Warhero Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 ooh, ufaktan türbana da değdirmişsiniz. enfessiniz, hastanızım sizin. nasıl bu kadar kıvırabiliyorsunuz ona hayret ediyorum :) türban konusunda, şunu söylüyebilirim ki, "bu Atatürk'ün laikliği değil, türban serbest olmalı" diyenler eminim ki, diğer dini inançtan olan kişiler kendi dini kıyafetleriyle dolaşsalar (mesela üniversiteye girseler) çok tepki gösterirdi. tek yanlı bir özgürlük istiyorsunuz, bunu da laiklik diye gösteriyorsunuz. mesela atv'de savaş ay'ın programını izliyorum. orda hristiyanların misyonerlik faaliyetlerinden bahsediyorlar, kızıyorlar, laiklikten bahsediyorlar, ama diğer dinlere müslümanlık misyonerliği yapıyorlar farkında değiller :) böyle ilginç bir tek taraflık serbestlik var işte. "Sadece deger vermediginiz konularda yorum yapmakdan kacinin.. " sen şunu söyle, ikimiz de Türkiye vatandaşı değil miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 For senin bu yaptığın insanları sınıflandırmaktır son derece yanlıştır.İnsanlık dışı bu yaklaşımın ayrıca dünyanın siyah ve beyazdan oluşduğu zanneden aklınla birleşince saçmalamıssın. Malik sana gelince arap dünyasının çoğuda kendisinin en iyi müslüman Türkiye'nin ise İslam düşmanı olduğunu düşünüyor.Sizin bu çoğunluğa sorarsan arapça kalmalı ezan gibi çoğunluk mantığınıza göre müslümanların çoğu da arap olduğuna göre onların düşündüğü geçerli . ( size göre ) Nindalf saçma dediğin şey ise bu ülkede yıllarca denenmiş , Atatürk zamanında bile uygulanmış.Demek ki bu ülke , Atatürk baya bi saçmalamış zamanında ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 penth:tanri da eminim ki benden iyi türkce biliyordur, bilmiyorsa da arapcadan daha kolay bir, dil ögrenmek isterse kolayca ögrenir. hahah olayın bittiği andır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 e napiyim dencek bisey kalmadi artik. bu sözde müslüman arkadaslar o kadar maddelestirmisler, insanlastirmislar ki tanri kavramini, benimki onlarin söylediklerinden daha mantikli : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Forgiver efendi ben ezan Arapça okunması bazı nedenlerden mantıklı olabilir demişim. Sende bir gazla başkalarının düşüncesine saygı göstermediğime vurmuşun. Ve açık konuşayım evet o mesajda senide kastettim, diğer dalaşma meraklılarınıda kastettim. Ama fikrinizi söylediğiniz için değil. Mantıkla anlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 said: For Demiş ki; x=Dini degerlere onem veren kisi y=Dini degerleri önemsemeyen kisi x=Ramazan Bayrami y=Şeker Bayrami x=Ibadet özündeki dille güzeldir y=neden türkce olmasin x=Bas Örtü kisisel özgürlüktür y=Ama laiklige aykiri(Kesinlikle Atatürk laikligi degil bu) x=Namaz Bas örtülü kilinmali(Dinin geregi) y=Neden bas örtüsüz kilmayiz(1 kere secde etmemis tip) Bu liste böle uzar gider.Sadece deger vermediginiz konularda yorum yapmakdan kacinin.. sen de insanları yaftalamaktan kaçın, başörtüye kişisel özgürlük deyip isteyen namazını istediği gibi kılar, bayramın adı da kimin için neyse odur, diyen insanlar çıkabilir. tüm insanları oturtmuşunuz kafanızda bi yerlere, ne diyeceğini ne düşüneceğini sip diye bilebileceğinizi sanıyosunuz. 