Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Futbol ülkemiz için yararlımıdır zararlımıdır??

10ur

Öne çıkan mesajlar

Diğer spor dallarına zarari var daha çok $u anda en gözde spor.. tw de sokakta her yerde futbol yeni yavrularda direk futbola yönleniyor bu yüzdende dünya kupasına gidemememiz bir yöndende iyi oldu belki biraz türkiyede futbol gerilerde diğer spor dallarınada yönelme olur.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten taraftarı dürtükleyenler yönetim hep ya da futbolcular kışkırtıyor taraftarı ve ortam öyle azıyor.

yararlı olarak gördüğüm bir tarafı yok bana göre ama galatasarayın UEFA şampiyonu olması. Türkiye'nin kupada 2. olması vs yararlı ve getirisi var.

zararlı tarafları çok be sayılmaz ki.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii bu dünya'da da var ama Holigan diye adlandırılan kişiler var ve bu kişilerin maçlara gitmeleri yasaklanıyor olay çıkarırlarsa.

Bizde gitti adam bıçakladı tribünde aldı polis 2 jobladı serbest bıraktı.O adam gider başkasını tekrar bıçaklar.

En iyisi şüphesiz Ingiltere bu konuda.Ya maçlarını izliyorum ve oynanan oyundan çok tribünleri izliyorum çünkü insanların o şekilde oynanan oyunu izlemeleri bile insani etkiliyor.

adamlar bunun bir oyun olduğunu anlayacak kadar kültürlüler.Takımların taraftarları ayrı değil birlikte oturuyor.Chelsea-M. United maçıydı tv'de izlemiştim.Özellikle çekiyordu kamera taraftarları çünkü Chelsea ve United tarafları birlikte oturmuş INSAN gibi maçı izliyordu.

Bizde bu olay ancak maç öncesi programlarda "biğz kardeğşiz" diye 3 amele çıkar üstlerinde bjk-gs-fb atkıları olur kamera kapandığında " tamam gidebilirsiniz" sonra o adamlar ne olur bilinmez.

Bizde olmuyor ve asla olmayacak bu gidişle.Önce şu taraftar gruplarının evcilleştirilmesi gerek.Tüm olayları onlar çıkarıyor ve diğer Anadolu takımları da onlardan özeniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ama arkadaşlar futbol ayrı birşey ve türkiyede ki aslında tek spor dalı tabii spor dalı denmez böyle fanatiklikle,holiganlıkla.

basketbol iyi güzel ve hoş bir spor ama ne yazık ki bu spor dalındada maçlarda gördüğümüz gibi ortalık karışıyor. yönetim laf ediyor taraftar azıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evet boş konu gerçekten de .

Bu arada black futbol olmazsa basket,o olmazsa güreş olacak elbet ama öyle organizazyonlar vs. yapılmalı ki insanları bu sporlara çekebilsinler ve hepsine millet eşit gözde baksın.

dayımlar hep anlatıyor eskiden inönü'de açık hava güreş maçları olurdu tribünler sonuna kadar dolardı.

Bu ne kadar güzel bir şey ama şimdi o tribünler sadece ya maçlarda ya da kıçı kırık sanatçılar konser verince doluyor.

İlgi olmayınca o spora gelir gitmez ve o bölüm ne gelişir , ne de sevilir.

Sonra millet çıkıyor " biz niye olimpiyatlarda madalya alamıyoruz" .İlgi ve destek yok ki alasın.
Sosyal ağlarda paylaş

evet misal çarşı grubu artık basketbol maçlarına da gidiyor.Destek vermeleri harika nitekim TBL'De tribünleri taraftarları tarafından dolan tek takım Beşiktaş ama ama ama

taraftar insan değil hayvan olunca olanları gördük.Hangi takımdı unuttum ama bayan basketbol takımı beşiktaş'ı yendi diye yenen takımın oyuncularının üstüneparalar telefonlar vs. vs. fırlattılar ve 2 kadın yaralandı.

Bunlar joblamayda akıllanmaz.

ya da taraftarı geçtik GS-Telekom maçıydı sanırım TBL'de.GS yöneticisi gitti maç sırasında hakeme saldırdı olay çıktı.Bunlara da tasma gerekli.

Bunlar çok var.

dediğim gibi önce taraftar evcilleştirilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bu baskette biraz özürlüyüz doğru.Nedeni alışık olmamamız.
Futbolda yurtdışındada aynı heryerde holiganizm var.Türkiye onlara karşı bi nebze daha düzgün en azından.

Baskette çok geri kalındı ilk olarak alışılmadı en büyük neden bu.

Ben ayrıcı Türkiye de Klup yöneticilerinide suçlu buluyorum.
Özellikle 4 büyüklerin yöneticileri konuşma yaparken hiç dikkat etmiyorlar.Milyonlarca insan onların ağızlarından çıkan cümleleri dinliyorlar.
Kalkıp bir yönetici maç öncesi rakip takımın taraftarına dolaylı yollardan demediğini bırakmıyor.
E haliyle olay çıkıyor.

Zihniyet daha en tepede berbatken taraftarın düzgün olmasını kim nasıl bekler ki ?
Sosyal ağlarda paylaş

ama taraftar da sağduyulu ve insan olacak ki olay çıkartaracak cevap vermeyecek.

Üstelik laf yiyen tarafının külüp yönetici çıkıp taraftarını uyarabilir ve cevabını verebilirken maç çıkışında insanlar niye birbirlerini bıçaklasın ?

ayrıca Dünya'da bir çok yerden daha kötü durumda futbolumuz.Hem oynayamıyoruz hem izleyemiyoruz.

Aşılması gereken çok şey var.

Öncelikle maça girişlerde kimlik kontrolu ve buna göre olay çıkartanlara maç yasağı.İngilte'de holigan olarak ceza alanlar yurt dışındaki maçlara bile gidemiyor işte fark bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Futbolun zararlı demek bence imkansız. Bir kere futbol bir spor dalı.
Türkiye futboldan birçok şey kazanıyor. DÜnya futboldan birçok şey kazanıyor. Sporcular futbol sayesinde kazanıyor.

Futbol sayesinde Türkiye çok iyi reklam yaptı.
Futbol çok geniş bir pazar halini aldı.
Futbol için harcanan paralar çok büyük getirisi de öyle.

Türkiye'de söyle bir durum var. Futbola zarar vermek isteyen insan sayısı cok büyük. Biz genelde en ufak bir olayı bile millet meselesi haline getiririz. Bu yapımızda vardır. Böyle oluncada futbolu kullanarak insanlar Türkiyeye zarar veriyor.
Ben futbolu çok severim. Dünya futbolunu olsun Türk futbolunu olsun hepsini izlerim. Futbolu izlemek bile benım devletime katkıdır. Futbol gerekli :)
Sosyal ağlarda paylaş

futbol gereksiz , futbol salak demiyoruz zaten.

İnsanimiz yapamıyor.İnanin ki Türkiye Ligi maçlarını 4-5 yıldır izlemiyorum çünkü zevk desen yok yani spor adına hiçbir şey yok.Bazen derbiler güzel oluyor o kadar.

Ayrıca futbol ülkemize bir çok şey kazandırdı ama Avrupa Basketol Kupasının yapıldığı yılda basketbol çok şey kazandırdı.

Yazın Universite oyunlarında atletizm vs. olsun Türkiye'ye çok iyi gelirler sağladı

Futbol tek başına gelir getirmez.Tüm spor dalları aynı derece gelir getirir ama herkes futbolun üstüne çullanmış ve başka spor yokmuş gibi davranıyor.

Futboldan daha güzel ve zevkli ama futbol sevenlere salakça gelen bir çok spor var.Her şeyi dozunda bırakmalı ve tüm spor dallarına millet olarak eşit düzeyde ilgi göstermeliyiz.

Yoksa Milli Takım'larımız gaza gelebildiği sürece ödüller alabilecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

en az buz hokeyi kadar yararlı, en az tenis kadar zararlıdır.

futbol kişi başına düşen milli geliri yükseltir.
istihtam arttırır
ülkeye yüksek miktarlarda döviz girdisi sağlar
bir kısmı geri çıkar bu dövizin tabi ama normaldir.
futbol izlemek insanı stresse sokar
tayyip başbakan fener şampiyon huuuy diye baarttırır
televizyonlar spor programlarında yayınlıcak bişiler bulur..
efes pilsenin real madrite hakem hatası ile yenilmesini kimse umursamaz, şahsen bende umursamam :D
yeterki galatasaray şu feneri samiyende yensin
iddaa dan insanlar para kazanır, kaybeder
kaybederse devlet, kazanırsa bireye faydası olur.
faydaları saymakla bitmez
zararları sayılıdır
türkiyede trafik kazalarından ölen insan sayısına oranla holigarşiden ölen insan sayısı devede bir kulak pisliği boyutundadır
o zaman arabalarda bizler için zararlıdır çünkü hergün onlarca kişi ölür, on binlerce dolar maddi hasara yol açar, maçtan çok trafikte küfrederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Neye karşı olursa olsun fanatizm kötüdür.Spordada dindede ırk dada vs vs.

Fanatizm olmadığı sürece Futbol güzeldir diyelim (Ne kadar sevmesemde)

Ama gözlemlediğim kadarı ile genelde hep zarar...

Bi maç ogrish de bile yayınlandı peah! (Diyarbakır - Konya mı ne)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...