Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

europa universalis II - birkaç soru


Dygrogrand

Öne çıkan mesajlar

1- trader ile bölge almak ve colony ile bölge almak arasındaki fark nedir? (şehir yapmak istemediğim bölgeleri...) yani tek farkı nüfüs mu?

2-normal map'teki (yani politik veya economic değil) renkler ne anlama geliyor?

3-trade level acaip yavaş gelişio nasıl hızlandırırım?

4- yeni sceneriolar nereden bulurum oyunun resmi forumlarında 1-2 tane vardı sadece ve beğemedim[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Trading post kurmakla koloni kurmak arasında ölümcül bir fark var. Eğer sömürgeleştireceğin bölgenin tax value'su düşükse (settler yollamak için üzerine tıklayınca yazar basic tax value diye) kısa dönemde para kazanabilmek için trading post kurmanı tavsiye ederim. Ama aklında bulunsun bunlar tek başlarına çok az para getirirler. Asıl yaptıkları, bağlı olduğu center of trade'in (cot) değerini arttırmaktır. Koloni kurmak uzun vadede en faydalı olanıdır. Ancak çok para harcamak durumunda kalırsın. Ve eğer tax value'su 3 ten düşük yerlerle uğraşıyorsan harcadığın parayı geri kazanman çok uzun sürer. (kanada, afrikanın bazı kısımları vb)
2- Beyaz = Düzlük. Bu tür yerlerde atlılar çok etkilidir etkilidir
Kahverengi = Dağlar. Savunana bonus sağlar. Topçu birlikleri ve atlılar büyük penalty alırlar. Piyadelerle savunulmalı
Yeşil = Ova. Burda da savunana yine bonus var.
Bunun dışında bataklık ve çöl var. Bunlardan bataklık ovaya çölse düzlüğe benzer.
Diğer savaş bonuslarına itafen, nehirler çok önemlidir. Eğer saldırdığın province le bulunduğun arasında nehir varsa, büyük bir penaltı yersin.
3- Hmm.. Domestic policy lerden, centralization ve innovativness teknoloji gelişimini hızlandırır. diğer taraftan, zengin provincelere sahip olmak da gelişmene yardımcı olur. Çünkü, teknoloji hesaplanması yapılırken gelirini ve province sayını işleme koyuyor bilgisayar. Bir de enflasyonun % kaçsa, teknoloji için harcadığın para o yüzdeyle çarpılıp arttırılıyor.
4- Europa Universalis 2 nin forumlarında EEP (event exchange project) ve AGC (advanced grand campaign) adı altında, scenarios & modifications bölümünde iki alt bölüm var. Bunlar seni idare eder.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

trading post konusuna naçizane bir ekleme yapmak istiyorum.. :)

eğer kendi cot'una sahip değilsen kesinlikle colony'i tercih et. kendi cot'una sahipsen de önemli ölçüde domine edemiyorsan gene colony'i tercih et. ben şahsen hemen her zaman colony'i tercih ediyorum çünkü tax value az olsa da production geliri sağlıyorsun ve eninde sonunda bir province elde ediyorsun. trading post'u ancak kolonizasyon imkanının çok düşük olduğu ya da paramın çok kısıtlı olduğu zamanlarda tercih ediyorum.

ayrıca trading post'lar düşmanlar tarafından yokedilebilir ama koloniler yokedilemez, böyle de bir avantajları mevcut..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...