Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

karıncaların allah belasını versin

thelegbra

Öne çıkan mesajlar

yarının gazetesini bugünden ayırtın, çünkü yarın karıncalar yüzünden cinnet geçirdi manşetlerinin altında saçının yarısı yolunmuş ağzından köpükler akar bir şekilde beni göreceksiniz.

bugüne kadar değil bir böceğe dokunmak (evet karınca bir böcek) yanına bile yaklaşamayan ben, şimdi hemen her uzvumu kullanarak her saniye başka bir tanesinin cılkını çıkarıyorum.

aradım taradım bone'un da başına gelmiş, şimdi de bana oldu, evde kimse yok çıldırıcam.

demiştim ben anneme zaten, anne bak bunlar tepemize çıkar, yazık öldürme demişti, evi istila ettiler, klavyemin içinden tıkırtı geliyo, noluyo ya diyorum bakıyorum, space'in yanından bir çift kol kola çıkıyolar!

hani kendinden x kat büyük şeyleri taşırlar olayı var ya, ekmek kırıntısı götürürken karınca görürsün, vay be yemek götürüyo kendine helal olsun dersin, HAH İŞTE ONLARDAN MİLYON TANE VAR ŞU AN. hepsi bişeyler taşıyolar bir yerlere! bir günde nasıl bu hale geldiler, biri geldi özellikle mi saldı evime bunları, öldürdükçe yenileri geliyo, çıldırmak üzereyim.

mutfakta her yere su tutmaktan evi su basmak üzere, ya evi su basacak, ya evi yakacam bu gece. yok mudur çözümü? gecenin bir vakti yem falan yok. donumun içi dışında her yerdeler!
Sosyal ağlarda paylaş

peeehhh böcek işte ??????
----------------------------------------------------
dünyanin en iyi inşaat mühendisleri(termitler)

dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz" hissetmemişti. yüksekliği 960 m.'yi bulan 320 katlı dev bir binanın projesiydi bu. binada aynı anda bir milyon kişinin yaşayabileceği bir ortam isteniyordu. bunun için, binanın içinde tarım yapılabilecek mekanlara bile yer verilmesi isteniyordu. dahası klima ve havalandırma sistemi için 1 wattsaat'lik bile olsa kesinlike elektrik enerjisi kullanmamalıydı. son şart ise en inanılmazıydı: inşatta çalışacak işçilerin tamamının "görme özürlü" olması gerekliydi.

bir an için durup derin derin düşündü. kendisinden inanılmaz bir şey isteniyordu. kararını verdi: projenin gerçekleştirilmesi imkansızdı. eğer projeyi gerçekleştiren birisi çıkarsa tüm ömrünü onun emrinde geçirmeye hazırdı. bütün hayatını ona adayacak ve kendisinden istediği herşeyi büyük bir titizlikle yerine getirecekti.

yeryüzünde bu projeyi yapabilecek ne bir mühendis, ne bir inşaat firması, ne de böyle işçiler mevcut olmamasına karşın, dünyanın bir çok yerde böyle binalar mevcut:

bir karınca büyüklüğündeki termitler yüksekliği 7 m.’yi bulan dev yuvalar yaparlar. her yuvanın içinde sayıları bir milyonu aşan bir termit kolonisi yaşar.

yuva koloninin yaşaması için gerekli tüm konfora sahiptir. yuva, yukarı doğru açılan kanallar aracılığıyla devamlı olarak havalandırılır. alt kısımda koloninin gıda ihtiyacını karşılamak için mantar yetiştirilir. burada tarım yapılabilmesi için ısı 30 derecede, karbondioksit oranı %2,7 de sabitlenmiştir. ayrıca bir soğutma ve nemlendirme tertibatına sahip olan yuvada; bir kraliçe odası, larvaların bakım odaları, besin depoları ile tüm mekanları birbirine bağlayan koridorlar ve güvenlik kapıları da bulunur. üstelik bu yuvanın inşaatında çalışan tüm işçi termitler kördür
Sosyal ağlarda paylaş

hah ayni kafadan bir adam daha. scs lego$!!11
felaket bir sekilde karinca fobim var .
böceklerden , örümceklerden bu kadar tiksinmem ya da tirsmam.
2 sene önce mi ne , anaokulunda staj yapmistim. hava cok sicakti, yerler de malum embesil karincalarla doluydu.15-16 velet yerden karincalari toplayip üzerime firlatmislardi, tuvalete kacmama ragmen ,kapinin altindan hafif sakatlanmis karincalari saliyorlardi.
iste o günden beri , karincalardan nefret ederim. önceden de vardi gerci, bu kadar abarti degildi.
gebersin hepsi =/
Sosyal ağlarda paylaş

chem az önce şekerli su hazırla tüm karınca nüfusu toplansın ateşe ver dedi, odamda yerler parke burada yapamam harbi yangın çıkar :D toplandıklarından sonra çok igrenc bir goruntu cıkıyomus, temizlemek de istemiyorum gece gece, ben o olayı mutfak tezgahında yapayım en iyisi en azından oradakiler gebersin :D
Sosyal ağlarda paylaş

bugün için çözüm deil ama evde 2 3 kez defne yaprağı kaynat evin karıncalı olduu bölmülere 5 er tane defne yaprağı yerleştir kokusundanmıdır bilinmez ancak karıncalar en geç 2 gün içinde kovanlarını taşıyorlar.denedim zamanında özellikle karıncaların dışarı çıkmaya başladıı yaz dönemi 2 katlı yazlıkta karınca göremez oldum ancak yazlık yazlık değil discovery deki böcüklü belgeseller gibi her taraftan parmak uzunluunda örümcekler çıktıı ve yer yer akrep görüldüğü için dinlenmek yerine aslında kameramla çekmem lazım tam bir doğa ortamı sen yine iyisin : ))) defne yaprağı bulabilirsen kurtulabilirsin karıncalardan hem zarar vermessin hemde rahatlarsın tabi bu gece sana bol karıncalı uykular dilemekten başak birşey diyemiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

"donumun içi dışında her yerdeler! "

eminmisin:p söylediğin kadar bi karınca istilası varsa ben o kadar emin olamazdımda=)

Karıncaların yuvasını bulursan üstüne deterjan dök, içerde yaşam olması ihtimaline karşın deterjanlı su da olabilir
(Çamaşır suyuda aynı işi görür aslında)

Teker teker öldürmekle uğraşma, ömrün yetmez. Sen 500 tane karıncayı ezene kadar geriye kalanlar 7 nesil çoğalırlar=)

Toplu katliam herzaman en sağlamıdır
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...