Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[lionheart] Ilk izlenimler


Befounder

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar,

Su anda amerikadayim, ama 3 gun sonra donucem. Jadelith kardesiniz de bu tur oyunlarda orjinal orjinal diye tutturur, iyi dedim yolla benim eve ben getiririm sana donerken.

Dun geldi kutu, hemen kurdum saat 16:00'di, oyundan kalktigimda sabaha karsi 4'tu. 12 saat boyunca ay burasi neresi ay surasi neresi anaaa bu kim diye diye belim kirildi ama degdi. Halen oynuyorum saatlerce ama daha basindayim, yada ben oyle hissediyorum. Daha oyunun ana gorevi veya bas amaci nedir anlayamadim, ama devam ediyorum.

Ilk once irklara gelelim:
Demonkin, feralkin, sylvant: Bu irklari oyunda oynatmasi gercekten cok zor, oynaticaksiniz barter/diplomacy/speech skillerinizin cok iyi olmasi gerek. Oyunda mesela bir normal citizen'in yanindan geciyorsunuz direk laf atiyor defol burdan pis buyucu diye. Hele hele o ozel perk veya traitlerden alirsaniz cok daha beter oluyor. Ama herhalde bu irklari oynamak daha zevkli olacaktir.

Pureblood: Halis mulis insan. Ama icine spirit denen olaydan girmis. Bu spirit bizim guide'larimiz bize yol gosterir bunu yap sunu yap bak bu kimdir diye anlatir. Mesela gidip wererat kesmem, onun kilini almam gerekti. Bir magarayim girdim, direk benim spirit cikti. Dedi bu wererat cok ozeldir, icinde demon spirit'i vardir, degisik bisi yapabilir dedi (sallamadik tabii, turkuz yemezler :) ) Neyse en sonunda amcami buldum bir daldim... Burasini anlatmiim, spoiler olur :P Ama gercekten dedigi kadar zor cikti, resmen taktik gelistirmem gerekti.

Oyundan anladigim birsey varsa, sneak lockpick search traps/hidden/special en onemli skiller. Ayrica bununla beraber speech tree'nin hepsi. Dogru ayarlanirsa tek bir fiske atmadan bile bitirirsiniz oyunu. (ben susup, onume gelip de isime gelmeyeni kesme yolunda emin adimlarla ilerliyorum.)

Character creation:
Cok detayli degil, her zamanki gibi premade char'lar var. Bence bir inceleyin. Son derece dengeli yapilmislar, daha sonra tabii ki custom olarak kendi char'inizi yapin.
Burda once adimizi, irkimizi,. cinsiyetimizi racial traitimizi seciyoruz (pureblood'lara yok). Sekil olarakda sadece sac rengimizi ve gomlek rengimizi ayarlayabiliyoruz.
Daha sonra detayli skill , trait perk ve spirit ekrani var. Alismasi biraz zor, ama anlarsiniz.

Spirit konusuna dikkat edin yalniz. Burdan aldiginiz spirit'e gore buyu daliniz bir nevi belirleniyor. Ayrica her spirit'in bir karakteri var. Size davranma ve egitme sekli var. Cok eglenceli oluyor.

Skiller:
Skiller tree'ler seklinde dagilmis. Her level atladiginizda skilleriniza intelligence ve perklerinize bagli olarak size skill point veriliyor ve sizde zevkinize gore dagitiyorsunuz. Yani isterseniz hem buyucu hem diplomat hem savasci hem thief olursunuz ama ne kadar iyi olur bilmem.
Buyuler kisminda o division'a ne kadar puan verirseniz o kadar cok buyu aciliyor. Ama bakin cok dikkatli olun puan verirken cunku verdiginizi geri alamiyorsunuz. Ayrica bence tum buyuleri bulun okuyun, ona gore secin. Benim ranger'imda divine: fortitude kismindan sadece bir healing var 15puanli ve bana yetiyor. Simdi de tribal: protection aldim. Diger dallarinda protectionlari var ama bana gerekmiyor, tribal daha uygun.

Buyuler:
Divine , Thought ve Tribal olarak ayriliyor. Ve hepsinin kendi icinde bolumleri var. Divine daha cok tanrisal ve iyilik dolu buyuler. Guclerinizi arttirmak icin. Thought en agresif dal. Tribal ise bunlarin karisimi. Dedigim gibi her dali iyice okuyun, daha onceden secin.

