarda emir altındalar ve ellerinden geleni yapıyorlar adamlar yakalıyorlar gözetim altında tutuyorlar nöbetçi mahkeme serbest bırakıyor ne yapsınlar bir yakalar iki yakalıyor ondan sonra onlarda bıkıyor görmezlikten geliyorlar ondan sonra....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...