Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wow ve sistemle ilgili kişisel düşüncem..

Rottweiler

Öne çıkan mesajlar

nebula, serverlarında ultima online oynarken arkadaşımın içeri girip büyük bir gazla [x] işaretine basıp ultima penceresini kapatıp, abi olay bitti swg diye bir oyun çıktı demesiyle swg ye, ardından guild wars ardından da world of warcraft la başlayan oyun serüvenim geçen gün okulda mmorpg hiç oynamamış bir arkadaşımın '' eee ? kesince noluyor? '' lafıyla sona erdi. ilk swg ye girdiğimde lootsuz sistemi çok sevmiş, ultima dan kalan loot kaybetmemekten oluşan düşüncemle oyuna aşık olmuştum. end game tabir edilen son level, veya experience olayı bittiğinde oyundan soğumuş ve bırakmıştım. wow da loot yok ama ranking var olayından önce contested de adam öldürmek çok eğlenceli gelmişti, (wow us beta , wow kore beta, wow eu beta, wow eu da oynadım). ranking ile başlayan ve wow a heyacan katan alliance vs horde olayı beni şu ana kadar idare edebildi. sıkıntıdan birçok karakter ile oynadım (60hunter, 60mage, 60warrior,60priest). hunter ile rank 11 e 5% kala artık gece gündüz rank kasmanın verdiği miğde bulantısıyla oyunu bıraktım. pvp grubunda insanlar rank 14 yapıp 1 hafta sonra oyuna birdaha girmediklerini gördüm, instance ağırlıklı guildde her hafta aynı instance ları yapıp item toplayıp sonra insanlarla amaçsızca pvp yapmak bana çok saçma geldi. ve tekrar o 2 boyutlu gereksiz, stress dolu ultima ya geri döndüm.
arkadaşlarla bunun üzerine çok düşündük 1 tanesi bile bana tam olarak cevap veremedi. sizede sormak istedim; world of warcraft ta rank 14 set&silah, tier2 set ve tüm diğer epic itemleri (bwl trinket yuzuk vs), heryere exhalted olan ve gold derdi olmamış bir adam bu oyundan ne bekler ? ne zevk alır ?
elde edene kadar çektikleri ve elde ettikten sonraki sıkıntısı bunlara değermi? adamı öldürünce içinden ''nacardan kol saati'' çıkması nasıl bir duygu ?

world of warcraft ta looting açılsa, üzerinden random 1 item cesede düşse, pvp instance lar kapansa, world pvp based bir sistem gelse, bop boe sistmi yerine sadece item lara (belli başlılarına ve ınstance dan drop tier 1 tier 2 setlerde ''class: x'' kalsa, bu oyun daha zevkli hale gelmezmiydi?
siz ne dersiniz ? fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

oda doğru absolut aslında :), sistem looting kapalı şekilde düzenlenmiş, ama o 1 epic in şu anki değeri öyle bir sistemde gerçekten ''epic'' anlamını taşırdı. 3-4 ay evvel dhc ye inspect edip omg diyenler şimdi blastershot u kale bile almıyor anca rokh'delar a nice diyorlar. herkez tierlerin sonuna doğru gittikçe blizzard yeni instance lar açıyor. şahsen hammal gibi hissettim kendimi ( kendi düşüncem zevk alanlarda vardır). sonu olmayan lootsuz bir sistem beni soğuttu.
Sosyal ağlarda paylaş

item bulması uo gibi olsa dedigin olabilir ama bir item için haftalarca ugrasılıyor ve drop sansı çok dusuk buna karsın onu isteyen cok kisi var raidde yani onu aldıgın gun biri gankleyip kaparsa bırakır insan oynu. ama su olur duellere bi secenek eklenir, eger kaybederseniz hangi itemı ortaya koyuyorsunuz diye. itemların vendor base fiyatlarına gore denk item olmaları zorunlu olur, kaybedenin itemı diger tarafa verilir mesela ama kimsenin tutupda anathemasını oraya koyacagnı sanmıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

sonuçta wow'un tarzı bu, gidip loot gelsin demenin burada bir anlamıda yok ama sizle bir yazı paylaşmak istiyorum.

http://forums-en.wow-europe.com/thread.aspx?fn=wow-general-en&t=800087&p=1

bu yazıyı okuduktan sonra ben accountımı dondurdum.