15-16 yaşımda yapıodum ben bunu sonra düzeldi ama dincilerde kronik sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 @elm:ben arap dünuyasının çoğu müslüman die ezan böle okunmalı mı dedim?.başkalarının yorumlarıyla karıştırıosun yada kafanda bi yorum üretiosun yada başka türlü anlamak istiosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 @for emin ol dini değerlere saygım sonsuz.ve bir çoğu konusunda bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.. Ama cevaplasana bana kuranı,ezanı anlamadan okumanın ne manası var?Hayır yani neye yarıyor?neyini aydınlatıyor?küçücük çocuklara hatim ettiriyorlar kuranı..ama kimse al bu türkçesi ne yazdığını anla demiyor..herkes şekilcilik peşinde..belki burada benimle aynı görüşü savunanlardan biri de bu şekilde artistlik olsun diye türkçe olsun diyor olabilir..ama soruyorum sana neden anlamak varken bir çok kişi için zebellebice kadar boş ve hiç bir şey anlatmayan bir şekilde okunsun ki ezan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Ben şahsen ezan okunmasını istemiyorum. Cam açık uyuduğum için hergece ezan yüzünden zıplamak zorundamıyım ben ? Kur saatini kıl namazını.Banane [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 17:39 tarihinde, Zeytin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 ezan türkçe ibadet türkce olsa imana gelip ibadet etmeye mi başlıcaksınız bırakın bu işleri(kimsenin inanıp inanmaması umrumda degil herkesin inancı kendine) ama inancı olan insan okudugu duanın türkce mealini okur bilir cok zor bi sey deil ben avrupaya amerikaya gitsem ezanı aynı sekilde duymak isterim dini ulusallastırmanın alemi yok ayrıca ülke iki gün huzur bulur bulmaz zart zurt bu aptal meseleleri cıkarıp olay yaratmanın ne alemi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
everlasting Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 sadece ekber sözünün açıklaması bile tefsirlerde sayfalar alırken, anlamını bozmadan ezanın çevrilebileceğini ve okunabileceğini sanmak tam olarak cahillik oluyo sanırım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 said: ezan türkçe ibadet türkce olsa imana gelip ibadet etmeye mi başlıcaksınız bırakın bu işleri(kimsenin inanıp inanmaması umrumda degil herkesin inancı kendine) ama inancı olan insan okudugu duanın türkce mealini okur bilir cok zor bi sey deil ben avrupaya amerikaya gitsem ezanı aynı sekilde duymak isterim dini ulusallastırmanın alemi yok ayrıca ülke iki gün huzur bulur bulmaz zart zurt bu aptal meseleleri cıkarıp olay yaratmanın ne alemi var. ya kardeşim zırt pırt aynı şeyi zırvalıyorsunuz da, dinlemiyorsunuz ki bizi. Türkiye'de yaşarken arapça sesler duymaktan rahatsız oluyoruz diyoruz, "dindar değilsiniz siz, ben biliyorum, bilmediğiniz konularda yorum yapmayın" diyorsunuz. Madem insanlar daha iyi anlaşsın diye Türkçe çıkardık, okulda Türkçe öğreniyor, günlük hayatta Türkçe konuşuyoruz, öyleyse dini daha iyi anlayalım diye de Türkçesini kullanalım? Yok ona da "siz dindar değilsiniz, Türkçe olsa sanki namaz kılacaksınız. Müslüman olan zaten arapça öğrenir" diyorsunuz. Hadi onu geçtim, bizim hakkımızda, bizi bilip bilmeden, nasıl laf ediyorsunuz onu anlamıyorum. Beni bilmeden, namaz kılıp kılmadığımı bilmeden, günlük hayatta neler yaptığımı bilmeden, benim hakkımda nasıl ahkam kesiyorsunuz? Yok yok, duuuuur. Buna da lafınız hazırdır: "Türkçe ezanı destekliyorsan sen müslüman değilsindir, bilmediğin konularda yorum yapma." Bu komik ve saçma cevabı kim size öğretti de sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz onu hiç mi hiç anlamıyorum. Eğer dediğiniz kural doğru olsaydı, bu ülkede ne eleştirmenler olurdu, ne devlet yöneticileri. Eğer dediğiniz kural üzerinden gitmek zorunda kalsaydık, Milli Eğitim Bakanı, okullar üzerinden konuşabilmek için mutlaka okulda okumak zorunda kalırdı. Hani siz diyorsunuz ya, "siz namaz kılmassınız, bilmediğiniz konuda konuşmayın". İşte bakan, bu dediğiniz kuralın tam tersine hareket ediyor. Film eleştirmenleri de