Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War of the Worlds

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

hayatimda bu kadar dandik bi film gormedim, gitmeyenler gitmeyi bile dusunmesinler bence.
ilk yarisinda bi kivilcim vardi heyecanla girdik ikinci yariya ama ikinci yari ilk dakikasindan son dakikasina kadar sacmalik otesiydi.
ne? neden? nasil? hic bisi hic bisiye baglanmamis, bu ne simdi be diyip kaliyorsun[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

filmde konu olarak "28 gün sonra" tadı vardı. ya da aslında önecen yazıldığından diğerinde bu tat vardı da denebilir. neyse yani filmin konusu uzaylıların nasıl glediği öldüğü şu bu değil; bir ailenin hayatta kalma çabası, korkuları vs vs.. ha yine de ben bu beklentiyle gitmedim hayal kırıklığı oldu bana. adam motor/araba delisi olduğu için o yönden bir çözüm bulmasını bekledim. öyle pat diye bitti.[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

filmin ikinci seansına gıttım bugun
filmin ilk yarısı harikaydı gercekten bı anda gırdı olay hıc uzatmadan
hemen ınsanları heyecana soktular
carpıcı sahnelerı vardı
ıkıncı yarıda fılm bı denyolastı ki sormayın ya
hele fılmın sonuna yuh dedım
bu kadar mı sacma olur
lan fılmın sonunu resmen 2 dk lık bı sahnede yazdılar
yanı ınsan son 10 dk ya kadar ne olcagını da bılmıyo ve absurd bı kıytırık sonla bıtıyo
filmi şöyle değerlendiiriyim
ilk yarı--- 10/8
ikinci yarı -- 10/5
toplam--10/7[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LiquiD, 02 Temmuz 2005 00:46 tarihinde demiş ki:
bu filmin değil, bu filmin de üzerinden yapıldığı kitabın dizisi varmış. trt2de filan doksanların başlarında gösteriliyormuş

çok sağol liquid :D[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin ilk yarısı mükemmeldi bence. İnsanların çaresizliklerini içimde hissettim resmen. Ancak sonu kestirilip atılınca filmin sonunu ister istemez beğenemiyorsunuz. Ama sırf o ilk yarı için gidilir bence.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabı okumadım ama kitap böyle diye aynısını yapmak zorunda değiller. Sonuçta bu bir film ve ben bu filmin sonlarında, dünyanın en pahalı filmine (yanlış bilmiyorumdur umarım) yakışır, devasa bir savaş sahnesi beklerdim. O makineleri gebertişlerini gösterseler çok harika olurdu bence. Sonuna rağmen film güzeldi o ayrı.[signature][hline]I love you but, i love your butt.

Sosyal ağlarda paylaş

Kitabını okumadığım için filmin sonunda neden uzaylıların ölmediğini anlamadım. Ama sonuçta bir kitaptan uyarlama olduğu için yönetmeni suçlayamazsınız.

Çünkü kitapta şöyle yazıyor olabilir; " ray birden kuşları tripodların üstünde gördü ve kalkanlarının olmadığını çaktı" (tabi çaktığını yazmıyor :D) E yani o anda ray tripodların kalkanlarının neden yokolduğunu anlamıyorki. Sadece artık olmadıklarını görüor. Kitapda olduğu gibi filmde bize bu bilinmezlik sunulmuş, ve iyide edilmiş.

Burdaki arkadaşlarımızın neden uzaylıların yenildiğine dair fikirlerini okuyunca aklımda şu oluştu:
Sonuçta insanlar binlerce yıldır dünya yüzeyinde. Ve bu binlerce yıl boyunca dünya ortamına uyum sağlayıp mutasyona uğradılar. Yani mikroptu, bakteriydi bunlara belli bir bağışıklık kazandık. Ama marslılar pat diye gelince bu mikroplara, dolayısıyla hastalıklara bağışıklıkları 0 olduğu için, filmin değimiyle "nefes aldıkları anda" bu mikropları kaptılar ve "you are dead"
Teoridir ne kadar doğrudur bilinmez. :D[signature][hline]Muhallebi deip geçme!
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw ama bu uzaylılar harbi malmış ha. Sen tut milyonlarca yıl rahat rahat farkedilmeden plan yap, sonra planda sıç. Ha bi de bi arkadaş şey demiş, neden milyonlarca yıl önce biz yokken işgal etmedilr demiş. Ben şöyle düşünüyorum: ilk insanlar çıktığında bizi hayvan gibi görmüşlerdir ve tehlike arz etmeyeceğimizi düşünmüşlerdir. Ancak biz gelişince onlar da yusuf çekmeye başlarlar ve plan yaparlar. Onlar planlarını yaparken biz de armut toplamadığımızdan, ancak bu tarihlerde savaşmayı yemişlerdir. Olay budur bence. Ya da bunun gibi bir şey.[signature][hline]I love you but, i love your butt.

Sosyal ağlarda paylaş

@razor

bu yorum bu konuda yazilmadi baska bir konuda yazdim buraya tasinmis simdi goruyorum.

Eger filmin adini war of the worlds koyuyorsan bilimkurgu tarihinin en buyuk kitaplarindan birinin filmini yapiyorsan.

essek gibi kitaba uyacaksin kardesim.

Ben spielbergin bole bir film cekmesini istemezdim bu kadar piyasa bir film cunku o kucuk cocugu bogmak geldi kitaptada bu tiop seyler vardi ama boyle igrenc bir cocuk asla.

tekrar diyorum en favori bilimkurgunuz matrixse hatta matrix si bilimkurgu olarak goruyorsaniz(zeonda dans edin) bu filme gitmeyin.

paraniza yazik
Sosyal ağlarda paylaş

matrix şu filmden 30 misli bilimkurgu.
bilimkurguluk bi yanı yok ki bunun, nerede bi blade runner nerede 12 monkeys hatta spielberg filmlerinden örnek vereyim adam tonla bilimkurgu gibi bilimkurgu dizmiş: artificial intelligence, minority report , e.t., ... aklıma ilk gelen bunlar daha da vardır illaki.
matrix in elini öpsün şu film.[signature][hline]Sometimes I think I'm happy here
Sometimes, yet I still pretend
Sosyal ağlarda paylaş

hic kimse kitabini okumak zorunda degil.
ayni hikayeyi sinemaya tasiyorsa, hikayeyi anlatmak zorundadir. eger bu hikaye kitapta da aynen filmdeki gibiyse, hic bisi belli degilse, hic bir sorunun cevabini vermiyorsa, kitapta dunyanin en dandik kitabidir.
dunyayi kurtaran adam filminde bile neden sonuc iliskisi kurarsin, bunda her cikan seye "bu ne lan" oluyorsun "neyse filmin sonunda anlariz" diyorsun. filmin sonu sanki saka gibi, sanki butun olanlar bosuna olmus. film aynen sole:
[spo1=hikaye]bosandigi karisi cocuklarini birakiyor adama, sonra uzaylilar saldiriyor butun dunyayi yikiyor, butun insanlari olduruyor, adam bostona gidiyor, cocuklarin annesinin yanina, sonra uzayliyor oluyor. bitti.[/spo][signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzaylıların tipini merak ediyorum gösteriliyormu filmde acaba Reklam ve fragmanlarda gösterilmediğini biliyorum .[signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya
Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu
Cafe camiası : Abi bölülü ne ?
Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü
Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar .
Sosyal ağlarda paylaş

war of the worlds ve spielberg adını duyunca çok umutlanmıştım.
trailer'ını izleyince biraz hayalkırıklığı olsa da filme gitmeyi istiyordum. burdaki yorumlardan sonra hayatta gitmem filme.
hayatta kitap okumamış, en sevdiği film matrix olan kişilerden değilim.
ama filmin adı "war" of the "worlds" ise, uzaylı-insan savaşını anlatıyorsan, devasa savaşlar olması gereklidir.
ancak trailer bana insanların kendi aralarında savaştıklarını düşündürmüştü.
ayrıca filme gidenler de "bir ailenin dramı" diye nitelendiriyorlar.
e bir ailenin dramı veya insanların kendi aralarında çatışmasını anlatıyorsa filmin adı neden "war of the worlds" de "an anarchy in the world" gibi birşey değil?
bir uzaylı filmi veya bilimkurgu değil de bir ailenin dramını anlatan filmse, gerçekten hayalkırıklığı yarattı bende.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 02 Temmuz 2005 04:07 tarihinde demiş ki:
tekrar diyorum en favori bilimkurgunuz matrixse hatta matrix si bilimkurgu olarak goruyorsaniz(zeonda dans edin) bu filme gitmeyin.

o kadar gaza gelme bence matrix boru gibi bilim kurgu. Bilim kurgu deyince film illa uzaylılarla ilgili olacak değil... (zaten matrix'i ilgi çekici yapan en büyük unsurlardan biriydi bu bence, herkes ya zaman yolculuğuyla ilgili ya da uzayla ilgili bilim kurgu yapıyordu. istinsnalar hariç tabi...)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...