Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

devamlı kendi kendini üreten enerji

barbu

Öne çıkan mesajlar

@Mesh:
said:
anti madde yapsak iyi olcak aslinda. ben bi el atiim şu anti-madde olayina. şimdiki elemanlar yapamadi hala kaç yil geçti.

Anti-madde yapıldı, antiproton olarak, hatta ondan enerji de üretildi ama çok az miktarda üretebildikleri için pek bir şey çıkmıyor şu anda ondan. Ayrıca kendi kendini üreten ya da hiç yoktan enerji üreten bir sistem değil çeşitli korunma yasaların hepsine uyarak kütlesini enerjiye çeviriyor : E=mc^2 .
Sosyal ağlarda paylaş

Benim izlediğim yığınla belgeselden bildiğim kadarıyla anti madde- madde reaksiyonundan korkunç bir enerji açığa çıkıyor, ama bunun güvenli olarak gerçekleştirmenin yolunu bulamıyorlardı. Belki birer mol atomla yapmak yemiştir ancak da o yüzden az enerji çıkmıştır, yoksa inanılmaz bir enerji sağlamalı anti madde.
Sosyal ağlarda paylaş

Nicola been there
Tesla done that
Edison got there
Westinghouse fucked that

bu konuya armağan ettiğim şiirim.
6 yıldır bir poğaça kağıdının arkasına yazılı bir şekilde cüzdanımda duruyordu, burada sizinle paylaşmak istedim.

//dikkat ederseniz baş harfleri, NTEW.
ne anlama geldiğini google'dan aratarak bulabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

ayın etrafına bobin mbin koyun olsun işte, ittişme evrenden geliyo ne güzel.

ayrıca kasamay gerek yok yanı kendi kendini üreten enerjiye falan, zaten öle bişey yokda.

acın panalleri güneş var miss gibi acın tribünleri su var gürül gürül ne kusel enerji işte
Sosyal ağlarda paylaş

yazıldı mı veya mantıklı mı bilmiyorum ama Foucault sarkacı (yanlış yazmış olabilirim) görmüştüm bir yerde (üniversitelerden birindeydi ama hatırlamıyoru hangisi) , sorduğumuzda kendi kendine dönüyor bu işte dünyanın hareketi yüzünden diye bir açıklama gelmişti. Şimdi bu sürekli sallanıyorsa bunun yardımıyla atıyorum bir indiksüyon akımı meydana getirilise ?
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım açıklamaları tam okumadım daha önce yazıldımı bilmiyorum

ben son sınıf ögrenciyim yani kendi çapımda kimyagerim diyebilirim

kuantum kimsasında Prof.Dr. Vahit Alişoğlu bize böyle birşeyin yapıla bilecegini söylemişti ve örnekti te vermişti küçük bir çip veya küçük bir mekanizmadan tam hatırlamıyorum Sınıfdan bir arkadaşda neden bu araçlara uygulanmıyor dedigini biliyorum Hocam da demişti ...

sistem nekadar büyük olursa kablolardan ve ya iki farklı enerji arasında ki geçişte büyük olucak dedi bu yüzdende enerji kaybı oluyor diye ifade etmişti bu enerji kaybıda sistemde enerji eksilmesine neden olur dedigini hatırlıyorum gibi ....

umarım işine yarar arkadaşım
Sosyal ağlarda paylaş

barbu, keşke dediğin olsada bizde kurtulsak bu işlerden :)

enerji kaybı olacağı için bu dediğinin mümkün olamıyacagını üzülerek soylemek zorundayım :)

buna benzer bir görüşü derste bir arkadaş sormuştu termik santrallerle ilgili.

sonuçta mantıksız bile olsa fikir alış-verişinde bulunmak her zaman iyidir :)
Sosyal ağlarda paylaş

erke dönenceci die bişi vardı geçen sene? :P noldu ona, hani 2007 de tüm dünyayı deiştirceklerdi sonsuzenerji üretgeçleri ile? ehe, siteleri de update olmamış hiç netekim, nie acep :p

[ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 19:54 tarihinde, Norak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bende makine müh. okuyorum..

valla buna cevap vermek için pek bir tahsil gerekmiyor.. Bir arkadaşımızın dediği gibi enerji kayolmaz.. Yoktan da varolmaz.. Sabittir..

ilk sayfalarda verilen saat örneği olsa bile ora enerji devamlı dönüşüm halinde.. Kinetik enerji ile potansiyel enerji arasında değişiyor.. Tabi belli bir miktar enerji kayboluyor.. kayboluyor derken sürtünme ile ısı enerjisine dönüşüyor .. Enerji kayıpları ile dönüşen enerji de azalıyor malesef.. teknoloji hala enerji kaybını en aza indirmeye çalışıyor ki hiç kayıpsız malesef yapılamıyor..

Dediğim gibi enerji kayıpları minimuma indirilerek en düşük maliyet ve en yüksek verim sağlanabilir ancak..
Sosyal ağlarda paylaş

şu mıknatısla yaptıkları bi alet vardı geçen aylarda hatırlıyorum ama unuttum dönüyodu falan.
da, çok geç kalsam da bu topice, verilmlilik uygulamada asla %100 e ulaşamaz, ve bu %99.9999 kadar bile ilerletilse, her zaman %0.00001 gibi bir kayıp olacaktır. ve bu kayıp bile enerji tüketir. kendini besleyen bir aletin olması bu nedenle imkansız, dışardan enerji vermek lazım ekstra "her zaman".
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu özetlemek gerekirse;
Sistemin enerji üretmesi bir yana, enerjisini koruması bile teknik olarak imkansız, sistem sürekli sürtünmeden,dirençten vs. enerjisini kaybediyor
(dikkat: enerjiyi yok etmiyor, sadece enerji sistemden ayrılıp ısıya dönüşüyor)

-ki bu sürtünmeler yok edilse bile, yani enerji kaybı 0 a indirilse bile sistemden enerji elde edilemez, sistem kendi enerjisiyle devam eder, sisteme verilen enerji neyse sistem durduğunda elde edilen enerji de o olur, sistem çalışmaya devam ederken ürettiği enerji=harcadığı enerji olucağından bir kazanç sağlanamaz.

Erke dönergeci olayını ben de merak ediyorum, bi ara coşmuşlardı hoba devrim yarattık,yaratıyoruz,yaratıcaz filan diye, sonra sustular.O zamandan beri haber alamadık=)
Sosyal ağlarda paylaş

aramızdaki mühendisler belli oluyor :P

sly çok güzel demiş.

önce verim nedir yazayım; N= elde edilen sonuç/harcanan şeklinde basit bir denklemdir.

Ne yaparsanız yapın verim 1 olmaz. 1 in üstine hayatta çıkamaz. Termodinamiğin 2. kuralı bunu gösterir.

erke dönergeci haberi çıktığımda ailem haberler inandı ve böle bir şeyin gerçek olabileeceğini iddaa ettiler. Aileme şu yukardaki kuralı öğretmedim.

Eğer erke dönergeci gerçek çıkarsa termo hocam intahar edebilir :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...