aynı şekilde hareket ediyor. Bir filmin çekimlerinde çalışmadı, ama eleştiriyor. Sizin anlayışınızdan gitseydik, eleştirmenler ve bakanlar da olmaması lazımdı. Yahu ben Türkiye'de yaşamıyor muyum? Bunu deminden beri soruyorum ama sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz, "sanki Türkçe ezan olsa namaz kılacaksınız" Ben Türkiye'de yaşıyorsam, günlük hayatta sürekli karşıma çıkan bir yanlıştan şikayet etmek benim hakkımdır. İstersem sizin kendi elinizle şekillendirdiğiniz, tekelinizde tuttuğunuz islam dini üzerinde de konuşurum, istersem başbakan hakkında da konuşurum, istersem şehrimde hiç gitmediğim bir cadde hakkında da şikayet ederim. Sonuçta Türkiye'de yaşıyorum, ve Türkiye'nin bir sorunu. Yoksa siyasete atılmadan başbakanı da eleştirme hakkımız olmazdı. Hadi herşeyi geçtim, belki Türkçe ezan olsa dini daha iyi anlıyacağım, dini daha çok seviceğim. Benim hakkımda fikir yürütüyorsunuz, "yok yok sen Türkçe ezan olsa da namaz kılmazsın" diyorsunuz. Son olarak, madem tüm müslümanlara arapça şartı koydunuz iki dakkada, hatta siz, Türkiye'nin %99'ı müslüman yalanına da inanıyorsunuz, En kestirme yoldan Türkiye'nin dilini Arapça yapalım? Ne de olsa %99 müslüman olan kesmin arapça öğrenme şartı koymuşuz. Ne boşu boşuna kendimizi Türkçe'yle uğraştırıyoruz, di mi? Ne güzel, Atatürk boşuna uğraşmış demek ki Arapça'dan kurtulup Türkçe öğrenelim diye. [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 18:20 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
everlasting Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 @warhero kusura bakma da baya saçma sapan bi seyler soylemissin ben baya bi güldüm. belirtim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 ben gulmedim gayet ciddi bir şekilde okudum belirteyim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 bence camilerin böyle bağırması yasak olmalı .. herkez evinde çalar saat alsın ezan saatlerinde ötsün bu saatler benim ne "günahım" var bık bık ötüyor.. ayrıca warhero güzel yazmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 bir şey duymuştum oyu müslüman bi arkadaştan ama sadece duydum....doğruluu hakkında yorum yapamam :kur'an-ı kerim arapça yazıldığın ve arapça gramer ve özcük haznesi ve kelime anlamaı yapısı türkçeye uymadığından tam türkçe meali farklı olabilir diye....ve tek kelimesinden şüphe etmek kutsal bir kitabın imanı çökertir diye ama bu şimdi evrensel olup olmaması sorununu doğuruyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 ha tanri bunu düsünememis de bi tek o kuran yorumculari düsünebilmis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 burda roman yazın kafalar değişmedikçe,görüşler gelişmedikçe pek bi cacık olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 para lazım birilerine.. tabiki de arapça olsun diyecekler. anlamıyorum bu zihniyetini, anlamadıgın sesleri bidirdanmak mı ibadet? neye dua ettigini anlamak mı dini çökertmek? yaofgitallasen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Türkiye'de yaşarken arapça sesler duymaktan rahatsız oluyoruz diyoruz, "dindar değilsiniz siz, ben biliyorum, bilmediğiniz konularda yorum yapmayın" diyorsunuz. Bu oldukça saçma bir gerekçe dışarı çık her yerde bas bas yabancı müzik çalınca bir rahatsızlık duymazsın heralde? Madem insanlar daha iyi anlaşsın diye Türkçe çıkardık, okulda Türkçe öğreniyor, günlük hayatta Türkçe konuşuyoruz, öyleyse dini daha iyi anlayalım diye de Türkçesini kullanalım? Yok ona da "siz dindar değilsiniz, Türkçe olsa sanki namaz kılacaksınız. Müslüman olan zaten arapça öğrenir" diyorsunuz. Dini daha iyi anlamakla ne türkce ezanın nede türkce ibadetin alakası var her yer türkçe kaynakla dolu diyorum merak eden insan araştırır zor deil ayrıca ne kuran okumak icin nede dua etmek icin arapca bilmene gerek var türkcesi mevcut bu bir mecburiyet deil ki Hadi onu geçtim, bizim hakkımızda, bizi bilip bilmeden, nasıl laf ediyorsunuz onu anlamıyorum. Beni bilmeden, namaz kılıp kılmadığımı bilmeden, günlük hayatta neler yaptığımı bilmeden, benim hakkımda nasıl ahkam kesiyorsunuz? Yok yok, duuuuur. Buna da lafınız hazırdır: "Türkçe ezanı destekliyorsan sen müslüman değilsindir, bilmediğin konularda yorum yapma." Bu komik ve saçma cevabı kim size öğretti de sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz onu hiç mi hiç anlamıyorum. Yahu ben kime ne lafı ettim kimsenin ne düsüncesi nede yasamı beni alakadar eder ama cıkıp yok kardesim ben bunun böle olmasını istiyorum dersen benimde söyleyecek iki lafım olucak tabiki demokrasi var dimi Ayrıca eleştirmek hakkında uzun uzun yazmışsın bu ülkede herkes her şeyi eleştirebilir fikrini söyler ama sanki ben bütün doğruları biliyorum sizin düsünceleriniz yanlıs gibisinden konusursan bende sana öyle cevap veririm Son olarak, madem tüm müslümanlara arapça şartı koydunuz iki dakkada, hatta siz, Türkiye'nin %99'ı müslüman yalanına da inanıyorsunuz, En kestirme yoldan Türkiye'nin dilini Arapça yapalım? Ne de olsa %99 müslüman olan kesmin arapça öğrenme şartı koymuşuz. Ne boşu boşuna kendimizi Türkçe'yle uğraştırıyoruz, di mi? hala arapçaya takmış durumdasın ben arapça bilmem öğrenmekte istemem inatla ibadeti dil mevzuna getirmişsin Ne güzel, Atatürk boşuna uğraşmış demek ki Arapça'dan kurtulup Türkçe öğrenelim diye. Bilmiyorsan söyleyeyim M.K.Atatürk alfabeyi latin alfabesine çevirmiştir biz arapça konusmuyorduk arap alfabesini kullanıyorduk bunlar tamamen farklı şeylerdir. Eğer eski sözlüklere bakarsan Osmanlıca Türkçesi diye bir terim görürsün ewet icinde farsca ve arapca etkisi oldukca fazla eh su anda ingilizce dilimize aynı sekilde nüfuz etmiş durumda yani yine aynı durumdayız dilimiz yine tehdit altında Son olarak ben mantıksal olarak ne türkce ezana nede türkce ibadete karsıyım dediklerinize katılıyorum bu söyledikleriniz mümkündür ve Allahın kesinlikle hepimizden iyi türkce bildiğinden de eminim ama ben böyle bir şeyin özellikle günümüzün gelişmiş dünyasında bize bir katkısını görmüyorum tüm kaynaklar elimizin altında orta çağda değiliz ki,ben İslam'a diğer dinler gibi ulusal bir kılıf giydirmek istemiyorum bugün ben dünyanın neresine gidersem gideyim bir camiye girdigimde aynı sözcüklerle ibadet eden insanlar görürüm bu bana bir kardeşlik duygusu verir ve en önemlisi kalpten inanıyorsam hangi dili kullandıgımın ne önemi var ki? Eminim yaratıcım beni anlayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Arapça çok kaba ya.. Evet varken Ayva nedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 ayva iyidir yav eksi eksi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Evet yes.. Bakın ne kadar kibar. si var. Bi de almanca Ja, ve arapça Ayva. kaba sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 "Arapça mı Türkçe mi?"nin altında daha başka bir soru yatıyor bence: Birinci kimliğiniz nedir, önce Müslüman mısınız, yoksa önce Türk müsünüz? "Müslüman Türk'üm" diye liberal cevaplar vermeyin, kendinizi en çok hangisi olarak hissediyorsanız onu söyleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
einhander Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 orjınalının yerını tutmaz arapca en ıyısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar