Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lan terbiyesizlik yapma!

reyou

Öne çıkan mesajlar

eh be bizi basbakan, forumu da butun turkiye`nin aninda izledigi bir ortam yaptin, bravo. yamultmalarinin, kivirmalarinin hastasiyim.

ustelik nasil bir halk agizidir o? normalde boyle konusan var mi? arkadas ortami ayri, en bsiti aile icinde boyle konusabilen var mi? halk boyle konusuyor diyip duruyorlar, halk nerede boyle konusuyor anlamis degilim. sokakta bile normal insan boyle konusmaz, aile terbiyesinde eksiklik yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onu konuştuk zaten ama

halkı böyle konuşuyorsa adam ne yapsın :)

www.milliyet.com.tr/2006/02/13/yazar/dundar.html - iyi tahlil edilmiş, bir önceki sayfada kaybolmasın link.

yumurtaya bak çay demle (al sana yeni bir tip atasözü, şimdi buldum)

düz mantığın böylesi, helal olsun.
"madem ambulansların yeşil ışıkta geçme hakkı var, diğer arabaların da olsun" demek kadar düz mantıktır bu.

ordaki adam kim? başbakan. resmi, ciddi bir konumda, ülkeyi yöneten kişi. kahvehaneler ile başbakanlığın farkı nedir? gördüğüm kadarıyla ne dündar ne forgiver bu farkı biliyor, ya da umurlarında bile değil.
kahvehanelerde el ense küfrede küfrede konuşabilirsin. ama başbakan koltuğuna oturduğunda, bazı şeylerden feragat etmen gerekli. topluma örnek oluyorsun, ülkeni temsil ediyorsun. bu yüzden davranışlarına, sözlerine, yazışmalarına son derece dikkat etmelisin. başbakan, veya herhangi birisi, o konuma kara kaşı kara gözü için gelmiyor. seçimlerde halk, adayın kişiliğine, günlük hayattaki davranışlarına bakıp karar vermiyor; o kişinin ülkenin başına gelince neler yapacağına bakıp karar veriyor. bu yüzden "halk beni seçtiyse, günlük yaşantımdaki konuşma tarzım için seçmiştir" diye düşünerek "argo konuşmayı" "doğru bir davranış" hale çevirmeye çalışmak çok yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

o çiftçiye helal olsun!
başbakanın seviyesine inip "lan sensin" diye başlayan bir cümle kurmamış ya takdir ettim. saygın bir insanmış! başbakanlığa tayyep'ten daha çok yakışacağına da eminim.

[ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 19:10 tarihinde, armra tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver demiş ki; rte nin dediklerini yerden yere vuranlara bakıyorum da reddettiğiniz uslubun bile ötesini kullanıyorsunuz

başbakan mıyız biz?
kameraların önünde mi konuşuyoz?

said:
düz mantığın böylesi, helal olsun.
"madem ambulansların yeşil ışıkta geçme hakkı var, diğer arabaların da olsun" demek kadar düz mantıktır bu.
ordaki adam kim? başbakan. resmi, ciddi bir konumda, ülkeyi yöneten kişi. kahvehaneler ile başbakanlığın farkı nedir? gördüğüm kadarıyla ne dündar ne forgiver bu farkı biliyor, ya da umurlarında bile değil.

ben şöle bişeyler demiştim; "öncelikle bir başbakanın bunları söylemesi yanlış"

said:
tanımadıgım ve tanımak istemediğim tüm beyinsizlere hakaret edebilirim.

kimse size başbakan gibi davranın demiyor, insan gibi davransanız yeter, fistan

ha bi de zagg in gensorusu var...
said:

etekmisin donmusun nesin, sana sormak istediğim bir kaç kelimeden oluşan bir kaç cümlem var;

1- ailemden 2 kişi şu anki başbakana oy verdi sence günahamı girdiler..
2- onu savunduğumdan değil onun yerinde başka biri olsaydı durumumuz dahamı iyi olacaktı ?
3- senin ne hakkın var benim ailemden bir kaç bireye bela okumaya..
4-bundan öncekiler bize ne verdiler veya nelerimizi aldılar..
5-tanımadığın herkese hakeret edermisin ?
6-madem başbakan yaptığı hatadan ötürü bulunduğu konum seviyesizliği gösteriyor sen neden oraya iniyorsun ?
7-eğer biraz daha objektif olursan hem o çiftçiden hemde o başbakandan farklı olursun bunu benim dememe gerek varmı ?
8- gaymisin ?

[ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 19:16 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...