Arkasokak Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 türbanlı mürbanlı ama her türlü o.lukta onlarda...(söz meclisten dışarı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufenta Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 gene aradaki yazılnanları okumadım. ama türbanlı kişilerin giydiklerini (evlilerse) zaten sadece eşleri görüyo bu durumda böle şeyler giymelerinden kime ne, eşini enterese eder, türbanlı olmalarına rağmen insanlar.... estetik konusu yanlış bi olay ya.. dandik danik hareketlerde bulunup kendi gibi olmayan kişilere de b*k attırıyolar. bu durumda dışarda onlara karşı genel bi görüş oluşuyo ve bu da onların suçu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 arkadaşlar bu foruma 2000 yılında üye oldum, o zamanlar ultimatrydi hatırlarsınız belki.. bir zamanlar çok okur çok konuşurdum lise yıllarında. üşenmedim, kur'an-ı kerim'in y.nuri öztürk mealinin tamamını da okuyup bitirdim, bu forumlardaki softaya anlatmaya çalıştım, hani diğer türlü, islam dışı, felsefi biçimde anlatamazsın çünkü softaya, islam diliyle belki anlarlar dedim, bir sürü özel mesaj alıyordum "adres ver" "telefon ver" "dinsiz yaktım seni" vs. gibi. ben de verdim tel falan bi sürü adama arayıp ulen şu ocaktan yok şu bilmemnedeniz sen kimsin vs gibi safsata. vallahi arkadaşları toplayıp kavgaya bile gidiyordum az kalsın böyle adamların yüzünden. yani çok özgür, demokratik görünen bu forumlar bile radikal, cahil, şeriatçı adamla dolu. sonra üniversiteye girdim, kampüs şehirden uzak, zaten türkiyeden ayrı bir okul gibi bizimki, her gün her siyasi düşünceden adam konuşuyor, eksikleri olmasına rağmen okulum öğrencisine de sahip çıkıyor. yani rahatça okuyup yazıyoruz burada. ha burdan mezun olunca da umuyorum talihimiz de olur direk yurtdışına gitmeyi planlıyorum. daha 21yaşında bi adamım sonuçta, fakat şimdiden yoruldum. defalarca kez memlekete köye gittim, hani idealistim ya, anlatayım dedim insanlara, baktım ki olmuyor, olacak iş gibi değil. softanın kafası basmıyor kısacası. zihinleri hiçbir denklemi alamıyor, yaptıkları tek şey etiketlemek. türbanlı=müslüman, uzun saçlı=asi, pos bıyıklı=solcu, kıvrık bıyıklı= sağcı,gibi. bu adamlara yapılacak iş yok, takım tutar gibi körüklemesine girip bir düşünceye zırvalıyarak yaşıyorlar. yani amerikadaki arkadaşa tavsiyem, orda kal. bende gelcem yakında artık fransa mı olur amerika mı, arjantin mi, venezuella mı, bilmem. kur'an'ı okumuş bir insan olarak bu softa yüzünden ben bu işten bezdim, yani kısacası, lanet olsun, dinleri de kendilerine kalsın, alsın münasip biçimde kullansınlar. ben gider başka yerde düşünür yazar çizer, sanatla, bilimle özgürce uğraşırım. bunlar kendi çukurlarında yaşayıp can versinler, artık umursamıyorum. tiyatro demişsin bir de.. bu kesimin büyük kısmı hayatlarında sahneye bakmış değildir. sadece "anne ben yiyişiyorum" tarzı programlara bakıp lak lak eder, yahut benzeri bir boş işle ömürlerini geçirir giderler. bir tiyatrocu sanatçı görünce de, "goşun la gavur kafir gömnüst var" diye adamı döverler, bizzat bunu bile yaşadım, getirdiğimiz yabancı sanatçıya laf atanlar kovalayanlar bile gördüm. (oh be rahatladım) neyse ben bir 4-5 gün deniz kenarı bir yere gidiyorum, bir takım festival,karnaval gibi şeyler seyredicem, hadi kalın sağlıcakla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 warhero tecavüz örneğin çok yaratıcı. konuyu da mükemmel özetlemiş. valla zeka pınarı. rahan senin zaten ne söylediğin belli değil boş boş bağrınıyorsun burada 2 gündür o yüzden bıkkınlık geldi. son lafı edeyim de mantıklı mantıksız olsun önemli değil diyorsun. neymiş hukukta alınan kararlar çoğunluğa bakmazmış. gensoru nedir evladım o zaman. hırsız unakıtanı ne korudu? çoğunluk dimi de bi basın gidin bilgilenin öyle gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 arkadaşım, sen bir suç işlediğinde polis senin için gensoru önergesi mi verecek sanıyorsun sen? nispi çoğunluğa sahip olmak nasıl işe yarar bak anlatayım. tek parti olarak iktidar olursan, yasama kısmıda büyük söz sahibi olursun. adaletin uygulayacağı kanunları sen çıkartırsın. yani hukuk, mahkeme hakim karar verirken göz önüne alacağı maddeleri sen belirlersin. burda anlaştık mı? ancak hukuk senin meclisinin çıkarttığı yasalara göre karar verir. çoğunluk-azınlık ıvır zıvır olmadan. mümkün olduğunca objektif bir şekilde. bir mühendis için bina yapmak nasıl bir işse , hakim, savcı, avukat olmak da bir hukukçu içinde aynı şeydir. yani bu yasayı nasıl yapalım edelim kardeşler diye etrafındakilere falan sormazlar. karar verirler. şimdi sen bu adalet e yasaları çıkartıp veriyorsun ya, ha işte bu yasalar anayasaya ve daha önceden imzaladığın anlaşmalara (insan hakları sözleşmesi falan) ve belki başka şeylere daha uymak zorunda. anayasaya uygun olmayan bir yasa çıkarsa anayasa mahkemesinden geri döner. ve anayasada laiklik ilkesi olduğu sürece ona uygun olmayan bir yasa çıkaramazsın. ıı mümkünü yok çıkmaz. yani sen istediğin kadar sayıya vekile sahip ol türkiye'yi ayağa kaldırmadan (laikliği anayasadan çıkarmaya çalışmadan) x dinini kayıran veya yasaklayan veya bi benzeri yasa çıkaramazsın. laikliği anayasadan çıkarmaya çalışırsan geri kalan %65 o konuda seni ikna etmeye yeter sanırım. ayrıca kimin mantıklı kimin mantıksız olduğu aslında apaçık ortada dışardan da kolay gözüküyor ama ya neyse.. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 22:02 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 ·neymiş? ezan batıyormuş adamlara, köşeye sıkıştığında desibeli fazla hedö hödö diye saçmalıyor.. sen eğer desibel yüzünden rahatsız oluyorsan arkandayım bir şeyi abartmamak lazım. ama senin ezana bir kastın varsa zavallısın. ·biri genelleme yapar ''kapalılar ama bütün orospuluklar onlarda''. parantez içinde de söz meclisten dışarı yazar. ha bunu yazdı ya verdiği mesaj kıvırmaya müsait, düzgün bir şey oldu. sana terbiye veren de, seni eğiten de, seni besleyen de boşa kürek çekiyor böyle bir genelleme yapabilecek bir insan ot gelmiş saman gidicektir şu dünyadan. bu genelleme bir yobazın'' bütün orospuluklar başı açıklarda'' demesi ile bir. ·öbürü gelir biraz dini savunan hatta benim gibi günde kaç vakit ezan okunduğunu bile bilmeyen tanrı inancı gidip gelen bir adamın sırf hümanist tavrı yüzünden, her kapalıya iki yüzlü ,namuslu gözükür ama aslında orospudur diyebilecek bir zihniyete karşı geldiğim için. insanların dini inançları gereği muhtaç oldukları ezanı engellemeye kalkanlara hayır o mantıklı ve hukuğa uygun değildir dediğim için; bana bile yobaz, kaplancı, örümcek kafalı diyebilecek zavallılar var aramızda (söz meclisten dışarı) sizin icadınız kimse kızmasın. o zavallıların okuduğu kitap sayısını 2ye katlamadıysam okuduğum kitap sayısında ben adam değilim. ·biri gelir ezan okunuyor ben de aihm'den izin alıp günde 3 vakit allah yoktur bla bla diye zırvalıycam bakalım ne olucak diyebilecek kadar beyni oksijenden yoksun kalmış. böyle bir şey olabilir mi yahu? ezanı insanlar bir ihtiyaç olarak görürken, senin yaptığın bir tür masturbasyon. başka isim koyamıycam