Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pis pc, kaka pc! imdak!

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

üwe...

evvelki gün işten çıkıp eve gittim, bi baktım bilgisayardan bööle can çekişme sesleri geliyo. (sesi tarif ediim: bööle uçak iniyo gibi tor-tor-tor ediyo.) normalde hep açıktır, kazaa habire bişeyler indiriyo filan olur, ama ekran kapanıyo ya hani bi süre sonra, bu da aynı o moddaydı. ekran açılsın diye mouse oynattım, olmadı, klavyeyi mıncıkladım, olmadı. bilgisayarı kapatiim dedim o da olmadı. uzun uzun power düümesine bastım, ı-ıh, reset'e bastım ı-ıh.

eh, ben de fişini çektim, az bekledim, yine taktım, düümesine bastım boot etsin diye, harekete geçiyo, başlıyo tor-tor yine, ama ekran açılmıyo, bilgisayar da açılmıyo. power ışığı yanıp sönüyo, başka da bi halt olmuyo.

arkasına geçip baktım, fanın olduğu yer pek tozluydu, orası da bööle yanık plastik filan gibi kokuyodu, tamam dedim, fan gitti.

sonra bilgisayarımı da yapmış olan bilgisayarcı arkadaşıma mail yazdım, dedi ki güç kaynaa olabilir. cumartesi günü götürücem ona, bakıcak..

bu arada, dedi ki, içindeki dosyalar gitmiş olabilir. ben de içimi rahatlatmak için size yazıyorum. gitmiş midir?

binlerce mp3, onlarca film, ve hadi onları yine indiririm, yüzlerce doküman, yazılarım, yaptığım tasarımlar, ve en önemlisi, sene başında dijital kameramı aldıımdan beri çektiğim yüzlerce fotoğraf... ölürüm ben onlar giderse...

aman diyim cicilerim, bi olumlu bişey söyleyin, içimi rahatlatın, iki gündür uyuyamıyore...

yaşar mı doktor bey?

imdak!
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada herkes için tavsiyem yeni bilgisayar alacaksanız veya kasanızı değiştirmek istiyorsanız (özellikle bilgisayarını 24 saat açık tutanlar için), Codegen veya Aopen alın bunlar üstüne kasa pek yok piyasada.. biraz pahalıdır ama işinizi oldukça güzel şekilde görürler..
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi eğer kasa ve power supply ler yeterince kaliteli değilse, uzun süre bilgisayarını açık tutan kullanıcıların başına çok sık gelen bir olay bu. demek istediğim power sup.lar dandik oluyor.

En azından günde 10 saatten fazla bilgisayarını açık tutan insanlar bana hep bu şikayetten geliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca kasadan kasayada fark vardır. Sanmayın ki kasalar sadece içine mainboard hdd. vs. vs.'nin takıldığı bir kutudur.

Kasanın en büyük görevlerinden biri, içindeki hava sirkülasyonunu (doğrumu yazdım?) doğru ve yeterli yapabilmesidir.

Bunu az veya hiç yapamayan kasalarda işlemci vs.'nin yanması bile söz konusu olabilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Yanmış bilgisayardaki harddiskin içindeki verileri kurtarabiliyorlar.
hatta duyduğuma göre formatlanmış harddiskteki verileri bile kurtarabiliyorlarmış. Ne kadar doğru bilemiyorum.
Bir ara gazte dergilerde yanmış pc resimleri felan vardı hani..

Bilgisayarcın baksın pcye, ama sakın ola harddiske dokunmasın, mümkünse 1 gb birşey taksın onu kullansın ama harddisk, ı ııh..
Bilgisayarcıların en sevdiği şey pcye format atmaktır.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 05 September 2003 12:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet katılıyorum. Çünkü çoğu bilgisayarcı bütün sorunların ilacının format olduğunu düşünürler, çünkü kolaylarına gider.
Hdd yansada formatta atsan özel laboratuarlarda (yanlış hatırlamıyorsam itü'de) içindeki bilgileri görebiliyorlar..

Mesela bir şirkete microsoft'tan müfettişler geldi lisans kontrolü için. Sende adamların geldiğini görünce format attın bilgisayara.
adamlar bilgisayarına el koyuyor ve özel laboratuarlarda hdd'yi inceliyorlar.

pc'yi görmediğim için şu anda sadece tahmin yürütebilioyorum ama büyük ihtimalle power supple yanmıştır. yeni bir power supply işini görebilir. Hdd'ye dokundurtma yeter :)
Sosyal ağlarda paylaş

bence senin power supply gitmiş, öbür yerlerde bi sorun yok
bana da olduydu[hline]"I love the Hong Kong style of hentai movies, but that only looks good for gays. The reason why the whole style was developed over there was because those gays were very hairy guys ... they had to learn a technique that even gays can do that are as effective as the mutant's strength. So that's where phone bills came from."
Sosyal ağlarda paylaş

hdd ye hiç bişey olmamıştır ema korkmana gerek yok çünkü 2 hafta önce bendeaynı nedenle power supply yaktım. Aslında power supply lar yanınca içindeki sigorta atıyor ve elektriği kesiyor dolayısıyla hdd niz sadece o anda elektriği gitmiş oluyor dosyalar felanda kaybolmuyor. Hdd ye zarar vermek istiyorsanız set bir cisimle üzerine bir iki kere vurun bad sector un allahı oluşur ondan sonra dosya mosya bulursanız şansılısınız.
Ve hdd de bad sector olsa bile dosyaların coğunu kurtarabilme yöntemleri mevcuttur...[hline]NO PAIN NO GAIN

Sosyal ağlarda paylaş

walla korkuttmak istemem ama hd inin board'u yanmış olabilir.benim başıma geldi.eğer power supply'ın kaliteli değilse,yanarken yüksek voltaj içeriye gönderiyo.6- 12 arası çalışanlarda tabiki "malum son"la karşılaşıyolar.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm kesin konuşmamak gerek ancak içini açıp, parçaları tek tek incelenirse hasarların miktarı ortaya çıkabilir. Aşağı yukarı bütün kasa içindeki donanımda gidebilir, sadece power supply da.
Aopen ın tavsiye sebebi fsp marka power supply ında kaynaklanıyor. Kalite güç kaynağı çok ama alan yok malesef. Özellikle son senelerde donanımların güç miktarı artınca, güç kaynakları teker teker dökülüyor desem yeridir. Son bir senede 3 arkadaşımın bilgisayarı güç kaynağından yandı, birinde ups de vardı(offline ups dediklerinden olsa gerek).
Kasaya 30$ ödemeye artık son verilmesi gerek.
Daha fazla bilgi için güzel bir test:
http://www.tomshardware.com.tr/howto/03q1/030113/index.html
Sosyal ağlarda paylaş

hiç bişey olmaz fırat bu abi. öh tamam kötüydü

valla açıkçası birşey olduğunu zannetmiyorum (zannetmiyordum), ama "tor tor tor" ses geliyor demişin. bu ses hdd'den geliyor ise ki böyle olma ihtimali yüksek.
"tor tor tor" ses başka birşeyden gelmez benim bildiğim. inşallah gitmemiştir hdd'n.[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...