Factionlar:
Bunlar zevkinize gore katilacaginiz gruplar. Dengeyi oturtmaniz gerekli. Bircok quest sonucunda katilabiliyorsunuz.

Inquisition: Bunlar buyucu dusmani exorcistciler. Buyuculeri ve tainted one dedikleri kisileri yakalayip... Neyse buyu gucleri var, tum avrupada yayilmis bir organizasyon.
Knights: Order of Lion: Katilabileceginiz bir grup. savasciysaniz bunlari tavsiye ederim. Gayet guzel ozellikler veriyorlar. Sehirde yamuk yapan guardlara dayak atamiyorsunuz o baska :)
Beggars: Bunlar aslinda faction degil ama "comrade" olabileceginiz bir grup. Yeraltina bunlar sahip ve shapeshift wererat ozellikleri var. Bence katilin, yer altinda dostlar her zaman gerekir.
Wielders: Bunlar buyuculer. Arayip bulmaniz gerek. Ortalikta kesinlikle gozukmuyorlar (mesela yakinda peslerine dusecem.) Ben su anda sadece onlarin favor'indayim. Bir tane arkadaslarini hapishaneden ve olasi olumden kurtardim.

SPECIAL:
Fallout'daki sistemin aynisi, traitler perkler hersey. Ayrica birde yaptiklariniza gore aldiginiz seyler var. Benim karakter ranger/thief. Sehirde gordugum her eve dalip icerdekileri kiz coluk cocuk demeden olduruyorum. Sonra da evi soyuyorum. Direk bana merchant slayer perk'i verdi. Birkac tane de gizli perkler var. Cok eglenceli olmus.

Grafikler:
Aman allahim... oyunu ilk actiginizda ilk bi 15 dakikayi grafiklere verin. Su ana kadar 2-3 tane glitch yakaladim, ama onlarda buyuk ihtimalle benim bilgisayarim yuzundendi. Buyulerin detayi, yaratiklarin detayi, sehirlerin guzelligi.

Oyunun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

a evet, eksikliklerden biri de o.
Pause yaptiginda instant olarak potion icebiliyorsun. Yay veya arbalet icin ammo tipini degistirebiliyorsun. Silah kilik kiyafet degistirebiliyorsun. Fakat pause ettikten sonra hic bir sekilde hedefleme yapamiyorsun. Neyi buyu ile nede baska sekilde.
Eger bu oyunu BG'nin tahtina oturtacaklarsa iyi bir patch cikarmalari gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lionheart'a kafam girsin. Adamlar bir demo çıkardı. Daha eksikliklerini gidermeden 2 gün sonra piyasaya sürdüler.
Özellikle bu pause olayını duyunca tüylerim diken diken oldu. Neyse ona da alışırız (inşallah).

Ayrıca ben hiç bir yerde bulamadım lionheartı.
Emule ile indirmeye başladım. Artık 1 ay sonra (ama okul var ühü) oynamaya başlarım..[hline]By Gamers For Gamers
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

- Stealing diye bir skill bir dal veya herhangi bir sey yok. Eskiden mesela vendorlari soyardik, yok oyle birsey. Veya vendorlardan para icki karsiligi gossip alirdik. O da yok.

- Karakterin hedefleme mekanizmasi cok kotu. Ben ranger'im adama hedefleyip basiyorum, bi de ne goriim benim adam ogre ile el sikismaya gidiyor. DX2'daki gibi karakteri yerine civileme tusu koymalari gerekiyor.

- Pause olayina soyle bir teknik gelistirdim. Yaratigi gordugum anda pause'a basiyorum, sonra target'i adamin birkac adim onune koyuyorum. Unpause ettigim anda tikliyorum boylece tam hedeflemis oluyor. Obur turlu tutturmak cok zor. Hem dusman fildir fildir donuyor, hemde bir anda siz (hele speed enchanmentlar varsa) kosmaya basliyorsunuz.

- Companion olayina son verdim! Yanimdaki adami biraktim kestiler. Hayir o kadar gerizekali olamaz. Stay diyorum bir anda adam dusmani gorup atliyor tepesine. Adama ranged atak yapiyorlar, yerinden oynamiyor. Ayrica flawlari var. Mesela zone'dan zone'a gecerken bir anda kosturmaya basliyorlar, o anda bilgisayar kasilip kaliyor. Companion alicaksaniz quest verenleri alin, hemen dedigini yapin bitsin, basiniza bela.