buna. nasıl yaralı bir egon var senin. nasıl bir piskolojik zaaftır bu? son olarak: o örümcek kafalı, modernliğe atatürkün şu ülkeye armağan ettiği bütün güzelliklere sırt çeviren, kıymet bilmemesi yetmezmiş gibi bir de hakaret eden 4 karılı adamlar (q) ile şu ülkeye hiç bir yararı dokunmayan, aynen tam zıtları diye düşündükleri örümcek kafalı yobazların tavırlarını eleştirirken, kendileri de onların düştüğü hataların türevlerini eksiksiz yapmaktan çekinmeyen kişiler(p) bir bana göre. q<------l------>p sonuçta bu iki uç aynaya bakıldığında ters gözükse de, hepimizin bildiği gibi aslında aynı şeydir. en son olarak: benim annem, ablam, kız arkadaşım, kuzenim, yiğenim hiçbiri baş örtüsü çarşaf vesaire kullanmaz.. islamı bir yana bırakın, tanrı inancım bile haddinden fazla zayıf bir halde. buna rağmen ben hakaretler etmiyorum inançları için kimseye, buna rağmen saçma sapan bahanelerle neden ezan okunuyor engelliyelim gibi saçma önermeler de sunmuyorum. biliyorum ki sana verdiği rahatsızlığın on katını tatmin olarak başkasına veriyor bu ezan. öyle insanlar var ki allahından başka bir şeye sahip değil diye düşünebiliyorum. sen benim haklarıma tecavüz ediyor diye ezanı engellemeye kalkarsan, neden gözünün üstünde kaş var der gibi saçma sapan şeyler üretilir. biri de yarın çıkar neden 10 kasım da saat 9-05 de siren çalıyor benim hakkımı gasp ediyor bunlar derse ben içimden oha hayvan derim o kişiye. o yüzden mantıklı şeyler isteyelim olmaz mı? sizden ricam daha az genelleme yapın, biraz daha saygılı olun ve daha mantıklı şeyler isteyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 rahan sen benim bunca yazdığımdan sonra, meclisteki çoğunluğa sahip tırt partinin sempatizanı sandıysan beni. kusura bakma ama nema kafa nema mermer derim ben sana. aslında o kadar aptal olmadığını biliyorum. popülistlik yapıp beni o şekilde karalamaya kasıyorsun. sen de farkındasın çünkü akp yanlısı olacak kadar safların bu forumlarda hiç yer almadığını. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 22:15 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 +1 özlemişim bunu demeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 istediğin karar iddia et ben senin hiç bir şeyinin düşmanı değilim. beni içine katmadıkça istediğin şeyi yapabilirsin. umrumda olmaz. baştan beri ezanla ilgili yatak odamın camına dayanan megafon diyorum, desibel diyorum, rahatsızlık verecek düzey diyorum. eğer sen bunlardan bişilerinin düşmanı olduğumu anlıyorsan buyur yol senin ama yerinde tepinmekten başka bir işe yaramaz. ses düzeyi yasalarla belirlenen düzeyi aşmasın yeter de artar. o ateist ezan bir örnek arkadaşım olaylara benim açımdan bakabilmen için örnek. yoksa ezana falan ihtiyacım yok klavyem yetiyor bana. eh eh eh.. neyse sen balataları yakmadan bırakalım tartışmayı.. o tırt partinin sempatizanı olduğunu öngörüsüyle değil de türkiye de laiklikle sorunu olma ihtimali olan en büyük kitleyi aldım. zaten akp ye oy verenlerin de yarısından çoğu gayet mutludur anayasayla. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 22:22 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 "akp yanlısı olacak kadar safların bu forumlarda hiç yer almadığını. " hadi canım. hocam bak sağına soluna biraz. hala göremediyse kafanı yukar çevir forumda tam karşında yok dediğin kişiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 zopik neyse işte daha öncede belirttiğim gibi bütün genellemeler yanlıştır. benim genelleme de istisnaya sahip olmuş olsun o şekilde. :) ....... neyse sen balataları yakmadan bırakalım tartışmayı.. böyle bir cümle eden bir adamsın be arkadaşım sen. seviyen apaçık ortada. yazık ki o kadar tartıştım seninle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 eh ama ben hayatımın hiç bir döneminde bir ingiliz lordu, bir fransız kralı seviyesinde müthiş bir insan olduğumu iddia etmedim ki. evet seviyem ortada ve o. beğenmeyebilirsin. ama şimdiye kadar forumdan atılmamama yetti. bundan sonra da yeter umarım. ayrıca beynime oksijen gitmediği ve yaralı egoya sahip olduğum iddiası da kraliyet ailesi mensubuna yakışır bir şey değil sanki. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 22:46 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 neyse edite edit.. benim kayışımı koparmıştın senin tabirinle. o kadarını yazarken bile zorlandım ama onlar cümle içinde kullanılıyor hakaret değil de birer benzetme şeklinde. ingiliz lordları da mühim insanlar değil o da apayrı bir tartışma konusu bizim için. :) neyse ya yine de ömsden talep ettiğim yanlışını düzeltmen iyi oldu. azıcık da olsa hatasını görebilen , anlayışlı bir adammışsın vesselam. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 22:53 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 said: warhero tecavüz örneğin çok yaratıcı. konuyu da mükemmel özetlemiş. valla zeka pınarı. rahan senin zaten ne söylediğin belli değil boş boş bağrınıyorsun burada 2 gündür o yüzden bıkkınlık geldi. son lafı edeyim de mantıklı mantıksız olsun önemli değil diyorsun. neymiş hukukta alınan kararlar çoğunluğa bakmazmış. gensoru nedir evladım o zaman. hırsız unakıtanı ne korudu? çoğunluk dimi de bi basın gidin bilgilenin öyle gelin. sen tartışmıyorsun ki geffen. bildiğin veya ilgilendiğin birşey yok ki, bundan dolayı tartışabilecek birşey de yok elinde. sadece ona buna laf sokmak için ortada çırpınıp duruyorsun. yukarılarda yazdığın o kadar saçma şeyler var ki, neresinden tutsam elimde kalıyor. ilk başta bunların hepsine cevap yazsam mı dedim, ama sonra vazgeçtim. çünkü ne kadar yazsam da yazayım sen bunları anlamıycaksın, anlamak, dinlemek istemiyceksin. karşı tarafın dediklerini dinlemek yerine sadece karşı tarafa laf sokmayı "tartışmak" zannediyorsun. hukuktan bahsettin geffen. "hukuk çoğunluğa göre hareket eder" dedin. ben sana tecavüz örneğini verdiğimde de "rofl fag omg lol. tecavüzü ne hakla dinle bağdaştırırsın" tarzında birşeyler zırvalımışsın. hukuktan bahsediyorsak geffen, bu konuya halkı kapsıyabilecek herşey girer. buna din de dahil, tecavüz de dahil. din adı altında adam öldürürsen de mahkemelerde yargılanırsın, tecavüz sonrası adam öldürürsen de mahkemelerde yargılanırsın. bu bahsettiklerimle dalga geçmeye çalışarak bana karşı "zeka pınarı" demen çok yanlış. bu lafının karşılığında, bir adet pınar süt hediye ediyorum ben sana. sütünü iç de uyu, hadi çocuğum. yok illa "ben ciddi tartışırım, düzgün tartış benle" diyorsan yine de sana bir avans vereyim, bahsettiğim konuyu bir daha inceleyelim. "akıllı bıdık. 1 emrah 100 emrahın hakkını nasıl gasp edicek? o yüzden salak saçma isteklerde bulunmayın." demişsin. 1 emrah kolaylıkla 100 emrahın hakkını gasp edebilir. coca cola şirketinde işçi çıkarma olayı vardı hatırlarsın. hatta bu yüzden rock 'n coke protesto edilmişti. 1 patron binlerce işçisini bir anda zora sokmuştu. hadi diyceksin "o patrondur, istediğini yapar". başka bir örnek vermiş olalım. 1 hırsız, 100 tane kişinin evine girip eşyalarını çalabilir. işte bu "1 emrahın 100 emrahın hakkını gasp etmesi"dir. öte taraftan, 100 kişi de bir kişinin hakkını gasp edebilir. ve bu kişinin hakları hukuk güvencesi altındadır. bu bir kişi isterse 100 kişiyi de şikayet edebilir. atıyorum bir köyde 10 kişi bir kıza tecavüz ediyor. bu olay mahkemeye yansıdığında, anayasaya bakarak karar verilir. çoğunluğa bakarak karar verilmez. yani hukuk konusunda yanlış düşüncelerin var. bunları bence bir daha düşün, araştır, öyle gel. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 23:56 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 warhero bnm araya girip söylemek istediklerimi ama üşendiğimden yapamadıklarımı yazmışsın saol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 hukuktan bahsettin geffen. "hukuk çoğunluğa göre hareket eder" dedin. ben sana tecavüz örneğini verdiğimde de "rofl fag omg lol. tecavüzü ne hakla dinle bağdaştırırsın" tarzında birşeyler zırvalımışsın. bu lafları nerde etmişim dahi? kendi kendine monolog yapıp. önce beni konuşturuyorsun sonra da bir de kendine cevap veriyorsun. --------------- coca cola şirketinde işçi çıkarma olayı vardı hatırlarsın. hatta bu yüzden rock 'n coke protesto edilmişti. 1 patron binlerce işçisini bir anda zora sokmuştu. hadi diyceksin "o patrondur, istediğini yapar". başka bir örnek vermiş olalım. 1 hırsız, 100 tane kişinin evine girip eşyalarını çalabilir. işte bu "1 emrahın 100 emrahın hakkını gasp etmesi"dir güzelim ben hukuktan bahsettim senin dağ başı kuralların veya hukukun henüz devreye girmediği durumlardan değil. bir kişi 100 kişinin evini soymuş olabilir hiç farketmez bu bir suçtur ve henüz hukuk devreye girmemiştir. benim yazdığım ise bir arkadaşın bir de olayları karşı taraftan görmesini sağlamak için bir örnekti sadece. çünkü o kişi '' hukukta 100 kişi de olsa 1 kişinin hakkını gasp edemez'' demiş ve gayet de mantıklı bir şey söylemişti. ben de ''hukukta 100 kişi 1 kişinin bile hakkını gasp edemiyorsa, 1 kişi ; 100 kişinin hakkını hiç mi hiç gasp edemiyecektir da sen konuya balıklama girersen, hiç bir şeyi okumadan anlamadan yazı yazarsan, benim adıma konuşup kendine cevap verirsen bu şekilde saçma mesajlar, gereksiz yazılar daha çok yazıcaksındır. senin bana önceki mesajında dediğin bir adet pınar sütün senin daha çok ihtiyacını duyduğunu gördüğüm için aynen sana geri veriyorum. buyur iç sütünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 hala tartışmak yerine karşıdakine laf atmaya çabalıyorsun. yazdım ya geffen daha önce said: hukukta her zaman niceliğe bakılmaz tabi. arzu edilen istenilen şeyin mantığına ve gereğine de bakılır. niceliğe ve niteliğe bakıldığı durumlara da bol bol örnek verilebilir. ama sen ben uyuyamıyorum vergi verdiğim halde? ezan okunmamalı dersen. bunu hukuken yorumlarlar ve hem nicelik olarak hem nitelik olarak mantıksız önerinle kaybedersin. düşeş. said: caminin halka, senin evinin ise sadece sana yararı var. o yüzden sen bu sistemde mini minnacık bir çarksın. omleti yumurtayı kırmadan yapamazsın bu yüzden de senin gibi adamlar çıkacak ve görmezden gelicektir hukuk için. bunlar ne demek? "hukukta karar verilirken niteliğe de bakılır" anlamına gelen iki alıntı. hatta "azınlık" konumunda olduğumuzda "sistemde mini minnacık bir çarksın, seni görmezden gelicektir" demişsin. sonra diyorsun ki "kendi kendine monolog yapıyorsun" felan. eh güzel. kendi laflarını bile anlamadan söylüyorsun demek ki. bunun neyini tartışabilirim ki ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FoR Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 geffen+1 baska yaratici konularda yokmuydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 