Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amd ? intel? 1 konuda yardım eli lazım..

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

ya aslında öle çok büyük bi fark yok, amd daha yüksek ısılara dayanabiliyor ama intelde ısınmıyor :) bide şu var, oyunlarda en iyi performansı veren sistem, grafik tasarımında da en iyi performansı verecektir. eğer, grafik olarak çalışacaksan, işlemcinin ısınmaması lazım, bu durumda intel kullan derim ve tabi bi sürü fan :) bide güzel bir ekran kartı :)
Sosyal ağlarda paylaş

amd kutudan cikan fan ile kasa acik, 24 saat calisiyor bilgisayar. gurultu hicbir zaman rahatsiz edecek seviyeye cikmiyor. intel`de ise o kadar isiniyorduki mubarek fan ucak motoru gibi ses cikariyordu. 30 euro`ya fan almistimda rahat etmistim.

yani sogutma isinde durumlar biraz degisti, eskisi gibi degil.
Sosyal ağlarda paylaş

@zgrw
said:
ya aslında öle çok büyük bi fark yok, amd daha yüksek ısılara dayanabiliyor ama intelde ısınmıyor :)

intel mi ısınmıyor? yapma kardeş intel görmesek ısınmıyor sanacaz :) dediğin şey tam tersi. özellikle donanımhaber forumlarına bir bakmanı tavsiye ederim amdsi 30larda geziyor milletin inteli 60larda..
Sosyal ağlarda paylaş

@absolut;
said:
bu arada amd alınca soğutma sistemine yapılan yatırım ile intel parasına yaklaşıyor mu?

hayır amd zaten kutudan çıkan fanıyla intelden daha iyi ısı olarak. ama amd destekli anakartlar pahalıdır hemen hemen aynı paraya gelir ama amd nin performansı daha yüksek olur aynı parada.
Sosyal ağlarda paylaş

hala bazı insanların amd'nin soğutma sorununun olmadıgını algılayamadıgını görüyorum.
amd ownz.
hem masaüstü,hem tasarım , hem oyun. her şekilde amd, aynı fiyatlı intel'e göre elinde mendil sallayarak koşar.
yıllardır her iki işlemciyle de haşır neşir oldum.hala 2 işlemciyide kullanmaktayım(p4 2.8ht ve amd athlon64 3000+939)
ne bazılarının ağzına dolandığı gibi ne bir soğutma sorunu var, ne de herhangi bir uygulamada bir aksaklığı.

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 10:18 tarihinde, Jedi tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bundan önceki amd işlemcimi köpek gibi oc leyip 69c de çalıştırdım yıllarca bir kere takılmadı bir kere çökmedi

intelin performans ürünleri aşırı ısınıyor mesela bunda 1-2 sene önce sanırım prescotlar çıktığında acaba dedim ithalatçı firmanın teknik servisini aradım alırsam ne fan alayım diye adam buzdolabı dedi ki ozaman alan arkadaşım dayanamadı 2. haftada hyper 6 aldı

kısaca intel outside

not:amd nin anakartları pahalı çünkü çok çok daha iyi vede ekipman olarak dolu onu iyi seçmek lazım gidip 7.1 ses vga wireless lan hede hödölü bir anakart alırsan doğal olarak pahalı oluyor :)

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 12:16 tarihinde, Mighty_THoR tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paran varsa intel kullan daha sağlıklı.

yok böyle bir sey yahu. ikisi de tas gibi islemci. ayrica, "intel isinmaz" ayri bir uydurma. intel öyle bir isinir ki, kaliteli bir faniniz yoksa; ya asiri isinma yüzünden sorun cekersiniz, yada fan gürültüsünden duramazsiniz. yani isinma ve fan olaylari iki islemci icin de ayni derecede önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ya ben hala istediimi alamadm..

mesela arkadaşım yaşadı: kameran pc ye film aktarırken yawaş atıomş ve adope primier kasıomş amd de ama intel de bu sorunları yaşamıomş..

bu tip sorunlardan bahsediorm..

e tamamda kameradan pc ye atarken usb portundan mı kaynaklanır bu sorun cpu dan mı ? ne hesaplatıyorsun işlemciye o arada ?

yazılımsal veya usb portu ile ilgili bir sorun gibi görünüyor. icq .exe hata verdi amd den dolayı demek ile fark yok arasında bu söylediğinizin.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

verimli çalışma kavramını ilk öğreten firma amd. daha düşük enerji tüketimi ve cool&quite özelliği sayesinde gee d/l için açık bırakılan makina bile rahatsız edici ses üretmiyor. ısı problemi, soğutma problemi, enerji tüketimi problemi olan işlemci intel. tomshardware.com veya başka teknik inceleme sitelerine bir göz atmanız bunu anlamanız için yeterli. intel ofis ortamları için satılan hazır pc pazarında kazları yolmaya devam etsin ama bireysel bazda tahtı çoktan sallandı.

intel neden bazı programlarda avantajlı? çünkü programın kotları sayın intel için optimize edilmiş olabiliyor. şimdi alsam amd alırım ki askerden sonra alacağım.

bir de 3.2ghz hızında piyasada kaç tane intel var? hiç baktınız mı? kullanıcının kafasını karıştırmaktan başka birşey değil.ben 6 veya 8 model biliyorum. amd+ati ikilisi performans olarak gayet güzeller.

eğer workstation istiyorsanız ona uygun fiyat/performans oranı düzgün işlemcileri de var. zaten daha ile uygulamalar için ibm'in özel işlemcili sistemleri başlıyor.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bir zamanlar amd duron işlemcilerde(ki bu bilgisayar teknolojileri dünyasında fiii tarihi sayılır) ısınma problemi vardı. yurdum hangi kulaktan dolma bilgisayarcısına sorsanız amd cok ısınır abeyy intelden şaşma der. illa yumurta mı pişirmek lazım cpu da diyesim geliyor adamlara. dengelerin değişimi yukarıda açıklanmış:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...