- Options kismina baktim, bu tur seyler icin. Options kisminda sadece brightness ayari ile kucuk bir sound ayari var. Oyun muzikleri zaten artik baydi. En fazla 3-4 tane sarki var, surekli caliyor.

- Sehirler konusunda, kucukler. Yani minikler bu kadar olamaz. Evet distinct olarak 2-3 tane olabilir ama Barcelona minicik!

- Giysi ve armor olarak cok kit. Zaten item sistemi resmen diablo gibi olmus. Prefix suffix olayi var. Mesela bir bow. Ustune iki kelime ekleniyor ozellikleri artiyor. Daha oyle unique (artifact) duzeyi bir item da bulamadim. Staff veya cloak yok.

- Gece/gunduz diye birsey yok.

Su anda zaten official forumlarda herkes agliyor. Oynuyan kesim sadece hikayenin zenginliginden oynuyor (o da concept olarak zengin, daha bisi goremedik.) Ben resmen atlamistim, su anda sadece diablo tadi verdigi icin oynuyorum.

[Bu mesaj Befounder tarafından 17 August 2003 01:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyoyoy,bi yumrukta lionharttan yedik ozaman,bu kadar basit eksiklikler olurmu ya?şehirlerin küçüklüğü ve müzik eksikliği oyunu piyasaya önce sürmek için kesin,blackisle'a yakışmaz[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kafam girsin dedim de, iyice şoka sokuyorsunuz beni.
Jaan'a diycektim friend olalım diye, ama direk silcem ben kardeşim kasamam o kadar süre...

Fallout, Planescape ve Baldur's Gate gibi bir oyun daha yapamazlar buraya yazıyorum...

Fallout sistemini geçtim, Real Time yapçaksanız bari BG gibi yapın. Pauselayarak seçelim hedeflerimizi...
Yok onu da yapmamışlar. Alınmaz bu oyun, hatta indirmeye bile değmez. Diablo oynarım daha iyi..[hline]By Gamers For Gamers
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaw herkes pause dan şıkayet etmişte ben pek yoklugunu cekmedım pause olayının sonucta oyun dıablo tarzı pause ıken emır verme hıc hosuma gıtmıyordu BG oyunlarında ama buyucu oynatmadıgım ıcındı heralde bu :D
ben fıgter oynattıgım ıcın hep pause gerekmez bana[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild UO Lead HC
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kafa takmayın patch cıkacak ...
oyunun forumlarında neler duzeltılsın anketlerı falan coktan basladı ...
mıllet alsın oyunu zengınlessın ortalık daha genıs kıtlenı yorumları ıcın beklenıyor ...
panık yok ısler yetısır ...[hline]* tells "drizzt" wıth fear ...
* tells "do'urden" wıth the head of man who said 'drizzt' ...
*sevdaki ,onu egilmeden tasıyabilene yakısır ...
*kazanmak neye yararki , kaybeden oldugunda ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi adamlar zaten bir playable demo çıkardılar.
beta tester gibi kullansınlar bizi.
oyun çıkmadan önce eksiklikleri tamamlatsınlar.

neden zaten bilinen hataları düzeltmek için bir patch daha çıkartıyorlar? saçma.
hem oyunun kendi sistemi olmadığı için sorun felan da çıkartır şimdi..[hline]By Gamers For Gamers
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diablo oynarım daha iyi ve buna benzer laflarına koptum resmen
klasik önyargını bu konuya da taşımışsın
ister kabul et ister etme lionheart iyi bir oyun ve patch ile eksiklikleri tamamlanacak
sen ise ömür boyu "yook yok nerde fallout nerde hede" diye sızlıyacaksın bu önyargın yüzünden[hline]:: arcane ::::::::hp:hss::::::::1::::::::2::::::::3::::::::
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane +1 derdim ama artı olayının çok lame bişi olduğunu düşünüyorum yüzden arcane haklı diyeceğim.
gerçeği henüz befounderde o yüzden demodan izlenimlerim şu ki fallouttan daha güzel. kötü yanları var ama patch ile düzelemeyecek bir şey yok.
flaming emer.[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ikisini birden beceremiyolar: bkz arcanum :)
bence bu daha hoş olmuş. 50 tane yaratık çıkınca hepsini 5 saniyede kesiyosun
falloutta 5 yıl alıyodu :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...