Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk filmleri...

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Biraz can sıkıntısı,biraz da gerçekten sanat değeri filmler izlemeyip Kurtlar Vadisi über dober ftw! diyen kişiler için benim hayatım boyunca izlediğim en iyi Türk filmlerinin listesini çıkarayım dedim.En iyilerini diyeceğim tabii eksiklerim olacak ve tüm Türk filmlerini de yazamam tabii :) Kısacasına bunları kesin izleyin diyiyorum ;

Mustafa Hakkında Herşey
Mustafa'nın örnek bir yaşamı vardır. İyi bir işi, mükemmel bir eşi ve dünya güzeli bir çocuğu. Fakat bu eşsiz yaşamı bir kazayla aniden darmadağın olur. Karısı yabancı bir adamla trafik kazası geçirmiş ve hayatını kaybetmiştir. Sır dolu yabancı ise hastaneye kaldırılır.

Mustafa karısının adamla olan ilişkisini öğrenemek için çılgınca bir plan yapar. Fikret adını taşıyan genci kaçırıp şehirden uzak bir yere götürür, böylece karısının gizli yaşamı hakkındaki detayları zorla da olsa öğrenecektir.

Çağan Irmak'tan başlayayım dedim.Çok iyi ve Türkiye'den son yıllarda çıkmış en iyi yönetmen şüphesiz.2004 yapımı Mustafa Hakkında Herşey senaryo bakımından çok iyi bir film olmasa da Nejat İşler ve özellikle Fikret Kuşkan'in olağanüstü oyunculukları ile ayakta durdu.Filmi hiçbir şey için değilde sadece Fikret Kuşkan'in oyunculuğu için izleyin onda bile etkilenirsiniz...

http://www.beyazperde.com/film/1935

Babam ve Oğlum
Deniz, yedi yaşında tam bir şehir çocuğudur. 80 darbesinde annesini kaybetmiştir ve İstanbul'da babasıyla yaşamaktadır. Günün birinde babası, Sadık'la beraber Ege’deki ufak bir kasabaya doğru yola çıkar. Böylece dedesi Hüseyin Efendi'yle tanışır.

Hüseyin Efendi okuması için İstanbul’a yolladığı oğlu Sadık’ı politik olaylara karıştığı için evlatlıktan reddetmiştir. Babasıyla yıllardır dargın olan Sadık, istese de istemese de, doğduğu topraklara dönmek zorundadır çünkü oğlunu emanet edebileceği tek kişi kendi babasıdır.

Çağan Irmak'in Türk Sinemasına yaptığı en büyük filmdir.Off ne ağlıyorlar ne var gidiyor millet duygusal film dedim.Baktım Pati'de herkes ağlamış süper diyiyor,arkadalşar gitmiş öneriyor bende gideyim dedim.Hayatımda izlediğim şüphesiz en güzellerinden film zevkini tattım.Kesinlikle izleyin.Tam millet hüngür hüngür ağlamaya başlamışken araya giren espiriler de filmin cenaze evi gibi olmasını engelliyordu.

dipnot:Şu filmin herşeyini atın sırf oyunculuk bile herşeye bedel.Fikret Kuşkan!,Çetin Tekindor,Humeyra,Şerif Sezer oyunculukları ile ağlattı,senaryo ile değil.

http://www.beyazperde.com/film/2754

[ Mesaj 10 Şubat 2006, Cuma - 00:32 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yani iyi güzel de izlediğin en iyi türk filmleri çağan ırmak filmleri mi?nerde bir ömer kavur, yavuz turgul, atıf yılmaz, nerde nuri bilge ceylan?çağan ırmak henüz olmamış bi yönetmen bence, daha çok fırın ekmek yemesi gerekiyor. bayat duygusallık ve polyannacılıktan biraz sıyrılması lazım. ama biraz da zevk meselesi tabii, ben beğenmiyorum çağan ırmak'ı.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar çok özür dilerim tabii ki izlediğim 2 tane film değil.Okul zamanı geç saatlerde pc başına oturmama kızan ailem yüzünden oldu.Yatıyorum diye yatağa girdim bunlarda yattılar sanıp pcye oturdum.Babam tuvalete kalkınca basıldım yakalanınca bende hemen bu 2sini yazmıştım gönderdim.İyi azar işittik şimdi tekrar oturduk bir daha yakalanırsam dayak yerim her halde :D

not: abi herkesi unuturum Yavuz Turgul'u asla unutamam ayıp ettin :D

Devamı;

Anlat İstanbul
Kader oyunlara düşkündür. Sıradan insanları birer masal kahramanlarına dönüştürebilir. Bir klarnetçiyi Fareli Köyün Kavalcısı'na, bir fahişeyi Külkedisi'ne, işsiz bir genci Beyaz Atlı Prens'e, boğazda yalıda yaşayan delirmiş bir kadını Uyuyan Güzel'e...

