Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lisans ile ilgili

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aslında onlar illegal :) ama sözleşmede bi maddede "hede, hodo amaçlı yapılan şeyler sorun çıkarmaz" gibi bişey yazıodu, tam metni hatırlayamıom :)
Mesaj tarihi:
şimdi server free olduğu sürece hiç bir problem yok. osi buna karşı çıkmıyor.
"oyundaki grafikler ea'ye aittir" gibi bir ibare koyuyor genelde yabancı freeshardlar. yani "biz emule ediyoruz size veriyoruz ama her hakkı bizde değil sayın oyuncular" diyorlar :d hatta "gidin orjinal cd ile oynayın bakın yasak kopya cd kullanmak, sorumluluk almayız" diye belirtiyorlar bazen.

bir de free shardları free likten çıkarıp üstünden para kazanmak var... o biraz farklı. o zaman hizmet olarak başka bir şey satıp, o hizmetin yanında uo hizmeti de veriyorlar. böylece uo satmamış oluyorlar (güya).
Mesaj tarihi:
hmm anladım :) biz dedicated bi server almayı planlıozda arkadaşlar la, serverın anlaşmasına göre illegal şeyler çalıştırmak yasak :) bizde, arklarla kendi aramızda oyun oynayalı demiştik, o yüzden sordum :) ama public bi server olmicak :d kendi aramızda takılcaz :) şimdi kasamam script yazmaya fln :) 2,5 yıldır tek satır script yazmadım zaten :)
Mesaj tarihi:
benim bildiğim freeshardlar çoğu online oyundaki şöyle bi maddeden yararlanıyordu (benzeri ya da): grupların kendi aralarında eğlence amaçlı sunucu açması serbesttir gibi :p
Mesaj tarihi:
yok öyle değil. yani hiçbir oyunun emulatörü yasal değil. ilgili kuruluş takibini yaptıktan sonra hiçbir madde koruyamaz freeshardı... çünkü kullandıkları oyunun telif hakkı tamamen o kuruma ait. ama osi takip etmiyor. politikaları bu yönde (ki osi'nin hala ayakta durması birazda freeshardlara bağlı). dediğim gibi blizzard hiç acımıyor mesela... wow emulatörünü yapanlara dava bile açmıştı. adamlar durdurdular yapmayı. [runuo devteam, runwow projesini başlamadan bitirdiler bu sebepten dolayı]
  • Yeni Oluştur...