Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wow ve sistemle ilgili kişisel düşüncem..

Rottweiler

Öne çıkan mesajlar

valla kimse kimseyi zorla tutmuyor ki, sonuçta "beğenmeyenlere başka oyunlarda iyi şanslar" demişim yukarıda. "3d'nin keyfini sürmek istiyor" gibi manasız bir söz söylemişsin, hiçbir mmo sırf grafiği için oynanmaz. sadece grafikleri kıstas alan insanlar wow'u bu nedenle oynuyorsa güler geçerim çünkü grafik açısından çıktığı vakitlerde bile birşey değildi wow..

başka oyunlara geçmişsin işte ne güzel, wow'un değişmesini neden istiyorsun ki? eve online denedim 2-3 ay, beğenmedim bıraktım. benim istememle değişmeyecek şeyler var çünkü..

hayır dalmam 20 kişiye. iyi bir oyuncu olarak bilinmek > item bana göre, uo'da da o prensiple oynuyordum ama o oyunun doğası buna izin vermiyordu. item giyme cesareti nedir yahu? böyle saçmalık mı var bir oyunda? alırdın yanına 10-15 tane +15'leri donanmış adam ezerdin geçerdin herkesi. ne cesareti? ne 'üst seviye'si? oynadım uo'yu da aylarca, bir ilkti, güzeldi ama zayıf yanları çoktu. anıları güzeldir ama kalıcı olmadı benim için oyun zevki olarak..

battlegroundları çocuk parkına benzetmişsin de alakasız, benim bir oyundan en büyük beklentim olan 'challenge' olayına en çok yaklaşılabilen alan pvp için. +15'i giyip düz silahlı adamı kesip lootlamak yetenek filan değil. ha bende epic eşyalar varken karşıya mavili adam gelirse acıyorum ama kazanıp çıkıyorum oyunu. yok denk birileri gelirse işte o zaman süper keyifli ama öldün diye de anan ağlamıyor. oyun bu. bir kişi oyunda öldü diye ezilmemeli. bunu da şakır şukur milleti kesen birisi olarak söylüyorum, her zaman sizden büyük bir balık olur. önemli olan oyunun bir tarafın diğerini ezmesi üzerine kurulu olmaması..

"pvp dedigin olay bi ab grubu kurup gunde 10+ saat rank kasmak degil..
pvp denilen olay 1-2 vurusta adam oldurmek degil.. "

rankimi kastım bitirdim ama halen bg yapıyorum. demek ki rank kasmaktan ibaret değilmiş..

1-2 vuruşta ölme olayı oyundaki gameplay dengeleriyle alakalı birşey, pvp sistemiyle alakasız. yarın 1-2 talent/eşya nerflerler kimse 1-2 vuruşta ölmez eğer item farkı inanılmaz değilse.. (uo'da da vanq silahla normal silah arasında dağlar kadar fark vardı, wow'a laf atmak manasız)
Sosyal ağlarda paylaş

sam uo ornegini baska tarafından anlamıssın :) +15 i olan alıp huraa diye dalamıyo dalsa bile karsına 2 kisi cıkar adam 1 ini oldurene kadar 2. si adamı oldurur..(gercek pvp)neyse asıl konu bu degildi pvp cesitliliginden ve kalitesinden bahsetmek icin o konulara girdim..wow da loot olsun +15 olsun bi de nightmare im olsun all kill yapıyım demiyorum ben :)

bi de mumkunse su sorulara cevap ver plz :)

sen rank 14 oldun eline 3-5 item 1 tane gm, hw silahı dısında ne gecti?

wow rank sistemini begeniyo musun?

pvp olayının sadece 2-3 bg e sıkıstırılması yetenekten yoksun insanların ben rank xx oldum diye hava atması guzel birsey mi?

kusura bakma da ben senin gibi dusunemiyorum 20-30 kisinin bi alanda toplanıp ayy blacksmith i alıyım ayyy ayyy lumber mill gitti üff yeniyoruz stables a help :/ demek le pvp olmuyo..

tabi benim dediklerimde olmayacak bu oyunun adı wow cunku..ne kale savası olabilir ne millet kendine ev satın alabilir ne guild ler kendilerine tower benzeri seyler alabilir..

