Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir programa gelicem diyip son anda satmak, sonra tartışmada haklı çıkmaya çalışmak

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

evet bugün çok değer verdiğim bir arkadaşıma doğumgünü partisi için bir restoranda özel bir akşam ayarlamıştım. bu ayarlama işi 2 hafta öncesine dayanıyor.

yer: rumeli hisarı - pruva restoranı

özellikleri: istanbul'un en güzel manzarası olan restoran, canlı müzik, limitsiz içki.

kişibaşı 55 milyona anlaştık.

55 ytl bu saydıklarım için aslında aşmış bir rakam.

önden orta boy salata geliyor herkese teker teker.
arkadan 2 seçenek yemek var:

penne arabiata veya
şarap soslu bonfile

probleme gelelim..

geçen hafta 39 olan gelecek konuk sayısı bu hafta başı 30'a düşmüştü. kimlerin geliceğini ayarlayan ve onları teker teker yemeğe çağıran arkadaşımdı (doğumgünü partisini ayarladığım kızın çook yakın arkadaşı ve bütün arkadaşlarını daha iyi tanıyor o yüzden o yaptı)

herkesin geleceğinden emin olmasıni üstüste tembihlememe rağmen 30 kişinin geleceği onaylandı.

çarşamba günü restorana gittim, müdürüyle oturduk fix menü ayarladık, yemekleri ve parayı ayarladık. bana söyledi.. 30 kişi olacak eminmisin.. şimdilik kesin dedim.

olaya son güne kadar gelicem gelicem diyip, son gün birbirinden aptal bahanelerle satan insanlardan sonra 30 kişiyi 25'e indirdim. allahtan indirdim.. keşke bir 10 kişi daha indirseydim..

kızın tanımadığım kendi okulundan olan arkadaşlarının falan yarısından çoğu caymış. sonuç olarak topu topu 13 kişi olduk. ve hesap 25x55ytl geldi. geldiği gibi terler alnımdan damlamaya başladı..

13 kişiyle aslında herkese düşen pay 100 milyona çıkıyordu ama 100 milyon ödemeleri tamamen haksız birşey. bunun farkında olaraktan yanımda olan 3 kredi kartıma nasıl extra parayı bölebilirim diye kara kara düşünürken arkadaşlar sağolsun kimi 110.. kimi 100.. kimi 85 verdi..

ben de hepsinin gereğinden çok daha fazla verdiğini bildiğim için acayip mahçup oldum.. herşeyi hesaplarken benden 425 ytl çektirdim.. ve parayı tamamladık..

ama gelen insanlara ayıp oldu.. sağolsunlar benim açığı kapattığımı duyunca fazladan bana para ödemeye kalktılar olmaz öle şey diyip ne kadar fazla verdiğimi falan sordular.. sorumluluğun bende olduğunu aslında hepsinin zaten gereğinden çok daha fazla para verdiğini zor anlattım =)

şimdi babama 300 dolar biriktirdiğim paramdan takim etmeyi düşünüyorum inşallah sopa yemem..

sizce gelicem diyip de son anda bizi satan insanlara ne gibi bir tavır takınmalıyım..

sevgiler, saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

eheh burda 425 110 100 85 bayılmış olanlar benim de arklar hepisine toptan gecmis olsundiliorum ben aynı saatleri taksimde barda 8 milyona absolut vişne aldıktan sonra milletten otlanarak bayabi kıza yavsayarak gecirdim.

bu arada sovereign haftaya alienware almayı planlıodu burdan soruorum ertelenecek mi? (bkz: arkın laptopundan wow)
Sosyal ağlarda paylaş

ben senin yerinde olsam bu tür bir durumda satıldığım için o kişilerle ilişkimi keserdim,çünkü normal bir satılma durumu değil bu sonuçta olan senin parana oldu ve senin babanla belkide aranın kötü olmasına sebeb olucak bir olay konumuna getirtti,ama bunun sana iyi bir ders olması lazım bir daha sağlam olduguna kesinlikle inanmadan arkadaşlarının böyle lüx bir ortam hazırlamazsın...

425 ytl bu boru deil!
Sosyal ağlarda paylaş

insan faktoru onemli bir sey sagi solu belli olmuyor kimsenin.

benimde agzim yandi buna benzer bir durumda o yzuden sayili kisi olaylarina girmiyorum sabit menu falan koydurtmuyorum.

en iyisi bu.

o insanlara gelince yapacak bisey yok yazacaksin koseye guvenmeyeceksin bir daha.

insanlarin guvenini kaybetmektense para kaybederim diye bir soz vardir.

onlar guven sen para kaybettin
belkide karli cikan sensin:)
Sosyal ağlarda paylaş

liseden küçük organizasyonda edindiğim tecrübe wissynin dedii gibi parayı önceden toplamak, üniversitede bu tecrübeyle baya bisi atlattim kazasiz (tüh masallah) :)

napcagina gelince direk yüzlerine vur, çocuk bahçesine mi gidiyoruz, bu ne ciddyetsizik önceden isim vermişiniz son gün karar değiştiriyosunuz deyip ağzına geleni say.

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 23:32 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...