evet, wow'da ulaşılması zor şeyler var ve neden ulaşmamız gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok çünkü o şeylere ulaştığınızda zaten genel olarak oyundaki herşeyi yapmış oluyorsunuz ki o saatten sonra o ulaştığınız şeyleri üzerinde kullanacak yeni bir şey kalmıyor. aslında bir çok mmo'da bu böyle ama bu en açık biçimde wow'da karşımıza çıkıyor. esneklik olarak ultima online gerçekten daha iyiydi belkide.

yukardaki yazıya gelince, wow'daki ulaşma isteği üzerine bir yazı. yazan için haklı ya da haksız demiyorum çünkü zaten yaşadıklarını yazmış. ben okuduktan sonra aynı şeyleri yaşamak istemedim. bu yüzden diyebilirim ki wow'da sistem gerçekten kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

ben o "en üst noktaya" ulaşma sürecini seviyorum.. biliyorum, herşeyi elde ettikten sonra "niye ki?" diyeceğimi, ama oraya varana kadar yaşayacağım şeyler çok zevkli.. özelliklede real'den arkadaşlarınızla oynuyorsanız :)

ama kaçınılmaz son o işte.. zaman geçiriyoruz, eğleniyoruz, bişiler paylaşıyoruz.. güzel yani :)

not: buarada RP serverlarının zevkinin apayrı olduğunu düşünüyorum, herşeyi elde ettikten sonra Orgrimmar'da üstünden asalet akarak dururken millete hikayelerini anlatmak falan.. "röaah kesecem" diye tutturmasaydımda RP'de kassaydım keşke :)

i love this game..

:p
Sosyal ağlarda paylaş

world of warcraftda ne kadar goldunuz da olsa ıtemlar full tıer 2 olsa da elınızde en baba sılah da olsa rank 14 de olsa (ki braz zor pve farmlayp pvp yapmak) yine oyunu bitirdm havalarına girdikten sonra yeni bir patch ve yeni bir instance ve yeni bir gaz gelio o gaz geldikten sonra oyle bı kasılıokı... cok zevk aldgmı soylıemem ama tatmin oluodm . wowa cok
para yedirdim . hic bi mmoya olmadgı kadar ama en sonnda bi baktm zaman kaybı gbı geldi . ben fark etmedn hayattan soyutlanıodm . sonra attm accountu . simdi normal bi hayat suruorm kopek alıorm onla ilgilenicem arada (haftada 1-2 kez) pve raidlerine katılıcam ve radyasyondan zehirlenmicem . neyse benim anlatmaya calıstgm bu kadar caba harcayp kastıktan sonra geriye donup bakınca bosuna kastgnz o gunlerı harcadgnzi fark edıosnz . ki yasınz 15-22lerde ise hic kasmayn ilerde mmoya zamannz olcaktr . wow rulez - radyasyon zehirlenmesi sux :s
Sosyal ağlarda paylaş

uo 2d bazlı olmasına ragmen yeni bir cag actı mmoda bence. herkesi oyuna kattı flan . wow gusel oyun ama blizzard kendini hic zorlamadı asıl bombası daha sonra blızzardn - dıablo online ! world of warcraft'n grafıkler flan gusel gelıo ama onlar 1999da yapıldı . 2003de yapıldgı flan soylensede harıtaları hazrdı 1999da sadece mob modellemeleri ve dıger miscler yapıldı . o surede dıablo onlıne'ın temelini atıolardı ...
Sosyal ağlarda paylaş

uo yu bize bu kadar sevdiren absonun dedigi gibi 100% bir yenilik olmasi ve yeni bir cag baslatmasiydi, ilk asklar unutulmaz hesabi : )

dediklerinden kesinlikle yapilmasi gereken olarak düsündügüm ve tek katildiim world pvp, bg ler kadar salakca seyler olamaz diye düsünüyorum ben, pvp sunucusunda karakter yaratanlari aptal yerine koyup world pvp yi öldürdü bgler, sehir raidleri vs. bitti baska hicbir ise yaramadi.

son noktaya gelmek de, bu hizla yenilenen bir oyunda imkansiz, obaa nin dedigi gibi o noktaya ulasma cabasi güzel zaten ve bana bu oyunu oynatan da bu, en azindan bos zamanlarimda : )
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi swg , eq , wow ve bir dolu beleş mmo oynadım ama hiç biri uo gibi değil :d dediğiniz gibi ilk aşk olsa gerek ama :)

staff olarak döndüm uo'ya artık ne oynarsam oynayayim uo 2. oyunum olacak :d

bir ekleyeyim.

wow 'u 2 hafta oynadım bıraktım çok monoton geldi bana.oyunun en iyi tarafi kastığım şu 26 level boyunca en zevk aldığım anlar wsg 'de oldu :d

yeni nesil mmo'ların hepsi hatta şöyle diyelim uo dışında mmo'ların hepsinde son var.yapacak şeyler sınırlı ve aynı.

uo rlz :d gelin bizim servera sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

bg zaten apayrı bir olay. belkide mmo'larda en haz aldığım olay world pvp'dir ama wow'da zerresi yok artık. bg'ler resmen oyun içinde oyun gibi birşey. azeroth'tan apayrı. oyun dünyasıyla örtüşmüyor...
tamam bazen girip pvp yapmak zevkli ama genele döküldüğünde sadece rank kasma hırsında olanları bağlayan bir yapısı var. pvp severleri bağlamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

forumdaki yazıyla aynı fikirdeyim uzun zamandır bir sonraki lvl ın bir sonraki item ın yerde yatan bir sonraki cesedin anlamıı çözmeye çalışıyorum kazancın veya kaybın olmadığı oyunlar son lvl a vurulduğu gün bitmeye mahkumlar öte yandan kendime bakıyorum etrafıma bakıyorum gerçekten kazanç ve kayıp istiyormuyuz okadar çok insan tanıyorum ki lineage de aylarca uğraşıp aldıkları bir item ı düşürüp yada shadowbane de şehri yıkılınca kendileride yıkılıp oyunu bırakan

tom clancy nin bir romanı var adını hatırlamıyorum mmolar üzerine kitapta teknoloji gelişiyor ve insanlar sanal gerçeklikle oyunun içine girebiliyorlar rüzgarı tenlerinde hissediyorlar kılıcı kendileri savuruyorlar ogüne kadar mmolar ciddi bir zaman hırsızı veya öğütücüsünden başka birşey olmayacaklar

[ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 03:18 tarihinde, Mighty_THoR tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

oyun la bu...
`eee kestin de noldu?` diyen arkadasa da diyecek lafim yok. o laf sonrasi kafasinda ampul yanan arkadasa hic lafim yok.
siz vaktiyle neden saklambac oynadiniz? neden insanlar sinemaya gidiyor? neden mac izliyoruz? neden kadinlar var cevremizde? neden? neden? neden yasiyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

wow ile pek alakam yok ama bg lerin yapılış sebebi guild wars ın onları endişeye düşürecek kadar tutması ve satışının yükselmesiydi.. yani guild wars a karşı bir önlemdi o.. yani bende dahil bir çok dergi/web siteleri/forumlardaki kullanıcılar tarafından bu böyle yorumlandı ve gayet mantıklı aslında...
--
birde şöyle birşey var arkadaş demiş, bu sadece vakit öldürecek bir araç/oyundur yani bu x yada y oyun içinde fark etmez hepsi için geçerli birşey var.. ne kadar çok o oyunun içine girersen 24saatinin (oyunda belli şeyler kavrayıp noobluktan çıktıktan sonra tabi) 16-18saatini oyuna diğer saatlerini temel ihtiyaçlarına ayırıyorsan btün oyunlar sıkıcı gelicektir emin olun.. yani bunun kaçar yok ki..
bu şey gibi aslında ne kadar çok hayatta aktiviteler yapın dolu dolu geçsin buna ramen bi süre böle dinlenip evde pineklemek ister insan.. yada işkolik birinin en büyük hayali şöle uzuun bi tatildir ama 1.haftasında tatilden sıkılır napıcağını bilmez işe koşar filan...
--
o yüzden dengede tutarsan eğer seni tatmin eden bi oyunu zevk alırsın 1-2ay içinde lvl60 yapmak hem seni yorar hem vücudun dengesini bozar hemde oyundan bayarsın...

[ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 04:37 tarihinde, Creus tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadasin bi yere kadar dogru demis demesine de... soyle bi durum var, mmo'yu single player gibi oynarsan olacagi budur. uo'yu bu hale getiren de mmo olmasiydi. karsi tarafa duyulan kinden cok guruplasarak oynayabilmek guzeldi. veya gurup halinde karsi tarafa kin duymak daha cekiciydi. blizcon'da bi adamin dedigi gibi, eger amac mob'larla oyunculari alt etmek olsaydi, bu is cok kolay olurdu. olay zevk verdirmek ve bunu mumkun oldugunca uzun yasatmak. kimse bundan 2 ay sonra neyin nasi olacagini bilmiyo, bunu dusunerek de oynamiyo zaten; oynamamali. olay senin su an arkadaslarinla (varsa tabi) beraber oynayarak eglenmendir, single player bi oyunmus gibi onu kes bunu bic degil. yoksa alir cs'yi bot'lari da yukler oynarsin.

eger arkadas ortamini uo'da bulabileceksen, ne ala, ama geri donup aradigini bulamazsan sasirma bosuna.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten oyuncuların, ne yazık ki genel davranışı da budur işte. hani çizgi filmlerde gözünde dolar işareti olan adamlar vardır ya, işte bir çok oyuncunun da (ne yazık ki türk oyuncuların hemen hepsi) gözlerinde daha iyi item işareti dolanır durur. bu aslında bir kültür meselesidir de. gerçek hayatta da, mesela okulda kim daha pahallı marka ayakkabı giyecek?, kim tommy hillfiger (umarım doğru yazmışımdır) t-shirt giymiş" v.b düşüncelerle yaşayan insanlar, bir oyunda da, tıpkı gerçek hayattaki gibi en iyi item için savaşır durur. evet ben de uzun yıllar uo oynadım. türk serverlarında, üstünde iyi item olduğu için en yakın arkadaşını kesip, eşyalarını alanları gördüm.
yaklaşık bir senedir wow oynuyorum. lvl 60 karakterim var. bg'ye hiç girmedim. bana saldıran olmazsa horde'lara saldırmıyorum. ama hiç sıkılmadım. çünkü, bu oyunu item için değil, oyun olduğu için oynuyorum.
üzerimde iyi itemler olmadığı için beni kabul etmeyen türk guildleri de gördüm. bir yaratığı keserken yardımıma koşan horde'ları da gördüm. (ne yazık ki yabancıydılar). şimdi türk düşmanlığı yaptığımı falan söyleyenleriniz olacaktır. ama bir insan kendi milletine düşman olamaz. bu sadece bir oyun. bırakın item manyaklığını da, oyununuzu oynayın. inanın bana çok keyif alacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

bencede oyun gerçekten ilk lvllarda çok zevkli yeni şeyler öğrenmek lvl atladıkça yeni haritalara gitmek görevler yapmak zevkli ama belli bi lvldan sonra (bende 55 den sonra başladı) kabak tadı vermeye başlıyo çünkü artık yeni bir harita yok, yeni bir skill yok, iyi bi raid bulursanız ki arkadaşa katılıyorum kesinlikle türk olmamalı (dandik bi priestin +22 agi veren bi yüzüğe need diyecem dediğini gördüm midem kalktı) instance denen yerlere sadece item kasmak için giriyorsunuz. wow 3 de birilerini kurtarmak için girerdik buralara, bg lerse tamamiyle guild wars korkusundan yapılmış yerler oyunla kesinlikle alakası yok wow atmosferinin dışında saçma bi alan birileri psikopata bağlayıp item alsın diye yapılmış, oyunun en büyük eksikliği hikayesi, hikaye adapte edilememiş çok tek düze bi oyun hayatı var hordelerla alianceler bg gibi abuk yerler yerine guild warsdaki gibi toplu savaşa girebilmeli zaten konuda bunu gerektiriyor şimdi 70 lvl gelecek üst sınır olarak ne olacağını şimdiden tahmin ediyorum, yeni 1-2 büyü (belki bu bile olmayacak sadece geçerli büyülerin rankları artacak) 10 talent point ve yeni silahlar bide 2 yeni ırk (sırf hordelerede giren çoğalsın diye), başka hiç bişey olmıyacak instanceyi felan ben yenilik olarak görmüyorum çünkü konu hep aynı,
1-instanceye gir,
2- tüm bossları kes itemleri topla,
3- türksen ninjalık yap,
4- instanceden çık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Her oyunun bir ömrü var wow unda ömrü burning crusade bağlı elde patlarsa biter şahsen ben hiç merak etmiyorum bloodelf miş yok ally eklencek yeni maymun ırkıymış önemsiz şeyler ben şahsen baydım wow dan arkadaş ortamımda vardı real den single mod oynamadımda ama buraya kadar artık başka oyunlara damak lazım gencim güzelim bu zamanları daha bulamam hehe başka oyunlarda denemek lazım ^^
Edit: Süper düşük cümleler kurarım muahah

[ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 10:36 tarihinde, Lind3r0th tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...