yani sonuc olarak bu oyun benim istediklerimi vermiyo bu kadar uzun tartısmalara girmemin nedeni wow bu kadar kotuyse niye x milyon aktif oyuncusu var? olaylarına girilmesi..
cogu kisi senin sevdigin zevkten 4 kose oldugun battleground lar veya abartı karısık zor taktik gerektiren instance lar icin oynamıyo oyunu (lol) sadece baska oyun bilmedikleri icin veya en azından turkiyede turk lerin cok oldugu icin oyuna baslayan 100 ler ce kisi vardır..(sadece ornekti turk oyuncular olayı)

bu oyundan 6 ay once baydım..simdi benim yerindesin diyelim..arkadasların bu oyunda baska oyun bilmiyosun okadar oynamıssın yeni bi oyun yeni ortam seni korkutuyo falan fıstık.. naparsın ? hemen senin yerine cevap veriyim yazma zahmetine katlanma :) 1 ay daha oyniyim 1 daha 1 daha olur sana 1 yıl iste :)sora arkadaslarında oyundan bayınca kendine guvenip baska oyun arayısları icine giriyosun :)
Sosyal ağlarda paylaş

cuce iyi guzel demisinde ben sadece bi oyundan beklentilerimi yazıyorum kale nin ev in alakası yok pvp ile ama senin dedigin olsa cok guzel bi sey olurdu :) her yerin bi kalesi olsa ve ele gecirilebilse sonucta oyuna renk katar su an ki pvp olayı : battleground da kosusturma cok berbat bi sistem..
Sosyal ağlarda paylaş

`ben rank kasamadim. zaten tu kaka mundar o...`

-birileri

o birileri + olarak ne diyo biliyo musun senin bilmedigin turde oyunlar var da var wow da rank 14 olacagın surede o senin bilmedigin oyunlarda kassan cok daha eglenirsin ve eline 3-5 armor + silahtan daha fazla birsey gecer..

bi de begenmiyosan yolun acık olsun olayları cok sacma wc1-2-3 oyunlarını wc tarihini inkilap tarihi gibi bilen konusuna hayran kalan biriyim sonucta..hayran kaldıgım bi oyunun bu sekilde perisan olması hosuma gitmiyo..
Sosyal ağlarda paylaş

+15'le iki düz adama dalmazsın. yanına 10 tane daha adam alırsın ve karşına çıkan herkesi ezersin. nitelikle bitmiyor ama nicelikle bitiyordu olay. evet uo böyleydi, oynadım..

'gerçek pvp' dediğinde değişkenler sınırsızdır. hiçbir denge yoktur. ben bir oyunda challenge ararım, ezildiğimde de keyif almam ezdiğimde de. bg'ler gibi kontrollü ortamlarda bile bu mümkünken 'gerçek pvp' dediğin olayda sınırı yok..

rank 14 oldum elime o eşyalar geçti, her ne kadar yoruldum ettiysem de sonuçta ben keyif aldım elde ettiğim sonuçla. kafamdaki karakteri oluşturdum ve oynattım ki türünün içinde 'rpg' geçen bir oyunda beni en çok cezbeden olaydır neredeyse..

yetenekten yoksun insanlar oldukları gibi biliniyor. sunucumuzda yetenekli olarak bilinen rank 14'ler de var yeteneksiz olarak bilinenler de. rank 14 olanlar alkışlanıyor, takdir görüyor ki türünün içinde 'mmo' geçen bir oyunda gene çok önem verdiğim birşeydir bu..

neyle oluyor peki pvp? evle kaleyle bitiyorsa olay expansionla eklerler ileride, kaç tane oyunda öyle şeyler yokken sonradan eklediler. eksikliğini duymadım ama gelirse de hoşgeldi..

