Throndor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 sevgili başbakanımız doktorları maddi ve manevi altyapı olmaksızın zorunlu ve insan haklarına aykırı şekilde doğuya gönderme çabalarının son noktası olarak yurtdışından 150 dolara çalışacak doktor getirme fikri var ve alenen beyan da etti.. türki cumhuriyetlerden falan ucuza doktor ithal edecekmiş.. var güçleriyle mecburi hizmeti dayatıyorlar.. mecburi hizmete gitmeyene diplomayı vermiyorlar.. birkaç aydır karar durduruldu diye atama da yapmıyorlar.. e pratisyen veya uzman olarak mezun olan doktorlar da diplomasız olduklarından ne özelde çalışabiliyorlar ne de atama olmadığından devlette çalışabiliyorlar şu an.. 6 sene okuyan, 4 sene ihtisas yapan insana sözleşmeli olarak ayda 1 milyara git allahın unuttuğu yerde çalış diyor.. ne devlet güvencesi imkanı veriyor, ne düzgün maaş veriyor bi de üstüne çıkıp konuşuyor işte gitmiyor bu adamlar doğuya diye.. e gitti arkadaş kız başına bilmem kaç ay yolu kapanan köye, kerpiçten ev vermişler sobalı iki odalı, muayene edecek ne yer var ne bişey, maaş desen cüzzi.. istifa etti geldi.. devlette çalışmaktan men.. bu ne ki.. ya aslında biz türki cumhuriyetlerden ucuzundan bi başbakan ithal etsek.. olmuyor mu öyle..
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 said: bu ne ki.. ya aslında biz türki cumhuriyetlerden ucuzundan bi başbakan ithal etsek.. olmuyor mu öyle.. süper fikir :) doğu'yu cazip hale getirmeleri ve daha fazla maaş vermeleri lazım. diğer konuda söylememiştim de öğretmenine doktoruna para vermeyen ülke 1,5 sene zorunlu askerliğe deli gibi para yatırıyor. ayıp. insanı eğitip kurtarana para vereceklerine öldürene para yatırıyolar.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 sanırım atdan düşünce beyninde zedelenme oldu şahsın.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 penguende bir karikatür vardı çok gülmüştüm... tayyip sırayla atatürkün vecizelerinin üstünü çiziyordu.. -köylü milletin efendisidir. -beni türk doktorlarına emanet ediniz.
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 söylenecek laf bile bulamıyorum artık adama... allah'ım yarattın, niye takip etmiyosun...
Voys Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 askerliğinde eğitimi çok fazla. binlerce farklı kültürde insan geliyor aylarca beraber yaşıyorlar. kültür aktarması yapılıyor biri, diğerinin + larını alıyor, kültürünü bilgisini geliştiriyor. çözüm askerinin eğitime çevrilmesi değil bence. ülkede 70.000.000 insan var. içinde hiç mi doktor olmak isteyen yok? elbette var. ama doktorluk puanlarını alabilecek kişi çok az. daha fazla üniversite açılıp(ki şu anda yapılıyor) puanın düşürülmesi ve açığın kapanması gerekli. yurt dışından doktor almak yerine alt yapı yada üniversite geliştirmek, uzun vadeli bir girişim olur.
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Şempanzelik yapmaktan başka bir halta yaradığı yok adamın zaten . Avrupadan doktor getirsin , bi akıllı o zaten . Ucuza doktor getirsin avrupadan bilmem kaç tane , ab ye yalakalığını çeksin . Önce memleketindeki doktorların ne kadar zor şartlar altında para kazandığına bir bakmayı , sonra onlar hakkında araştırma yapıp hakettikleri yerde olmalarını sağlamayı becerip de bizim doktorlarımızın başarısız olduğu fikrini insanlara benimsetip böyle bir harekete başvursaydı o zaman ölmesini daha az isterdim .
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 eheh estel söylemese ben söyliyecektim penguendeki karikatürü :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 @voys: bence yeni üniversite açmak yerine mevcut üniversitelere tıp fakültesi yapılmalı. tıp fakültesi olmayan bi sürü üniversite var. yenisini açınca kalite düşüyor
JsH Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 o zaman herkes istanbul-izmir-ankara da doktorluk yapsın kimse doğuya gitmesin oradaki insanlar hastalıktan ölsün. insanlar doktorluk okumaya başlamadan önce mecburi hizmeti biliyordu kimse ben mecburi hizmeti bilmeden girdim demesin. bu mecburi hizmetin nereye çıkacağı da belli değil doğuya giden herkes geri gelirse (haklı sebepleri vardır, ona birşey demem) o zaman da dışarıdan 150 dolara çalışan doktor getirilmesi gayet normal. yeni başbakan diyosunuz kusura bakmayın ama havanızı alırsınız. okuduğum her siyasi içerikli forumda yok seçim yok başbakan değişsin yok başbakan birşey bilmiyor ıvır zıvır. kabul edin ya da etmeyin şu an başbakan rte, bir dahaki seçimde de akp 1.parti çıkacak. senin gönderdiğin doktor geri gelirse görevinden istifa edip, yurtdışından doktor getirmek gayet mantıklı.
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 bişeyler oldu bu adama gerçi zaten güzeldi kafası gene ama bukadar değil bu son çiftçi mevzusu dahil bişeyler oldu...
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 doğuda doktora gitmeyen veya doktor bey karıma dokunmasın diyen binlerce tip var. eğitim de gerekli.. bakın bi eksikten bi sürü eksiğe gidiyo. bu ülkede sistem toptan yalan...
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 sen doğuya göndereceğin doktoru teşvik etmezsen, doğudaki koşulları bir doktorun gitmesi için düzenlemezsen kimse gitmez kardeşim doğuya... enayi mi adam, hem son derece düşük ücretle hem de son derece kötü şartlarda çalışacak allahın dağında?
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 forgiver ne dicek bakalım.çağırın gelsin. :p
ascraeus Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ahmedınecad ı transfer edelım ıran'dan sonra da ızlerız senlıgı :d
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 doktorlar kaliteliyse niye getirmesin ki ? burda el kol bacak kesen . midede makas unutan doktorlarımız var onları da gönderelim doğuya o zaman.nede olsa dogudaki insanlarımızın medyayla işi yok sesini çıkaramaz.
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Getirsin doktorları emekli maaşı kuyruğunua soksun . Üçer beşer kalp krizi geçiriyorlar kuyrukta . Yazık memleketin haline bak .
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 said: doktorlar kaliteliyse niye getirmesin ki ? lollish bilmem ne derlerdi buna başka bi yerde. neyse.. doktorlar kaliteliyse mantıklı olan, yatırımın yurt dışından kaliteli doktor getirmek mi?, yoksa yatırımın kaliteli doktorlar yetiştirmek adına eğitime destek olarak mı kullanılması gerektiğini başbakandan başka soulcube de bilmiyormuş. alkış.
urmesque Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 penguenin bu haftaki kapagı :) tarayıcıya bu kadarı sıgdı :)
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 "ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim" görüyoz.
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 boyle bir izni herhangi bir patronun sadece, gercekten kaliteli doktorlari getirmek icin kullanacagina inaniyor musunuz? 1 tane boyle doktor getirse, reklamini yapar, 80 tane ne idugu belirsiz adam getirir hindistan`dan. baska bir acidan insanlar yurtdisinda da mesleklerini yapabilmeli. adam/kadin kendi ulkesinde okumus etmis, bir turku sevmis, gelmis buraya bu insanin meslegini yapabilmesi lazim. ancak ozellikle doktorlar icin bu iznin suistimal edilmeyecek bir sisteme bagli olmasi lazim. simdi dusundum de boyle bir prosedur zaten vardi diye hatirliyorum, sinavli filan bir seydi. yoksa yanlis mi yav?
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 yasasin kendine yetemeyen türkiye! parayi disaridan dilenip, agzimiza attigimiz her lokmayi yurt disindan satin alip, üstümüze giydigimiz her seyi batidan ithal edip, canimizi bile ucuz etin yahnisi misali yabancilara emanet edip, ne güzel bagimsiziz diye geciniyoruz ya. bsg derler adama.
Smoke Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 olası bir şey değil. gündem değiştirmek için söylenmiş suni tartışma yaratacak olaylardan sadece bir tanesi.
Öne çıkan mesajlar