Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tuvalette müdür yardımcısı bastı

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Ya diyorum ki yaptığım iş ile ilgili yorum yapmayın yanlış veya doğru. Olan olay doğrultusunda annemin babamın bunu öğrenmesi yönünde yorum yapın diyorum. Hay açmaz olaydım konuyu kafamı duvarlara vuruyom...

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 20:05 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

annen baban öğrendiyse yapacak bişey yok.. olmuşla ölmüşe çare yok biliosun.. otur konuş iç tmm derlerse rahat edersin. yok içme derlerse gizli gizli içersin ama yine dewam edersin.. çünkü sigara içmek masturbasyon gibidir.. daha 10 dk önce yapmışsındır ama yine yaparsın:)
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer bir konu açıyorsan o konuya yapılacak her türlü yorumu (kuraldışı olmadığı sürece) da göze alıyorsun demektir. Bu konuda niye öyel yorum yapıyorsunuz diye kimseye suç atamazsın. Kaldı ki kimse de senin sinirini ve nazını çekmek zorunda değil, sen sinirlisin diye sana özel bir şevkatle yaklaşmak zorunda değil. Sinirin bozuk diye insanlara istediğin gibi çatma hakkın ve imtiyazın da yok. Sen de herkes gibi kurallara tabiisin.

Konuya dönersek, sigara içmek hadi çoğu gencin başında olan bir sorun, yine yakalanma da sıklıkla başa gelen bir şey. Onlara yorum yapıp neden içiyorsun falan demeyeceğim. Ama baştan annene yalan söylemişsin, müdür yardımcına yalan söylemişsin, üçkağıtla yalan dolanla işten sıyrılmaya çalışmışsın. Kaldı ki annene söylediğin ilk da yalan değilmiş bu ki annen sana olan güvenini çoktan yitirmiş, m.yardımcınla konuşmaya girmiş. Hani burada herşeyden önce insanlar, ve özellikle hayattaki en yakınların, birinci dereceden akrabaların, annen-baban gözünde bile "güvenilmez, arsız ve sözü şüpheyle yaklaşılacak" biri gibi gözüküyorsun. Ve işin daha kötüsü bunu farketmeyecek kadar da kötü durumdasın hala sigaraymış müdür yardımcısıymış ona dert yanıyorsun. Ha, sigaradan ceza almazsın okuldan, ceza alacak olsan aileni çağırmazlardı öyle. Annen de sigara olayına bir kızar, iki kızar sonunda geçer, anne yüreğidir unutur.

Amaa insanların, hele de kendi ailenin gözünde böyle kirli bir imaj oluşturmak şu anda farkında olmasan da gerçekten çok kötü bir durum. Esas derdin bu olmalı. Ve şu konudaki insanlara karşı tutumunla, "kızgınım istediğimi söylerim" "öyle yorum yapmayın lan" ayaklarıyla da hiç doğru yolda değilsin, aksine daha kötüye gideceksin, bu imajı hakettiğine dair bir görüntü çiziyorsun. Umarım çok geç olmadan kendine gelir bu sigaraymış annenin kızmasıymış falan etten püften kısmınbı bırakıp esas hatanı farkedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence anneni ve olayı biliyorsa babanı karşına alıp herşey için özür dileyip, önemli olanın sigara falan olmadığını, bu güveni kaybetmenin verdiği hissi ve bundan sonra böyle devam etmeyeceğini falan uzun uzun anlat, bundan sonra da daha dikkatli ol bu konularda, onlara daha dürüst ol. Evet belki anlık olaylara daha çok kızacaklar, ama onların çok daha takdir ettiği bir çocuk, ve insanların çok daha fazla gözünde yer etmiş bir insan olacaksın. Ve vicdanın da hep rahat olacak böyle ufak dertleri içine atıp sonra acaba nolacak diye dert etmene gerek kalmayacak çünkü senin dürüstlüğünü gören ailen de zaten sana karşı daha olumlu yaklaşacaktır. Örneğin belki zamanında baban ve annene uzun uzun sigaraya başladığını anlatsan, kabul ettirsen şimdi müdür yardımcın yakaladığında gönül rahatlığıyla anneni ya da babanı arardın ve onlar da "tamam hocam biz durumla ilgileniriz" deyip sonra sana "bundan sonra okulda içme/yakalanmamaya çalış" diyeceklerdi. Sen de böyle dert etmeyecektin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yakalanmıştım ama benim olay daha farklı gelişti :)

müdür: hmm demek sigara içiyosun.
ben: pardon hocam söz bidaha içmiycem.
müdür:yasak değil içebilirsin ama parasını ödemen lazım(duvardaki sigara içme cezasını gösterir:500ytl)
ben: hocam naptınız nasıl ödüyeyim ben okadar parayı?
m:onu içmeden önce düşüncektin. kaymakamlığa ödüyceksin 500ytl yoksa tastiknameni veririm.
b:hocam nolur bidaha yapmıycam affedin :( ühühü
m: tamam ozaman bana 50 tane dosya al ödeşelim.