ne mi yaparım? mmorpg oynamam. onunla doğmadık ya.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

herkese merhaba,

wow'u us beta'dan, kısacası başlangıcından beri oynuyorum. hemen hemen bütün karakterlerle ilerlemiş lvl'lara kadar oynadım. lvl 60 rogue'um var ve 2 haftaya kadar büyük bir zevkle oynuyordum oyunu ama ne olduysa bu son 2 haftada oldu. kendi kendime sordum "ben bu oyunu ne için oynuyorum?" diye. av, ab, mc, bwl, epic? av, ab, mc'yi bitirdim. sırada bwl var, üstümdekilerin çoğu epic, peki ya sonrası diyelim hepsini epic yaptım, diğelim bwl'yi de bitirdim. ya sonra? blizzard yenilerini çıkaracak, onlarda bitecek. sonra lvl 70 olacak tüm emekler boşa gidecek, ve ben sıfırdan tekrardan item kasacağım, bunun ötesi sonu yok. pvp deseniz benim en çok hoşuma giden tarren/southshore grup şavaşları idi, ne oldu çıkardılar bgleri bitirdiler olayı. tarren'i korumak benim için filmlerdeki şövalyelerin onurlarını korumak için savaşmaları gibi bir duyguydu. geçmiş olsun 2 epic item için bitirdiler olayı. neyse blizzard'da haklı aslında birileri çıkıp diyecekti zamanı gelince, bıkınca "neden savaşıyoruz? savaşıp ne kazanıyoruz? loot yok, drop yok? reward yok? eeee?". bence blizzard bunu öngördü ve pvp'lere ödül sistemini getirdi, bgleri getirdi ama bu sonuçta bendeki pvp heyecanını öldürdü. pvp'yi her zaman eğlenmek için yaptım, sınırsız pvp yer zaman tanımadan. ama şu anda gördüğüm hep aynı yerde hemen hemen hep aynı rakiplere karşı 2 epic için cebelleş dur. nerede bu işin eğlenceli yanı? bu oyuna önce 4 arkadaş başladık, sonra sayımız 7-8'lere ulaştı, şimdi bakıyorum aynı dönemde başlayan gruptan kimse kalmamış. son kalan 2 arkadaşımda 1 ay önce bıraktılar oyunu. üstelik bunlardan biri daha yeni domo'yu kesip hunter questini tamamlayıp oyunun en iyi bow ve stuff'ını(yada 2ci,3cüsünü) kazanmıştı. bu bahsettiğim arkadaşım bugün bu yazıyı yazan ve arkadaşı olup olmadığından şüphe edilen kişi, rottweiler'dır. neyse kimin ne dediğinin de pek önemi yok. benim kendi kendime sorduğum sorunun cevabına gelince ben bu veya bu gibi oyunları arkadaşlarımla eğlenmek, hatta sabahlara kadar pvp stratejileri geliştirmek, şöyle tuzak kuralım böyle saldıralım vs diye tartışmak sonra bunları büyük bir heyecanla uygulamak için oynuyorum. şu anda tanımadığım 40 tane yabancıyla 1-2 epic için saatlerce daha önce 100 kez kestiğim bossları tekrar tekrar kesmek bana çokta zevk verebiliyor diyemeyeceğim.

bu nedenle rottweiler yeter artık şu uo cd'sini getirde, başlayayım tekrardan beraber pvp yapmaya, tuzak kurmaya, defalarca didişip kimin daha iyi olduğunu tartışmaya...
:d
Sosyal ağlarda paylaş

bg ler aslında pve lere açılsaydı sadece iyiydi bea.
annatıklarına gore eskıden sufer raidler oluyormus,ben anca 30 horde gordum bır arada -raid- outdoor da.
neyse bizde boyle oynuyoruz zaten,ama ınsanlar toplanabılır organıze edılebılırler.
sorun bg ler degıl,
allahın belası dk lar.hangı amaca hıtaben koydu onları blızz bılmıyorum ne salak ne sacma ne illet bişidir onlar ya
Sosyal ağlarda paylaş

@deadmarine
benim oynadığım cafede ön sırada wow cular arka sırada uo cular oynuyor
bende cok eski bir uo cuyum bazen boş makina beklerken uo cuları seğrediyorum
adamlardaki heyecanı sağlam bi loot aldıklarındaki sevinci tarif edemem
eskiden uo oynarken 3-5 kişinin arasına dalıp elimin kolumun heyecandan birbirine karısması
ve öldüğümde sinirlenip kaybettiğim itemlerime üzülmem ama kaybettiğim itemlere
sahip olmanın kolay olması farklı bi haz
brit bankın önünde lordum 1k plz diyen insanlar
tamelediğimiz asil atlar ve bu atları sattığımız insanlar
lort britshin adamlarını toplayıp cove nin arkasındaki orc ları basması
vs vs bunların hepsi iyisiyle kötüsüyle benim anılarımda güzel kareler olucak herzaman
gelelim wow a pek bişi soylemeye gerek yok durum aşikar herkez biliyor
bende nacizhane birkaç fikrimi sunayım
wow oynayan bir insanın çok uzun aylar boyunca sabır etmesi gerekiyor
istediği statüye gelebilmesi için
8 aydır rank kasan bir arkadasım var ve suan 12. rank
starding lagg ve oyuna giremediğiniz zaman kaybettiğiniz honor sacmalıkları
sırf bu yüzden o bahsettiğim istediğimiz statüye gelemedi
peki nezaman gelir o isteği statüye derseniz hiçbir zaman!!!
wow surekli gelişiyor ve kendini yeniliyor
eğer surekli wow da güncel kalmak istiyosak günde en az 4 saatimizi online olamak zorundayız
wow da adreanalin salgılamamıza sebep olucak bir pvp şekli bilmiyorum
gücünü kanıtlamaya çalısan birkaç pvp moviesi var yok desem yalan olur
rank 14 olan bi insan büyük bi ihtimalle alt char acıp onu kasmaya devam eder
çünkü yapacak bir şeyi yoktur taaki birdahaki patche kadar
yeni bi patch gelir hmmm bakar yeni itemler var bari onları kasayım der
yani arkadaşlar sonsuz döngü gibi bişi
ve ben hala bunlara rağmen wow oynuyorum peki bu durumdan şikayetcimiyim
bilmiyorum belki wow dan daha iyi bir oyun bekliyorum
yada wow dan hala o imrenerek baktığım uo pvp si gibi bi beklentim var
asosyal konusuna gelelim
wow insanı asosyal yapar evet ama bu wow a haiz bi özellik değildir
monitör karsısında geçirdiğimiz her dakika sosyallikten bir parça uzaklastırır bizi
eğer bunun zıttını uygulamak istersek yani sosyal olmak istiyorsak
evden veya cafeden dısarı cıkmalıyız
insanların arasına karısmalıyız manitamızı alıp sinamaya gitmeliyiz
hafta sonu ailemizle alış verişe çıkmalıyız işimize sıkıca sarılmalıyız
arkadaşlarla maç a gitmeliyiz bazen efkarlanıp iki duble rakıyı fondip yapmalıyız
bazende bara diskoya gidip para harcamalıyız
alışveriş merkezinde masa tenisi veya langırt oynamalıyız
bu gib ornekler arkadaşlar çoğaltılabilir
bunlar benim düşüncelerim uzun oldu biraz kusura bakmayın arkadaşlar
Sosyal ağlarda paylaş

slm sizin world of warcraft forumlarındaki yazınızı gördüm ben 8 senelik ultima online oyuncusuyum bu oyunla ilgili aklınıza gelebilicek herşeyi yaptım.ama internet cafelerde maganda eline düşmesi oyunu bıraktırdı şimdide yeni wow oyuncusuyum oyunu sipariş eetiim sanırım 2 güne kadar gelir.siz oyunda tecrübeli biri olarak oyun hakkında ne düşünüyosunuz.gerçekten aldığıma değermi?lvl 20 paladinim oldu guest ac.cile oyunu alıcam ama lvl 60 dan sonra gerçekten zek alamazsam ne olucak diye düşünüyorum

iyi günler
Sosyal ağlarda paylaş

herkez için dökmüş anlaşılan bendebir şeyler söleyeyim bari.
1 yıldan fazladır oynadıktan sonra wow a bakış açım çok değişti.
bilmiyorum belki oynadığım klass ın sıkıcılığındandır (paladin ki bunu sakın tartışmayın) belki de oynadığım server ın sıkıcılığındandır (magtheridon, yani pvp olmasına rağemen dünyadaki en hardcore pve server ı)
üzerimde tier 1 full tier 2 de çok az düşmesine rağmen 5 parça var (eğer diğer klasslara düştüğü gibi düşse fullemiştim)item olarak eksiğim belki 1-2 tanedir.
sam gibi pvp yapamdığım için bende kendimi pve ye verdim. mc den bwl ye koşdum durdum. son bir aydır guild den 5 kişi ayrıldı bu 5 kişinin de ortak olarak söylediği bir şey var "baydım"
aslıdna yeni şeyler var mesela aq geldi içerde hala kesemediğimiz boss lar var. blizzard bossları saçma sapan güçlendiriyor ki millet yavaş ilerlesin ve hemen son a varmasınlar çünkü son "yani herşeyi yaptıktan sonra" a vardıktan sonra oyunun bir anlamı kalmıyor. daha doğrusu bir eğlencesi kalmıyor.
wow sanki benim için part-time iş gibi oldu. akşamları raid e gir aynı şeyleri yap drop bekle.
işin kötü yanı rank kasma mantığının da aynı olması günde 14 saat battleground a gir ve bunu 3 ay boyu her gün aralıksız yap.
aslında wow da pvp zevkli (paladin ile değil :) ) ama rank bg ler ve rank mantığı pvp serverlarındaki son "p" nin anlamını yitirmesine sebep oldu.
herkez demiş zerre kadar yeteneği olmayan biri bile eğer yeteri kadar boş vakte sahip olursa rank 14 olabilir. aynı bizim guild da ashkandi alıp kullanamayan warriorlar gibi...

tabi işi diğer yanından düşünelim. world pvp olayı olmuyor. eski bir oyuncu olarak söyleyebilirim ki kesinlikle olmuyor. bir yerde 200 vs 200 bir combat çıkarsa orası lagden geilmiyor. honor sistemi ilk çıktığında server mahvolmuştu. her yerde raidler vardı ve latency aşırı yükselmişti. bariz bir şekilde wow kalabalık combatlar için tasarlamış bir oyun değil.
bir diğer sorun da serverlardaki ally/horde oranı. ally sayısı her server da horde sayısından daha fazla. bu dengesizlik pvp yi de çok etkiliyor. eğer world pvp event ler olsa ve bazı bölgeler ele geçirilebilse. horde un hiç bi yeri tutabileceğini zannetmiiyorum. sonuçta allyların çok büyük bir sayı üstünlüğü var.

bir de loot olayından bahsetmişsiniz. wow da loot olmaması itemların bulunması zorluğuna göre çok mantıklı. uo da item çıkarmak hiç zor değildi (sonradan dungeon muhabbetine dönen uo dan bahsetmiyorum)+15 bir silahı bir kaç kişi çıkartabiliyordunuz ve hatta farmlayabiliyordunuz. wow da ise bir itemları çıkarmak aşırı zaman alıyor ve hepsini 2 dakka da kaybetmek oyunu bırakmak için yeterli bir sebep olurdu.

bence oyunda pvp mantığının düzelmesi için bir çıkış yolu var. önce horde sayısını dengeleyebilseler. nasıl olacak derseniz bliz bir imkan verse ally karakterinizi aynı seviye itemlar ile horde a çevirme gibi (migration un değişik bir versiyonu) ben direkt horde a geçerdim ve benim gibi düşünen çok insan var. diyeceksiniz ki niy e horde kasmıyon o zaman bende bir daha o kadar item hayatta kasmam diyeceğim.
sonra bir de blizz serverlar arası battleground olayını getirse ve pvp rank sistemini toptan değiştirse (farming mantığından kurtarılması lazım) oyuna yeni bir heyecan gelir. başka serverdan bir ekibe karşı savaşmak çok eğelnceli olurdu.
ve pvp serverlarında son "p" harfinin uygulanabileceği yenilikler getirse... (...se ler ...sa lar bitmez tükenmez)

haa bu arada uo hayranlarına darkfall online adlı oyunu tavsiye ederim. daha oyunun çıkmasına var (uzun zamandır yapılıyor) ama oyun tam anlamıyla isteklerinize çare olacaktır...

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 03:19 tarihinde, Sandrue tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

günaydın.. bu günaydın saate bakılarak yazılmış bir günaydın değildir. uyan da balığa gidelim günaydınıdır.
wow'da veya diğer türev oyunlarda ne yazık ki ultima online'nin izometrik açısı yok. uo daki dinamizm yok. uodaki basitlik yok. bu oyunların tek artısı grafikleri.
ne yazık ki darkfall'un da bekleneni verebileceğini sanmıyorum. bizi ancak UO'nun bu tarz oyunlarla boy ölçüşebilecek şekilde grafiklere sahip olan bir versiyonu çıkarsa o kurtarır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...