Beyoğlu'ndan Aksaray'a İstanbul panoramasında masal gibi anlatılan 5 öyküden oluşuyor, Anlat İstanbul. Bu 5 öyküyü, Türk sinemasında ilk defa uygulanan bir yöntemle, 5 yönetmen beyazperdeye yansıtıyor.

Gerçekten çok harika bir filmdi bana göre.Külkedisi bölümünü çok sevdim izlenmesi gereken iyi bir film.

http://www.beyazperde.com/film/2253

Vizontele
İzlemeyen ve konusunu bilmeyen yoktur diye bir şey yazmıyorum :)

Gönül Yarası
Nazım Anadolu’daki idealist öğretmenlik kariyerinden emekli olduktan sonra İstanbul’a yerleşir ve emekli maaşının bağlanmasını beklerken arkadaşı Takoz’un taksisinde çalışmaya başlar. Dünya ise pavyonda çalışan ve eski kocası Halil ile başı belada olan zor durumda bir kadındır.

Bir gün Nazım’ın taksisine bindiğinde, her ikisinin de hayatı değişir.

Kanal D yeni verdi izlemişsinizdir çoğunuz.En son sahnesi gerçekten güzeldi.10 üzerinden 10 bir film bana göre.Şener Şen sanatını konuşturuyor

http://www.beyazperde.com/film/2052

Eşkiya
35 yıl önce Cudi dağlarında bir grup eşkiya yakalandı ve hapse atıldı. Yıllar içinde kimi hastalıktan, kimi hesaplaşma sonucu öldü. Biri hariç... 35 yıl sonra Hapisten çıkınca Baran' ın ilk işi köyüne dönmek olur. Yıllar önce hapse girmesine en yakın arkadaşının sebep olduğunu öğrenir. Bu en yakın arkadaşı onun çocukluk aşkını alarak İstanbul' a gitmiştir. Baran da onu bulmak üzere İstanbul' un yolunu tutar.

İzlediğim en iyi filmlerden şüphesiz.Şener Şen'in yeteneğini en iyi konuşturduğu film diye düşünüyorum.Uğur Yücel'i de unutmamak gerek.

http://www.beyazperde.com/film/179

Karşılaşma
Sinan ile Mahmut'un yolları bir terapi seansında kesişir. Sinan motorsiklet kazasında ölen oğlu için suçluluk duymaktadır. Mahmut ise gençliğinde işlediği bir günahın acısını çeken, intihara meyilli karanlık biridir.

Aradığı kişinin peşinden İstanbul dışına çıkan Mahmut'un ölüm haberi gelir bir süre sonra, bir adada gizemli bri cinayete kurban gitmiştir.

Sinan olayı araştırmak üzere adaya gider. Adada ölümle yaşam arasındaki ince çizgide yürüyen Sinan için, yeni bir yaşam sunulur. Bu bir mucizedir adeta

http://www.beyazperde.com/film/1874

Uzak
Nuri Bilge Ceylan’ın Mayıs Sıkıntısından sonra çektiği ikinci uzun metrajlı filmi.

Orta metrajlı Kasaba ve ardından Mayıs Sıkıntısı filmlerinde Çanakkale’nin Yenice kasabasını kendisine mekan olarak seçen yönetmen, Uzak filmi için karlar altında bir İstanbul’u tercih etmiş.

Film, ideallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamının anlamını yitiren ve uzaklara gitmeyi düşleyen bir adamla, hayallerini gerçekleştirmek için İstanbula gelen bir gencin hikayesini anlatıyor.

Minimalist bir sinema anlayışına sahip olan Nuri Bilge Ceylan, filmin senaryosunu ve yönetimini üstlendiği gibi, görüntü yönetmenliğini de kendisi yapmış.

Sinemasında doğuya özgü yavaşlığı ve sadeliği temel almasıyla tanınan yönetmenin son filmi, en olgun çalışması olarak kabul edildi.

Filmi baştan sona izleyemedim bir şey diyemeyeceğim ama yarım yamalak izlediğim sahnelerde bile etkilenmiştim.

http://www.beyazperde.com/film/1406

Balalayka
Kişilikleri, hayalleri, aşkları farklı, ama hepsi aynı yolculukta...

Babalarının ölümü, üç erkek evladı biraraya getirir. Vasiyete göre, Batum'dan İstanbul'a bir yolculuğa çıkmaları gerekmektedir. Oğullardan en büyük olanı, herşeyiyle babasının etkisi altındadır: Onun gözlüklerini takar, onun gibi tepkiler verir... Diğeri, tam bir denizcidir. Üçüncü ise, uzun zamandır Almanya'da yaşadığı için ağabeylerine yabancılaşmıştır.

Aralarında problemler bulunan bu üç kardeş, içi Rus kızlarıyla dolu bir otobüsle çıktıkları seyahatte, hayatı çok daha yakından tanıyacaklardır.

Uğur Yücel'in canlandırdığı karakter, ölen babasının fazlaca etkisinde kalıp içine kapanmış bir insan. Bu rol, filmin ithaf edildiği Kemal Sunal için düşünülmüş; Sunal'ı kaybetmemizin ardından, senaryoya da yansıyan bazı değişikliklerle onun yerini Uğur Yücel almıştı...

Kemal Sunal'ın çekimleri sırasında öldüğü güzel bir film.Rusya'dan Türkiye'ye satılmak! üzere getirilen Rus kızlarının arasında bir yol hikayesi.Çok harika bir filmdi kesinlikle izleyin.Ve izlediğim de düşünmüştüm.Kemal Sunal'a alışkın olmadığımız bir rölde oynayacaktı ama keşke oynasaydı da onu kaybetmeseydik :(

http://www.beyazperde.com/film/682

Propaganda
Film; doğup büyüdüğü Hisli Hisar kasabasına, Gümrük Muhafaza Müdürü olarak dönen Mehdi ve çocukluk arkadaşı Rahim in ailelerinin kasabanın ortasından geçen sınır telleri ile parçalanan hayatlarını anlatıyor. Neredeyse yüzyıllardır birlikte yaşayan Hisli Hisarlıların altüst olan sosyal yaşamlarını, aşklarını, ticaretlerinin önünde duran dikenli telleri ve merkezi otoriteye karşı hayatlarını nasıl savunduklarını görüyor, 1948 de yaşanan bu trajikomik öykünün yarım asırdır çok fazla değişime uğramadığına tanık oluyorsunuz.

Yer yer güldürüren bir filmdi.Kemal Sunal'ın son filmi.Metin Akpınar'la birlikte sergiledikleri performans göz dolduruyordu.Son sahnesi gerçekten çok güzeldi.

http://www.beyazperde.com/film/346

Pardon
Üç yakın arkadaşın hayatları, içlerinden biri yüzünden tamamen değişecektir. Her zamanki gibi akıp giden günler artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır…

Vaktinden çok sonra askerliğini yapan İbrahim nerede bir resmi kıyafet görse hemen oradan kaçar olmuştur. Sadece masum bir korku gibi gözüken bu fobisi yüzünden sevdiği arkadaşları ve kendisinin başına gelmeyen kalmaz. Arkadaşlarıyla beraber kendini mahkeme salonlarından, hapishaneye kadar uzanan bir yolculukta bulur.

Neler olup bittiğini anlamadan cezaevine düşen, üç arkadaşın akılları hep dışarıdadır. Ama geride kalanlar yavaş yavaş kendi yollarını çizmektedir.

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Pardon izlediğim en iyi filmlerdendir şüphesiz.Drama'nin komedi ağırlıklı anlatılması sayesinde bu filme bitmiştim.

Özellikle Aydın karakteri hala aklımdan silinmedi.Mutlaka izleyin

http://www.beyazperde.com/film/2433

Şimdilik bu kadar diyelim :) Bunlar son zamanlarda çıkan ve aklımda olan filmler.70-80'li yıllarca çekilen nice filmlerimiz var izlenmeye değer.Onları yazmadım çünkü yazamazdım :) Filmleri 2 ayrı şekilde yazdığım için özür dilerim.Bu yazdıklarıma uzun uzun yorum yapardım ama artık başka postlara bunu ışık hızı ile hazırladım yakalanacağız diye Gönder diyip yatağa fırlıyorum zaten :)

Benim listem bu.Lütfen ekleme yapın sizde
Sosyal ağlarda paylaş

• 17 yıl sonra ...

Zeki Demirkubuz'un Kader filmine yapılan yorumları görmek için foruma girmiştim ama nelerle çıktım Teşekkür ederim film önerileri için 

Kim bilirdi 17 sene sonra delinin biri buraya yorum yapacak. Forum kültürü çok güzel bir şey maalesef bizim nesilde forum yok saçma sapan discordta günü birlik konuşmalar geleceğe iz bırakmak yok kim bilir belki bir 17 sene sonra biri daha bu yazılardan yararlanacak. Gelecekte gelecek kişi lütfen bunu okuyorsan yorum yap 

unutulmaktan korkuyorum 

• Like 4
  • Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...