50 tane dosya zorla alınır. sigara içmeye devam edilir :p
Sosyal ağlarda paylaş

Niye herkes sigara içme niye içiyorsun gibi üstüne geliyor çocuğun??Ayrıca konu sigara içip içmemesi gerektiği değil , sadece bir olayı anlatmış burada anlayışlı olun biraz be!!İçip içmeyeceği kendi bileceği iştir , dünyadaki bilmem kaç milyon insan gibi o da sigara içiyor olabilir , kimse de hööö! Öl!! diyemez kusura bakmayın!!

Sigara yararlıdır demiyorum kesinlikle ama tartışılması gereken konuları saptırıyorsunuz. Konu hakkında alakasız yorum yapacaksanız yorumlarınızı kendinize saklayın , sigaranın zararları hakkında nutuk çekmeye kalkmayın.Yok mu sizin çevrenizde içenler??Gidin onlarla uğraşın.

Bence annenle adam gibi konuş sen bu konuyu , en azından sigarayı azaltacağını söye , hatta bırakmaya çalıştığını , sadece son dönemlerde fazla stres yaptığını ve babana konunun aktarılmasıyla daha da stres olacağını anlat.

Eğer konuyu babanın bildiğine eminsen konuyu sen aç.. Umarım işe yarar. İyi şanslar =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya annemle konuştum babama söylememiş meğer, masuz ben bidaha içmiyim diye yapmış.

Ama babama benim okuluma gelirken, "oğluna disiplin cezası verceklermiş okula çağırdılar beni" demiş babam da eve gelince "senin ne haltlar karıştırdığını biliyom ben" dedi sessizce yüzüme bile bakmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayı atlatmışsın, sorun çözülmüş ama tekrarlanırsa kötü olur daha dikkatli olman lazım... Aslında okulda hiç içmesen daha iyi, okuldakileri zehirleme bari

Buarada;

"Topunuz(bir iki tane hariç) kendisini karşındakinin yerine koyamayan, herşeyi kendi açısından bakabilen kısıt görüşlü insanlarsınız (insan?) "

Sigara içen birisinin böyle konuşması tuhaf... Sonuç olarak kendinize zarar vermenizi umursamayabilirsiniz ama sigara içince etrafınızdakilere de zarar veriyosunuz siz orda sigara içerken tuvalete giren herkes mecburen o zehiri solumak zorunda kalıyo.
Bunun astımlısı var, bronşitlisi var ne biliyim alerjisi olanı var, bu insanlar her tuvalete girişlerinde işgence çekmek zorundamı?

Hangi taraf "kendisini karşındakinin yerini koyamayan, herşeyi kendi açısından bakabilen kısıt görüşlü insan(?)" oluyo merak ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de shadow şöyle bir durum var , sigara içen insanlar bağımlı.(Gerçi arkadaş bağımlı mı bilmiyorum ama) Yani sonuçta bağımlı olduklarından yapıyorlar bunu , yani mesela H kullanan bir insan annesini babasını bile satar H satın alabilmek için.Bağımlı olmak farklı bi'şey. Bağımlı olmayan da anlayamaz.Evet , sigarayı başkalarının yanında içmek kesinlikle bencillik , katılıyorum ancak bağımlılık farklı bir durum.Bağımlı olanın herhangi birini iplemesini beklememeliyiz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
beybin
pati § 14 Mart 2006, Salı - 21:42 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

iyi de shadow şöyle bir durum var , sigara içen insanlar bağımlı.(Gerçi arkadaş bağımlı mı bilmiyorum ama) Yani sonuçta bağımlı olduklarından yapıyorlar bunu , yani mesela H kullanan bir insan annesini babasını bile satar H satın alabilmek için.Bağımlı olmak farklı bi'şey. Bağımlı olmayan da anlayamaz.Evet , sigarayı başkalarının yanında içmek kesinlikle bencillik , katılıyorum ancak bağımlılık farklı bir durum.Bağımlı olanın herhangi birini iplemesini beklememeliyiz bence.

Umarım ben yanlış anlamışımdır da, bu "bağımlı olanın kimseyi iplememesi" olayını savunuyo musun?

Açıkçası sigaranın yaptığı bağımlılık 5-6 saat bekleyince kriz getirtecek kadar ciddi bir bağımlılık değil. Çevremde de "sigara bağımlılığı" yüzünden anasını babasını satan insan görmedim duymadım bugüne kadar...

Alakasız bi örnek olmuş bence...
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand arkadaşım. Bende öss stressine başladım diye kandırdım kendimi 5-6 ay boyunca. Bak 1 sene oldu. Bırakılmaz bak ne kadar çabuk bırakırsan o kadar iyi. Bu oyun değil hayatın boyunca 1 sene bırakırsın sonra yine başlarsın. Bu arada ilk sayfayı okudum sadece "sigara adamı öldürür" gibi bir kınama olmamıştır işallah yazımda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...