arkadaşım azınlıklara çark demiyorum ben. bir bireye kendi mahallesinde ezanı engellemek isteyen bir bireye diyorum. bir benzetme o da zaten. ayrıca sayıyla ilgili olan nitelik değil nicelik. ya bin kere yazdım aynı şeyleri. şu an baan yönelttiğin soruların cevabını zaten saha önce bin kere yazdım. biraz geri sayfalara bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 lan size ne töbe töbee kıcını basına acan yaparda baskası yapamaz mı ne lan bu turkıyede zencı yok ama basorlulu basortusuz faşizmi var. önyargılı olmayın ınsanlara . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 mesaj yazmayalı baya şenlenmiş topic. arkadaşlar yapmayın etmeyin bir hülya avşar estetik yaptırdığı zaman yadırganmıyorda baş örtülü yadırganıyor?kendinizle çelişiyorsunuz ha dersinizki islamın tüm isteklerini kusursuz olarak yerine getiriyorum o zaman sonuna kadar eleştirmek te hakkınız var.-sözüm eleştiren insanlara- hanginiz namaz kılıyor,oruç tutuyor, zekat veriyor? cevap veremiyorsanız türbanlı sosyetelerden önce kendininizden utanın... 1. si islam dini zorla hiç bir şey yaptırmaz kurallar açık ve nettir katılan kendine katılmayan kendine. 2. her türban takan dindardır genellemesi yanlıştır. 3. bu gördüğünüz insanlar -topicde tartışılan- tatmadıkları duyguların - yani bastırılmış duyguların- özgür kaldıkları zaman -patlama noktasında- yaptıkları hareketlerdir.kıskançlık ve model alma her insanda vardır.başörtülü yapamaz - edemez gibi bir savunma yapılamaz. 4.lafa geldiği zaman özgür bir ülkede yaşadığımız söylenir.ama eleştirdiğimiz tartışdığımız konuya bakın.özgürlük eşitlik ise sadece susmak kalır bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 hadi ordan! hülya avşar estetik yaptırır ama o daha önce estetiğin günah olduğunu savunmamıştır. daha önce estetik yapanlara, daha önce sevgilisiyle gezinenlere laf atmamıştır hülya avşar. ayrıca hiç bir dini savunuculuğu da olmamıştır. türbanlı bi insan, parası da varsa ve sırf türbanlılar için kurulan bir cerahi de estetik yaptırıyorsa, garip! tükürdüğünü yalamak, eleştirdiğini yapmak diil de ne yaptığı??? türbanlılar estetik yaptırmasın tamam mı? gıcığım var. yaptırmasınlar. hem kafayı kapatıp-güya, hem de full makyaj gezmesinler. burda asıl nokta şu, daha sonra tutup, normal yaşayanlardan daha inançlı olduklarını zannediolar. işte bu zanna gıcığım. kimin dinini kime nisbet yapıosn, hangi inancı hangi inançsıza? kafayı kapamakla olsaydı...ooo artık gördüklerimin çoğu bölle, isnisnaları bilemem. inanç insanın içinde mi, saçında mı...hem saçını kapa, hem makyaj yap dikkat çek, hem saçını kapa estetik yaptır, saçını kapa sex fantazileri üret, sonra iyi sen ol, temiz ol, imanlı ol. yok ölle şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 daha guzel gorunmek herkesin hakkı, o yuzden isteyen istedigi estetiği yaptırır bize ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 benim için de göz zevkim önemli o zaman.sokakta ninjalar görmek istemiyorum.ayrıca madem güzel görünmeye bu kadar önem veriyorlar , milleti etkilemeye çalışıyorlar ninja gibi dolaşmasınlar ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 herkes senin göz zevkine göremi dolasıcak ortalıkta? senin özgürlük anlayısın bu kadar mı? o insanların yaptıkları hareketler celiskiliyse bu onların sorunudur, neden bu kadar batıyor? fikir olarak buna bende karsıyım ama sen gidip de tum basörtülü insanlara ninja diyip zekan olcusunde hakaret etmeye kalkamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar